Mercur isi incepe tranzitul in Capricorn fix la inceput de luna si va retrograda incepand din 13 Decembrie 2023.

Asadar, un final de an cu de toate.

Si cu agitatie dar si cu incantare.

Pe de-o parte, nu mai lasam pe anul viitor tot ce necesita rezolvare acum.

Nu ne mai putem baza pe rezolutiile de Anul Nou.

Suntem pusi in fata faptului implinit.

Pentru ca revin luna aceasta idei din trecut, resentimente, emotii de tot felul. Revin poate si persoane din trecut in vietile noastre. Si va trebui sa transam lucrurile.

Pana cand Mercur retrogradeaza, avem la dispozitie doua saptamani in care sa ne punem lucrurile la punct.

Si nu e doar despre a face planuri.

Este despre actiune.

Ne concentram pe ceea ce avem de facut.

E bine sa incercam sa comunicam clar, sa evitam sa ne impunem propriile pareri si convingeri si sa intelegem ca armonia inseamna uneori poate doar acceptare, intelegere.

Poate reusim, cu putin efort, sa imblanzim putin raceala Capricornului si sa ne deschidem mai mult unii fata de ceilalti, sa comunicam mai mult si sa intelegem ca e bine sa ne lasam ghidati si de emotii.

Las cate un indemn pentru fiecare Zodie in parte:

Berbec

Ambitia ta nu are limite sub acest tranzit. N-ar fi rau sa mai tai putin din elan si sa intelegi ca e nevoie si de seriozitate ca sa prinzi acea sansa pe care o tot astepti.

Taur

Incearca sa comunici mai mult, energia e incredibil de frumoasa daca alegi sa nu te izolezi de ceilalti. Nu te pierde insa pe drum. E nevoie de o disciplina de fier ca sa ajungi acolo unde iti doresti.

Gemeni

Senzatia aia ca nimeni nu te vede, ca nimeni nu apreciaza cat de multe faci pentru altii o sa dispara incet, incet. Important este sa fii hotarat/a in aceasta perioada. Amanarile prelungesc agonia.

Rac

Recunoasterea vine cand te astepti mai putin. Nu uita insa ca tot ce dobandesti acum este rezultatul faptului ca te-ai acceptat si te-ai sustinut atunci cand nu prea ti-a fost usor. Comunici excelent in perioada asta. Profita.

Leu

Incearca sa intelegi ca ai puterea de a-ti schimba viata, insa o poti face doar daca ramai perseverent/a si daca gandurile, cuvintele si faptele tale sunt aliniate scopului.

Fecioara

Urmeaza o perioada in care poti sa evoluezi mult. O perioada in care eforturile iti sunt rasplatite. Ar fi bine totusi sa nu mai amani o decizie. Treci peste disconfort.

Balanta

Parca prinzi in sfarsit curajul necesar sa spui lucrurilor pe nume. E bine sa lasi cuvintele sa curga pur si simplu in perioada asta. Nu te mai abtine. Comunica si vei intelege multe lucruri.

Scorpion

S-ar putea sa incepi sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva. Si poate ca vei lua o decizie ce nu va fi nici pe placul tau si nici pe placul altora. Insa este o alegere pe care poate ar fi trebuit sa o faci de mult timp.

Sagetator

Incearca sa ramai flexibil/a. Incearca sa lasi si viata sa te indrume. Si e bine sa intelegi ca ceea ce vine spre tine in perioada asta are un singur scop: sa te ajute sa te repozitionezi.

Capricorn

Ai planuri mari si le tratezi cu seriozitate. Insa n-ar fi rau in perioada asta sa accepti ca lucrurile nu functioneaza tot timpul dupa propriile tale reguli. Incearca sa fii maleabil/a.

Varasator

Ai tendinta de a te inchide in propria carapace. Probabil si pentru ca esti mult prea concentrat/a pe ceea ce ai de facut. Incearca sa comunici, ideile bune pot sa vina prin alti oameni.

Pesti

Instinctul te va ajuta mult in aceasta perioada. Apar semne, insa trebuie sa fii gata sa le si veszi. Propriile ganduri te pot ghida acum catre vindecare. Asa ca e bine sa faci putina ordine pe acolo.

Sursa foto coperta: Image by Freepik.