Zodia Gemeni este cel de-al treilea semn zodiacal din zodiacul european si este guvernata de Mercur, astrul comunicarii, al negocierilor si al calatoriilor, de aceea Gemenii sunt mereu in miscare, dornici sa vorbeasca, adora calatoriile si isi schimba foarte des mediul in care traiesc.

Zodie de aer, Gemenii sunt pozitivi, adora sa comunice si sunt mereu primii cand vine vorba de distractie. Atunci cand comunica, acestia vorbesc mult si repede, ofera tot felul de detalii despre orice, sunt adevarati magicieni ai cuvintelor si au o minte ascutita. Nu intamplator verbul care se potriveste cel mai bine zodiei Gemeni este verbul „a gandi”.

Caracteristicile femeii Gemeni

Femeia Gemeni
Sursa foto: Woman back photo created by wirestock – www.freepik.com.

Femeia Gemeni este un spirit liber, se adapteaza usor la orice situatie, este visatoare, vesela, inteligenta, te va amuza cu remarcile ei spirituale si va conversa cu competenta despre orice subiect. Va avea momente in care va fi sarcastica si chiar cinica, independenta si individualista, dar iata cele mai importante calitati si defecte ale femeii Gemeni.

Calitati definitorii ale femeii Gemeni

Orice site de astrologie consimte ca femeia Gemeni este o fire pasionala si entuziasta in viata de zi cu zi, insa un pic sceptica atunci cand vine vorba de viata amoroasa. Printre cele mai pregnante calitati ale sale sunt simtul umorului, inteligenta, veselia, jovialitatea, entuziasmul, energia si dorinta de a prelua initiativa. În ceea ce priveste cariera, femeia Gemeni este atrasa in principal de lumea afacerilor si de domeniul educatiei.

Defecte si slabiciuni ale femeii Gemeni

Asemenea tuturor semnelor zodiacale, femeia Gemeni are calitatile, defectele, dar si temerile sale. De multe ori aceasta poate fi dificila, capricioasa, imatura, certareata, egoista, barfitoare, schimbatoare si individualista. Printre cele mai mari slabiciuni ale acestei zodii se numara impulsivitatea.

Caracteristicile barbatului Gemeni

Barbatul Gemeni

Sursa foto: Refraction photo created by freepik – www.freepik.com.

Barbatul Gemeni este ca un caleidoscop: poate vedea lucrurile in mai multe lumini si unghiuri diferite, de aceea are tendinta de a analiza excesiv o potentiala relatie sau o situatie de criza. Barbatul Gemeni este un tip nelinistit, agitat, care stie totul despre toata lumea si care cunoaste mereu datele problemei. Faptul ca este foarte informat face sa fie cautat de oameni, sa aiba foarte multi prieteni si sa fie incitant pentru o femeie. Totusi, sa aruncam o privire mai detaliata asupra calitatilor si defectelor barbatului Gemeni.

Calitati definitorii ale babatului Gemeni

Gemenii sunt curiosi, abili, independenti, beneficiaza adesea de un fizic placut, sunt sarmanti, indrazneti, pasionati de activitatile care antreneaza atat trupul, cat si mintea, cum ar fi tenis, inot, dans, sah, meditatie sau urmarea unui curs interesant. Barbatii nascuti sub acest semn adora sa calatoreasca, sunt spontani si au o logica imbatabila, fiind mereu inarmati cu argumente pertinente.

Defecte si slabiciuni ale barbatului gemeni

Desi inteligenta se numara printre calitatile sale principale, barbatul Gemeni poate fi adesea copilaros si incapatanat. Este o fire nestatornica si are mereu nevoie de experiente noi si interesante, motiv pentru care pe plan sentimental acesti nativi pot fi infideli si nerabdatori. Alte defecte si slabiciuni definitorii sunt superficialitatea, indisciplina si viclenia.

Compatibilitate Gemeni

Compatibilitate Gemeni

Sursa foto: Twins photo created by master1305 – www.freepik.com.

In general, Gemenii sunt compatibili cu celelalte semne de aer, acestea fiind mai permisive si mai intelegatoare in ceea ce priveste nevoia de libertate si de noutate a Gemenilor. Exista insa si cateva zodii care nu reusesc sa „imblanzeasca” cu niciun chip acesti nativi, motiv pentru care cuplul poate intampina dificultati pe plan sentimental.

Cu ce zodii se potrivesc Gemenii

GEMENI-BERBEC
Cand vine vorba despre compatibilitate zodiacala si comunicare, Gemenii si Berbecul se potrivesc de minune. Aerul intretine focul Berbecului, iar energia si entuziasmul berbecului este ceea ce il atrage pe geaman. Ambii sunt spontani, pasionali, dornici de aventura si de distractie. Berbecul fiind un semn fix va oferi Geamanului stabilitate, acel punct de sprijin de care nestatornicul Geaman are atata nevoie. Doar gelozia poate strica o relatie Geaman-Berbec, cat si modul direct de abordare al Berbecului.

GEMENI-LEU
Gemenii sunt atrasi de pasiunea Leului pentru tot ceea ce este stralucitor si elegant. Le place sa iasa in lume si sa se rasfete, fiind pe aceeasi lungime de unda cand vine vorba de comoditate si lux. Spiritul increzator al Leului ii va prii nehotaratului geaman, in timp ce inteligenta si pragmatismul Gemenilor il va scoate din impas pe naivul Leu. Posesivitatea Leului va fi insa o problema pentru caracterul libertin al acestor nativi.

Alte semne compatibile: Balanta si Varsator

Semne incompatibile cu zodia Gemeni

GEMENI-SCORPION
Scorpionul ar putea fi semnul cel mai putin compatibil cu zodia Gemeni, cei doi nereusind adesea sa se inteleaga unul pe celalalt in viata de cuplu. Scorpionii sunt ambitiosi, axati pe munca si cariera, iar uneori acestia pot fi extrem de dramatici, lucru care-l scoate din sarite pe libertinul geaman. Cele doua semne solare nu se bucura de acelasi tip de umor si nici nu sunt pe aceeasi lungime de unda cand vine vorba de comunicare, insa nu exista obstacol de neinfrant atunci cand ambele parti isi dau interesul.

GEMENI-TAUR
Taurii sunt de regula loiali valorilor si persoanelor din jurul lor, motiv pentru care individualitatea si caracterul libertin al Gemenilor este, din perspectiva lor, un defect major. Firea jucausa si lipsita de griji a acestui semn de aer ii va scoate din sarite pe Tauri, in timp ce Gemenii vor fi dezamagiti de incapatanarea Taurilor de a incerca lucruri noi. Pe plan financiar pot aparea disensiuni, dat fiind ca nativii Gemeni sunt mai „risipitori, in timp ce Taurii sunt mai cumpatati cand vine vorba de cheltuieli, ceea ce i-ar putea determina pe Gemeni sa-i considere zgargiti sau chiar materialisti.

Alte zodii incompatibile: Fecioara, Rac si Pesti

Semnul solar care te guverneaza poate trada un sir lung de trasaturi, insa personalitatea multora este puternic influentata si de ascendent sau de zodia in care se afla luna, guvernatoare peste partea emotiva. Daca nu esti convis/a ca personalitatea Gemenilor te defineste, calculeaza-ti rapid Ascendentul si afla care este cel de-al doilea semn zodiacal la care te-ai putea raporta.

Nativul Gemeni ti-a picat cu tronc? Într-adevar, poate fi greu sa-i mentii interesul, insa odata ce isi asuma un angajament, fii sigur/a ca va da dovada de seriozitate. Ca in orice relatie, este nevoie de intelegere si rabdare.

Sursa foto coperta: Boho background vector created by Vectorium – www.freepik.com.