A sosit momentul bilantului pentru fiecare dintre noi. Luna aceasta punem in balanta, deopotriva, ce am realizat in acest an si unde am gresit. Lasam la o parte grijile si greutatile de peste an si intram in atmosfera de sarbatoare. Usor de zis, greu de facut! Pentru unii nativi, in luna decembrie spiritele se cam agita!

Universul ne pune cateva piedici in prima jumatate a lunii. Vrem sa rezolvam toate problemele intr-un timp scurt si asta ne agita la maximum. Cu Venus si Mercur in Capricorn reusim sa ne punem ordine in viata si sa facem o recapitulare a anului 2022. Avem si un aliat de incredere pana aproape de Craciun. Soarele, aflat in Sagetator pana pe 21 Decembrie, ne face sa fim optimisti si ne da un avant puternic.

Insa, Mercur retrogradeaza in ultimele zile ale anului si ne obliga sa ne intoarcem in trecut. Poate ca mai avem acolo treburi nerezolvate, sau poate revin in viata noastra oameni care au insemnat candva totul pentru noi. Daca reusim sa trecem peste gandurile mai intunecate, peste agitatie si peste informatiile neclare pe care le primim, putem sa ne eliberam si sa privim spre viitor.

Va fi totusi greu sa comunicam la final de an, asa ca Astrele va recomanda sa fiti in garda, sa va faceti planuri de viitor, dar sa evitati sa luati o decizie importanta in aceasta perioada. Luna decembrie aduce noi inceputuri, dar si finaluri deloc fericite. Suntem impinsi de la spate sa iesim din acele contexte sau relatii care nu ne mai aduc fericirea si sa o luam de la capat. Primim acum curajul necesar pentru a face schimbarea. Nu este usor, dar speranta ca la capatul noului drum se afla ceva minunat ar trebui sa fie suficienta ca sa indraznim.

Nu mai este o surpriza ca luna decembrie este o luna a exceselor. Insasi practica fiecarui final de an ne arata asta. Poate ca n-ar fi rau sa nu exageram cu cheltuielile pentru cadouri, sau pentru masa de Craciun. Sa fim mai cumpatati, mai rabdatori si sa avem parte de Sarbatori linistite!

Previziuni pentru fiecare Zodie si Ascendent:

Horoscop Berbec

Vei avea parte de un final de an cu de toate. In prima jumatate de luna este posibil sa primesti o oferta de munca sau sa incepi un nou proiect. In iubire, lucrurile nu sunt la fel de asezate. Nu debordezi de pasiune, iar linistea din aceasta perioada nu e de bun augur. Poate ca a venit momentul pentru introspectie. Vezi ce nu merge atat de bine in viata ta si gaseste o modalitate sa schimbi asta.

Dragoste

In plan amoros, vei avea parte de suisuri si coborasuri. Astrele te sfatuiesc sa-ti analizezi foarte bine relatia si sa pui pe hartie ce iti aduce bucurie si ce iti provoaca neliniste in aceasta conexiune. Cu calm si comunicare, puteti sa rezolvati micile neintelegeri de la inceputul lunii si poate decideti sa plecati intr-o calatorie mai lunga, poate intr-un loc exotic.

Daca nu ai fost prea sincer in relatia ta de iubire, vine momentul sa dai socoteala.  Evita sa starnesti in partenerul tau si cea mai mica forma de neincredere. In schimb, daca esti intr-o relatie care nu mai functioneaza de ceva timp, poate ca ar fi mai bine sa ii pui capat.

Celor singuri nu le va fi tocmai usor in preajma sarbatorilor. Cu totii ne dorim sa intalnim pe cineva care sa ne fie aproape. Astrele te sfatuiesc sa iti deschizi sufletul si ochii. Poate iti cade cu tronc un coleg de munca pe care nici macar nu l-ai observat pana acum. Mai ridica privirea dincolo de monitor!

Cariera si bani

O sa muncesti intreaga luna la planurile tale de viitor. Iar spre finalul anului incep sa apara si primele raze de soare. La serviciu esti responsabil, iar sefii si colegii te apreciaza pentru tot efortul depus. Astrele te sfatuiesc sa accepti provocarile care iti apar in cale. Cine stie! Poate chiar obtii o promovare!

Oportunitatile exista, trebuie doar sa fii maleabil si sa ramai cu picioarele pe pamant. Nu visa la lucruri pe care iti este imposibil sa le obtii, cel putin in perioada asta.

Horoscop Taur

Luna asta te bucuri de viata din plin. Esti norocos si stralucesti pur si simplu. Este momentul perfect sa evoluezi pentru ca ai cam invatat din propriile greseli. Este posibil sa te cuprinda melancolia in prima parte a lunii, dar spre final de an revii la starea ta de fapt… energic si plin de vitalitate. Ai si bani suficienti pentru a le face celor dragi cele mai frumoase suprize.

Dragoste

In relatia de iubire, lucrurile merg extraordinar de bine. Amandoi faceti eforturi ca lucrurile sa functioneze si sunteti atenti unul cu celalalt. Un final de an cum nu se poate mai bun.

Daca relatia in care te afli scartaie, s-ar putea sa pui piciorul in prag. Exista diferente mari de opinie intre tine si partener si niciunul nu este dispus sa lase de la el. Mare grija! Problemele deja existente se pot agrava.

Daca esti singur, te concentrezi mai mult pe munca si pe dezvoltarea personala decat pe relatii. Daca totusi iti pica cineva cu tronc, analizeaza foarte bine lucrurile. S-ar putea ca persoana care iti da lumea peste cap sa nu fie sincera. Mercur aflat in retrogradare la final de an poate sa readuca in viata ta oameni din trecut pentru care ai avut sentimente intense.

Cariera si bani

Stai bine la capitolul bani. Ai suficienti pentru cadouri, pentru masa de Craciun si pentru petrecerile de sfarsit de an. Continua sa fii cumpatat in ceea ce priveste finantele. Cu atentie si multa grija poti sa te mentii pe linia de plutire.

Posibil sa apara schimbari in domeniul carierei. Poate obtii un alt loc de munca, sau esti transferat intr-un alt department. Schimbarea este de bun augur. Poate ca a venit timpul sa incerci ceva nou, sau sa iti maresti veniturile odata cu o noua colaborare.

Horoscop Gemeni

Se anunta un inceput de luna fabulos pentru tine. Ai parte de realizari, cariera infloreste, faci practic un mare salt inainte. Viata sentimentala este insa la polul opus. Acolo nu mai detii controlul in perioada asta, parca nimic nu te multumeste si te indoiesti de tot ceea ce stiai si simteai pana de curand. Odata cu sarbatorile, parca te mai linistesti putin.

Dragoste

Te-ai concentrat atat de mult pe partea materiala dar si pe sarcinile de la serviciu si ai reusit astfel sa–ti indepartezi partenerul. Sarbatorile de iarna ar putea sa fie cheia pentru a va rezolva problemele.

Se poate sa aveti planuri de viitor diametral opuse. Daca unul dintre voi se grabeste prea tare sa faca urmatorul pas, este posibil ca celalalt sa faca cativa pasi inapoi. Evitati pe cat posibil certurile si poate invatati sa va acordati mai multa incredere unul altuia. Pentru ca altfel, s-ar putea ca relatia sa nu dureze.

Luna aceasta ai putea sa incepi o relatie cu cineva de care te indragostesti la prima vedere, sau duci relatia din prezent la un alt nivel. Mare grija la minciuni, secrete si manipulari. Ar putea iesi la iveala niste comportamente nu tocmai cinstite care sa va puna pe ganduri.

Cariera si bani

Ai succes si ai bani luna aceasta. Muncesti din greu, insa o sa fii rasplatit pe masura. Poate obtii o promovare la locul de munca. De asemenea, te asteapta o petrecere de pomina cu colegii de la serviciu.

Pentru cei care nu se mai regasesc la locul de munca, a venit timpul sa faceti o schimbare. Indrazneste! Poate chiar o sa ai succes pe noul drum.

Cu Marte in mers retrograd, nu e bine sa inchei anul cu datorii. Este momentul sa iti faci ordine in viata si sa te linistesti. Poate nu mai petreci pana dimineata in fiecare weekend si incerci sa faci lucruri si pentru sufletul tau.

Horoscop Rac

Esti creativ luna aceasta. Reusesti sa profiti la maximum de oportunitatile care iti apar in cale. Ai proiecte mari si ambitie sa le duci la bun sfarsit. Astrele te sfatuiesc sa te detasezi de lucrurile si situatiile vechi care iti provoaca un disconfort si sa iti faci timp pentru ceea ce conteaza cu adevarat. Iar de Craciun ai aceasta oportunitate. Petrece mai mult timp cu oamenii care te iubesc!

Dragoste

Desi incepi sa ai indoieli in ceea ce priveste relatia cu partenerul, Astrele te sfatuiesc sa te opresti din a-ti face tot felul de inchipuiri. Esti iubit si asta este suficient ca sa va dati o sansa. Din cauza firii tale suspicioase, pot sa apara mici discutii cu partenerul in prima saptamana din luna decembrie. Ai tendinta sa iti dai dreptate doar tie. Ar trebui sa revii cu picioarele pe pamant si sa ii permiti partenerul sa iti demonstreze ca totul este doar in mintea ta.

Daca ai impresia ca ai ajuns deja la capat de drum in relatia ta, nu este exclus sa pui punct acum. Cei singuri ar putea sa intalneasca pe cineva cu care sa isi petreaca sarbatorile de iarna.

Cariera si bani

Daca iti cauti un loc de munca, ai mari sanse sa il gasesti luna aceasta. Norocul este de partea ta.

Pentru cei care au un loc de munca, prima parte a lunii nu se anunta a fi atat de grozava. Apar discutii la birou, neintelegeri intre colegi si poate chiar ceva nemultumiri legate de venituri. Nu dispera! Va trece si perioada asta, este doar o incercare in drumul tau spre succes.

Daca muncesti suficient de mult, poti sa culegi roadele mai tarziu. Te alegi poate cu o suma de bani in plus chiar inainte de Craciun. Stim cat de mult adori preparatele traditionale, dar nu face excese. Fii cumpatat si hraneste-te si cu iubire!

Horoscop Leu

Esti puternic luna aceasta. In prima saptamana din decembrie, Mercur in semnul Sagetatorului iti aduce claritate in gandire. Este un moment bun sa-ti analizezi sansele, dar nu lua nicio decizie importanta acum. Organizeaza-ti viata, fa un bilant al lui 2022 si primeste magia Sarbatorilor cu bucurie in suflet. 

Dragoste

Ai invatat din greselile trecutului, asa ca viata ta amoroasa a intrat pe un fagas normal. Esti mai romantic, mai pasional. Poate iti faci planuri de viitor. Ai invatat ca nu esti tu centrul Universului de fiecare data, ca nu poti sa primesti intotdeauna toata atentia si ca trebuie sa ii arati partenerului cat este de important pentru tine.

Daca esti singur, nu stai deoparte. Personalitatea ta se va face remarcata. Atragi toate privirile, esti pur si simplu irezistibil. Mare grija sa nu iti pice cu tronc cineva in perioda asta. Cu Soarele si Jupiter care iti fac de cap in semnul tau, poti sa dezvolti usor obsesii.

Cariera si bani

Marte Retrograd poate sa te destabilieze putin la locul de munca. Apar schimbari si este nevoie sa depui ceva mai mult efort ca sa te mentii la inaltime. Invata sa fii mai responsabil, sa muncesti in echipa si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Astrele te ajuta in perioada asta sa evoluezi, insa ti se cere responsabilitate si devotament.

Daca iti cauti un loc de munca, ar fi cazul sa mai renunti la unele pretentii. Fii realist si pune in balanta ceea ce oferi si ceea ce pretinzi de la angajator.

Nu mai face pe lupul moralist si invata sa accepti si ideile celorlalti. In ceea ce priveste partea materiala, n-ar fi rau sa iti mai diminuezi cheltuielile. Mercur aflat in retrogradare iti da putin peste cap calculele.

Horoscop Fecioara

Finalul de an iti aduce fluturi in stomac, dar te pune si fata in fata cu trecutul. Trebuie sa vindeci rani mai vechi si sa iti deschizi sufletul. Nici nu iti inchipui cat de frumoasa va deveni viata ta daca iti dai voie sa iubesti, sa crezi si sa visezi! Ia-ti timp si pentru tine si incearca sa te distrezi in perioada sarbatorilor de iarna. Nu trebuie sa uiti insa de obiectivele tale. Mai ai de munca, insa Universul iti aduce satisfactii la tot pasul!

Dragoste

Daca esti singur, sunt mari sanse ca luna aceasta sa-ti gasesti jumatatea. Mercur, guvernatorul tau, si Venus creeaza contextul perfect pentru asta. Multe dintre Fecioare ar putea sa petreaca Noaptea dintre ani in doi. Nu totul este insa atat de simplu cum pare. Invata sa renunti la regulile tale stricte si la lista de cerinte si pretentii si sa nu mai despici firul in patru.

Daca esti intr-o relatie, ai putea sa incerci sa reaprinzi flacara cu gesturi mici, romantice. Nu uita ca orice relatie se mentine cu munca continua si cu minimum de efort si din partea ta. Poate chiar va ganditi sa concepeti un copil. Mercur, guvernatorul tau, isi incepe retrogradarea pe 29 decembrie. Poate revine in viata ta o persoana din trecut, sau incepi sa te gandesti la cineva cu care ai avut o legatura puternica. Cantareste bine situatia si evita sa iei o decizie importanta la inceput de 2023.

Cariera si bani

Ultima luna din an va fi putin mai dificila la serviciu. Fereste-te de intrigi si discutii ascunse si da-ti voie sa stralucesti. Nici nu ai idee cat de talentat esti si cat de multe poti face.

Ai grija cum iti gestionezi finantele. S-ar putea ca febra cumparaturilor sa te cuprinda putin prea tare si sa iti cheltuiesti toti banii.

Cu Marte in retrogradare, trebuie sa iti analizezi mai bine viata profesionala si sa vezi unde gresesti si unde mai este loc de evolutie. Ai putea chiar sa primesti o noua oferta de munca sau o oferta de colaborare care sa iti aduca bani in plus.

Horoscop Balanta

Incepi luna cu planuri mari, ai multe idei si o energie buna. Te asteapta o perioada magica, pe care o vei petrece alaturi de cei dragi. Incepi deja sa pregatesti festivitatile de Craciun si de Anul nou. Te ajuta si imaginatia. Poate pleci cateva zile din oras pentru relaxare.

Dragoste

Iti doresti stabilitate si armonie. Oferi liniste si dragoste si primesti inzecit. Partenerul de viata te sustine, iar sentimentele voastre cresc pe zi ce trece. Va apropiati din ce in ce mai mult si sunteti recunoscatori pentru conexiunea dintre voi. La inceput de luna, apar insa si conflictele. Mici certuri va destabilizeaza dar sarbatorile de iarna va prind relaxati. Pentru ca reusiti sa comunicati.

Daca esti singur, te transformi luna aceasta. Cunosti oameni noi, legi prietenii, chiar daca nu reusesti sa gasesti marea iubire. Iti doresti sa ai pe cineva aproape, mai ales acum de Craciun. Insa nu te arunca cu capul inainte. Sa alegi pe cineva doar pentru ca esti singur, sau pentru ca iubesti ideea de relatie, iti poate face mai mult rau. Cu Mercur Retrograd la final de an, cineva din trecut ar putea sa revina in viata ta.

Cariera si bani

Inceteaza sa te mai concentrezi pe piedici si pe limitele pe care singur ti le impui si invata sa te bucuri de fiecare reusita.

La serviciu esti responsabil, iti faci treaba cat poti de bine. Insa gura sloboda cu greu poate sa ti-o inchida cineva. Invata sa accepti si parerile celorlalti. Nu poti sa ai intotdeauna dreptate.

E posibil sa primesti o oferta de munca interesanta, sau cineva iti propune sa va asociati, iar pana la finalul anului te decizi sa accepti.

Marte aflat in retrogradare aduce haosul in economiile tale. Trebuie sa inveti sa iti gestionezi mai bine banii!

Horoscop Scorpion

Inceputul lunii este putin neclar. Ai impresia ca nimic nu merge cum trebuie, ca lucrurile nu se rezolva. Vei scapa de aceasta senzatie pana la finalul lunii. Cu Mercur si Venus in Scorpion, esti curajos, iar eforturile iti sunt sutinute. Ai nevoie de relaxare, poate mergi la o sedinta de yoga sau faci meditatie.

Dragoste

Daca in primele doua saptamani, viata sentimentala este pusa pe pauza, lucrurile se schimba spre finalul lunii. Va apropiati parca mai mult si petreceti timp impreuna. Pentru altii, finalul de an ar putea reprezenta capatul de drum. Mercur Retrograd ne forteaza sa schimbam ceva in viata noastra, sa renuntam la ceea ce nu ne mai face fericiti.

Daca esti singur, nu-ti va lipsi pasiunea in luna decembrie. Iti place sa te joci, insa iubirea ar putea sa te ia prin suprindere. Poate ca o persoana careia nu ii dadeai prea multa importanta isi face loc in sufletul tau. Iubirea asta care vine de nicaieri ar putea sa iti schimbe viata!

Cariera si bani

Nu este o perioada buna sa iei decizii importante legate de job sau de investitii. Poate ca ai idei bune, insa nu este recomandat sa mizezi totul pe o singura carte. Ai putea sa pierzi tot ceea ce te-ai chinuit sa aduni in ultima perioada. Invata sa-ti gestionezi banii mai bine.

Finalul de an te gaseste mai organizat, poate castigi niste bani in plus. Ai idei noi si reusesti sa te dezvolti. Un lucru este sigur. Esti neobosit cand vine vorba de munca. 

Horoscop Sagetator

Luna aceasta, Astrele te sfatuiesc sa iti faci timp si pentru tine, sa incerci lucruri noi ca sa spargi blocajele care te tin pe loc. Soarele, care a intrat in semnul tau pe 22 noiembrie, iti aduce mult noroc. Poate obtii o functie mai buna sau un salariu mai mare. Cert este ca Universul iti creeaza contextul perfect pentru noi inceputuri pline de satisfactii.

Dragoste

Iti faci timp pentru cei pe care ii iubesti luna aceasta. Partenerul tau asteapta de mult momentul in care va putea sa petreaca mai mult timp cu tine. Devii insa disponibil doar din a doua parte a lunii. Pentru ca in primele doua saptamani, ai tendinta sa fugi de partenerul de viata, de cei dragi si sa muncesti neincetat. De sarbatori, ai un chef nebun de a petrece, de a te distra si de a dansa pana dimineata.

Daca esti singur, nu se intrevede la orizont o relatie de durata, insa poti sa ai mici aventuri care sa te readuca in ringul de lupta. Realizezi ca nu ti-ai pierdut inca puterea de seductie.

Cariera si bani

Pornesti cu frana trasa in aceasta ultima luna din 2022. Ai mult de munca in primele doua saptamani din decembrie si parca nu reusesti sa rezolvi prea multe lucruri. Nu iti convine nimic si iti versi furia pe asociati sau pe colegii de munca. Rabdare, iti revii spre finalul lunii.

Poate iti indeplinesti visul in luna decembrie… o vacanta peste hotare, sau macar o scurta calatorie de sarbatori.

Castigi si ceva banuti luna aceasta, insa ai grija cat dai pe cadourile de Craciun. S-ar putea sa cheltuiesti mai mult decat te tine buzunarul. Cu Mercur Retrograd la finalul lunii, este important sa iti pui ordine in finante.

Horoscop Capricorn

Esti epuizat si psihic si fizic. Este normal, se intampla cu fiecare dintre noi la final de an. Nu lasa oboseala sa se acumuleze si mai mult. Relaxeaza-te! Este momentul sa petreci clipe frumoase alaturi de cei dragi. Poate anul acesta petreci sarbatorile intr-un cadru mai restrans, in familie. Cu Venus in Capricorn, devii irezistibil si redescoperi iubirea!

Dragoste

In prima parte a lunii alegi cu inima. Spui ceea ce simti, insa ai tendinta sa iti sufoci partenerul. Marte aflat in Retrogradare aduce stres in relatie. Apar discutii si este posibil sa nu puteti trece peste unele dintre ele. Nu este exclus ca unele relatii sa se termine luna aceasta. Singuratatea nu este usoara, mai ales in perioada asta. Petreceti timp cu cei dragi!

Daca esti singur, Astrele te sfatuiesc sa mai renunti la reguli si modul de a selecta potentialii parteneri. Poate ca n-ar fi rau sa mai ridici din bariere. Deschide-ti inima! Ce se poate intampla?

Cariera si bani

Nu prea ti-a mers bine in ultimul timp, te-ai descurcat greu cu banii, insa luna aceasta vine soarele si pe strada ta. Inainte de Craciun, asteapta-te sa primesti niste bani. Poate este vorba de un cadou, sau de o prima.

Poate realizezi ca nu iti prea place meseria ta si decizi sa faci o schimbare. Nu te grabi sa iei o hotarare. Testeaza terenul, mergi la interviuri si apoi iei o decizie.

Nu lasa lenea sa puna stapanire pe tine. Altfel nu vei putea sa iti atingi obiectivele!

Horoscop Varsator

Urmeaza schimbari importante pentru tine. Vin oportunitati in calea ta asa ca nu ai niciun motiv sa nu fii optimist si plin de viata in luna decembre. Ultimele zile din acest an vor fi explozive. Ai parte de distractie, te simti excelent in compania prietenilor si inchei anul cu planuri noi pentru 2023.

Dragoste

In relatia de cuplu lucrurile merg ca pe roate. Iubirea voastra creste pe zi ce trece. Ai puterea luna aceasta sa iti exprimi dragostea clar si raspicat. Iar romantismul pluteste in aer. Poate mergeti intr-o vacanta in doi de sarbatori, sau iesiti in oras, la cina.

Cei care se afla in relatii care scartaie trebuie sa gaseasca motivul pentru care lucrurile nu mai merg si sa comunice mai mult. Poate sunt probleme de natura intima, sau va certati din cauza banilor. Incheiati-va socotelile inainte de finalul de an.

Daca esti singur, s-ar putea ca cineva sa iti marturiseasca faptul ca s-a indragostit de tine. Poate chiar intri intr-o relatie. Daca inca te gandesti la vreun fost partener de viata, clarifica-ti sentimentele. Treburile neincheiate din trecut te tin pe loc.

Cariera si bani

Primesti noi sarcini la locul de munca. Moment ideal pentru a le arata tuturor cat de bun esti in ceea ce faci. Poate ca te asteapta chiar si o promovare.

Marte retrogradeaza asa ca poti sa iti faci ordine in afacere, sau la locul de munca, pe final de an. Ai putea sa te implici intr-o noua colaborare. Ai nevoie sa iti maresti veniturile!

Horoscop Pesti

In prima jumatate de luna este posibil sa simti o oarecare presiune in relatiile cu cei dragi. Lucrurile se mai linistesc pe final de an. Pe 29 decembrie Mercur retrogradeaza, semn ca a venit momentul introspectiei. Gandeste-te la relatiile tale din prezent, dar arunca o privire si la conexiunile vechi. Fa-ti timp pentru tine si pentru lucrurile care iti plac.

Dragoste

De la jumatatea lunii, cei aflati intr-o relatie comunica mai usor! Poate e de vina spiritul sarbatorilor. Suntem sinceri si loiali. Iar iubirea pluteste in aer. Context excelent pentru o cerere in casatorie!

Daca esti singur, este o perioada benefica sa cunosti oameni noi. Esti atragator, seducator si reusesti sa spargi gheata. Uita-te atent in jur, in cercul de prieteni. S-ar putea ca jumatatea ta sa fie printre ei. Sau poate ajungi intr-un loc nou si cunosti acolo pe cineva. Ia lucrurile usor si incearca sa profiti de acest moment.

Cariera

Cu Soarele in Sagetator, ai succes la serviciu. Esti apreciat peentru abilitatile tale de a te descurca in orice situatie. Daca ai avut ceva probleme cu banii, la finalul lunii situatia se mai regleaza.

Inceputul lunii iti da ceva batai de cap. Ai multe lucruri de facut, iar asta te epuizeaza. Parca nu iti ajung zilele pentru cata treaba ai in perioada asta. Insa de la jumtatea lunii incepi sa infloresti, ai rezultate bune si te intelegi bine cu colegii. Continua sa depui eforturi, sa dai tot ce ai tu mai bun. Ai sanse mari sa te afirmi la serviciu. Vor fi insa multi cei care vor vrea sa esuezi, fii atent pe drum si nu te abate de la planul tau. Spre finalul lunii vine si rasplata.

Sursa foto coperta: Image by pvproductions on Freepik.

 

Hartile astrale Natala si Karmica