Primul eveniment este intrarea Planetei Venus in semnul zodiacal Berbec chiar in 2 Mai.

Venus nu se simte bine in Berbec, este o energie puternica, care da predispozitie catre graba, vom fi pasionali, dar totodata taiosi.

Ca atare, in aceasta perioada vedem si simtim dragostea prin aceasta lentila a Berbecului, un semn masculin si intens. Nu vom fi romantici si vom tachina.

Venus si energia de foc a Berbecului se va simti mai ales spre final de luna cand va face conjunctie cu Chiron si fara sa vrem putem sa ii ranim pe cei dragi, insa si sa ne vindecam anumite tipare.

In drumul sau, Venus il intalneste si pe Jupiter, cel care va hiperboliza sentimentele, sau pe Marte care ne face sa actionam, dar careva aduce si graba in deciziile sentimentale.

Un amestec de energie care ne da curaj, putere de decizie, insa mare atentie, graba strica treaba. Ne indragostim, dar ne si trece la fel de repede.

Venus va sta in Berbec pana in 27 Mai. Va face trecerea catre Taur in 28 Mai, unde se calmeaza, se linisteste, va fi in cea mai buna pozitie a sa. Se va intalni cu Nodul Nord si poate aduce intalniri sau reintalniri karmice, iar in urma intalnirii cu imprevizibilul Uranus putem avea parte de pasiune, electrizare sentimentala.

In 10 Mai, Mercur intra in retrogradare, pana cand va ajunge in Taur, in 23 Mai.

Mercur retrograd nu e bau bau, insa e un moment excelent sa facem o introspectie, sa revizium planurile. E bine sa ne reapropiem de propria persoana, sa ne ascultam. Ne aduce noi perspective, ne indeamna sa analizam, nu neaparat sa le punem in aplicare.

In 11 Mai, Jupiter, Planeta generozitatii, norocului si expansiunii va ajunge in focosul Berbec. Libertate si schimbare. O energie care ne aduce predispozitie catre exagerare, dar ne si facem norocul prin alegeri. Sa nu uitam sa fim deschisi catre oportunitati daca vin.

In 16 Mai avem Luna Plina si eclipsa de Luna in Scorpion – finaluri dramatice, inceputuri entuziaste. O energie extrem extrem de intensa. Moment ideal sa ne detasam de ceea ce nu ne ma foloseste. Un inceput, o transformare, o alta abordare.

In 21 Mai, Soarele ajunge in Gemeni, curiosi, entiziasmati, dornici de nou. Luam viata mai usor.

In 25 Mai, Marte ajunge in Berbec. Acasa. Energie si planuri. Si chiar vom avea capacitatea de a misca lucrurile.

Finalul lunii aduce aduce in 30 Mai Luna Noua in Gemeni, comunicare, curiozitate, lumina.

Sursa foto coperta: Spring nature photo created by kjpargeter – www.freepik.com.