Incepem noul an dintr-o pozitie de forta. Poate ca multi dintre noi nici nu ne dam seama de lucrul asta, insa tot ce am trait in ultimele luni ne-a adus in punctul asta… in punctul in care ne gandim la viitor manati de curaj si nu de frica.

Ca ce facem noi, de cele mai multe ori? Ne antrenam sa fim gata atunci cand pericolul apare, ca sa ne aparam cu toata forta si sa protejam ce credem ca detinem. Nu mai luptam, nu mai inaintam, stam acolo in locul ala sigur si facem orice sa ne ascundem de pericol.

Si asa decurge viata. Ne aparam pozitia, lasam frica sa-si faca de cap, ne enervam ca nu castigam odata batalia aia, desi noi nici n-am incercat cu adevarat sa facem ceva concret in sensul asta. Dar ne suparam oricum.

Cu Mercur in mers direct, reusim cumva sa ne imaginam in viitor. Nu foarte mult, ca suntem inca sub influenta unor frici, unor scenarii. Inca incercam sa ne rupem de trecut, sa ne smulgem din zona aia de dezamagire ca sa ne ramana loc sa ne si gandim la ce vrem sa facem mai departe. Pentru ca, deocamdata, ne gandim, planificam, nu ne incapatam sa facem ceva in momentul asta. Mai ales ca e posibil sa nu avem inca imaginea de ansamblu.

Luna ianuarie este o luna a noilor inceputuri, insa si inceputurile astea au nevoie de un plan, de o strategie, de un scop precis. Si luna asta se intampla ceva ce ne da curaj. Marte  se muta in Capricorn. Jupiter e acum in mers direct in Taur. Se leaga pur si simplu lucrurile pentru cei care au depus si depun eforturi in mod constant. Vin castigurile. Devenim constienti de ceea ce putem sa realizam.

Este, daca vreti, un preview a ceea ce putem sa realizam in 2024. Acum se cladeste fundatia. Haideti sa o facem sa fie solida.

Iata cum va fi luna Ianuarie pentru fiecare Zodie:

Horoscop Berbec

Ai nevoie de forta aia a ta mai mult ca oricand. Ai nevoie sa crezi, ai nevoie de vointa aia care altadata ar fi mutat muntii din loc. Iesi din spatiul ala de frica, de dezamagire, de nemultumire constanta si intelege ca orice e posibil daca nu-ti pierzi credinta. Chiar si in momentele in care nimic nu are sens, in care parca nu se intampla nimic… chiar si atunci e bine sa speri, sa vrei mai mult, sa crezi ca poti mai mult.

Incearca sa iesi de acolo. Cauta, invata, munceste, ocupa-ti mintea cu planuri, cu visuri, nu ca sa ascunzi nemultumirile, ci ca sa le transformi in combustibilul necesar pentru schimbare. E bine ca in sfarsit apare scanteia, apare motivatia si acum e punctul ala in care alegi: ramai sau mergi si te intorci cu premiul cel mare. Nu te mai plange, nu mai impovara pe nimeni, nu te mai lamenta pentru ca e greu. Acum energia e incredibila si poti sa iti schimbi viata intr-o clipa daca esti constient/a ca puterea e la tine.

Poate gasesti un loc de munca sau incepi sa inveti sa faci ceva nou, poate ti se ofera o sansa incredibila si iti dai seama ca ala e drumul. Stiai ca ai fi ajuns acolo oricum, doar ca iti era frica de ceea ce urma sa intalnesti pe drum. Iata ca frica dispare acum. Gaseste in fiecare zi cel putin un lucru pentru care sa fii fericit/a. Fa asta zilnic. Joaca-te, traieste si iubeste. Asta e reteta.

Horoscop Taur

Simti cumva ca ai intrat intr-o rutina de ceva timp si nimic nu pare sa te mai multumeasca indeajuns de tare. Pai poate pur si simplu te-ai plictisit. Ori poate ca in spatele acestei plictiseli se ascunde o nemultumire. N-ai prea avut pofta de viata, dar e timpul sa-ti revii. Si apare ceva zilele acestea, la fix ca sa te scoata din amorteala. Insa nu da cu piciorul daca nu ti se pare ofertant la o prima vedere. E greu sa te scoata cineva din ale tale, dar e bine sa incerci si altfel acum.

Cumva, vei prinde curaj sa faci un salt destul de indraznet pentru cineva atat de bine impamantenit ca tine. Capeti o oarecare libertate dupa tot ce ai patimit in ultimele luni. Poate s-au intamplaat lucruri care te-au facut sa crezi, sa simti ca nu poti mai mult. Si poate ca asta este motivul pentru care ceva anume nu s-a concretizat pana acum.

Este insa o alegere pe care trebuie sa o faci luna aceasta. O alegere de care iti este probabil frica. Insa dupa ce o vei fi facut, se va deschide o cale… se materializeaza ceva, vine o sansa atat de usor. Uneori, e bine sa faci alegerea, sa plasezi o intentie si sa lasi lucrurile sa-si urmeze cursul. Si in tot acest timp sa te simti in siguranta, sa faci lucruri care-ti aduc fericirea.

Horoscop Gemeni

Oare mai crezi in oameni? Oare mai crezi in iubirea adevarata? Oare cat de suspicios mai esti astazi? Sunt intrebari care-ti suna de ceva timp in minte. Cumva, ti-ai format acest obicei de a da totul in speranta ca doar asa vei fi apreciat/a, iubit/a, ca doar asa vei tine pe cineva langa tine. Pentru ca, tot ce faci tu e sa demonstrezi. Cui vrei sa demonstrezi si ce? Acelor oameni care nu-si fac timp pentru tine, acelor oameni care pleaca si se intorc cand au ei chef?

Invata sa te relaxezi, sa iti asculti intuitia. Lasa deoparte tot ce crezi ca vor spune unii si altii, lasa deoparte tot ce stii despre relatii, despre succes, despre “a reusi” si intreaba-te ce vrei. Atat. Ce vrei tu. Ce te face fericit/a? Vine un nou inceput, poate in iubire, poate in cariera. E ceva nou, incitant si asa trebuie sa privesti lucrurile. Ca daca te vei intoarce in trecut de fiecare data cand apare ceva nou, sunt sanse mari sa actionezi la fel, sunt sanse mari sa repeti aceleasi greseli si, de data asta, dezamagirea sa fie dubla pentru ca e vorba despre o greseala repetata.

Nu te grabi, e tot ce trebuie sa faci luna asta. Nu te entuziasma prea tare fara sa cunosti toate datele. Ca e plin de iluzii la tot pasul acum. Devii responsabil/a, ceea ce iti prinde foarte bine, incepi sa intelegi unde gresesti cand vine vorba de finante, de locul de munca. Poate obtii o marire de salariu sau schimbi job-ul si ajungi sa castigi mai mult. Se intampla ceva in acest sector. Evita insa confruntarile directe pentru ca poate sa iasa cu scantei. Alege linistea luna aceasta.

Horoscop Rac

Pare ca n-ai reusit inca sa gestionezi nevoia aia de siguranta, de prudenta, in orice faci zilele astea. Parca ceva te retine, iti pui bariere singur/a, crezi ca e mai bine sa stai in banca ta ca sa nu superi pe nimeni, crezi ca poate visezi prea sus, prea mult si te temi ca altii iti vor lua in deradere ambitiile. Si de-asta esti inca acolo, de-asta stai pe loc si simti ca nu poti sa faci nicio miscare.

E in regula sa iti fie frica, insa nu e sanatos sa nu actionezi pentru ca iti e frica. Nu iti face bine sa pleci la drum cu teama de cat de greu poate sa fie. E in regula sa te indoiesti, sa analizezi, sa te razgandesti. Insa nu te ajuta sa crezi ca oricand o situatie se poate transforma in ceva rau. Nu mai face compromisuri in care iti pui la bataie si linistea si dorintele. Nu mai sta langa oameni care nu-ti pot vedea frumusetea. Nu merita.

Si daca pana acum ai mers cu fluxul, cum ar fi sa intrerupi asta pur si simplu. Cum ar fi sa procedezi altfel? Cum ar fi sa actionezi fara sa simti ca ai asul ala in maneca? Cum ar fi sa risti? Cum ar fi sa privesti o ruptura, o rasturnare de situatie ca pe ceva benefic? Pentru ca vei avea parte de astfel de momente. Important este cum te raportezi tu la ele. Cat vezi binele din ceva anume si cat e rau in tot ce traiesti? Inclina balanta si iesi din zona aia intermediara. Ai toata sustinerea de care ai nevoie acum.

Horoscop Leu

Reincepi cumva sa fii in centrul atentiei, dupa o perioada in care poate tot ce ai vrut a fost sa te inchizi in casa. Probabil ca ai avut nevoie de asta. Poate ca ai mai reglat unele lucruri in interior. Si acum esti gata sa actionezi. Ai multe ambitii pe inceput de an si toata forta necesara sa le faci sa devina realitate. Important este sa nu renunti acum. Orice s-ar intampla. Continua sa faci tot ce poti. Si cumva, incearca sa nu mai pui presiune. Gandeste-te ca faci deja tot ce poti in fiecare zi si ca e suficient.

Cumva, tu tot incerci sa dovedesti, vrei sa ai rezultate palpabile, rezultate care sa conteze doar pentru ca sunt observate si validate de altii. Sa stii ca o victorie imensa poate sa fie si faptul ca o ora dintr-o zi ai reusit sa nu te mai judeci, sa nu mai judeci pe cineva pentru un lucru care tie ti se pare de neconceput. O victorie poate sa fie si faptul ca ramai neclintit in fata adversitatilor, ca nu-ti pierzi speranta atunci cand e cel mai probabil sa o faci. Gandeste-te asa atunci cand iti imaginezi victoria.

Daca reusesti sa iesi din zona aia de confort, sa gandesti putin altfel, nu mai exista limite. Daca accepti ajutorul venit de nicaieri, vei face mai mult decat ai crezut vreodata. Cumva, energia e incredibila, desi Universul te va testa serios acum. Jocuri de putere, tot soiul de distrageri, un test menit sa stabileasca daca ti-ai invatat lectia. Oricum, e ceva ce se misca rapid totusi. E o crestere imensa si incepi sa-i vezi efectele inca de pe acum.

Horoscop Fecioara

Intreaba-te cum te simti acum, dupa tot ce ai trait in ultimul an. Ca ai cam trecut prin multe si tot ce s-a intamplat te-a facut sa fii mai degraba sceptic/a decat optimist/a. Ei bine, se schimba energia si e bine sa schimbi si tu ceva la modul in care te raportezi la greselile pe care le faci.

Nu te mai blama atat de mult, nu te forta sa schimbi ceva peste noapte si mai degraba analizeaza tot ce a fost. Nu mai ramane pe loc atunci cand simti ca ceva te blocheaza, fa-ti alte si alte planuri, incearca… Cumva, tot ce se va intampla in aceasta luna iti va da curaj. Vin spre tine multe sanse menite sa te faca sa intelegi ca nimic nu e pierdut, ca, dimpotriva, primesti sansa de a-ti transforma complet viata. Si asta se poate intampla intr-o clipa.

E bine sa intelegi ca in luna Ianuarie se schimba ceva, reinveti sa te iubesti, intalnesti pe cineva cu care vei vrea sa incepi o poveste de dragoste. Cumva, incepi sa vezi lucrurile altfel. Nu mai esti victima, nu mai esti in energia lui “nu pot”. Cu toate astea, e bine sa ai grija in continuare la iluzii. Incearca sa intelegi foarte bine ce vrei. Pentru ca rani mai vechi continua sa fie apasate in Ianuarie. De-asta e bine sa intelegi ce te-a blocat pana acum si sa pleci din acele zone in care nu ti se permite sa cresti.

Horoscop Balanta

Ai tendinta, luna aceasta, sa uiti complet de tine. Sa te afunzi atat de tare in tot ceea ce ti se pare ca nu merge bine in viata ta si sa uiti ca nu-ti dai voie sa fii vulnerabil/a. Tu trebuie sa mentii tot timpul senzatia aia ca ai totul sub control. Si uite asa te amarasti si mai tare. Uneori, sa recunosti ca nu poti, intr-un anumit moment al vietii tale, e o dovada de mare curaj.

Nu mai ascunde ce simti, vorbeste despre asta, cu tine si cu altii. Pot sa apara in perioada asta multe idei care sa te scoata din incurcaturile in care ai intrat poate luna trecuta. Poate e timpul sa incerci ceva nou, sa pleci din locul ala care iti inducea o stare falsa de siguranta si sa indraznesti. Nu mai astepta sa fii pregatit/a pentru o schimbare ca poate momentul ala nu vine niciodata.

E bine sa renunti acum la nevoia aia de a judeca tot ce faci tu si tot ce fac altii si nu e bine sa ramai alaturi de oameni care fac asta constant. Pare ca astepti tot timpul validarea din alta parte. Pare ca ti-ai si format un scut menit sa te apere de o eventuala dezamagire. Traitul in defensiva nu te lasa sa iesi din starea asta. Schimbarea trebuie sa vina de la tine si iata ca luna aceasta ai toata sustinerea posibila sa faci asta.

Horoscop Scorpion

Luna aceasta nu trebuie sa uiti ca tu alegi. Indiferent de orice ti se spune, de orice sfat si de orice convingere, tu alegi daca ramai intr-un loc sau nu, daca ramai intr-o relatie sau nu, daca faci un lucru sau nu. Insa alegerea facuta din spatiul ala al fricii nu te fereste de suferinta, de incurcaturi, oricat de mult te bazezi tu pe treaba asta. Gandeste-te la ce te-a facut sa ramai. Si apoi intreaba-te daca a fost ce-ti trebuia, daca a mai ramas ceva din tot entuziasmul de la inceput. Si apoi alege.

Cumva, o sa vezi ca incep sa apara noi idei, se risipeste tot ce e neclar si incepi sa vezi solutii acolo unde, pana de curand, nu era nimic. Vei face in asa fel incat sa aduci implinirea si pacea in viata ta. Poti sa o faci. Doar sa ai incredere ca asa va fi. Discutiile pe care le porti luna aceasta, semnalele venite prin oameni sunt doar niste butoane apasate. Butoanele sunt ale tale, emotiile sunt ale tale. Tot ce ti se intampla e menit sa te determine sa lucrezi acolo in interior.

Luna aceasta, nu cauta calea aia mai usoara, pentru ca te vei indeparta de la scopul initial. Cauta sa vezi ce-ti lipseste atunci cand vine momentul ala sa decizi… curajul, dorinta? Poate ca e o stare ce a devenit constanta in viata ta in ultima perioada. Poate e senzatia aia de frica sa nu gresesti, sa nu dezamagesti, sa nu ajungi acolo unde ti-ai propus sa ajungi. Accepta totul asa cum e. E primul pas. Poti sa-ti doresti orice, doar sa te asiguri ca esti bine cu tine acum.

Horoscop Sagetator

E cu multe ambitii profesionale acest inceput de an. Crezi in tine si foarte bine faci pentru ca esti capabil/a de multe. Si cat de frumoasa e calatoria asta cand realizezi ca cel mai important este sa te bucuri de ea, de orice mica reusita, de orice piedica care te fereste de un dezastru. Probabil ca ti-ai dat seama cum functioneaza mecanismul. Tu faci lucrurile sa mearga, tu creezi posibilitatea. Si iata ca luna aceasta poti sa mai faci un pas imens.

Acum ca Mercur a iesit din Retrogradare, poti sa incepi sa te gandesti la investitii serioase. Dilema va fi legata doar de viteza cu care te misti. Ca tu simti sa te arunci cu capul inainte, insa energia acestei luni te indeamna sa mergi putin cu frana trasa. Si daca, pana acum, ai preferat sa actionezi din umbra, acum parca simti nevoia de a fi vazut/a. Si poate iti formezi si o noua rutina, ai grija la alimentatie, te apuci de sala, mai treci si pe la vreun salon. Simti nevoia sa faci unele schimbari.

Vei observa si o crestere a capacitatii de munca, revine forta aia care te-a adus pana in acest punct, dupa o perioada in care parea ca te epuizeaza si cel mai mic efort. Si cumva, daca nu ai facut-o pana acum, e bine sa fii sincer/a, sa iti dai seama daca iti place unde esti, sa te asiguri ca esti impacat/a cu alegerile pe care le-ai facut. Cumva, pare ca tanjesti catre un nou inceput, dar ceva te blocheaza, parca toate gandurile iti spun ca nu e bine sa risti ce ai pentru ceva ce nu stii daca poti obtine cu adevarat. Ei bine, aici inima decide. Si ai face bine sa o asculti acum. De cate ori te-a scos curajul ala nebun din locuri unde nu mai aveai ce sa cauti? Analizeaza si vei sti ce ai de facut.

Horoscop Capricorn

Crede in iubire! Pur si simplu. Nu astepta iubirea, nu-i impune standarde, comportamente, nu forta nimic. Nu-ti face planuri legate de cum o sa fie, de cum trebuie sa fie. Nu mai trai intr-o fantezie. Doar recunoaste-ti tie cand te loveste. Lasa standardele, lasa ce crezi tu ca-ti trebuie, lasa cautarea aia nesfarsita. Spera, crede in posibilitate. O noua iubire poate sa apara oricand. Cat de deschis/a esti sa o primesti insa?

Cumva, in aceasta luna o sa incepi sa simti ca vrei altceva, ca vrei mai mult, poate. Si primesti sansa sa faci tot ce iti doresti. E bine sa ai rabdare pentru ca te inhami la o cursa lunga. Dar iesi putin din rutina, mergi dincolo de credintele cu care ai trait pana acum, odihneste-te si incarca-te. Vei vedea ca iti va prinde bine. Si poate decizi sa investesti in ceva anume.

Poate decizi chiar ca vrei mai mult timp pentru tine, pentru familie. Asta nu inseamna insa ca vei risca sa-ti diminuezi veniturile. Poate gasesti o cale prin care sa-ti maresti veniturile si sa ai totusi si timp pentru ce-ti cere sufletul. Poate chiar revizuiesti niste decizii luate la finalul lui 2023. Poate iti dai seama acum ca alta e calea. Si e foarte bine ca se intampla asa. Treci printr-o transformare profunda si nu se simte comod deloc. Insa ai incredere ca esti pe drumul cel bun.

Horoscop Varsator

Luna Ianuarie va fi asa ca un teaser pentru toate schimbarile care se vor produce anul viitor. Ce inseamna asta? Inseamna ca vei oscila intre speranta si dezamagire. Inseamna ca orice esec care apare e bine sa fie analizat. Gandeste-te cum ai contribuit tu la esec, fara sa iti dai seama. Gandeste-te si la alte optiuni pe care poate pana acum nici nu te-ai fi gandit sa le iei in calcul. Poate acolo e raspunsul.

Incepe sa vizualizezi tot ce-ti doresti sa obtii. Incepe sa simti ca ai deja tot ce-ti doresti. Poti sa deblochezi acum o situatie care stagneaza parca de prea mult timp. Elimina un obicei prost. Fa asa cum simti, fara sa te intrebi daca altii au facut-o inaintea ta, fara sa iei in calcul esecul. Mai ales ca apare ceva nou luna aceasta. O oportunitate, o colaborare, un imbold care sa te faca sa intelegi cat de multe poti realiza.

Asteapta putin inainte sa pui in aplicare acel plan maret. Luna aceasta e bine sa stabilesti cursul, sa te asiguri ca e ceea ce vrei sa faci. Si in iubire poate ca simti nevoia de o schimbare. Si poate decizi sa iei atitudine chiar acum, pe inceput de an. Analizeaza deciziile pe care le iei in aceste saptamani. Analizeaza inainte sa te rupi de ceva anume. Linisteste-ti mintea ca sa poti auzi ce are sufletul sa-ti transmita. Asa vei intelege multe din toate cate s-au intamplat in special in luna Decembrie.

Horoscop Pesti

Te-ai cam descurajat in ultima perioada. Asta poate pentru ca n-a venit ce credeai tu ca-ti trebuie. Si poate ca ai ajuns in punctul ala in care spui “Gata, nici nu mai incerc!”. Pai cand te dai batut/a, poti sa fii sigur/a ca ai pierdut lupta. Atata timp cat incerci, sansa exista, e acolo… Nu mai  incerca totusi sa dai vina pe altii, pe viata, pe Destin, nu-ti mai gasi scuze, nu-ti mai justifica esecurile. A fost cum a fost, intelege si fa altfel data viitoare.

Gaseste sensul a tot ce a fost. Cauta-l pana cand il gasesti. Mai ales acum, cand se mai duce din ceata. Ai incredere ca vei primi raspunsurile pe care le cauti. Si gandeste-te la toate promisiunile pe care ti le-ai facut in ultimul an. Le-ai indeplinit? Le-ai ignorat cu succes? Si in momentul ala in care te vei impaca cu tot ce a fost, asa cum a fost, vin si oportunitatile, vin si sansele.

Probabil ca multe idei, multe ganduri tot vin si pleaca acum. Si poate ca acum e momentul sa mergi mai departe, sa schimbi ceva, sa renunti la ceva anume. Oricum, vei vedea ca vei reusi sa comunici mai usor acum. Incearca sa treci de blocaj. Nu va fi usor, te-a cam daramat si faptul ca realizarile, care veneau atat de usor in trecut, acum te solicita la maximum. 2023 a fost un an in care ai invatat multe, care te-a solicitat la maximum, iar inceputul de 2024 da semne ca munca ta este rasplatita.

Sursa foto coperta: Image by wirestock on Freepik.