Inca oscilam intre scenariile departe de realitate, ce contureaza o alta… frumos ambalata si adevar.

Ne este greu sa recunostem ca, in cele din urma, noi suntem responsabili de bula in care am intrat si din care n-am mai reusit sa iesim.

Si cautam solutiile usoare, cautam vindecarea rapida si de cele mai multe ori o facem in aceleasi situatii in care am fost raniti in trecut.

Adica, vrem sa ne treaca durerea, dar nici nu renuntam la ce a provocat-o initial. De parca ce ne-a ranit ar putea vreodata sa ne vindece.

Si uite asa va fi luna Februarie, cu pasi timizi inainte si cu salturi in trecut. Un drum anevoios, ca toate drumurile ce ne poarta catre adevarul Sine.

Si pe tot parcursul drumului vom fi insotiti de acea teama de a ne expune, fie si in proprii ochi.

Din fericire, cu atat de multe planete in Varsator, indraznim, mergem pe drumuri prea putin umblate, acceptam schimbarile si gasim o cale sa ne descurcam atunci cand simtim ca pamantul ne fuge de sub picioare.

Luna Plina in Fecioara, de la finalul lunii, aduce constientizari importante si solutii pentru acele situatii pe care le-am neglijat sau in care ne-am complacut mult prea mult timp.

Luna iubirii isi merita cu prisosinta denumirea asta pompoasa pentru ca suntem pasionali, dam frau liber fanteziilor, vrem sa fim iubiti, adorati, insa nu prea vedem dincolo de “fluturii din stomac”. Indragostirea intinde astfel de capcane. Nu ca nu reusim sa vedem adevarul, nici nu vrem sa ne inchipuim ca exista ceva putred dincolo de tot mirajul asta al unei conexiuni puternice si imposibil de zdruncinat.

Spre finalul lunii ne asteptam asadar la rupturi, la despartiri, vom face ajustari, schimbari. Si trebuie sa fim gata sa lasam ceva in urma si sa intelegem ca, doar procedand astfel, alegem sa nu renuntam la noi insine.

Iata cum va fi luna Februarie pentru fiecare Zodie:

Horoscop Berbec

Rabdare, rabdare si iar rabdare. Asta e cheia in Februarie. Ia lucrurile pas cu pas si traieste cu convingerea ca vei reusi, chiar daca va trebui sa mai astepti putin pana la acel moment. Problema este ca tu te dezumfli repede, te superi cand ceva nu-ti iese din prima si uite asa te paraseste, de fiecare data, si cea mai mica farama de speranta. Adica, daca ceva nu-ti iese, umbreste imediat si lucrurile frumoase din jur. Daca ceva nu-ti iese, totul e gri in jur.

Ei bine, asta trebuie sa se schimbe. Uiti sa privesti la tot ce ai bun si minunat in viata ta si astfel reusesti sa intri intr-o stare de nemultumire continua. E bine sa ai grija la modul in care iti gestionezi banii, sa pui frana, daca e cazul. Si e bine sa incepi sa ai cu adevarat grija de tine, sa nu mai ignori unele simptome, sa nu mai ignori un adevar doar pentru ca acel adevar te face sa te simti inconfortabil. Ramai acolo o perioada ca sa intelegi ce trebuie sa schimbi, ce iti declanseaza aceste stari si, astfel, sa afli cum sa lucrezi cu tine insuti.

Probabil ca iti vine greu sa crezi ca tot ce defineai pana acum ca fiind slabiciuni pot reprezenta, de fapt, adevarate surse de putere. Tot ce ai incercat sa ascunzi pana acum poate sa fie cheia pentru o evolutie impresionanta. Nu mai fugi de propriile dureri, nu mai fugi de viata, traieste in prezent. Si incearca sa intelegi ca nu merita sa ramai in relatii care nu te hranesc, in relatii care te lasa fara vlaga, fara sa fii constient/a de cat de mult valorezi.

Horoscop Taur

In Februarie ar fi bine sa iti iei viata in propriile maini, sa iesi din acea zona in care actionezi asa cum se asteapta ceilalti sa o faci. Si atunci cand iti vei invinge frica, vei da peste niste oportunitati extraordinare. Sigur ca asta inseamna ca va trebui sa renunti putin la control, sa iesi din spatiul tau confortabil, sa faci si altfel. Te asteapta o luna ce promite multe avantaje, castiguri… doar sa stii tu exact ce vrei, sa ai in minte clar treaba asta.

Daca te fastacesti, daca nu esti sigur/a ca poti, daca nu esti gata sa risti acum, poti sa treci pe langa niste sanse incredibile. Plus ca ar fi bine sa te gandesti si la relatiile tale din prezent, la relatia de cuplu, la oamenii pe care ai ales sa ii pastrezi in viata ta, pentru ca s-ar putea sa depui un efort prea mare ca sa-i faci pe ceilalti sa ramana. Teama in ceea ce priveste viitorul, teama in ceea ce priveste modul in care te vad cei din jur, teama de a dezamagi… toate astea te impiedica acum sa fii autentic/a, sa fii sincer cu tine si cu ceilalti. Si treaba asta cu pastrarea aparentelor te epuizeaza din ce in ce mai tare.

Daca esti o persoana singura, poate sa apara cineva si uite asa luna iubirii pare ca aduce si o schimbare de statut. Insa nu vei mai sari intr-o relatie atat de usor. Vei sta sa analizezi, te vei intreba ce vrei de la un posibil partener de viata. Nu mai este despre indragosteala, este despre ce puteti sa construiti. Ce ramane dupa inceputul plin de pasiune, care se va incheia, dicteaza modul in care va evolua o relatie de iubire.

Horoscop Gemeni

Viata te va invata multe lucruri in Februarie. Atat de multe ca s-ar putea sa iti zdruncine din temelii un intreg sistem de convingeri care te-au facut pana acum sa alegi de fiecare data la fel si doar in detrimentul tau. Probabil ca incepi sa faci curatenie si e foarte bine ca se intampla asa. Cand oamenii isi arata adevarata fata, nu te mai gandi ca la tine e problema, cand oamenii dispar pur si simplu din viata ta, nu te mai judeca pentru ca n-ai putut sa ii pastrezi. Tu esti responsabil/a pentru viata ta si pentru actiunile tale, nu pentru ce fac unii si altii. Acolo trebuie sa lucrezi, la cum te invinovatesti pentru ce ti se intampla.

Problema este ca in tot acest proces de eliberare apar tot felul de emotii, de tensiuni, de frici. Ele apar tot mai puternic pentru ca niciodata nu e usor sa te lupti cu rezistenta la schimbare hranita o viata. Probabil ca iti este frica de faptul ca noua versiune a ta iti va demonstra ca tot ce ai facut pana acum a fost sa te minti frumos si sa acoperi minciunile cu o stare de bine, menita sa nu tradeze nicio emotie, nicio problema.

Furia pe care o simti acum este cea care te va ajuta sa faci schimbarile necesare. Insa nu e de ajuns sa o simti. E bine sa intelegi ce a declansat-o si sa o indrepti catre directia potrivita. Nu ajuta sa te invinovatesti pentru trecut, pentru ca ai ramas in relatii toxice. Ajuta daca inveti ceva din tot ce ai trait atat de intens.

Horoscop Rac

Niciodata nu e prea tarziu pentru o schimbare. Niciodata nu e prea tarziu sa incerci altfel. Niciodata nu e prea tarziu sa vezi lucrurile asa cum sunt de fapt, nu asa cum te-ai convins ca sunt, de frica faptului ca adevarul va fi de nesuportat. Lectia lunii Februarie pentru tine este sa nu mai amani. Sa nu pasezi responsabilitatea propriei vieti viitorului, unui viitor despre care nu stii nimic si pe care nu il poti controla.

Construieste-ti granite si incepe sa o faci inca de acum pentru ca e o munca de lunga durata. Insa va deveni mai usor pe masura ce nu vei mai fugi de tine, pe masura ce nu vei mai incerca sa-i salvezi pe altii cu pretul fericirii tale. Si e bine sa incepi sa te intrebi ce vrei de la o relatie de cuplu. E foarte important sa intelegi asta. Pentru ca doar asa vei putea sa intri intr-o relatie sanatoasa si hranitoare.

Seteaza-ti intentii daca simti ca te ajuta, insa nu face previziuni, nu mai trai de la un scop la altul, de la un plan la altul, nu mai trai intr-o continua demonstratie. Nu te mai critica pentru caderi si nu-ti mai face un scop din a le evita. Adevarata putere sta in capacitatea de a te ridica cu lectia invatata, nu in evitarea unor esecuri. Gaseste golurile si incearca sa le umpli cu iubire de sine.

Horoscop Leu

Surprize, surprize in Februarie. S-ar putea sa-ti dai seama ca vechile scheme nu mai functioneaza, ca ai ajuns intr-un punct in care stii ce vrei si nu seamana deloc cu ce credeai ca-ti trebuie pana ieri. Plus ca s-ar putea sa cunosti pe cineva care poate sa-ti schimbe viata complet. Te indragostesti si decizi sa te muti in alt oras, in alta tara, schimbi ceva rapid si nu intelegi parca de unde atata indrazneala. E important sa analizezi tot ce traiesti in perioada asta, sa fii putin mai atent/a la tot ce vine spre tine. Constientizand, facand legaturi cu momente din trecut, poti sa intelegi acum mult mai bine unele decizii.

Nu prea stai tu sa-ti intelegi emotiile, nu-ti iei timp pentru asta. Iti ocupi timpul astfel incat sa nu-ti mai ramana suficient cat sa te gandesti la tot ce nu-ti place la tine, la viata ta. Ai grija la obsesii, ai grija la exagerari. In perioada asta ies multe la iveala, multe lucruri din trecut, multe frici si n-ar fi bine sa fugi de ele. Si mai e o chestie. Faptul ca poate te complaci, ca atunci cand Ego-ul iti este hranit suficient de tare, nu iti mai pui intrebari despre adevaratele tale dorinte.

In ceea ce priveste relatia de cuplu, pot sa apara neintelegeri pentru ca nu reusiti sa mai ajungeti la un punct comun. E nevoie de munca zilnica, e nevoie sa va doriti amandoi sa construiti, sa va tolerati si sa intelegeti daca mai puteti convietui intr-un spatiu de respect si blandete. Altfel, s-ar putea sa se produca o ruptura definitiva.

Horoscop Fecioara

Ti-ai cam inchis inima. Ai ales poate sa nu mai simti. Sa te prefaci ca nu mai simti, de fapt. Ori daca nu-ti dai voie sa simti, de unde stii ce trebuie sa vindeci. Poate ca ai tot incercat sa te convingi ca esti bine, ca trecutul nu mai are corespondenta intr-un prezent pe care incerci sa il ridici in slavi, lucru care, de cele mai multe ori, nici macar nu iti iese. Si evitandu-te la maximum, ai ajuns intr-un punct in care simti ca nu esti bine si nu intelegi de ce.

In Februarie apar primele intrebari, intrebari inconfortabile despre propriul tau adevar. Cat de multa obligatie e acum in viata ta, cat de multa pasiune? Ce simti ca ai vrea sa faci si ti-ai refuzat cu desavarsire pana acum? Ce te nemultumeste de fapt si nu vrei sa-ti recunosti? Poate ca astepti ca cineva sau ceva sa-ti schimbe viata monotona. Tu aduci actiunea in viata ta. Doar tu.

Si daca pana acum ti-ai consumat toata energia in munca grea, in Februarie incepi sa te concentrezi si pe relatii. Incepi sa intelegi ce-ti doresti, incepi sa iesi din casa, sa flirtezi chiar, sa cunosti oameni noi, incepi sa-ti dai sanse, timid, ce-i drept, insa asta e doar primul pas. Si viata s-ar putea sa te surprinda fix in momentul in care iti dai voie sa verbalizezi ce-ti doresti, sa-ti spui tie ce vrei. Problema este ca va trebui sa te organizezi in ceea ce priveste munca pentru ca volumul creste luna viitoare.

Horoscop Balanta

Treci printr-o perioada tensionata, poate ca in jurul tau se tot intampla lucruri asupra carora nu ai niciun fel de control, poate ca toata lumea are nevoie de cate ceva de la tine, poate ca efectiv nu mai ai timp sa te auzi, sa te vezi, sa te recunosti. E bine sa iei o pauza, e bine sa schimbi putin dinamica. E bine sa-ti faci timp pentru tine. E bine sa vezi superficialitatea cu care iti tratezi propriile trairi, sentimente, pareri.

E o nesiguranta ce pluteste in aer, simti ca fericirea ta, ca siguranta ta depind de ceilalti, ca daca vei ramane fara unele lucruri, vei ramane cu goluri imposibil de umplut. Ei bine, in Februarie va trebui sa inveti sa te desparti de orice nu-ti mai face bine. Probabil ca ai inceput de ceva timp sa te observi in diferite contexte si sa-ti dai seama ce e toxic, ce iti dauneaza, unde nu te mai simti bine, insa ai ales sa ramai si sa te invinovatesti pentru ca n-ai putut sa pleci. Ori asta trebuie sa se incheie ca sa poti deschide noi capitole. Da-ti o sansa, desi pare atat de greu sa crezi ca exista lumina dupa umbrele lasate de o despartire. Exista si exista mult mai multe pentru tine dincolo de tot ce credeai tu ca iti face bine. E greu sa te desprinzi, insa e mai greu sa traiesti nestiind ce s-ar fi intamplat daca ai fi reusit sa o faci. Indrazneste. Esti sustinut/a sa faci asta.

Horoscop Scorpion

Atunci cand simti ca cei din jur nu te apreciaza, ca te judeca, gandeste-te daca nu cumva tu faci treaba asta, de fapt. Gandeste-te la modul in care te vezi. Gandeste-te la tot ce detesti la ceilalti si aplica asta si in cazul tau. Nu mai cauta vinovati, cauta sa te valorifici. Intalnim oameni care functioneaza ca o oglinda pentru noi. Intotdeauna. Intalnim oameni care ne ofera lectii importante nu prin comportamentul lor, ci prin modul in care noi reactionam la actiunile lor.

Nu mai cauta validare in toate partile, in iubire, in cariera, in cercul de prieteni. Nu-ti mai conditiona starea de bine in functie de parerile altora despre viata ta. Plus ca vei avea nevoie de toata energia, pe care o pierzi incercand sa-i convingi pe altii ca meriti, ca poti, atunci cand vei fi nevoit/a sa reactionezi la surprizele din aceasta luna. Pentru ca vei avea parte de cateva.

Ce se intampla de fapt? Vei fi pus/a in fata unor situatii pe care nu le-ai fi putut anticipa niciodata. Si modul in care vei raspunde provocarilor va masura modul in care iti recunosti propria valoare. Vei vedea ca, pur si simplu, vor aparea solutii, rezolvari si tine de tine daca alegi sa crezi sau sa fugi. Plus ca luna iubirii aduce si ceva pasiune. S-ar putea sa nu mai poti lupta cu unele dorinte ascunse si uite asa iti vei da voie sa incerci, sa visezi, sa iti recunosti fanteziile si sa iti dai voie sa le si traiesti.

Horoscop Sagetator

In sfarsit prinzi viteza. Nu ca n-ai fi vrut sa se intample asta pana acum, insa parca ai cam mers cu frana trasa, fara sa intelegi de ce se intampla asta. Pai pentru ca poate, dincolo de dorinta de a evolua, de a-ti depasi limitele, te-ai tot judecat pentru multe actiuni, ai vrut sa arzi niste etape mult prea usor si ai avut impresia ca poti ignora tot ce simti pana cand acele emotii vor disparea ca prin minune.

Asta este de fapt lectia lunii Februarie. Sa inveti sa stai pe loc, sa stai cu tine insuti, in liniste si sa-ti dai seama de ce tot apar blocajele, sa te intrebi de ce faci unele lucruri, de ce alergi tot timpul dupa mai mult si mai mult, ce-ti lipseste si ce incerci sa suplinesti prin victorii superficiale, prin victorii de moment. Poate ca, din aceleasi motive, te-ai indepartat de cei dragi, te-ai inchis si ai decis ca nu merita sa explorezi unele spatii ce nu te fac sa te simti confortabil.

Lucreaza cu tine, in orice mod simti sa o faci, insa e bine sa-ti recunosti fricile ca sa stii cu ce ai de-a face atunci cand ele vor incerca sa te blocheze. Probabil ca ai tot simtit pana acum ca trebuie sa schimbi ceva, ca modul in care traiesti acum te epuizeaza efectiv si in urmatoarele saptamani esti sustinut/a sa faci treaba asta. E bine sa fii insa dispus/a sa eliberezi spatiul, sa renunti la unele “obligatii”, la o relatie poate…

Horoscop Capricorn

Alegerile potrivite nu sunt, intotdeauna, acele decizii care te fac sa te simti in siguranta, acele decizii pe care le poti lua cu usurinta. Sa faci ceea ce e potrivit petru tine poate insemna, de fapt, sa renunti la ceva, sa pleci de undeva, sa faci pace cu cineva, sa nu te mai lupti, sa nu mai astepti… In luna Februarie va trebui sa alegi pentru ca viata te va pune in tot felul de situatii. Si nu vei fi menajat/a in niciun fel daca vei decide sa tot amani.

Daca vei reusi sa te analizezi un pic mai mult poate vei descoperi si un tipar. Poate ca reactionezi acum in unele situatii asa cum ai fost invatat/a ca e bine sa faci, poate ca inca incerci sa ascunzi unele parti din tine, de teama ca ceilalti te vor judeca. Visele, amintirile indepartate joaca un rol esential in aceasta perioada. Acolo sunt raspunsurile pentru tot ce traiesti acum. Insa nu te agata de trecut, nu mai trai cu impresia ca ce a fost mai bun a trecut si nu se mai intoarce.

Iti va fi destul de greu sa te organizezi, insa. Poate ca vei alege sa iti ocupi tot timpul cu munca si in acest caz, n-ar fi rau sa pui frana si sa gasesti un echilibru. Poate ca vei incerca sa pastrezi lucrurile fix asa cum sunt acum, fara sa incerci sa treci la urmatorul pas, fara sa te implici mai mult. Si asta va intra in conflict cu planurile pe care Universul le are pentru tine. Aplica in orice domeniu… in relatii, la job. Rezistenta ta la schimbare te va lasa cu un gust amar. Asa ca incearca sa renunti putin la control.

Horoscop Varsator

Nu spun ca in Februarie nu vei avea parte de tot felul de situatii ciudate, incomode, greu de procesat. Ceea ce ar fi bine sa intelegi este faptul ca toate intamplarile astea au sens, se petrec intr-un moment in care ai nevoie sa te redescoperi, ai nevoie sa reaprinzi o flacara, ai nevoie sa intelegi cine esti si ce-ti doresti cel mai mult in viata asta. Si un lucru e esential in acest proces: sa fii impacat/a cu tot ce ai si cu modul in care ai actionat pana acum. Sa schimbi ceva, daca simti ca acum e momentul, dar sa fii, in acelasi timp, impacat/a cu trecutul tau. Atat ai putut sa faci pana acum. Si poti sa faci mai mult de acum incolo.

Multe dintre deciziile pe care le vei lua in urmatoarele saptamani ar putea sa te surprinda chiar si pe tine. Cumva, o sa reusesti sa ajungi in locuri unde n-ai crezut vreodata ca poti ajunge, poti sa cresti mult daca alegi sa crezi in tine. Energia e extraordinara in Februarie, insa tu alegi cum o folosesti, tu alegi daca ramai in negare sau daca risti.

E si cu pasiune luna asta. O luna plina, asadar, o luna in care se elibereaza drumuri, se deschid unele noi, o luna in care o sa mergi mai degraba dupa ce-ti dicteaza inima. Pentru ca atunci cand stii ce vrei cu adevarat, Universul va gasi o cale sa te conduca intr-acolo. Este o luna plina de provocari ce ascund, de fapt, sanse. Asta trebuie sa intelegi. Ca sansele nu vin usor, dar vin.

Horoscop Pesti

Te regasesti in luna Februarie. Viata te pune fata in fata cu rani mai vechi, cu frici de tot felul. Revine trecutul, revin oameni care au insemnat ceva pentru tine la un moment dat. Asta inseamna ca va trebui sa stai cu emotiile tale, sa le observi si sa sa intelegi ce le declanseaza. Poate chiar incepi sa te conectezi cu parti din tine pe care fie nu le-ai cunoscut pana acum, fie le-ai tinut ascunse prea mult timp.

Daca iti vei lua timp sa intelegi cum te-au transformat anumite intamplari din trecut, vei constientiza ca poti sa schimbi ceva, astfel incat sa ajungi tot mai aproape de cine esti cu adevarat. Vor exista si multe momente in care vei simti ca trebuie sa alegi, ca n-ai incotro, pur si simplu, vei ajunge la o rascruce de drumuri si treaba asta, desi te va provoca enorm, va reprezenta si un prilej de a renunta, de a pleca din locurile toxice si de te regasi.

Probabil ca modul in care a evoluat viata ta, cel putin in ultimul an, n-a fost usor de dus, de procesat, poate ca ai tot incercat sa gasesti un sens in tot ce ti s-a intamplat si poate ca inca nu te poti ierta pentru unele alegeri din trecut. Ei bine, in Februarie incepi sa intelegi, incepi sa-ti dai voie sa simti, incepi sa iti dai seama ce ai de invatat din acele experiente dureroase. Si daca pe inceput de luna o sa simti nevoia sa te retragi, sa analizezi, sa vindeci, spre finalul lunii, poti incepe sa respiri usurat/a pentru ca se schimba energia. Idei noi, poate noi oportunitati, intalniri neasteptate cu oameni care ar putea sa devina extrem de importanti pentru viitorul tau. Asa ca fii gata pentru munca grea. Si fii gata sa reconstruiesti.

Sursa foto coperta Image by Freepik.