In ultima luna a lui 2023 nu mai e loc de vina, de regrete, nu mai e loc pentru trecut.

Ne eliberam sufletele greu incercate de un an istovitor si lasam, in sfarsit, iubirea sa patrunda.

In luna Decembrie, nu ne mai chinuim sa stabilim vinovatii, sa decidem noi ce e corect si ce e gresit in lumea asta.

In luna Decembrie, facem ce simtim.

Am invatat sa ne punem pe primul loc anul acesta, am invatat sa recunoastem si sa acceptam si acele parti din noi de care poate nu suntem mandri.

Unii o vor lua de la capat in Decembrie, altii vor intra in relatii extrem de frumoase. Venus in Scorpion ne va condimenta vietile si ne va testa in acelasi timp. Poate sa iasa ceva bun de acolo.

E important sa nu lasam frica sa ne dicteze parcursul. Mai ales ca Mercur retrogradeaza pe final de an si ne impinge sa reanalizam unele comportamente, sa facem curatenie.

Si atentie la incurcaturi, pentru ca vor fi cateva pe final de an. Se umbla la valori, la comportamente toxice, se umbla la tot ce ne irita si trebuie indepartat.

Urmeaza asadar o luna ce le poate oferi celor asumati si hotarati noi sanse importante si o luna ce promite multa fericire celor care sunt gata sa-si deschida sufletul.

Iata cum va fi luna Decembrie pentru fiecare Zodie:

Horoscop Berbec

E mai greu cu perseverenta, sa fim sinceri, pentru un Berbec care vrea sa castige tot timpul si care sta destul de prost la capitolul rabdare. Insa este o lectie pe care va trebui sa o cam inveti in luna Decembrie, Berbec. Fara baza solida, se va darama orice crezi ca ai construit pana acum.

E nevoie de seriozitate, e nevoie de un plan de bataie, de un inceput si de perspectiva unui final. Daca nu esti clar in ceea ce-ti doresti, nu vei obtine nimic.

Poate ca ti-ai pierdut suflul, elanul, poate ca esti in perioada in care speranta este asa doar un cuvant fara sens. Insa ai nevoie de ceva nou, asta e clar, de un nou proiect, poate ar trebui sa te apuci de studiu. Trebuie sa fie ceva care sa te tina in priza, care sa te incante.

In iubire, e mai complicat putin, mai ales daca esti intr-o relatie ce a devenit cumva monotona, pentru ca vei simti nevoia de adrenalina si vei pleca din locurile in care simti ca nu ti se ofera totul.

Ori poate ca te afli intr-un soi de toxicitate, poate crezi ca de fapt asa e iubirea, cu zbucium, cu multa suferinta, cu situatii la limita. Ori de acolo e clar ca trebuie sa pleci. Daca esti singur/a, in schimb, poate sa apara cineva nou in viata ta care  te va invata cum se simte iubirea profunda.

E bine sa iti setezi obiective indraznete, luna viitoare si sa fii gata sa muncesti oricat ca ele sa devina realitate. Este singura cale.

Horoscop Taur

Perioada aceea de singuratate, de constientizari, de munca grea cu tine insuti pare ca se apropie de final, Taur. In Decembrie, apar fiorii unei noi iubiri, e un eveniment ce te face sa realizezi de ce n-a fost sa fie in trecut.

Nu mai intoarce o situatie pe toate partile, nu mai trai cu frica de suferinta, fii liber/a sa traiesti asa cum vrei, cu cine vrei. Si in cariera pare ca se misca lucrurile, insa tu nu trebuie sa te chinui sa fii popular in cercul tau, trebuie sa faci astfel incat sa iti fie tie bine.

Poate ca ti-a lipsit pana acum conexiunea, poate ca ai impresia ca nu te poti conecta emotional cu nimeni acum. Si poate ca Universul iti va arata ca frica este cea care dicteaza acum si ca tot ea te impiedica sa-ti atingi potentialul si sa ai relatii sanatoase.

Luna viitoare, asculta-ti sufletul, sincer/a. Ia-ti timp pentru asta. Mergi intr-o vacanta, mediteaza, lasa sa se aseze tot ce ai trait si ai invatat in ultimul an de zile, pentru ca n-a fost un an usor si apoi fii gata sa pleci in urmatoarea aventura. Va fi cu atat mai frumos acum, dupa ce ai incheiat cu dezamagirile, cu vina.

Si vezi ca va fi intens, va fi aproape ravasitor, insa ai nevoie si de pasiune in viata ta. Doar sa ai grija la limitele pe care le impui celorlalti si la valorile pe care nu vrei sa le incalci. Seteaza-ti drumul si chiar daca nu va fi tot timpul lin si usor, vei ajunge acolo unde iti doresti cu siguranta. Ai incredere.

Horoscop Gemeni

Responsabilitate, seriozitate si din nou responsabilitate, Gemeni. E o lectie pe care, daca nu ai invatat-o pana acum, o vei experimenta din plin in luna Decembrie. Pare ca nu te prea poti aduna, ca ai intrat intr-o stare de nemultumire pe care nici macar nu te chinui sa o intelegi. Dai vina pe viata, pe ceilalti, pe orice altceva, cand tot ce ar trebui sa faci este sa iti pui o simpla intrebare: Ce ma face fericit/a?

Fii sincer/a, deschis/a si vei primi raspunsul luna viitoare. Daca stii ce vrei, obtii ce vrei. Insa trebuie sa o simti in adancul sufletului.

Nu mai lua de buna orice constrangere din partea celorlalti, orice opinie ar avea unul si altul, nu-ti modela viata in functie de ceea ce se asteapta de la tine.

Pentru ca atitudinea asta te-a pus la pamant de cateva ori in viata asta si daca vrei sa iesi din cerc, e bine sa faci lucrurile altfel.

Iubirea se simte pur si simplu, iubirea daruieste fara sa fie conditionata sa faca asta. Relatia de iubire, in schimb, are nevoie de hrana, are nevoie de munca multa ca sa supravietuieasca timpului. Invata lectia asta si vei evita suferinta.

Fa-ti un ritual, incepand de luna viitoare. Fa in fiecare zi un lucru ce-ti place, fa in fiecare zi ceva pentru tine, nu mai astepta pe cineva care va veni la un moment dat si iti va oferi tot  ce crezi tu ca iti trebuie. Deci, fii fericit/a si gandurile tale vor face restul. Daca negi magia, cum sa o poti vedea vreodata?

Horoscop Rac

Multe energii te ademenesc in luna Decembrie, Rac. Si te vei simti de parca toate te trag in directii diferite. Ce vei alege? Vom vedea. Insa, regula e clara, iti dai seama ce simti si mergi inainte cu alegerea ta, orice ar fi.

Apar schimbari la munca, apar schimbari in plan amoros, apare ceva nou, e elementul acela de noutate ce te face sa incremenesti in prima faza. Pentru ca nu te astepti si pentru ca iti e teama ca, orice decizie ai lua, cineva va pierde.

Si poate ca asa e, dar asta nu e un motiv suficient sa nu iei oportunitatile atunci cand ele apar. Cum te vei descurca pe parcurs, vei vedea tu.

Lectia lunii Decembrie pentru tine este lectia detasarii, de convingeri, de parerea celorlalti, de frica de a face pe cineva sa sufere, de propria judecata, de judecata celorlalti.

Mare grija daca intalnesti luna aceasta pe cineva nou. Poate sa se transforme intr-o poveste de dragoste extrem de frumoasa, insa poate, in acelasi timp, sa vina cu multe intentii ascunse.

Daca stii ce vrei, n-ai de ce sa te temi. Vei recunoaste pericolul inca de la inceput si vei stii cum sa te pozitionezi. Altfel, s-ar putea sa te scuture putin intreaga situatie. Nu uita, atragi ceea ce crezi ca meriti. Nimic mai mult. Nu te mai gandi la aparente, gandeste-te la ce e dincolo de acele aparente. Cu ce e acolo dedesubt vei trai.

Horoscop Leu

Sunt acolo niste eforturi pe care le tot faci de multe luni de zile, poate de ani si parca ai intrat intr-un blocaj, nu intelegi pur si simplu de ce nu poti sa inaintezi, de ce nu poti sa ajungi acolo unde ti-ai dori sa fii. Raspunsul e simplu, Leu si in luna Decembrie s-ar putea sa il afli in sfarsit.

E poate acolo o lupta pe care o porti cu cineva din familie, poate resentimentele fata de o persoana anume din trecut sau din prezent, poate e o problema de intimitate, poate ca nu reusesti sa te deschizi si sa fii tu insuti, cu toate riscurile si cu toate posibilele deceptii.

Poate ti-ai format asa un fel de zid in jurul tau si nu lasi sa se nasca nicio emotie, niciun sentiment, un zid prin care iubirea nici nu intra si nici nu iese. Si asta este un comportament ce te distruge, daca nu alegi sa il distrugi tu.

Cauta acea rana, acea nefericire, locul acela in care ai ramas blocat/a, accepta tot ce simti atunci cand apare vindecarea si vei vedea ca toate celelalte se vor rezolva de la sine.

Incearca sa traiesti in prezent, sa constientizezi gandurile care apar si sa le dai o forma. Pentru ca tot ce-ti doresti este in spatele zidului, tot ce ti-ai dorit vreodata e acolo, trebuie doar sa te eliberezi din corzi si sa mergi spre bunastare.

Nu mai umple golurile cu false bucurii de moment, nu mai cauta extazul, nu mai cauta in orice alta parte iubirea. Ea e acolo, in tine, trebuie doar sa iti dai voie sa simti… bucurie, recunostinta. Poti sa faci transformarea, nu mai amana momentul.

Horoscop Fecioara

Un singur lucru trebuie sa mai faci, Fecioara, ca sa deblochezi cumva o situatie inconfortabila. Sa incetezi sa te mai invinovatesti, sa lasi regretele in urma si sa resetezi tot, sa o iei de la capat.

Poate ca esti inca in acea energie a pierzatorului, o energie a resemnarii si din acest motiv blochezi din start orice sansa vine spre tine.

In Decembrie, ai sansa sa o iei de la capat, orice ar insemna asta pentru tine. Continua cu munca, continua sa-ti urmezi visurile fara sa te gandesti ca poate nu meriti mai mult, gandeste pozitiv, gandeste inalt si asta vei atrage.

Si pleaca intr-o aventura, oricat de neinsemnata sau de scurta ar parea. Fa ceva ce n-ai face in mod obisnuit, spune ceva ce nu ai spune de altfel niciodata, flirteaza, fii tu si fii mandru/a de cine esti. Vei atrage iubirea cu siguranta in viata ta, vei vedea.

Desi se apropie sarbatorile, tu vei avea de munca si nu e ca si cum te deranjeaza asta. Gaseste-ti insa timp pentru tine, te vei simti atat de bine. Plus ca o minte relaxata, o minte multumita va atrage bunastare si eforturile tale vor fi rasplatite. Ai incredere si nu renunta.

Si poate e momentul sa-ti regasesti credinta, sa crezi pur si simplu intr-un lucru, intr-un vis. Asta e metoda. Gand, cuvant si apoi actiune. Urmeaza pasii si nu vei da gres.

Horoscop Balanta

E sezonul tau preferat, Balanta, cu atatea drumuri prin magazine, inconjurat/a de atatea lucruri frumoase pe care abia astepti sa pui mana. Insa un pic de cumpatare n-a stricat nimanui, deci nu te intinde prea mult, altfel sfarsitul de an te va prinde descoperit/a.

Altfel, e nevoie de putina analiza. Pare ca te temi cumva sa ramai tu cu tine, sa-ti recunosti greselile, neputintele, esecurile. Pare ca fugi de propria-ti judecata si asta nu te elibereaza de acele ganduri, dimpotriva, te subjuga si mai tare si te blocheaza. Pentru ca, din acel punct, nu poti sa cresti.

Fii sincer cu tine insuti, nu te mai uita in stanga si-n dreapta, nu te mai compara cu nimeni altcineva. Traieste cum vrei tu, gandeste ce vrei tu, nu lasa influenta celor din jur sa-ti inhibe emotiile.

Sunt sanse mari sa experimentezi o schimbare serioasa de drum luna aceasta, insa e importanta energia cu care pleci la lupta. Cu frica, din cauza faptului ca ai putea sa pierzi, ca poate nu e alegerea corecta, ori cu speranta ca vei invinge.

Tu dictezi modul in care va evolua viata ta in urmatoarele luni. Vezi insa ca Universul te-ar putea plasa in ceva scenarii destul de incomode pentru o persoana atat de pasnica cum esti tu, insa e un motiv in spate, sa fii sigur/a.

Poate ca ti se transmite sa lupti pentru ce vrei, sa spui cu voce tare ce-ti doresti. Nu mai fugi de emotii, accepta-le si ele iti vor oferi semne importante ori de cate ori vei fi pus/a in fata unor alegeri.

Horoscop Scorpion

Cu siguranta Cupidon isi face treaba bine in Decembrie, Scorpion. Lasand gluma la o parte, este o luna incredibil de frumoasa pentru tine. Atat de multa iubire daruiesti si primesti in urmatoarele saptamani ca parca nici tie nu-ti vine sa crezi.

Insa nu incepe, imediat ce lucrurile se intensifica, sa te gandesti ca poate e prea mult, ca poate e prea frumos sa fie adevarat. E asa cum e si tot ce ai de facut este sa te bucuri.

Oricum, ti se schimba viziunea asupra ta, asupra vietii, in general. Sunt anumite constientizari de care vei avea parte, anumite situatii in care viata te va pune ca sa faci o schimbare necesara.

Asa ca nu vei mai putea sa fugi de trecutul nerezolvat pana acum, nu te vei mai putea eschiva in speranta ca ranile se vindeca de la sine. Pentru ca vindecarea nu functioneaza asa. Trebuie sa accepti, sa intelegi si sa lucrezi pentru tine.

Luna viitoare ai putea sa faci un salt imens in cariera, sa reusesti sa faci ceva remarcabil si asta va reprezenta combustibilul pentru intreg anul viitor. Atat de frumos se poate aseza totul pentru tine.

Plus ca, daca vei intra in acea mentalitate de invingator, nimic nu-ti va putea sta in cale. Ai nevoie de curaj, de un pic de pasiune si de increderea ca poti. Nu de rezolutii.

Horoscop Sagetator

Parca prinzi curaj, Sagetator, un curaj nebun, daca e sa ne luam dupa energia lunii Decembrie. Si o sa simti ca, dintr-o data, totul e posibil. Orice nu ti-ai fi putut imagina intreaga viata, orice lucru la care visai pe ascuns… nu mai pare acum atat de indepartat. Bucura-te de aceste senzatii si fa cumva sa le fructifici.

E bine sa te gandesti insa si la tine, lasand la o parte toate posibilele castiguri, aliante, succese. E bine sa te gandesti la dorintele alea profund adanci, la tot ce simti ca ti-ar aduce implinirea si n-ai indraznit sa faci pana acum.

Ai sansa unui succes neasteptat. Insa mare grija la investitiile serioase luna aceasta. Analizeaza cu atentie orice decizie si fii prezent/a. Altfel, se da startul unei noi aventuri si asta te va incanta enorm.

Poate chiar iti faci curajul sa tintesti, poate descoperi pur si simplu iubirea la o plimbare, pe strazile unui oras nou, poate faci ceva ce te inspaimanta si uite asa mai dobori o frica.

Vezi, totusi, ca exista o tendinta de superficialitate, o tendinta de a trece cu vederea unele detalii, unele comportamente si asta poate sa te arunce intr-o stare de nemultumire.

Insa, bazeaza-te pe intuitie in luna Decembrie. Semne apar la tot pasul, uneori, un paragraf dintr-o carte, o idee auzita asa din senin, un gand ce-ti trece pur si simplu prin minte… toate astea pot sa produca schimbari mari in viata ta, daca inveti sa asculti mai mult.

Horoscop Capricorn

E posibil sa realizezi, luna aceasta, Capricorn, ca poate tu ai atras esecul in viata ta, intr-un anumit domeniu. Si asta pentru ca poate te-ai gandit prea mult la el, poate ca ai intrat in acea energie a fricii ca nu vei reusi. Si poate ca frica a fost mai puternica decat speranta.

Cu o astfel de constientizare, viata ta poate sa ia o turnura neasteptata, se deschide parca un orizont pe care pana acum il credeai neaccesibil. Sunt sanse mari de evolutie luna viitoare, doar sa te convingi de faptul ca poti sa faci orice si ca doar propriile tale limite iti stau in cale.

Rezolva-ti conflictele… si pe cele interioare si pe cele pe care le-ai pornit acum ceva timp cu cineva din viata ta.

Se vede si ceva actiune in plan amoros si pare ca ai destul de multa nevoie de asta. Aventura, senzatii de mult uitate, poate si un pic de pasiune. Suna bine, nu? Doar ca nu vei avea parte de niciuna dintre ele daca alegi sa te inchizi in tine si in casa. Iesi, intalneste-te cu oameni, nu stii niciodata cand se produce click-ul.

Grija mare la iluzii. Grija mare la riscuri. Desi esti o persoana pragmatica, energiile acestei luni ar putea sa te destabilizeze si pe tine destul de tare.

Nu e vorba despre lucruri corecte si despre lucruri gresite, e vorba despre faptul ca orice decizie are niste efecte pe care trebuie sa le suporti. Deci fa ce simti si asigura-te ca vei putea trai cu consecintele.

Horoscop Varsator

Incepe sa-ti faci un plan, Varsator, un plan in care sa crezi cu toata fiinta si incepe sa iti imaginezi ca ai deja toate acele lucruri pe care ti le doresti. Asta pentru ca Universul iti da acea energie de care aveai nevoie.

Inainte e nevoie insa de putina curatenie, in jurul tau, dar si in interior. E posibil sa realizezi, dupa mult timp, ca unele dintre credintele tale n-aveau de fapt nicio baza, ci doar o mostenire mai putin fericita. Nu erau ale tale cu siguranta.

Asa ca luna aceasta indraneste sa faci lucrurile doar cum vrei tu. S-ar putea sa ai nevoie de o perioada de introspectie, cel putin pe inceput de luna. Ia-ti timpul necesar, analizeaza-ti putin viata si vezi cum te face sa te simti  orice gand ce-ti vine in minte. Vei stii ce sa alegi si ce sa lasi in urma.

Pentru ca e ceva in viata ta ce nu te lasa pur si simplu sa evoluezi, poate un job, poate o relatie, poate pur si simplu senzatia aceea de neputinta ce te roade incet, incet.

Nu te grabi sa faci toata munca grea in Decembrie, important este acum sa stabilesti ce te face sa te simti bine si ce nu. E atat de simplu. Insa, daca nu vei decide sa arunci tot ce e toxic, sa stii ca se va intampla oricum, ca iti place sau nu. Deci e bine sa faci tu alegerea, te scuteste de si mai mult suferinta.

Ai mult farmec in Decembrie si nu te feri sa-l arati pentru ca vei atrage pasiunea in viata ta. Insa si aici e un drum cu doua sensuri, depinde mult si de ceea ce-ti doresti… o aventura, o relatie stabila? Analizeaza.

Horoscop Pesti

Se schimba peisajul, Pesti. Si totul se va invarti in jurul unor alegeri pe care le vei avea de facut. Asta pentru ca, cel mai probabil, vei decide sa lasi pentru totdeauna trecutul in urma, poate dupa o ultima confruntare cu el.

Vezi ca apar ceva surprize legate de bani. Poate o prima neasteptata pe final de an, poate reusesti sa cumperi ceva valoros. Oricum, se schimba dinamica si aici.

Si vei avea tendinta de a cheltui tot ce castigi, mai ales ca se apropie Craciunul, deci un pic de cumpatare n-ar strica deloc.

Iar pe final de luna, poate sa apara cineva nou in peisaj si s-ar putea sa-ti schimbe cu totul viata. Oricum e cu multa fericire, ai incredere.

E important sa traiesti constient, sa iti analizezi gandurile si sa le schimbi daca ele iti provoaca disconfort. Nu ramane blocat in vechi paradigme, in vechi convingeri. Indrazneste sa faci macar un singur lucru altfel luna aceasta, indrazneste sa-ti asculti inima intr-o situatie si vei vedea ca rezolvarea a fost tot timpul la tine.

Nu uita insa ca uneori e bine sa lasi lucrurile sa curga de la sine, intelege ca Universul are propriul plan cu tine si ca o atitudine pozitiva, indiferent de obstacole, te va ajuta sa ajungi acolo unde ti-ai propus.

Sursa foto coperta: Image by benzoix on Freepik.