Gata cu scuzele, cu amanarile si cu incercarile de a pastra cu orice pret.

Ce e atat de frumos la perioada asta este schimbarea. Schimbarea careia ii rezistam “eroic” de prea mult timp.

Acum pasiunea e cea care ne impinge de la spate. Dorinta, faptul ca in sfarsit, incepem sa ne intrebam unde vrem sa ajungem, cum vrem sa fim vazuti, cum arata viata cea mai buna pe care o putem trai.

Intr-adevar, e plin de inimioare saptamana asta. Ziua indragostitilor, declaratii siropoase, gesturi menite sa ne demonstreze iubirea. Stii ce facem de fapt? Facem ce fac altii, ne aliniem unui trend si ne intereseaza mai mult ce se vede, decat ce se simte…

Si probabil ca acum cei singuri se simt incompleti ca nu au gasit si ei pe cineva potrivit pana acum, altii cred ca sansa le-a fost luata cu mult timp in urma, cand au pierdut o conexiune potrivita, altii nu se simti fericiti, desi li se tot repeta ca au deja totul si ca nu apreciaza asta.

Care e raspunsul potrivit pentru oricare dintre situatiile de mai sus. Ei bine, nu exista un raspuns potrivit.

Tot ce pot sa iti spun este ca meriti sa fii iubit/a, meriti sa ai o relatie sanatoasa, insa concentreaza-te, inainte de toate, la tine.

Tu esti bine cu tine? Iti place de tine? Poti sa traiesti cu tine si sa fie un timp de calitate? Cat de mult te iubesti? Cat de mult iubesti tot ce e in jurul tau acum? Ce simti ca te opreste acum, ori, dimpotriva, simti ca ai inceput sa cauti ce crezi ca-ti lipseste, manat/a de o oarecare forma de disperare? Astea sunt intrebarile acestei perioade.

Asa ca, in aceste zile, incepe sa stai cu tine mai mult, sa simti recunostinta pentru tot ce ai, sa te rupi din locurile de unde credeai ca n-o poti face niciodata. Incearca sa te uiti si in locurile unde n-ai cautat pana acum niciodata. Si incearca sa nu te mai gandesti la ce ar trebui sa simti. Doar simte…

Iata cum va fi saptamana 12 – 18 Februarie 2024 pentru fiecare Zodie in parte:

Horoscop Berbec

Unele evenimente recente s-ar putea sa te fi lasat cu un gust amar. Poate ca nu s-au aliniat pur si simplu lucrurile in cariera, poate ca ti-ai dat seama ca o relatie te lasa fara vlaga, ca o lupta pe care ai dus-o n-are nicio miza. Si e ok. Sunt constientizari pe care le avem acum si care au rolul de a ne face sa plecam din locurile din care trebuie sa o facem.

Pe de alta parte, Universul iti tot transmite ca se poate, prin sanse, prin conversatii pornite de nicaieri, prin modul in care se leaga lucrurile intr-un domeniu al vietii tale.

Problema este ca tu esti in continuare in asteptare, parca nu indraznesti sa iei o decizie. Sa te gandesti la ce poti sa ratezi, cand esti pe punctul de a lua o hotarare, e neproductiv. Gandeste-te la ce poti obtine, iar daca pe drum, unii oameni, unele convingeri se duc, inseamna ca nu mai aveau ce sa caute in viata ta. Iarta partea aia din tine care n-a putut in trecut. Priveste in fata.

Horoscop Taur

Ia decizii. Fa-ti curaj sa te intrebi ce iti place, ce nu-ti mai place si actioneaza. Fa-ti planuri si pleaca la drum cu convingerea ca poate nu o sa mearga totul lin, insa ca vei putea sa depasesti orice lucru neprevazut. Faci ce-ti place? Este poate intrebarea acestei saptamani.

Gandeste-te la ce e potrivit pentru tine acum, nu te mai gandi la trecut, nu mai trai nici cu frica de un viitor ce nu-ti va putea indeplini asteptarile. Ce faci acum e real, nu ce crezi ca ai ratat acum multi ani, nu ce scenarii incearca mintea ta sa creeze atunci cand se concentreaza doar pe ce va fi.

Apropie-te de tine acum, nu mai incerca sa-i salvezi pe altii, sa salvezi o relatie, nu mai incerca sa le faci tuturor pe plac, daca asta te consuma prea mult pe tine. Constientizeaza ca nu trebuie sa ai viata perfecta si ca trebuie sa o faci sa fie cat mai buna pentru tine.

Horoscop Gemeni

Fa-ti cel mai frumos cadou pe care ti-l puteai face in viata asta. Asculta-te, regaseste-te fix in locul in care te-ai abandonat cu mult timp in urma. Fa-o intr-un spatiu in care iti este permis sa gresesti, sa cazi ,sa plangi, sa te enervezi, dar in care sa nu te mai minti.

Probabil ca nu te simti chiar ca pestele-n apa zilele astea. E greu sa te lupti cu propriile convingeri, e greu sa te eliberezi de judecata oamenilor, e greu sa faci lucruri ce nu te mai aliniaza cu restul lumii. Insa probabil ca e nevoie sa indraznesti acum.

Ai grija la modul in care te suprasoliciti acum, ca ai tendinta de a crede ca le poti face pe toate, si pe ale tale si pe ale altora. Ai grija cui dai sanse si pe cine lasi sa-ti dicteze alegerile. Seteaza-ti repere clare, limite clare. Fa-o pentru tine. Lasa vinovatia deoparte.

Horoscop Rac

Emotii multe… Si nu e usor sa lucrezi cu furia, cu nemultumirea, cu senzatia de neputinta. Insa nu e nici imposibil. Asa ca da-ti voie sa simti tot, sa ramai acolo cat mai mult si sa incerci sa vezi ce iti declanseaza aceste stari. Apoi, analizand cu atentie, vei intelege ce butoane iti sunt apasate si ce problema indica ele.

O relatie din viata ta trece prin momente nu tocmai placute si nu stii pur si simplu ce sa faci. Ori e vorba despre o relatie pe care esti tentat/a sa o reiei. Nu exista raspuns corect sau gresit, e vorba doar despre ce se simte potrivit pentru tine, ce-ti face tie bine.

Fii sincer/a cu tine insuti atunci cand e vorba despre dorintele tale. Un adevar ce iese la iveala acum poate sa te faca sa actionezi asa cum nu ai fi crezut vreodata ca o poti face. Si e minunat cand iti dai seama ca esti capabil/a de lucruri extraordinare, ca tu poti sa-ti schimbi viata, ca nu trebuie sa astepti sa o faca cineva pentru tine.

Horoscop Leu

Primesti ceea ce vrei in acest moment? Stii macar ce vrei in acest moment? Iti oferi ceea ce vrei? Sunt intrebari ce te vor ajuta sa decizi in aceste zile in care se intampla lucruri neasteptate, in amor, sau in cariera. Ai acum sansa sa renunti la tot ce te impiedica sa traiesti viata pe care ti-o doresti.

Nu mai ignora gandurile alea ce-ti transmit ca nu mai ai ce sa cauti intr-un loc anume. Nu mai ignora nici gandurile ce-ti spun ca ignorand o situatie, ea se va rezolva de la sine. Pentru ca nu se va rezolva.

Vei fura multe priviri zilele astea, vei fi acolo unde-ti place, fix in centrul atentiei. Insa parca simti o nevoie tot mai mare de stabilitate si poate ca nu ai curajul de a transa unele situatii. Si asta e cel mai bun moment in care sa faci curat. Nu poti construi pe nemultumiri si indoieli. Poti sa faci lucrurile sa se intample, insa inainte de asta, asculta-te cu atentie. 

Horoscop Fecioara

E o perioada destul de ciudata pentru tine. Simti ca, orice ai face, nu te poti organiza asa cum o faceai poate in trecut. Sa stii ca, uneori, toata framantarea asta se rezolva cu o pauza. Sau pur si simplu ai putea sa accepti ca atat poti in acest moment. Sa nu te mai enervezi si sa incerci poate sa te organizezi altfel.

Cand te afunzi in munca, in orice alta ocupatie care sa te tina departe de gandurile tale, incerci sa amani un moment inevitabil, sa te intalnesti cu tine insuti, real… poate incerci sa-ti infranezi unele dorinte, poate crezi ca nu meriti mai mult.

Probabil ca a trecut mult timp de cand nu te-ai mai intrebat ce vrei, ce nevoi ai si cum reuseste relatia ta, ori job-ul tau sa ti le indeplineasca. Ai nevoie sa incepi sa traiesti autentic, sa nu mai actionezi doar ca sa obtii aprobarea celorlalti, sa actionezi dupa ce singur/a ti-ai dat voie sa incerci, sa gresesti si sa o iei de la capat.

Horoscop Balanta

Ceva se incheie ca tu sa faci loc pentru tot ce vine spre tine. Poate ca abia acum intelegi unele evenimente din trecut, poate ca abia acum iti dai seama ca tot ce a plecat din viata ta, n-ar mai fi avut loc oricum acolo, cu atatea schimbari ce se produc in interiorul tau.

Nu mai astepta momentul potrivit sa actionezi, nu mai astepta un semn anume ca faci bine ce faci. Astfel de semne vin tot timpul. Doar sa-ti dai voie sa le vezi. De fiecare data cand simti ca ai ajuns in fata unui obstacol, intreaba-te ce nu faci bine, ce trebuie sa schimbi.

Asa functioneaza lucrurile. Primesti tot timpul raspunsuri. Ritmul e departe de a fi lent acum si s-ar putea sa simti ca nu poti tine pasul. Nu lasa frica sa te convinga de faptul ca nu poate sa fie mai bine. Un nou inceput, oricat de inspaimantator pare, e fix ce-ti trebuie. Ai incredere.

Horoscop Scorpion

Apare acel element de noutate care-ti trebuia ca sa faci o alegere. Revine cineva/ceva din trecut, se schimba o situatie de pe-o zi pe alta, esti pus/a poate in incurcatura si incepi sa realizezi ca propriile tale convingeri te-au tinut pana acum pe loc.

Da-ti voie sa cunosti pe cineva, sa incerci ceva nou, sa iesi din casa, sa te distrezi. Insa nu uita, ca nu e bine sa lasi pe nimeni sa-ti incalce limitele. Incearca sa pui in balanta ce primesti si ce oferi intr-o conexiune. Stii deja raspunsul, doar ca uneori alegi sa nu vezi realitatea. Facem asta deseori. Nu ne ascultam intuitia daca ce ne spune ea contesta ce vrem noi sa credem de fapt.

Pasiune si romantism. Sunt cuvintele acestei saptamani. Insa ce e important sa retii este faptul ca, daca simti nevoia sa spui Nu, daca simti ca nu vrei sa mergi undeva, refuza, pur si simplu. Nu-ti infrana dorintele doar ca sa te aliniezi la modul in care actioneaza altii.

Horoscop Sagetator

S-ar putea sa te cuprinda nostalgia parca din senin. Si s-ar putea sa te surprinda si sa te socheze, pentru ca tu ai atat de multe lucruri pe care trebuie sa le faci, la care sa te gandesti. Insa o analiza a unei perioade din trecut nu e pierdere de timp.

E poate modul in care Universul vrea sa iti arate ca nu e momentul sa-ti idealizezi trecutul si sa crezi ca ai pierdut ceva ce puteai pastra. E poate timpul sa inchei un capitol dureros si sa mergi mai departe.

Esti incurajat/a sa devii responsabil/a pentru toate alegerile pe care le-ai facut si poate ca putin timp liber nu ti-ar strica. Fa-ti timp pentru o iesire in oras, pentru o seara romantica, pentru o noua relatie, de ce nu. E surprinzator cum se pot aseza lucrurile si cum ele n-au nicio legatura cu asteptarile tale.

Horoscop Capricorn

Cand simti ca iti fuge presul de sub picioare, nu te mai panica, respira si incearca sa-ti dai seama ce simti in acele momente si ce incearca Universul sa-ti arate. E un moment excelent sa te vezi in momentele in care simti ca pierzi controlul.

Si daca vei reusi sa vezi sansele din spatele unor intamplari fulger, vei sti ce ai de facut mai departe. Nu spune nimeni ca nu trebuie sa continui cu munca, ca nu trebuie sa mai crezi in obiectivele tale, doar ca poti sa schimbi modul in care privesti un obstacol, o intarziere…

Saptamana asta incearca sa faci ceva ce-ti place in fiecare zi. Acorda-ti timp, desi nu prea obisnuiesti sa o faci, fie ca mergi undeva singur/a, cu partenerul sau cu cineva pe care abia acum incepi sa-l cunosti. Elibereaza-ti mintea si uite asa s-ar putea sa gasesti niste solutii incredibile.

Horoscop Varsator

Ai energie, ai si multe planuri in minte. Insa nu uita de elementul surpriza. Se pot intampla multe in aceasta saptamana si e bine sa intelegi ca drumul spre succes nu trebuie sa respecte nicio regula. Poti face un salt imens astazi, iar maine s-ar putea sa te razgandesti. Asa e perioada asta. Cu de toate.

Dupa o perioada in care gandurile te-au acaparat si cumva te-au blocat, vei vedea ca incep sa se aseze lucrurile, te aduni si tu si intelegi ca tot ce s-a intamplat pana acum are rolul de a te scutura si de a-ti arata ca poti.

Da-ti sanse, da-ti voie sa crezi ca se poate. Daca simti sa incepi ceva acum, o colaborare, o relatie, treci la treaba. Atata timp cat se simte bine pentru tine, nu poti lasa frica sa te impiedice sa incerci. Atat sansele, cat si lectiile vin prin oameni, nu uita asta.

Horoscop Pesti

Incearca sa iti faci timp pentru oamenii care te vad, care te aud, oamenii care te iubesc. In acelasi timp, incearca sa ii intelegi si pe cei care trec, in perioada asta, prin schimbari. Nu-i judeca, caci asta va fi primul impuls, chiar daca poate nu esti de acord cu unele comportamente.

Ce poti face insa este sa incerci sa te indepartezi de tot ce simti ca nu mai rezoneaza cu tine acum. Nu te speria daca simti ca totul in jurul tau prinde viteza, daca apar schimbari pe care nu le-ai fi anticipat niciodata, daca simti, dintr-o data, ca nu mai intelegi ce se intampla cu tine.

Probabil ca incepe o perioada in care trebuie sa renunti la unele convingeri ce te limiteaza. Procesul nu e usor si e bine sa-ti iei timp sa te gandesti la ce vrei cu adevarat. Grija mare la iluzii. Incearca sa ramai in adevar.