Toti cei nascuti intre 21 Iunie si 22 Iulie se afla sub zodia Racului sau “Cancer” cum mai este acesta denumit in limba engleza. Racul este zodia asociata cu luna, apa si emotivitatea. Luna este astrul ce guverneaza zodia Racului, elementul simbolic este apa, iar culoarea ce reprezinta aceasta zodie este albul. Caracteristicile zodiei rac la femei si la barbati sunt in principal aceleasi atunci cand vine vorba de trasaturile de baza, insa Astrograma Natala sau Astrograma karmica completa poate sa difere desigur in functie de sex, data exacta a nasterii, ora nasterii si multi alti factori. Daca iti doresti sa cunosti mai bine acest semn de apa, am pregatit pentru tine o caracterizare scurta a zodiei rac cu 5 trasaturi esentiale:

Caracteristicile zodiei Rac — Loialitatea

Una dintre cele mai importante caracteristici ale zodiei Rac este loialitatea, uneori chiar dusa la extrem. Racul poate fi o persoana dificil de descoperit la inceput si poate pastra distanta in special la primele interactiuni, insa odata ce ajungi sa il cunosti si sa formezi o relatie cu acesta, vei descoperi ca sunt extrem de loiali. Intr-adevar increderea unui Rac nu este usor de castigat, dimpotriva, vei vedea ca acestia isi deschid sufletul si iti ofera incredere in timp, cu greu, insa odata ce vei trece de aceste etape, vei gasi in persoana Racului un prieten, coleg sau partener de viata ce iti va fi loial.

Caracteristicile zodiei Rac Intuitia

Empatie

Sursa foto: Optimistic photo created by wayhomestudio – www.freepik.com.

Intuitita este o alta trasatura definitorie a zodiei Rac. Racii tind sa se bazeze mai mult pe intuitie decat pe orice alt tip de judecata rationala sau logica, iar acest lucru se datorea naturii lor emotive si abilitatii de a detecta usor emotiilor altor persoane. Empatia joaca si ea un rol important in aceasta ecuatie. Racii sunt persoane empatice, iar abilitatea lor de a se pune in pielea celorlalti ii ajuta sa isi foloseasca intuitia usor.

Caracteristicile zodiei Rac — Grija

Racii sunt persoane grijulii, carora le place sa daruiasca celor din jur, fie ca este vorba despre timp, cadouri, atentie, iubire sau orice altceva. Ca parteneri de viata, cei nascuti sub zodia Racului sunt extrem de atenti si grijulii la nevoile celuilalt, insa asteapta acelasi tratament si din partea jumatatii lor. De asemenea, grija Racilor se manifesta si prin tendinta de a proteja tot ce iubesc. Acestia tin enorm de mult la oamenii iubiti, fie ca este vorba despre familie, prieteni sau parteneri de viata si vor face tot ce le sta in putinta pentru a-i proteja, indiferent de costuri. Instinctul parental este puternic pentru cei din aceasta zodie, iar ideea de familie si iubire inseamna mult pentru ei. Desigur, uneori natura protectiva si grijulie a Racilor poate parea sufocanta insa aceasta este sincera si plina de generozitate.

Caracteristicile zodiei Rac — Sensibilitatea

Sensibilitatea defineste si ea aceasta zodie, iar uneori aceasta trasatura poate fi chiar una negativa. Racii nu reactioneaza foarte bine la critici si nici in situatii emotionale. Natura lor emotiva poate duce aceasta senibilitate la extrem, iar o critica sau un cuvant urat aruncat unui Rac poate fi greu de uitat si de digerat pentru acesta. Siguranta si confortul sunt importante pentru nativii Raci, iar situatiile in care acestia sunt luati prin surprindere in mod negativ, fie prin critica, fie prin alte moduri neplacute le pot afecta stima de sine.

Caracteristicile zodiei Rac — Incapatanarea

Incapatanat

Sursa foto: Annoyed photo created by diana.grytsku – www.freepik.com.

Racilor le place ca lucrurile sa iasa mereu asa cum isi doresc, iar daca te afli in conflict cu ei vei descoperi o latura a lor plina de incapatanare. Atunci cand sunt nervosi, nativii Raci pot deveni nesiguri si chiar manipulativi uneori, iar acest lucru se datoreaza naturii lor pline de emotivitate.

Printre trasaturile generale ale zodiei Rac se numara grija fata de cei dragi, natura protectoare, loialitatea, dar si sensibilitatea deseori exagerata si incapatanarea in momentele in care nu reusesc sa isi atinga scopurile. Familia, prietenii si o cariera in care fac ceea ce iubesc sunt esentiale pentru fericirea unui Rac, iar trasaturile lor pozitive se reflacta cel mai bine intr-un mediu in care se simt in siguranta.

Sursa foto coperta: Boho background vector created by Vectorium – www.freepik.com.