Finalul de an se anunta cel putin interesant…

Trei saptamani de Mercur Retrograd, in doua semne diferite.

Prima data in Capricorn, din 13 si pana pe 23 Decembrie si apoi in Sagetator pana pe 01 Ianuarie 2024.

Energii total diferite.

Daca in prima parte, ne incapatanam sa urmam o cale, desi ni se cam pun bete in roate, in a doua parte, batalia se muta in interior pentru ca noi tot incercam sa fugim de propria durere, in speranta ca o sa treaca la un moment dat.

Nu ne mai dam voie sa fim si Mercur Retrograd ne opreste din goana si ne obliga sa ne intrebam unde ne e locul.

Va fi haos si cand spun haos ma gandesc la intarzieri, blocaje, defectiuni, erori de tot felul ori, pur si simplu, niste cuvinte spuse la nervi ce ranesc destul de puternic.

Incearca sa intelegi ca orice intarziere, ca e vorba de un plan, de un proiect, de o relatie, are un scop. Poate ca e nevoie sa deschizi bine ochii, sa faci lucrurile altfel.

Mercur doar avertizeaza, doar semnaleaza pericolul. Si e bine sa inveti sa vezi semnele.

De exemplu, revine cineva in viata ta si nu stii ce sa faci, sa-i mai dai o sansa, sa te razbuni, sa te bucuri?

Nu exista raspunsul perfect. Trebuie doar sa analizezi cum te-a facut si cum te face sa te simti acum persoana respectiva.

Nu exista nici momentul perfect. Doar nu te grabi, mai ales ca avem tendinta sa ne razgandim des cand Mercur e Retrograd.

Las cate un indemn pentru fiecare Zodie in parte:

Berbec

E o neliniste ce nu-ti da voie sa te bucuri de progres. Simti ca nu-ti gasesti locul si poate e bine sa te gandesti serios la o schimbare de plan, de cariera… poate si o schimbare cand vine vorba de amor. Mai ales ca e cu pasiune si cu scantei acest final de an.

Taur

Mercur Retrograd te pune serios pe ganduri. Si are legatura cu modul in care te face sa te simti o persoana din jurul tau, ori cineva din trecut care da semne ca te vrea inapoi. Decizia pe care o vei lua s-ar putea sa te surprinda pana si pe tine.

Gemeni

Pe tine Mercur Retrograd te baga in ceata serios. Si are legatura cu unele alegeri pe care le-ai facut in trecut. Poate ca e o lectie acolo undeva ce trebuie invatata, in cele din urma. Concentreaza-te pe ce-ti doresti tu. Nu functiona dupa un tipar impus de altcineva.

Rac

Evita sa iei decizii irevocabile acum. S-ar putea sa simti ca vrei sa pleci dintr-un loc, poate vei purta si unele conversatii incomode. E multa confuzie la mijloc si e bine sa ai toate datele pana sa decizi sa pui piciorul in prag. E important sa iti urmezi dorintele. Nu uita asta.

Leu

Parca ai vrea sa schimbi complet un domeniu intreg al vietii tale. Si ai vrea sa se intample acum. Doar ca Mercur Retrograd nu te va lasa sa mai eviti unele situatii ce au nevoie de clarificare. Ia orice intarziere, orice blocaj, ca pe o atentionare ca trebuie sa schimbi ceva.

Fecioara

Nu te vei simti chiar “ca pestele in apa” in timpul acestui Retrograd. Dar nici tu nu trebuie sa stai si sa te plangi. Ai nevoie de niste noutate in viata ta, ai nevoie si de putina pasiune si poate de mai multa iubire de sine. Fa-ti curaj sa incerci ce ti-ai refuzat pana acum cu inversunare.

Balanta

Revine trecutul si te vei simti asa ca si cum cineva “te pune la zid”. Poate e vorba despre o poveste neincheiata, despre o persoana ce-ti trezeste si acum sentimente puternice. E un moment bun sa inchei povesti, sa iti recapeti libertatea si sa scapi de unele resentimente.

Scorpion

E cu haos in special cand vine vorba de serviciu, de comunicarea cu ceilalti. Mici piedici apar, poate si niste vesti ce nu-ti pica prea bine, insa din acel punct poti sa iei o decizie pe care poate pana acum n-ai avut curajul sa o iei. Deci nu te speria, vei iesi din aceasta perioada mai puternic/a si vei stii ce ai de facut.

Sagetator

E bine sa te mai uiti si in trecut, ca sa intelegi cum ai ajuns pana in acest punct. E bine sa te intrebi daca iti place unde esti acum si sa faci un plan. Ai nevoie de o schimbare, de o alta abordare, de o imbunatatire. Analizeaza pentru ca e momentul perfect sa iti schimbi serios viata.

Capricorn

Mercur Retrograd te va ajuta sa intelegi ce ai si ce vrei cu adevarat. Mai mult, te va ajuta sa stabilesti directia pentru viitor. Doar ca modul in care vei face asta nu va fi prea comod. Se produc niste evenimente ce te fac sa-ti schimbi perspectiva.

Varsator

Spune ce ai pe suflet in perioada asta. Chiar daca iti e greu sa faci asta, chiar daca te temi ca vorbele tale vor rani. Mai ales ca trecutul revine aproape de finalul anului si poate va fi nevoie de o confruntare care sa te faca sa-ti dai seama ce vrei cu adevarat.

Pesti

Credinta ta pare ca s-a pierdut undeva in trecut, odata cu o dezamagire, cu o intamplare ce te-a ranit. Da-ti voie sa vezi adevarul, adevarul din trecut si incearca sa-ti dai seama unde ai gresit. Asa vei putea stabili o traiectorie sanatoasa pentru viitor.

Sursa foto coperta: Image by kjpargeter on Freepik.