Taurul este al doilea semn zodiacal si primul de pamant. Este feminin, caracterizat de stabilitate si guvernat de Venus, Zeita frumusetii si a iubirii. Venus face din Taur un bun artist, cu simturi bine ascutite. Daca dai de un Taur, ia-ti suficient aer in plamani pentru o vreme.

Taur – caracteristici generale ale acestui semn zodiacal

Taur – 21 Aprilie – 21 Mai – pamant – fix – Venusverde, roz – Scorpion, Rac – 2, 6, 9, 12, 24 – Luni, Vineri

Taurul este semn de pamant, la fel ca Fecioara si Capricornul. Este pragmatic, fixist si realist. El construieste si tot el culege roadele. Taurul, ca animal, simbolizeaza fertilitatea, o combinatie aproape hedonica de frumusete feminina si putere masculina. Respira. 

Taurul cauta siguranta. Este orientat spre lumea materiala, hedonism si placeri fizice. Are nevoie sa se inconjoare de iubire si frumusete, la fel de tare cum are nevoie sa faca bani. Unui Taur ii este usor sa se dedice unui proiect ani la rand, fara sa simta nevoia de nou. Este incapatanat, dar determinarea lui vine din dorinta de a face ceva care sa-i aduca stabilitate. Taurul isi ia angajamentul sa faca si nu se lasa pana cand nu termina. Isi doreste sa aiba si cauta modalitati prin care sa obtina. Taurul are nevoie de valoare, a lui personala si a lucrurilor. Este o caracteristica principala a acestui semn zodiacal. 

Taurul este loial si statornic. Unui Taur nu ii plac schimbarile. Le vede chiar enervante. Pe principiul „de ce sa schimbi ceva care oricum merge?”. Taurul nu este atras de noutate, desi nu i-ar strica putina. El ramane fidel convingerilor sale. Merge la sigur, pe lucruri deja testate, si pe alocuri pierde contactul cu lumea. Poate cadea usor in capcana daca vede in „a avea” mai mult decat in „a fi”. Taurul este puternic si curajos, energic si incapatanat. Este compatibil cu Scorpionul si Racul, dar poate fi cucerit si de calitatile semnelor pamantene „surori”, Fecioara si Capricornul, care ii pot aduce siguranta. Culorile semnului sunt roz si verde.

Caracteristici Taur, intre relatii si sex – sa pleci sau sa ramai?

Caracterisitici Taur
Sursa foto: Happy couple photo created by ArthurHidden – www.freepik.com.

Taurul percepe viata prin cele cinci simturi – gust, miros, vaz, auz, simt tactil. Este cel mai senzual semn al zodiacului, cu o putere absoluta de atractie. Respira. Se spune ca Venus, nascuta din spuma Marii, se preda celor pe care ea ii dorea, si nu invers. Daca un Taur vrea ceva, isi va lua. El nu poate trece neobservat. Taurii iubesc sexul, dar doar daca implica sentimente. Nu le pasa atat de mult de act in sine, cat cauta acea conexiune. Si daca ajung acolo, aluneca in romantism. Orientat spre natura, Taurul va vedea sexul ca pe ceva ce vine la momentul potrivit si daca momentul vine, se bucura de el. Daca te-ai indragostit de un Taur, va trebui sa ai rabdare si mult aer in plamani. 

Tot zodiacul stie ca Taurii sunt familisti convinsi, deloc interesati de aventuri de-o noapte si relatii temporare. Un Taur are nevoie sa simta ca este stabil, ca relatia lui nu pluteste in aer. Vrea pe cineva care sa-i ofere siguranta si se asigura ca o primeste chiar inainte sa faca primii pasi. Unui Taur ii ia ceva mai mult timp sa intre intr-o relatie, pentru ca vrea sa „tatoneze” putin terenul. Nu ii plac schimbarile, asa ca trebuie sa stie daca merita. O caracteristica a Taurului in relatii este posesivitatea. Taurul nu iarta, dar nici nu joaca la doua capete. El nu concepe o relatie dubla si nu este dispus sa-si asume riscuri. Stie sa ofere incredere, dar vrea si sa o primeasca.

Pentru relatii de durata, un Taur alege adesea persoane de sex opus, din acelasi mediu social, capabile sa raspunda nevoilor lui intelectuale. Daca iti doresti un barbat puternic, loial si generos, acela este un Taur. Daca vrei o partenera senzuala si fidela, ea este femeia Taur. O senzualitate notabila au si nativii cu Marte in Taur pe Astrograma Natala. Pentru a-si descoperi partenerul, ei apeleaza la aceleasi cinci simturi. 

Taurul, ca semn al zodiacului, are multe caracteristici vizibile. Ca om, are multe idei fixe, dar poti conta pe el. Stabil si conservator, este unul dintre cele mai de incredere semne zodiacale. Ai grija doar sa nu-i fortezi limitele sau… sa te indragostesti de el.

Sursa foto coperta: Sensual photo created by master1305 – www.freepik.com.