Poveste pe cer…

Saptamana 25 – 31 ianuarie…

Saptamana se anunta buna intr-un mod profund. Initial nu suntem atat de vorbareti si sociabili, suntem axati pe propria persoana si interiorizati, insa nu in mod egoist. Neptun din Pesti face cuadratura cu Nodul Nord din Gemeni si Nodul Sud din Sagetator. Ce inseamna asta? Ca avem o pasa in care suntem sensibili si avem mare nevoie de compasiune, fie sa primim, fie sa oferim. Intelegerea este cuvantul de baza, empatia este dusa la un alt nivel, iar interiorizarea este necesara pentru a ne da seama care ne este drumul in viata. Ce ne face fericiti, ce ne implineste? Suntem intr-un loc bun in viata, avem jobul pe care ni-l dorim, avem partenerul potrivit? Nodul Sud e responsabil cu karma pe care o avem, iar Nodul Nord de viitorul nostru, el ne arata calea potrivita pentru fiecare in parte.

Incepem saptamana cu Luna in Gemeni si suntem indecisi emotional, parca plictisiti si in cautare de ceva nou. Marti, Luna ajunge la ea acasa, in Rac si mai degraba suntem dornici sa ne petrecem timpul cu familia si cei dragi. Moment minunat sa ne sunam parintii sau sa ii vizitam.

Joi avem Luna Plina in Leu. E un moment intens in care noi vom culege roadele a ceea am planuit si lucrat in ultimele sase luni. In principiu o sa culegem ce am semanat. Si un moment perfect in care putem sa planuim urmatoarele sase lui.

Leul este guvernat de Soare, este semnificatorul vointe, iar tot ce face e pentru interes propriu. El vrea cu orice pret in centrul atentiei, pentru ca acolo se simte cel mai bine.

Numai ca, la aceasta Luna Plina, Soarele este in Varsator, unde nu se simte bine. De data acesta NU e loc de egoism. Varsatorul este umanistul horoscopului, altruistul, cel care imparte tot ce are, el strange in jurul sau multimile sociale. Sa dam, sa oferim, sa zambim si sa ajutam – sunt cateva recomandari.

Soarele e brat la brat (conjunctie) cu Jupiter, ceea ce inseamna putem materializa dorintele. Stiti cum se spune, visele pot sa devina realitate.  O singura conditie exista aici, sa fim seriosi si disciplinati, asta e ce doreste Saturn, Marele Profesor. Emotional insa nu este usoara aceasta Luna Plina.

Iar ca tabloul cosmic sa ne fie complet, Soarele (eu), Jupiter (multimile), Saturn (limita) din Varsator (semn fix si de aer) fac cuadratura cu Marte (actiunea), Uranus (imprevizibilul) si Lilith (fix ce nu vrem sa rostim cu voce tare) din Taur ( semn fix si de pamant). Sa ne asteptam la schimbari cu sau fara voia noastra, cutremure, explozii, disparitii, schimbari financiare, tot felul de discutii apasatoare care conduc poate la revolte sociale. Schimbarea nu este mereu usoara, dar atat de necesara pentru evolutie.

Venus se afla in Capricorn, si fiind la Saturn in vizita e nevoita sa fie mai stricta si disciplinata, mai serioasa, cere poate legalizarea unor relatii ori o organizare mai atenta a finatelor. Conjunctia cu Pluto ne va impune sa vedem adevarul, fara sa il indulcim ci in stare pura, fix cum e in realitate. Ne asteapta transformari pe care poate acum nu le banuim in relatii sau pe plan financiar.

Sambata Mercur retrogradeaza pentru urmatoarele trei saptamani. Nu este recomandat sa semnati acte, sa schimbati jobul. Pot aparea tot felul de confuzii si incurcaturi.