“Graba chiar strica treaba’’. Este lectia pe care ne-o va da Mercur in urmatoarele cateva saptamani.

Mercur, cel responsabil de modul in care comunicam, gandim sau invatam, se muta in semnul Sagetatorului pe 17 Noiembrie si ne cam pune bete in roate pana pe 7 Decembrie, cand incepe sa tranziteze semnul Capricornului.

Atunci cand ajunge intr-un semn de foc, asa cum este Sagetatorul, Mercur reuseste sa ne influenteze viata destul de mult.

Sagetatorul este deschis la tot ceea ce este nou, adora aventura si este de neclintit atunci cand vine vorba despre propriile idei. Iar cand Mercur se muta in acest semn indraznet, aduce cu el distractie, entuziasm si o sete incredibila de cunoastere.

Urmeaza o perioada excelenta la locul de munca. Randamentul este la cote maxime. Este un moment bun sa ne schimbam job-ul, daca cel din prezent nu ne mai satisface, sa studiem sau, de ce nu, sa planificam urmatoarea vacanta.

Gandim liber, ne facem planuri de viitor, suntem mici vizionari. Euforia acestui episod de intelepciune nu tine prea mult. Nimeni nu detine adevarul absolut, nici macar Sagetatorii, desi ei au tendinta sa creada asta. Tocmai din aceasta cauza, acesti nativi ajung sa nu mai fie atenti la detalii si sa devina impulsivi.

Mercur in Sagetator – lectiile de la care nu avem voie sa lipsim

Oamenii care s-au nascut cu Mercur in Sagetator sunt optimistii zodiacului. Timpul petrecut cu ei este o adevarata placere. De multe ori, insa, acesti nativi au tendinta sa se indeparteze de realitate. Devin abstracti, tocmai din acest motiv, sunt greu de inteles de catre cei din jur.

Daca Mercur aduce cuvintele potrivite, Sagetatorul trece la actiune. Ati putea spune ca vorbim de combinatia perfecta. Nu este insa chiar asa. In aceasta perioada, putem sa actionam fara sa gandim si riscam sa jignim, desi nu o facem cu intentie.

Cei nascuti cu Mercur in Sagetator

Au nevoie sa fie stimulati intelectual, atat in relatia de cuplu, cat si in cercul de prieteni. Sunt curiosi si dornici sa descopere lumea.

Sunt povestitori innascuti. Ii vei recunoaste dintr-o mie. Daca intr-un grup de oameni remarci o persoana care atrage toata atentia, care acapareaza discutia si care fascineaza prin modul in care vorbeste despre orice, ai intalnit cu siguranta un nativ cu Mercur in Sagetator.

Am stabilit ca acesti nativi adora atentia, insa pot fi atat de prinsi in propriile idei ca au tendinta de a respinge orice parere venita din exterior.

Au un simt al umorului dezvoltat si sarcam cat cuprinde. Adica le place sa-i tacheze pe altii sub forma de gluma. O astfel de atitudine nu este mereu privita cu ochi buni de cei din jur.

Mercur retrogradeaza in 29 Decembrie

Cand vorbim despre Mercur, avem tendinta sa-i punem in spate toate incurcaturile si toate situatiile care par fara iesire. Reputatia proasta a micutei planete vine de la haosul pe care il provoaca in vietile noastre. De la comunicare slaba, la blocaje in trafic sau planuri de calatorie esuate. Cu toate astea, Mercur in Retrograd aduce si lucruri de bun augur. Ne provoaca la introspectie, ne intoarce in trecut ca sa vedem unde am gresit si ne conduce, in final, spre vindecare.

Sursa foto coperta: Image by kjpargeter on Freepik.

 

Calculeaza-ti gratuit Ascendentul