Ne apropiem de sarbatori si ai zice ca pe toti ne preocupa acum doar cumparaturile, petrecerile si acele planuri marete pe care le facem pentru 2024.

Si vine Mercur Retrograd care ne bate pe umar si ne spune sa ne uitam putin in spate. Ei si aici incepe adevarata distractie.

Mercur Retrogradeaza in Capricorn saptamana viitoare. Se iau decizii importante si toate au legatura cu cariera, cu statutul, cu ce castigam si ce am vrea sa schimbam, cu ce ne pierdem timpul si cu acel ideal ce ne tine in priza tot timpul.

E o senzatie de suprematie in aer, parca suntem obsedati – fiecare cu obsesia lui. Si in acelasi timp, o Luna Noua se formeaza in Sagetator. Parca ne-am si aventura putin, parca am vrea sa traim acea poveste pasionala si multi dintre noi vor trai asta.

Altii parca s-ar mai intoarce putin la o poveste mai veche, doar ca sa vada daca mai e atat de bine cum isi aminteau ei. Si uite asa propriile noastre asteptari se lovesc de realitate. Aici se da de fapt adevarata lupta. Intre ce credem ca ne dorim si intre ce ne trebuie ca sa traim frumos, linistit.

Nu trebuie sa ne intristam ori sa ne panicam, pentru ca Mercur Retrograd ofera mult. Ofera sanse. In tot haosul dat de intarzieri, stricaciuni, erori si rasturnari de situatie, pare ca Mercur Retrograd nu prea vrea sa construim. Si atunci vine intrebarea. Cat de puternica e fundatia? Poate sa tina ea o noua constructie?

Iata cum va fi saptamana 11 – 17 Decembrie 2023 pentru fiecare Zodie:

Horoscop Berbec

Lucrurile evolueaza destul de greu in perioada asta. Nu e nimic rau in asta, dar pare ca pur si simplu te-ai blocat intr-o situatie anume, intr-un gand anume. Probabil ca acolo unde s-a produs blocajul e nevoie de o schimbare. Ia-ti timp sa intelegi unde e problema si apoi incearca sa-ti gasesti locul.

Viata te-a tot purtat prin tot felul de situatii in ultimele luni si acum e timpul sa alegi, sa iti dai seama ce vrei sa faci, ce-ti place. Te-ai schimbat si parca incepi sa te asezi acum incet, incet. Incearca sa termini orice ai inceput sau ce incepi acum. Perioada asta este si un test al rabdarii pentru tine, Berbec.

Pare ca te gandesti tot mai mult fie la o ruptura din trecut, fie la posibilitatea de a incheia ceva acum, o relatie, un parteneriat. Incearca sa-ti pui nervii la adapost in perioada asta pentru ca multe te pot irita acum.  Si cel mai important, nu-ti neglija nevoile si nici dorintele.

Horoscop Taur

Saptamana viitoare ar fi bine sa incepi sa pui frana. Orice ai face, incearca sa nu fortezi. Pentru ca se schimba energia si cumva e de preferat acum sa analizezi mai mult decat sa actionezi. Deci, la capitolul incapatanare e de lucrat acum. Mai ales ca e acolo o rana ce trebuie vindecata.

Iarta. Multumeste. Schimba. Reevalueaza. Fii gata sa incepi un nou capitol. Cumva, tot ce se intampla acum in viata ta este doar un semnal de alarma, nu te pedepseste nimeni, viata te invata sa faci lucrurile altfel. Atat. Si daca te poti impaca cu chestia asta, poti sa treci la urmatorul nivel acum.

Se rastoarna ceva, asta e clar, la munca, intr-o relatie. E posibil sa se reintoarca si vreun fost/vreo fosta. Si s-ar putea sa ajungi intr-o situatie in care trebuie sa alegi. Nu va fi usor, mai ales ca nu-ti place sa mergi pe nisipuri miscatoare. Ori te indragostesti pana peste cap si te lasi dus/a de val. Doar sa ai grija la iluzii.

Horoscop Gemeni

O sa para ca ai cam lipsit de la lectia de diplomatie. Iti va fi greu sa iti stapanesti nervii pe masura ce viata te poarta din nou pe carari intortocheate. Va veni acel mesaj pe care il astepti, insa ar putea sa-ti complice viata destul de tare. Nu te entuziasma, nu te lasa pacalit/a, nu e gresit sa reiei o relatie din trecut, doar ca e bine sa stii in ce te bagi.

Marile schimbari apar insa pe plan profesional, acolo unde lucrurile au fost destul de instabile in ultima perioada. E posibil sa-ti dai seama ca trebuie sa pleci dintr-un loc, sa faci lucrurile altfel, ori e posibil sa primesti o oferta ce pare incredibila la inceput. Analizeaza cu atentie, nu te entuziasma sau, dimpotriva, nu te infuria pana cand nu cunosti toate datele.

Pare ca iti doresti din ce in ce mai mult sa te asezi, insa pare si ca la tine in minte e haos. Iti dai seama ce vrei, dar nu stii sa pui in cuvinte ce-ti doresti, acum vrei, maine nu ti se mai pare o idee buna. E bine sa te linistesti si sa alegi o cale.

Horoscop Rac

Cumva, incepi sa te gandesti tot mai mult la viitor si sa nu te surprinda faptul ca il vei vedea acum total diferit fata de cum o faceai inainte. Perioada asta te va scoate putin din zona de confort in sensul in care nu te prea poti eschiva de propriile sentimente. Vezi ca un fost/a ar putea sa-ti bata la usa. Si acolo se produce un click. Alege cu inima.

Apar ceva neintelegeri, parca nu reusesti sa comunici clar, poate un plan ti se da peste cap saptamana viitoare. Si poate e vorba despre un drum. Nu dispera, cu calm vei rezolva situatia. Si inca ceva, nu mai adopta pozitia de salvator de fiecare data cu oamenii din viata ta. In primul rand, pentru ca nu poti sa salvezi pe toata lumea si in al doilea rand, pentru ca nu toti au cele mai bune intentii.

Pasiunea este acel ceva ce poate ti-a lipsit pana acum, insa, zilele astea, farmecul tau va face o victima cu siguranta. Se pot infiripa povesti intense in perioada asta, insa unele dintre ele pot sa devina sufocante, obsesive, deci mare grija la limite.

Horoscop Leu

Faci planuri marete pentru viitor, te si imaginezi deja acolo, insa viata te va duce zilele astea in unele locuri unde mai ai cate ceva de rezolvat. Si uite asa, din senin, s-ar putea sa simti nevoia sa reiei o legatura mai veche. Pui mana pe telefon si te cam joci cu focul.

Mare grija la excese, mare grija la iluzii. Pentru ca ai acea tendinta de a te entuziasma fara sa cunosti toata povestea. Nu de alta, dar te va costa prea scump. Tot ce se repeta in perioada asta are legatura cu o lectie importanta pe care n-ai prea invatat-o. Analizeaza.

Exista si varianta in care cunosti pe cineva in perioada asta si uite asa sa iti dai si unele raspunsuri referitor la ce nu a mers pana acum in amor, cand te-ai mintit si cand a fost autentic. Altfel, e o perioada in care primesti acel imbold de a actiona cand vine vorba de planurile tale marete pentru viitor. 

Horoscop Fecioara

E cu multa joaca, cu multa pasiune, dar si cu capcane perioada asta. Imagineaza-ti scenariul in care acea persoana care ti-a ramas cumva in ganduri se intoarce. Imagineaza-ti intensitatea, aproape ca o simti deja, insa aminteste-ti si de ce nu a mers in trecut si vezi daca s-a schimbat ceva. Poate el/ea s-a decis, dar tu ce vrei?

Urmeaza zile destul de importante pentru tine, Fecioara, zile in care stabilesti cumva directia si poate sa fie total diferita de tot ce credeai pana acum. Sunt zile in care inveti sa te cunosti mai bine, sa te protejezi. Iti dai seama ce e minciuna si ce e adevar in viata ta.

Vei fi pus/a in fata unei decizii importante. Si va veni si momentul in care vei recunoaste ca ai si tu frici, ca ai si tu momente in care esti vulnerabila/a. Accepta asta si nu te mai critica atat de tare. Tu astepti un succes rasunator ca sa te bucuri, ori nu meriti sa te chinui astfel. Bucura-te pentru fiecare mica reusita.

Horoscop Balanta

Daca se amana ceva, daca se da peste cap un plan, nu te imbufna, desi o sa-ti vina sa te ascunzi sub plapuma. Stai putin si gandeste-te cat de important era pentru tine si cum poti sa faci sa ajungi acolo altfel. Pare usor de zis, asa e, insa constientizand asta chiar poti sa o scoti la capat.

Poate chiar iei o decizie importanta saptamana viitoare, apar oricum unele neintelegeri in familie, cu o ruda, cu persoana iubita, cu copilul/copiii, daca e cazul. Ceva s-a rupt undeva, candva si tu ai tot incercat sa ascunzi problema sub pres. Iata ca vine si momentul in care trebuie sa o scoti de acolo si sa o faci sa dispara.

Se schimba ceva la munca, o reorganizare, poate e ceva legat de salariu, de o pozitie. Si cumva planurile pe care ti le facusei se transforma acum in praf. Nu dispera, nu te consuma prea tare, e o schimbare menita sa-ti deschida ochii si sa te incurajeze sa pui piciorul in prag.

Horoscop Scorpion

Nu prea mai reusesti sa gasesti acea cale de mijloc. Se intampla asta intr-o relatie din viata ta. Plus ca vine si Mercur Retrograd care pune paie pe foc. Si uite asa, din tot haosul, incepe sa iasa la iveala adevarul despre ce-ti doresti tu, ce-si doresc ceilalti. Grija mare la cuvinte, transeaza situatia, dar nu rani.

Vrei pasiune, iti doresti acea conexiune care sa-ti faca inima sa bata mai tare si s-ar putea sa ai parte de o astfel de explozie cu o persoana noua. Seduci si iei ce-ti apartine. Asta e energia saptamanii viitoare. Si vezi ca, desi nu pare genul tau, acea persoana s-ar putea sa te faca sa-ti doresti sa ramai.

Este important sa nu uiti de tine, sa nu te pierzi atat de tare in povestile altora incat sa uiti de propriile tale nevoi. Si e important sa te pregatesti pentru o perioada in care multe se pot rasturna, multe se pot strica. Nu da vina pe planete, e doar o sansa sa-ti reorganizezi putin lucrurile.

Horoscop Sagetator

Las-o mai usor cu rezolutiile de final de an, pentru ca viata te va surprinde in moduri pe care nu le-ai fi putut anticipa. Asta si pentru ca nici macar nu ai mai incercat sa te uiti la ce nu merge acum in viata ta. Trecutul revine si revine cu raspunsuri importante, daca vei si incerca sa le intelegi.

Se intampla lucruri in amor, revin persoane din trecut, ori intalnesti pe cineva care darama tot ce credeai tu despre tine insuti. Pentru ca tu tot incerci sa faci planuri, visezi la tot felul de lucruri fara sa te gandesti ca nu poti construi daca baza se clatina.

Ai incredere insa ca toata munca ta va fi rasplatita. Este deja, doar ca tu nu te poti opri, vrei tot mai mult. Energia asta e extraordinara, spiritul tau de luptator e extraordinar, doar ca e bine sa intelegi ca unele lucruri nu mai merg pur si simplu. Nu te incapatana sa ramai acolo, gaseste o modalitate sa ajungi unde vrei altfel. Se poate!

Horoscop Capricorn

Mai lasa deoparte cinismul, nevoia de a te valida comparandu-te tot timpul cu ceilalti. Iti vei atrage critici si nu ca ar fi asta o problema, dar criticile te cam consuma si stii deja asta. Cumva, ai vrea ca totul sa se intample fix cum vrei tu, ca ceilalti sa danseze dupa cum dirijezi tu si ce vrei tu este practic imposibil. Nu te incapatana.

In perioada asta, ce ti se parea odata fascinant, incredibil, isi pierde din stralucire, ca e vorba de un plan, de o fosta iubire, de o idee ce avea potential. De ce? Pentru ca ti se schimba prioritatile si incepe sa iasa la iveala o nevoie pe care incercai sa o ascunzi chiar si de tine insuti. Ti se schimba planurile in perioada asta. Si e de bine!

Poti sa cunosti pe cineva nou in perioada asta. Si, contrar asteptarilor, poti incepe acum o relatie care sa dureze. Si cu o astfel de energie frumoasa, aproape ca nu te poti supara daca se mai strica una alta prin casa, daca se mai da peste cap un zbor sau daca apare o cheltuiala neasteptata.

Horoscop Varsator

Vine o oportunitate importanta, saptamana viitoare si iti poate aduce mai multi bani, poate sansa unui job care sa-ti placa foarte tare, o propunere. Si uite asa iti salvezi bugetul de o gaura, acum ca vine perioada aia care-ti place… sa oferi tuturor cate ceva special. Nu uita sa te si odihnesti. Meriti!

Cand vine vorba de problemele inimii, se complica putin lucrurile. Pentru ca brusc ti se mai schimba prioritatile. E nevoie de disciplina chiar si in acest sector. Un blocaj exista. Probabil ca simti asta deja tot mai apasat. Si e bine sa recunosti ca e ceva ce trebuie sa rezolvi.

Ai grija la neintelegeri, la mesajele pe care le trimiti, sa nu cumva sa gresesti destinatarul. Esti predispus/a la gafe si chiar daca se intampla ceva ce te face sa te simti inconfortabil, nu uita ca poti oricand sa faci haz de necaz. Suntem oameni, gresim si nu trebuie sa ne condamnam pentru astfel de momente.

Horoscop Pesti

Daca apare indoiala, e clar ca ceva nu functioneaza acolo. Asa e bine sa gandesti in perioada urmatoare. Atunci cand simti ca ceva te opreste sa faci un lucru, poate ca e bine sa te opresti pur si simplu. Sa nu te inrolezi intr-un luptator care continua asaltul chiar si dupa ce lupta s-a incheiat. Te vei alege doar cu frustrari.

Profita de perioada asta sa te mai deconectezi putin de munca, de toata presiunea ce ti-a fost pusa pe umeri. Plus ca apare acum o noua directie, o directie ce-ti aduce aminte de un vis mai vechi, reapare speranta si nu vrei sa ratezi acest tren.

Nu te mai complace in situatii, nu te mai multumi cu putin, poti mai mult, doar ca nu-ti dai voie nici macar sa te gandesti la asta. Si vezi ca persoane din trecut apar acum, ori tu vei simti nevoia sa te intorci acolo. Fa ce simti, insa asigura-te ca nu te pierzi pe tine in acest proces. Pentru ca apar situatii inselatoare si e bine sa-ti dai seama cu ce te confrunti.