Mercur, planeta intelectului si a comunicarii, are doua semne natale: Gemeni si Fecioara. Cand aceasta Planeta isi aseaza tabara in Gemeni, se deschide o usa cosmica, ajutandu-ne sa devenim mai lucizi, mai obiectivi si mai flexibili din punct de vedere mental. Acesta este un moment in care suntem incurajati sa inspiram o gura imensa de aer proaspat, sa lasam curiozitatea sa ne invete mintea cum sa fie din nou tanara. Sa fim copii!

Mercur are de-a face cu vocea ta unica, cu punctul tau de vedere si cu modul in care dai sens lucrurilor.

Mercur in Gemeni este fluent, verbal, cerebral, spiritual si capabil sa vada din mai multe unghiuri. Straluceste in situatii sociale pentru ca e cu adevarat curios in legatura cu tot ce se petrece in jur.

Cand Mercur se afla in Gemeni, te poti astepta sa auzi si sa vezi doua parti diferite ale unei povesti. Combinatia dintre Mercur si Gemeni inseamna ca vom gandi probabil in tangente, fara a putea vreodata sa continuam un singur gand pentru prea mult timp. Imaginati-va o albina bazaind in interiorul unui borcan – asa sunt mintile noastre in timpul acestui tranzit.

Mercur se refera la fapte si idei, precum si la modalitatile de a comunica aceste informatii.

Gemeni – un semn de Aer asociat cu detasarea rece si ratiunea. Din acest motiv, perioada in care Mercur se afla in Gemeni devine canalul suprem prin care sa curga informatia. Atunci cand acest duo de putere se aduna, gandurile se grabesc prin noi cu viteza de razboi.

Ce inseamna daca te-ai nascut cu Mercur in Gemeni?

Cei care au acest Mercur au mereu rotitele mentale invartindu-se. Ei sunt absorbanti rapizi de informatii si detinatori de cunostinte enciclopedice despre o varietate infinita de subiecte.

Mercur in Gemeni este magicianul, jongland cu tot ceea ce primeste si, de multe ori, prezentand acest lucru lumii prin scris, arta sau muzica. Sunt persoane care invata pe tot parcursul vietii deoarece exista mereu lucruri noi de descoperit.

Persoanele cu Mercur in Gemeni sunt, in general, iuti la minte si par sa stie cate putin despre orice. Este usor pentru ei sa se amestece si sa se implice cu fiecare persoana noua pe care o intalnesc. Au o stralucire in ochi care atrage, rad repede si au un instinct de a usura lucrurile cu umor.

Acesti nativi invata cel mai bine intr-un mediu stimulativ. Se plictisesc usor, dar invata repede. Invatatura lor, totusi, este putin superficiala – in general, au prea multe interese pentru a se adanci in vreunul dintre ele.

Desi Gemeni este un semn mai degraba deschis la minte, exista adesea o inclinatie spre logica. Cu exceptia cazului in care Mercur formeaza un aspect cu Luna in harta natala, nativii cu Mercur in Gemeni nu se bazeaza intotdeauna pe intuitie si nici nu iau in considerare emotiile in luarea deciziilor. In acest sens, ei pot parea putin prea intelectuali sau pur si simplu logici. Lipsa de empatie de care dau dovada uneori in ceea ce spun si gandesc poate fi frustranta pentru comunicatorii mai personali.

Semnele de aer, in general, au nevoie de spatii largi si, de asemenea, de singuratate, pentru a se auzi pe ei insisi cum gandesc deasupra palavragelii. Asa ca, daca aveti Mercur in Gemeni pe Astrograma Natala, petreceti timp departe de gadgeturile care va afecteaza sistemul nervos, atunci cand doriti sa echilibrati elementul aer.

Sursa foto coperta: Astrology background photo created by Allexxandar – www.freepik.com.