Dupa o saptamana destul de agitata, care a adus extaz, dezamagire, speranta si sete de libertate, deopotriva, incepem sa ne linistim si incercam sa intelegem cate ceva din tot ce s-a intamplat in ultima perioada.

Si cum facem asta? Pai ne retragem, suntem ceva mai emotionali, nu ne mai entuziasmam asa usor si incepem sa ne intrebam mai degraba cum se simte tot ce traim acum.

Si probabil ca multi se vor enerva pe masura ce vor simti ca incetinesc, pe masura ce vor pierde din elan. Insa nimic nu e degeaba si nu e intamplator. Asa ca zilele astea e despre introspectie, oricat de mult fugim noi de unele ganduri si de unele emotii.

Nu prea mai reusim sa fugim, ca ne cam ajung din urma. Si incepem sa vedem adevarul. Unde fugim cand fugim? De ce fugim cand fugim? Ce nu putem transa inca si de ce? Ce ne tine pe loc? Frica, teama de esec, teama de ceea ce vor crede ceilalti despre noi, pierderea stabilitatii?

Este o perioada extrem de tumultoasa si de benefica in acelasi timp. Pentru ca ne recunoastem noua insine unele lucruri si pentru ca, dupa ce facem asta, nu ne mai sta nimic in cale.

Pentru ca suntem provocati acum sa raspundem la o intrebare esentiala: Cum arata viata pe care iti doresti sa o traiesti?

Multi ar putea sa intalneasca acum o persoana diferita de ceea ce credeau ca isi doresc de fapt. Multi se vor trezi pusi in situatii pe care nu le-ar fi prevazut niciodata si se vor speria de necunoscut.

Prin vise pot sa vina mesaje importante, indicii, directii. Insa nu e atat de usor sa descifram ceea ce Universul vrea sa ne transmita. Asa ca e bine sa ne luam timp sa analizam.

Plus ca nu mai suntem atat de imprastiati, suntem cumva impinsi de la spate sa ne organizam, sa facem curatenie.

Atentie, insa, vom fi tentati sa ne judecam pentru orice pas gresit, deci haideti sa ne tratam cu bunatate si pe noi si pe ceilalti. Vom avea impresia ca, orice am face, nu e suficient, nu e destul de bun, asa ca putina iubire de sine nu strica acum.

Iata cum va fi saptamana 19 – 25 Februarie 2024 pentru fiecare zodie in parte:

Horoscop Berbec

Incepi sa prinzi incredere. Si poate chiar iti dai seama ca frica te-a tinut pana acum pe loc. Acum se intampla ceva ce te ajuta sa-ti regasesti motivatia, poate apare cineva care-ti da o sansa, poate incepi sa intelegi ca meriti mai mult si ca poti sa faci o schimbare importanta.

Faci ce-ti place? Asta este probabil intrebarea saptamanii. Pui pasiune in ceea ce faci? Raspunde-ti si fa alegeri. Ai incredere in acele alegeri. Si mergi mai departe cu convingerea ca te vei descurca oricum ar fi.

Se intampla lucruri si in plan personal. O relatie poate sa inceapa acum, evolueaza rapid lucrurile intr-o legatura mai veche, incepi sa vezi altfel o persoana care e de ceva timp in jurul tau. E intens si e altfel tot ce traiesti acum. Insa e si incitant.

Horoscop Taur

Poate ca a venit timpul sa iti iei macar o zi libera, ori cate o ora pe zi in care sa faci ceva ce-ti place, sa faci un lucru cu pasiune, ori sa te relaxezi, pur si simplu. Tu incerci tot timpul sa gasesti solutii practice, sa analizezi, sa controlezi, sa repari ceva si uneori asta nu-ti da voie sa te intrebi cum te simti in legatura cu tot ce se intampla, daca mai are rost, daca e timpul sa faci un pas inapoi, sau un pas inainte.

Aminteste-ti ca e bine sa vorbesti despre dorintele tale, cu partenerul de viata, ori cu cineva cu care ai vrea sa incepi o relatie. Tu stii cel mai bine ce vrei, asa ca nu te astepta ca cineva sa actioneze asa cum vrei tu, daca nu comunici.

Ritmul nu e deloc lent zilele astea, se tot intampla lucruri si pare ca totul e menit sa te scoata din zona de confort. Incearca sa nu te impotrivesti, incearca sa intelegi ca tot ce se intampla acum e menit sa-ti arate care sunt zonele in care e nevoie de schimbari.

Horoscop Gemeni

Grija mare la modul in care comunici. N-ar fi rau sa apelezi, din cand in cand, la blandete, pentru ca multe lucruri te pot scoate din sarite acum. Incearca sa te calmezi si sa analizezi imaginea de ansamblu. Si ai intotdeauna de ales, te poti indeparta de tot ce a devenit toxic, sau te poti lupta sa schimbi ceva ce nu sta in puterea ta.

Incearca sa nu te mai agati de trecut, sa nu te resemnezi, sa nu te multumesti cu putin, doar pentru ca atat ai primit pana acum. Insa, pana cand nu iti vei da seama ce vrei cu adevarat, vei amana acele decizii ce iti pot schimba viata.

E greu sa crezi ca dupa furtuna vine vremea aia buna. Insa vine. Intotdeauna vine. Doar ca probabil ai nevoie de un imbold sa-ti regasesti curajul de a pleca din locurile unde nu iti mai este bine. Si s-ar putea sa primesti acel imbold. Insa asta ar putea sa presupuna ca e bine sa renunti putin la control.

Horoscop Rac

Invata sa refuzi, sa spui Nu atunci cand simti sa faci asta, fara sa te temi ca altii vor crede despre tine ca esti o persoana egoista. Pana la urma, ce pretuiesti, ce incerci sa protejezi? Unde se termina limitele tale? Ce incerci sa ascunzi?

Alege, macar o data, pentru tine. Gandeste-te la tot ce faci in perioada asta. Faci pentru ca asa vrei, sau pentru ca asa vrea altcineva? Si cum ar fi daca te-ai razgandi? Daca ai renunta sa te mai sacrifici pentru toata lumea? Alege si pentru tine. Esti incurajat/a sa faci asta acum.

In toata aceasta framanatare, incearca sa fii atent/a la sansele ce apar. Pentru ca vine o noua provocare din punct de vedere profesional si poate sa se transforme in ceva extraordinar de frumos pentru tine. S-ar putea sa nu o iei in seama, daca te vei gandi sa alegi in functie de binele celorlalti. Si cu binele tau cum ramane?

Horoscop Leu

Aduce multe schimbari saptamana asta. Aduce vesti neasteptate, cu drumuri ce se incheie si cu altele noi ce se deschid parca de nicaieri. Este despre crestere, insa stim ca o crestere nu vine niciodata singura. Vine cu renuntari, vine cu lucruri, cu oameni pe care ii lasam in urma pentru ca ne fac sa ne simtim mai rau decat mai bine.

Ai resurse, ai indrazneala aia de care ai nevoie, insa probabil ca iti este greu sa recunosti ca poate ai ales gresit. Si nu te mai gandi ca ai ratat sanse importante, gandeste-te la ce sanse ai acum si cum poti sa profiti de ele.

Perioada asta vine cu impuls, scoate la suprafata emotii, rani mai vechi, moduri de actiune ce-ti dauneaza si e bine sa faci acum curatenie. Incearca sa fii bine tu cu tine, fix asa cum esti, nu mai incerca sa atingi perfectiunea. Esti deja complet/a. Trebuie doar sa-ti dai seama de treaba asta.

Horoscop Fecioara

Te afli intr-un impas si nu e de ieri de azi. Un gand mic, mic pare ca si-a tot facut loc, in ultima vreme, in mintea ta si, oricat de imposibil si nebunesc pare acum, e un gand ce vine cu o speranta imensa. Si acum incepi si tu, timid, sa prinzi incredere, sa simti ca tot ce se intampla acum e doar inceputul unui salt imens.

E greu sa te desprinzi de tot ce credeai ca inseamna viata ta, e greu sa iesi din rutina pe care ti-ai format-o si e greu, pentru cineva ca tine, sa creada ca indrazneala e cheia. Tu ai nevoie de planuri tot timpul, de riscuri calculate si de sanse atent analizate. Insa poate ca a venit timpul sa iti asumi un risc, desi nu prea intelegi cu ce te confrunti.

Plus ca e bine sa-ti dai voie sa simti… si bucuria si tristetea deopotriva. Sa incepi sa te intrebi de ce te izolezi, de ce nu dai sanse, de cine fugi, de ce fugi? Si poate sa apara acum ceva ce te provoaca, ce te scoate din rutina, ce-ti arata ca se poate si altfel. Asa ca nu te ascunde din nou. Da-i curs.

Horoscop Balanta

Uneori, pentru ca preferi pacea, lasi poate prea mult de la tine, ii lasi pe altii sa-ti incalce limitele, pui pauza cand vine vorba de dorintele tale si te concentrezi doar pe ceea ce-si doresc cei din jur. Sau poate ca iti e frica sa faci ceva ce ar destabiliza falsa senzatie de control cu care inca te hranesti.

Incearca sa nu te mai concentrezi atat de mult pe ceea ce ce vor ceilalti, sa te gandesti la ce vrei tu. Pentru ca ceva te tine pe loc. Si poate nu iti dai seama inca ce e. Insa, in curand, vei capata claritate si vei sti ce ai de facut. Doar sa-ti dai voie sa simti, sa te intrebi ce-ti aduce bucurie si ce te epuizeaza in acest moment.

Gandirea negativa poate sa te saboteze mai mult decat crezi tu. Nu-ti pierde speranta si recunoaste ca tot ce s-a intamplat in ultimele luni te-a epuizat. Poate ai nevoie de o pauza, desi probabil ca iti va fi greu sa iti dai voie sa te relaxezi cand totul in jur se precipita, insa nu e imposibil. Incearca si asa.

Horoscop Scorpion

Esti sustinut/a si incurajat/a sa mergi pe o noua cale, sa incerci ceva diferit, sa lasi in urma vechiul mod in care faceai lucrurile si sa ai incredere ca vei reusi. Asta e atitudinea castigatoare. Sa crezi ca poti si apoi sa faci, in fiecare zi, cat de bine poti.

Daca ti se ofera o noua sansa si sansa asta pare atat de frumoasa si atat de infricosatoare, in acelasi timp, nu face un pas inapoi. Analizeaza ce trebuie sa lasi in urma si ce poti obtine daca iti invingi frica… Daca se simte corect si potrivit pentru tine, indrazneste.

Incepi acum sa intelegi ca exista un mediu toxic de unde iti este frica sa pleci. Si constientizarea asta pare ca te destabilizeaza putin pentru ca se darama, una cate una, unele convingeri despre cum ar trebui sa arate viata ta. Nici scuzele si nici amanarile nu vor rezolva problema. Uneori, e nevoie sa inchizi usa, pur si simplu.

Horoscop Sagetator

Simti probabil ca a venit momentul pentru o schimbare. Si e bine sa-ti dai voie sa te gandesti la modul in care arata acum viata ta si la lucrurile pe care ai vrea sa le faci altfel. E despre ce simti tu ca ti se potriveste, nu despre ce vor crede altii, ori despre recunoasterea vreunui esec.

Incearca sa analizezi la rece o situatie, sa intelegi ce te deranjeaza, ce butoane iti apasa, cand ai mai fost pus/a intr-o situatie asemanatoare, ca poate e o lectie acolo pe care inca n-ai invatat-o. Si poate e nevoie de o altfel de abordare de data asta.

Altfel, pare ca ai planuri mari, poate vrei sa calatoresti mai mult, poate ca incepi sa iti planifici urmatoarea vacanta si asta iti da un soi de adrenalina de care aveai nevoie. Si in cuplu e nevoie de spontaneitate, deci nu te feri de noi experiente cu persoana iubita.

Horoscop Capricorn

Probabil simti acum ca starile cu care te confrunti n-au nicio explicatie, nu intelegi de ce tot apar ganduri despre oameni din trecut, nu intelegi de ce nu te simti bine, desi pare ca viata ta e oarecum aranjata si merge pe un fagas normal.

Poate ca o relatie, poate ca o situatie, poate ca un lucru iti aduce mai mult rau decat bine. Te-ai intrebat asta? Poate ca ai ajuns intr-un punct in care iti e frica sa ai asteptari prea mari de la altii, de la tine insuti si asa te multumesti cu ce ti se da.

Si incearca sa-ti faci timp si pentru tine. Incearca sa te organizezi astfel incat sa-ti ramana timp pentru cei dragi, pentru relaxare. Nu te mai impovara cu noi si noi proiecte, sarcini, doar ca sa fugi de tine, de ceea ce te apasa, de intrebarea aia pe care o tot acoperi cu munca: In ce directie vrei sa mergi?

Horoscop Varsator

S-ar putea sa actionezi asa cum n-ai fi crezut niciodata ca o poti face. Ai tot avut timp sa reflectezi la tot ce ai de facut, ti-ai tot planificat si analizat viata, insa acum e momentul sa pui frana si sa intelegi ca sunt lucruri pe care nu le poti controla, ca unele evenimente din viata ta sunt menite sa-ti dea valul de pe ochi si sa te faca sa vezi adevarul.

Incepi acum sa intelegi ca, de fapt, tu ai permis unele lucruri, tu le-ai dat celorlalti ocazia sa-ti modeleze parcursul, ca poate n-ai avut curajul sa-ti asumi o decizie pana la capat. Si in loc sa te condamni, fii recunoscator ca ai realizat unde e problema. Din acest punct poti sa darami si sa reconstruiesti.

Orice incheiere e dureroasa, insa orice incheiere reprezinta o lectie si mai reprezinta ceva…o poarta catre nou. Impaca-te cu trecutul tau, impaca-te cu vechea ta versiune si fii gata sa privesti in fata. Pentru ca te asteapta ceva bun acolo.

Horoscop Pesti

Intri pe teritoriul tau. E perioada in care incepi sa iti pui unele intrebari de care ai fugit pana acum, o perioada in care e esential sa-ti asculti intuitia si sa actionezi. Se pot incheia acum unele relatii, acele relatii nesanatoase, acele legaturi toxice ce te-au tinut blocat/a pana acum.

S-ar putea sa simti nevoia sa te retragi, sa stai cu tine si sa incepi sa te simti bine in propria-ti companie. In plus, e bine sa-ti reamintesti de lucrurile cu adevarat importante pentru tine, sa reinveti sa te bucuri de ele.

Lasa si Universul sa intervina. Nu te mai opune schimbarilor. Nu mai incerca sa tragi de nimeni si de nimic. Si daca ai impresia ca ceva inca stagneaza, ori ca nu poti lua inca o decizie, ai rabdare si pune-ti intrebarea: Cum vreau sa arate viata mea de acum inainte? Fii sincer/a cu tine insuti apoi, fara sa pui presiune pe tine, pregateste-te pentru un nou inceput.