Mercur Retrograd.

Eclipsa de Soare.

O conjunctie Jupiter – Uranus extrem de importanta, ce n-a mai avut loc de mai bine de 80 de ani.

Toate astea se intampla in Aprilie. Deci nu e greu sa afirmam ca luna viitoare e poate cea mai puternica si importanta luna din 2024.

Va fi ca o urcare pe munte. Asa mi-o imaginez. Urci cu toata puterea, tragi de tine, chiar daca simti ca cedezi si brusc te intalnesti cu un alt turist care iti zice ca nu ala e traseul, asa ca te intorci de unde ai plecat, incepi sa urci din nou, dar ajungi pe marginea prapastiei si trebuie sa ocolesti. Te enervezi, dar stii ca n-ai incotro. Te mai uiti inca o data pe harta si nu intelegi cum de nu ti-ai dat seama ca prapastia era acolo. E si ceata si a inceput sa ploua. Si uite asa vom urca luna asta pana cand, spre finalul ei, cerul devine senin, vom fi ocolit si prapastia si ne vom uita mai atent la harta. Si drumul se va vedea in sfarsit.

Incepem luna cu Mercur Retrograd in Berbec si ne intoarcem in trecut doar ca sa mai rezolvam ceva ce a ramas neincheiat. Revin oameni din trecut cu care avem povesti neincheiate.

Urmeaza apoi Eclipsa de Soare din 8 Aprilie. Incepem ceva nou si ne punem toata priceperea si speranta in acel nou inceput. Sa avem rabdare pentru ca roadele se vad abia prin toamna.

Iar pe 21 Aprilie avem conjunctia Jupiter – Uranus in Taur. N-a mai avut loc de peste 80 de ani si tine mortis sa ne demonstreze ca nu ne putem opune schimbarilor si ca orice apare si iti modifica viata radical e pentru ca trebuia sa se intample asa. Primesti ce nici macar nu credeai ca-ti trebuie. Poate sa fie tulburator la inceput, dar te vei prinde destul de repede ca, de fapt, ce ti se intampla e absolut minunat.

Iata cum va fi luna Aprilie pentru fiecare zodie:

Horoscop Berbec

Urmeaza o luna interesanta si intensa pentru tine, Berbec. E despre “a face” luna asta, despre modul in care te vezi si modul in care ii lasi pe ceilalti sa te descopere, despre modul in care iti traiesti viata si despre ce te motiveaza sa lupti, sa mergi mai departe. Se ajunge la un apogeu in Aprilie, fie apare un rezultat ce vine ca urmare a unui efort sustinut depus in ultimele luni, fie ceva ajunge la final.

In Aprilie se pune lupa pe relatiile tale, probabil ca se intampla ceva ce te face sa spui stop, incepi sa realizezi ce impact are o anumita legatura asupra ta si e posibil sa incepi sa te gandesti serios sa lasi ceva in urma, poate e vorba de job, poate de o relatie, poate de o convingere. Ori acum iti dai seama ca ceva din trecut inca te afecteaza, ca n-ai putut sa treci peste un episod dureros si acum realizezi cat de mult te-a afectat lucrul asta.

E despre vindecare luna Aprilie, despre tine, despre sanatatea ta, despre propriile tale nevoi, ceva iti readuce aminte de faptul ca esti neinfricat/a, ca poti, ca meriti mai mult. Parca revii la viata si asta e minunat… provocator, dar minunat. Plus ca tie iti plac provocarile si asta te va face sa simti ca te-ai intors in sfarsit la tine. Tine cont ca se intampla multe lucruri pe plan amoros luna aceasta, fie o intalnire de destin, poate sa fie vorba de o cerere in casatorie, ori pur si simplu lasi ceva sa plece ca altceva nou sa intre in viata ta.

Horoscop Taur

Se petrec multe lucruri in spatele scenei si abia spre finalul lunii vei reusi sa realizezi ca, tot ce se va intampla in aceasta luna, trebuia sa se intample. Scopul e unul singur: ceva se incheie pentru ca altceva nou si minunat asteapta sa intre in viata ta. E despre transformare luna Aprilie pentru tine. Si probabil ca un domeniu din viata ta e destul de incercat in perioada asta.

Poate ca e vorba de o relatie ce nu mai functioneaza, poate e vorba despre un loc in care nu te mai simti bine de ceva timp si acum Universul iti indica directia, o face prin oameni, prin blocaje poate, prin amanari. Primesti indicii importante si e bine sa fii atent/a la cei cu care te intalnesti in perioada asta, la cine revine din trecut, la tot ce se transforma in jurul tau. E bine, de asemenea, sa intelegi ca nu poti controla mare lucru in perioada asta. Poti sa alegi, dar nu poti sa tragi sforile in spatele scenei.

Si concluzia e simpla: ceva se transforma, infloreste si ceva se incheie. Poti sa primesti semne si prin intermediul viselor, e ceva de vindecat si acum intelegi ca procesul asta e de durata, insa, in acelasi timp, primesti si curajul si sprijinul necesare sa te inhami la o astfel de calatorie. Cand vine vorba de iubire, s-ar putea ca cineva din jurul tau, din anturajul tau, sa dea semne ca ar vrea mai mult de la tine. E surprinzator, insa poate ca si asta e tot un semn. Fii deschis/a.

Horoscop Gemeni

Urmeaza o luna cel putin interesanta pentru tine, Gemeni, pentru ca e o luna in care multe se vor schimba, te gandesti si te razgandesti, te enervezi in prima faza din cauza vreunui blocaj, vreunei intarzieri si mai tarziu iti dai seama ca aveai nevoie de o atentionare ca sa schimbi ceva la tine, la viata ta. Pentru ca in Aprilie s-ar putea sa faci un salt imens, o schimbare importanta.

E ceva ce se schimba, in primul rand, la locul de munca. Poate e ceva cu care simti ca nu mai rezonezi, probabil ca ceea ce faci nu-ti mai ofera satisfactia de altadata, nu simti ca mai esti motivat/a. Si poate ca o discutie mai aprinsa, o schimbare aparuta din senin la job te fac sa pui piciorul in prag, sa demisionezi, ori sa incepi sa intrebi in stanga si-n dreapta, sa cauti noi oportunitati. Ai grija pentru ca munca poate sa te copleseasca luna asta. Apare progresul, insa incearca sa nu te epuizezi.

E bine sa incepi acum sa faci curatenie cand vine vorba de relatiile tale, sa te intrebi cine iti este cu adevarat aproape, sa te reconectezi cu cei dragi, sa te impaci poate cu cineva, apare un sentiment de regret si s-ar putea sa fii tu cel/cea care initiaza o conversatie, care-si exprima o parere de rau.

Horoscop Rac

Incepi ceva nou in Aprilie, Rac. Asta e clar. Si se produce o schimbare importanta in interiorul tau in ceea ce priveste, in primul rand, cariera. Desi urmeaza o luna cu suisuri si coborasuri, cu amanari, cu situatii ce sunt date peste cap, finalul acestei perioade te va gasi intr-o pozitie total diferita. Poate ca apar schimbari la job si primesti o noua sarcina, e ceva nou ce trebuie sa inveti, ori demisionezi si incepi un proiect personal ce te pasioneaza. Descoperi poate ca poti sa faci bani din ceea ce-ti place sa faci.

E important ca luna aceasta sa iti stabilesti clar obiectivele si sa devii responsabil/a. Mai ales ca pot sa apara tot felul de neintelegeri. Poate sa apara de nicaieri o propunere si daca o accepti, va fi nevoie de unele schimbari mari, poate o mutare, o relocare. In perioada asta iti sunt incercate cele mai mari frici si ai incredere ca vei reusi sa le invingi. Vine un succes pe care il asteptai, insa incearca sa nu-i dai tu forma finala, pentru ca succesul asta poate sa vina din locuri diferite si trebuie sa fii deschis/a ca sa-l poti vedea si aprecia cu adevarat.

E plina de constientizari perioada si poate sa se simta fix ca un blocaj. E ceva ce nu poti sa inchei inca, ceva ce nu poti sa termini inca si poate sa devina frustrant. Tine minte ca poti incepe acum ceva nou daca ai incredere absoluta in acel lucru, poate ca o sa mearga un pic mai greu la inceput, insa vei trece peste si vei fi invatat deja lectiile importante pana la finalul lunii. Apoi vei vedea ca lucrurile se vor aranja si vor evolua rapid. In iubire, e frumos oricum ar fi. Fie ca alegi sa inchei o legatura, sa-ti deschizi inima din nou, sa repari o relatie, in cele din urma, vei reusi sa te impaci cu alegerea ta. Si alegerile din perioada asta iti pot schimba radical viata.

Horoscop Leu

In Aprilie o sa ai senzatia ca a dat norocul peste tine, Leu. Vin tot felul de oportunitati, tu vrei si simti ca le poti face pe toate, si vrei sa le faci de unul singur. Vrei sa faci bani, sa faci doar ce-ti place, sa simti ca ceva maret iese din toata munca ta. Si o vei face, te poti astepta la o crestere spectaculoasa, la ceva ce “explodeaza” pur si simplu in cariera. Doar ca Universul te va testa putin. Poate mai pune cate o piedica pe ici pe colo, ceva poate sa nu iasa fix asa cum iti doresti. Si fix acolo e lectia. E bine sa ai incredere ca poti depasi orice si ca, orice s-ar intampla, nu te vei trada.

Ce se intampla luna aceasta are mare legatura cu ceva, cineva din trecutul tau. Vei simti nevoia sa te intorci la o veche pasiune, la o veche iubire si s-ar putea sa fii martorul unor experiente ciudate. Se intampla ceva neasteaptat, te intalnesti cu cineva pe care nu l-ai mai vazut de mult timp, primesti o veste, te apuci din senin sa studiezi ceva complet nou pentru tine. E bine sa fii consecvent/a pentru ca roadele muncii din prezent vor incepe sa se vada abia in urmatoarele luni.

Si e bine ca simti nevoia de un nou inceput, doar ca nu esti inca pregatit/a sa lasi ceva in urma. Si luna aceasta s-ar putea sa primesti curajul necesar sa faci asta. Probabil ca multi iti vor spune ca nu poti, ca nu vei reusi, insa asta nu te va face decat sa te ambitionezi si mai tare. Atunci cand vei putea spune clar si raspicat: “Asta e ceea ce vreau sa fac. Asta e menirea mea.”, nimeni nu are cum sa te mai impiedice. Solutiile, semnele vin prin oameni. Te poti astepta sa te indragostesti pana peste cap intr-o calatorie, intr-un loc nou in care mergi.

Horoscop Fecioara

Afli un adevar despre tine in Aprilie, Fecioara. Asta daca iti dai voie sa fii vulnerabil/a, daca te deschizi fata de alti oameni, daca esti dispus/a sa te daruiesti, sa te ridici, sa renasti. S-ar putea sa-ti dai seama ca ai urmarit pana acum un scop ce nu-ti apartinea, nu e al tau, nu te implineste, deci probabil ca vei simti o usurare si in acelasi timp vei incepe sa te reorientezi rapid. Si vei incepe sa-ti si pui intrebari, cu ce te identifici, cine esti, cum poti sa incepi schimbarea.

Iti recunosti ca vrei mai mult si te vei concentra in Aprilie pe “a obtine”. E important sa treci peste un eveniment din trecut, sa nu te mai invinovatesti, sa iti infrunti o frica, sa realizezi ca treci printr-un proces amplu de transformare. Ne vindecam prin relatii deci acolo e focusul in perioada asta. Fie ca tai o legatura, ca incepi o noua relatie, ca stabilesti niste limite intr-o legatura in care esti in prezent, e timpul sa faci ceva, sa schimbi ceva.

Ori poate constientizezi ca modul in care ai actionat pana acum nu te-a prea ajutat. Ori daca ai tinut garda sus pana acum, poate ca incepi sa mai darami din ziduri. Porti niste conversatii importante luna aceasta si e bine sa tii minte ca ceva incepe greu acum, e poate anevoios pe alocuri, insa se va transforma in ceva minunat pentru tine destul de repede. Ai grija la oamenii pe care ii cunosti acum, nu toti sunt sinceri. E bine sa-ti dai voie sa experimentezi, insa daca ceva devine toxic, taie imediat legatura. Nu trage de timp.

Horoscop Balanta

Schimbari majore in Aprilie pentru tine, Balanta. Ceva tocmai s-a incheiat ori se incheie acum si ceva nou sta sa inceapa. Si are legatura cu relatiile tale, dar si cu modul in care te vezi si te pretuiesti. Ai inceput sa faci deja mici schimbari, esti intr-un proces amplu de transformare si probabil ca ai tot ezitat in ultima vreme, ai fost poate indecis/a, s-au intamplat atatea lucruri si e haos pe la tine prin ganduri.

Te vei calma spre finalul lunii si vei sti cum sa procedezi. Pana atunci, nu lua decizii pripite. E posibil sa simti nevoia sa te reintorci la cineva din trecut care poate sa te caute acum, e posibil sa vrei sa grabesti lucrurile intr-o relatie din prezent si cealalta persoana sa bata in retragere, pot sa apara tot felul de neintelegeri si situatii ciudate. Ia-ti timp sa analizezi ce vrei si ce-ti trebuie, ce vrei de la o relatie romantica, ce vrei de la job-ul tau. Poate sa aiba loc o schimbare de planuri din senin, pot sa aiba loc intarzieri, incepi sa reevaluezi o situatie si iti dai seama ca alta e calea.

Incepi poate sa iti dai seama ca ai nevoie de altceva, ca ai nevoie de o vacanta, de timp liber, ca ai nevoie sa faci si ceva ce-ti place enorm, poate vrei sa schimbi ceva la modul in care arati, poate faci schimbari in rutina, sport, meditatie, orice te ajuta sa te simti mai bine in pielea ta. Plus ca e bine sa inchei ceva ramas nerezolvat in trecut, sa pui capat unei situatii, sa repari ceva, sa revizuiesti ceva.

Horoscop Scorpion

Ceva se schimba in Aprilie, Scorpion. Poate ca in sfarsit iti faci curaj sa actionezi. Poate ca te tot gandesti de mult timp la un ceva ce ti-ar placea sa faci, poate ca ai experimentat putin din ceva ce te face sa te simti nemaipomenit, insa n-ai indraznit pana acum sa renunti la un lucru din prezent ca sa-ti faci timp pentru ce-ti face inima sa vibreze. Uite ca se intampla ceva ce te face sa te gandesti serios la o schimbare de cariera, la o schimbare de statut, la o reorganizare a timpului, a programului.

Si iti dai seama ca, pana acum, frica te-a tinut blocat/a, ca starea de agitatie pe care o tot ai in ultima vreme de acolo vine, de la o lupta continua intre minte si suflet. Esti indemnat/a sa faci schimbarea, sa ai grija de tine, sa ai grija la sanatate, sa incerci sa iei pauze, pentru ca ti se va cere sa faci multe lucruri luna asta si e bine sa-ti dai timp sa te incarci. Si n-ar fi rau sa spui ce ai pe suflet, sa le spui oamenilor ce vrei si ce nu vrei in relatia cu ei, sa vorbesti despre un lucru, chiar daca iti e greu sa faci asta. Ai nevoie sa depasesti acest blocaj.

Va fi provocatoare perioada pentru ca te vei lovi de unele piedici, intarzieri, planuri date peste cap, insa, e minunat sa ajungi sa realizezi ca ceva din prezent nu-ti mai aduce nimic, nici placere, nici bunastare. Si ai incredere ca vei sti unde trebuie sa schimbi ceva astfel incat sa renasti, sa nu-ti mai refuzi placeri. Plus ca multe lucruri neasteptate se pot intampla acum, o despartire, o logodna, o impacare, o revedere. Intalniri de Destin ce-ti vor aduce sansa de a invata inca o lectie importanta despre tine.

Horoscop Sagetator

Inca mai ai multe lucruri de pus la punct luna aceasta, Sagetator. Cateva saptamani de munca si apoi lucrurile vor incepe sa se aranjeze cat se poate de bine pentru tine. E o luna a schimbarilor, o luna a micilor retusuri. Probabil ca stii deja in ce directie vrei sa mergi, insa poate e nevoie sa te intorci putin in trecut, sa mai rezolvi cate ceva pe acolo, sa te impaci cu o situatie, sa te eliberezi cumva de acolo, sa repari ceva ce e stricat, sa gasesti o varianta in care sa ai parte de implinire si la job, dar si acasa.

E important sa-ti dai voie sa te bucuri de viata, sa iesi la intalniri, daca iti cauti pe cineva, sa lasi creativitatea sa iasa la suprafata, sa-ti dai voie sa visezi, sa te distrezi, sa realizezi cum vrei sa-ti traiesti viata de acum incolo. Nu va fi atat de usor sa faci asta intr-o perioada in care ai mult de munca si acasa si la job, insa poti sa incepi cu mici schimbari. Probabil ca redecorezi in perioada asta, te muti, iti faci un spatiu al tau, iti pui amprenta intr-un loc anume, ori sunt multe de rezolvat in familie.

Si dupa ce te linistesti si mai rezolvi din probleme, fa spatiu pentru tine, mergi intr-o calatorie poate. Oricum s-ar putea sa ai o revelatie acum, sa iti dai seama ca ai cautat pana acum fericirea, iubirea, in locurile gresite, ca ai crezut ca iti trebuie ceva si ca nu ti-ai dat voie sa te gandesti la ce-ti doresti cu adevarat. Si s-ar putea sa lasi ceva in urma, s-ar putea sa descoperi frumusetea fix acolo unde nu te astepti, s-ar putea sa te reconectezi cu cineva, te apuci de sala, iti dezvolti afacerea, incepi sa lucrezi la un proiect nou, faci lucruri pentru tine.

Horoscop Capricorn

Te intorci acasa, Capricorn. Asta poate sa insemne orice, ca te muti efectiv intr-un oras nou, intr-o noua locuinta, ca renunti la o relatie, ca incepi una noua, ca te indragostesti de un nou domeniu, ca descoperi o pasiune, ca iti dai seama ce ai de facut de acum incolo. S-ar putea sa iesi dintr-o relatie si sa te arunci imediat in alta legatura, sa renunti la job, sa incepi sa lucrezi de acasa, sa te muti chiar si in alta tara.

Oricum ar fi, se produc schimbari mari luna asta. Viata ti se schimba, tu te schimbi in momentul in care realizezi ca te-ai complacut intr-o situatie anume, ca nici nu ti-ai dat voie sa incerci altfel pana acum. Ca poate ai preferat sa ramai intr-o zona sigura, in timp ce ai incercat sa te convingi ca esti bine. Primesti acum acel curaj extraordinar de a trece la actiune, de a risca tot, de a privi sincer tot ce nu functioneaza acum in viata ta, ori iti dai seama ca pur si simplu nu poti si nu trebuie sa le faci pe toate perfect.

Daca simti ca ai nevoie de ajutor, cere-l in aceasta luna. Ajutorul vine prin oameni, primesti oricum si semne multe de la Univers in perioada asta. Si pe parcurs iti vei da seama ca sansa era fix langa tine, doar ca n-ai putut sa o vezi pana acum. Vei simti nevoia sa te si intorci putin in trecut sa intelegi cand a inceput blocajul in care simti ca esti acum. Si apoi nu vor mai exista limite.

Horoscop Varsator

Tot ce iese din viata ta acum, Varsator, tot ce se incheie acum, tot ce incepi sa simti ca nu mai e pentru tine, tot ce incepe sa se destabilizeze in Aprilie, toate astea sunt semne ca ceva trebuia sa se schimbe in viata ta astfel incat tu sa iei atitudine, sa realizezi cine esti si ce vrei. Incepi sa te intrebi: Cu cine vreau sa-mi impart viata? Ce vreau sa fac, ce-mi place sa fac? Oare trebuie sa renunt la treaba aia? Incearca sa-ti dai raspunsurile pntru ca ele te vor ghida pe noul drum pe care urmeaza sa pasesti.

Nu te grabi, insa, pentru ca asta va fi impulsul, analizeaza si gandeste-te bine la ce vrei inainte sa faci o mutare majora. Si mai gandeste-te daca lupta pe care o tot porti cu cineva are sens, daca te ajuta cu ceva, daca n-ar fi mai bine sa rupi acea legatura definitiv, daca iti face rau. E bine sa te eliberezi acum de tot ce e toxic in viata ta.

Ai grija insa la cheltuieli. S-ar putea sa iei niste decizii mai putin bune pentru bugetul tau, deci un pic de frana n-ar strica. Si e ceva ce-ti doresti de mult timp, ai tu o dorinta si tot astepti momentul potrivit sa si faci ceva in privinta asta. Uite ca momentul asta vine in Aprilie. Daca e ceva ce-ti trebuie, ce e pentru tine, Universul te va ajuta sa faci primul pas. E o propunere ce vine, o sansa, e o constientizare… ceva se intampla. Insa va trebui sa renunti la niste convingeri, la niste credinte.

Horoscop Pesti

In Aprilie vei afla ca poti mai mult, Pesti. Luna aceasta iti va aduce sanse extraordinare, poate si niste castiguri. Insa cel mai important este ca inveti, treptat, cum sa-ti recapeti independenta, cum sa te bazezi in primul rand pe tine insuti si apoi pe ceilalti, cum sa te protejezi si cum sa trasezi limite clare. Asta inseamna ca ai de trecut unele provocari, asa functioneaza testele. Treci de provocarea asta si mai inveti ceva, treci si de cealalta provocare si incepi sa fii constient/a de propria ta valoare.

Atragi oameni in jurul tau, poate vei atrage si un potential partener, e ceva in tine ce iese in sfarsit la suprafata, e autenticitatea cu toata frumusetea ei, este despre a trai cu adevarat si a te bucura de viata. Se poate intampla ceva ce-ti schimba perspectiva la 180 de grade, atat de puternic e. Poate e o simpla idee ce se va transforma mai tarziu intr-un proiect urias, poate e ceva ce incepe timid si se dezvolta rapid in ceva incredibil.

Ai grija la cheltuieli, fii cumpatat/a si nu te enerva daca apar tot felul de intarzieri, amanari. E doar o perioada, va trece si iti vei multumi la finalul lunii ca nu ai exagerat in niciun fel. Orice e confuz acum, orice pare inca in ceata se va clarifica pana in luna Mai. Deci bucura-te de prezent, ia-ti lectiile si ai incredere ca va fi asa cum e mai bine pentru tine, desi, de multe ori, nu pare ca e deloc asa la inceput.

Sursa foto coperta: Image by gpointstudio on Freepik.