Octombrie e o luna a schimbarilor.

Pentru ca reusim in sfarsit sa luam atitudine. Ne facem planuri si tintim poate mai sus ca niciodata.

Incepe sezonul eclipselor, iar Lilith si Venus intra in Fecioara.

Nu ne mai predam compromisului.

Primim semne importante si actionam dupa cum ne spune sufletul.

Revine trecutul insa noi alegem daca ii deschidem si cat ii permitem sa mai ramana.

Pentru ca acei oameni nu se intorc sa ramana. Se intorc ca noi sa incheiem povesti de mult consumate.

Daca invatam sau nu lectia… este o alegere pe care fiecare in parte va trebui sa o faca.

Este important sa ne infruntam fricile, sa nu ne lasam prinsi in capcana obsesiei.

Este important sa intelegem ca noi ne limitam, ca noi ne refuzam sansa la fericire, de frica sa nu pierdem ce avem deja, nestiind ca, dincolo de ce se vede, se ascunde sansa pe care am vrea sa o primim.

Si poate ar fi bine sa ne intrebam daca merita sacrificiul, daca pozitia de victima este acea pozitie din care vrem sa ne traim viata.

Iata cum va fi luna Octombrie pentru fiecare Zodie:

Horoscop Berbec

Ramai focusat/a pe planurile tale, pe dorintele tale, Berbec. Sunt sanse mari sa prinzi o oportunitate importanta. Problema in cazul tau este ca poti fi distras/a usor de factori din exterior. Si atunci iti pierzi elanul si renunti mult prea usor. E important, de asemenea, sa pastrezi un echilibru intre nevoia ta de independenta si modul in care iti valorifici relatiile, in special relatia cu partenerul de viata.

Ai sansa sa evoluezi in cariera, poate ti se propune un alt post. Insa, la fel de posibil este sa schimbi macazul si sa pornesti pe cont propriu. Ceva se incheie in luna octombrie ca altceva sa poata sa inceapa. E valabil si in iubire. Deci nu dramatiza, nu te chinui in incercarea de a gasi explicatii.

Nu poti detine controlul absolut asupra vietii tale deci e bine, uneori, sa iei lucrurile asa cum vin. Si e in regula sa renunti la aceasta idee, mai ales atunci cand este vorba despre a-i lasa ori nu pe ceilalti sa intre in viata ta. Nu mai trage concluzii pripite si nu te grabi prea tare sa iei decizii. Ia-ti o vreme sa analizezi unde te afli.

Nu trebuie sa suspectezi orice si pe oricine. Invata sa ai incredere in oameni, iar daca se intampla ca vreunul dintre ei sa te dezamageasca, nu-ti proiecta fricile pe urmatorul care vine. Recunoaste-ti slabiciunile si vei deveni mai puternic/a.

Horoscop Taur

Se intampla lucruri in iubire, Taur, se rastoarna situatii. Ori te apropii de o persoana care intra acum in viata ta, ori renunti la o poveste de dragoste. Oricum ar fi, e ceea ce trebuie sa se intample si e cum nu se poate mai bine pentru tine, desi poate parea ca intreaga ta lume se prabuseste. Si poate ca asa iti vei da seama ca ai uitat sa te bucuri de lucrurile simple, ca ai uitat sa pretuiesti ce ai.

Si incearca cumva sa iti infranezi dorinta de a demonstra lucruri, dorinta de razbunare. Sau incearca sa nu mai astepti ca persoana care te-a ranit sa vina si sa iti ingrijeasca ranile pe care ti le-a creat. Ai nevoie sa iesi din aceasta situatie, oricare ar fi ea si sa intelegi ca e timpul sa mergi mai departe.

Nu e egoism sa te gandesti putin mai mult la tine insuti, mai ales dupa o perioada in care ai facut tot ce ti-a stat in putinta sa le faci altora pe plac. Nu e gresit sa te pui pe primul loc, sa iti pui dorintele pe primul loc.

Gandeste-te la domeniul din viata ta unde exista neclaritate, unde trebuie sa lucrezi si concentreaza-te pe acel lucru. Este cel mai bun moment sa transezi lucrurile, sa te trezesti din amorteala. Poate ca si la serviciu se dau niste lupte pentru suprematie si s-ar putea sa te trezesti in mijlocul unor situatii neplacute. Poate ca, din acel punct, vei decide ca e momentul sa faci ceva si pentru tine, sa iti faci cunoscute nemultumirile.

Horoscop Gemeni

Intuitia te ajuta mult in perioada asta, Gemeni. Asculta-ti corpul. Te va ajuta sa iei cele mai bune decizii. Si vei incepe sa vezi posibilitati acolo unde pana ieri parea ca nu e nimic. Si nu mai trai cu frica de pierdere, nu mai trage de oameni care nu vor sa faca parte din viata ta, nu mai ramane in situatii doar pentru ca plecarea ar insemna capitulare. Infrangerea exista doar in mintea ta.

Stai departe de drame, concentreaza-te pe tine insuti pentru ca ai sanse sa evoluezi enorm in perioada asta. Situatia iti este favorabila, insa nu se va intampla mare lucru daca nu vei actiona pentru tine.

Pretuieste ceea ce ai, actioneaza corect si in acord cu propriile tale valori si nimic rau nu are cum sa iasa din toata treaba asta. Evita sa iei decizii la nervi, mai ales ca se produc unele schimbari importante la serviciu si nu toate o sa-ti fie pe plac.

In plus, o intalnire cu cineva din trecut ar putea sa iti cam dea lumea peste cap, insa, probabil ca mai este o lectie pe care n-ai invatat-o pana acum. Analizeaza si fa asa cum crezi tu ca este mai bine pentru tine, nu pentru imaginea ta in ochii celorlalti.

Horoscop Rac

Posibil sa te confrunti cu stari in care esti furios si nici macar nu stii exact de ce, Rac. Posibil sa mergi orbeste spre un viitor care exista doar in imaginatia ta. Si te apuca spaima si te blochezi cand dai piept cu realitatea si cand iti dai seama ca ce-ti doresti nu iti face bine, de fapt.

Rezolva-ti tumultul din interior, lucreaza cu tine insuti si vei reusi astfel sa performezi in celelalte aspecte ale vietii. Nu-ti neglija responsabilitatile, nu iti infrana dorintele. Si vezi ca e posibil sa traiesti o experienta intensa, poate e vorba despre o aventura amoroasa pe care, daca nu vei reusi sa o tii sub control, s-ar putea sa se intoarca impotriva ta.

Orice ai face, ia in calcul imaginea de ansamblu. Nu te lasa dus/a de nas, nu te increde pana nu primesti motivele suficiente ca sa acorzi credit. Nu mai actiona din spatiul victimei, sub nicio circumstanta. Lipsa de incredere in propriile forte te expune, te face vulnerabil/a, te condamna la nefericire.

Si chiar daca, in momentul in care vei actiona cu toate fortele, cercul tau de prieteni se va restrange, nu te ingrijora. Universul iti spune exact cine merita sau nu sa ramana langa tine. Depinde doar de tine ce faci cu toate revelatiile din perioada asta. Actioneaza ca si cum nu ai avea cum sa dai gres. Functioneaza!

Horoscop Leu

Accepta-ti umbrele si recunoaste ca exista parti in tine de care nu esti chiar mandru, nu-ti mai nega propriul adevar, Leu. Si recunoaste ca si tu, ca noi toti, ai dorinte ascunse, ai dorinte interzise. Fa pace cu tine insuti. Accepta ca a fost nevoie sa treci prin foc pentru a ajunge unde esti acum. Si ai reusit sa ajungi. Asta este cel mai important.

Si cand simti ca ajungi pe marginea prapastiei, nu uita cine esti si ce poti. Nu lasa pe nimeni sa te doboare, nu-i lasa sa-ti taie aripile. Si gandeste-te la tiparul pe care il urmezi cu sfintenie. Intreaba-te de ce atragi oameni indisponibili, de ce te obsedeaza tot ce e interzis, de ce “usor” ti se pare plictisitor.

Pentru ca dintr-o poveste toxica poti iesi in doua feluri: cu lectia invatata si cu tiparul eliminat, ori cu traume care sa nu te lase sa iti vezi linistit/a de viata in continuare. Nu lasa trecutul sa influenteze ziua de astazi.

Un suflet pustiit este un suflet ce a incetat sa mai spere ca poate sa fie iubit/a asa cum are el nevoie. Un suflet pustiit este un suflet ce alearga dupa fantasme. Nu-ti opri sansa catre fericire. Nu-ti intoxica gandurile cu frustrari, cu ambitii. Lucreaza in favoarea ta si vei atrage tot ce ai nevoie in viata ta.

Horoscop Fecioara

Fa ceea ce-ti aduce pacea, Fecioara. Fa asa cum simti. Nu te mai teme de faptul ca ceilalti te vor judeca. Nu te mai teme ca nu vei atinge perfectiunea. Nu mai accepta jumatati de masura din dorinta de a fi acceptat/a si apreciat/a. Pana cand nu vei decide sa faci alegerile necesare, nu vei reusi sa iesi din blocajul in care ai intrat.

Si extinde-ti planurile, nu te limita, incearca sa vezi imaginea de ansamblu. Poate vei pierde oameni in care iti pusesei toata increderea, insa Universul iti da semne, iti arata adevaratele fete ale celor din jur tocmai ca tu sa iei atitudine.

Frici, iluzii, tentatii apar din ce in ce mai tare. Povesti mai vechi, sentimente mai vechi revin acum si e nevoie de curaj sa le infrunti. Si atunci cand ai indoieli, intreaba-ti sufletul ce e de facut. Ia-ti timp sa analizezi si vei primi toate raspunsurile. Luna viitoare ai puterea de a atrage tot ce-ti doresti… bani, oameni, iubire. Ai incredere in cine esti si mergi dupa ceea ce iti doresti.

Ai demonstrat ca poti, ai demonstrat ca esti puternic/a. Nu-ti mai ramane de facut decat sa actionezi avand toata increderea ca vei reusi. Cu o astfel de atitudine, nimeni nu are cum sa iti stea in cale. Asteapta-te insa la obstacole, la rasturnari de situatie. Insa traieste cu credinta ca le vei depasi.

Horoscop Balanta

Energia lunii viitoare este despre cine esti si ce ti se intampla acum, Balanta. Nu despre ce a fost in trecut, nu despre ce urmeaza sa se intample. Pazeste ce ai si pretuiesti, scapa de tot ce nu iti mai face bine. Traieste in prezent, fii constient/a de calitatile tale. Apara-ti interesele si invata ceva nou, poate e momentul sa-ti schimbi directia, job-ul sau chiar intreaga viata.

Fii corect/a, pretinde acelasi lucru si de la cei din jur. Primesti un imbold, primesti incurajare sa faci o schimbare, chiar daca asta presupune sa iesi din zona de confort. Pot sa apara anumite modificari, poate sa se produca si un final neasteptat, fie ca este vorba despre o relatie din viata ta sau de cariera.

Gandeste-te insa ca orice sfarsit aduce cu el si un nou inceput si poate in acest fel, reusesti sa vezi unde gresisei pana in acel moment. E bine, de asemenea, sa analizezi in ce masura te onorezi pe tine insuti si in ce masura relatiile tale iti satisfac nevoia de independenta.

Ai tendinta de a le acorda prioritate celorlalti, ai tendinta de a te sacrifica de dragul altora si asta iti disturba echilibrul, desi poate nu iti dai seama. Ori poate reusesti in sfarsit sa iti dai seama ca trecutul inca are puteri asupra ta. Poate ca simti acum o oarecare doza de neclaritate, poate ca nu iti dai seama exact ce simti. Insa ai incredere ca vei capata claritate in momentul in care vei prelua controlul asupra propriei tale vieti.

Horoscop Scorpion

Te va ajuta mult sa spui lucrurilor pe nume, Scorpion, te va ajuta mult sa eliberezi unele ganduri care nu-ti dau pace. Atunci cand vei reusi sa iti vezi viata in ansamblu, cand vei constientiza ca tot ce ai trait in ultimele luni a fost doar o multime de semne care sa iti arate unde trebuie sa lucrezi si catre ce trebuie sa te indrepti, abia atunci te vei transforma din simplu spectator in personaj principal al propriei vieti.

Ai nevoie de stabilitate, ai nevoie de consecventa, deci nu te arunca cand vine vorba de banii tai. Analizeaza in ce situatii merita sa investesti si cand e bine sa te opresti. Si cand va veni vremea sa decizi intre obligatii si ceea ce-ti spune sufletul sa faci, alege intelept.

Stabileste clar care iti sunt visurile, nu mai da vina pe nimeni altcineva pentru ceea ce ti se intampla si nu mai transforma orice situatie mai grea intr-o drama. Ai insa o senzualitate care te plaseaza in centrul atentiei. Poate ca nu iti dai seama, insa atragi in perioada asta multi oameni in jurul tau.

E bine sa iti rezolvi problemele cu vocea aceea interioara care iti sopteste non stop ca nu meriti mai mult, ca e bine sa te multumesti cu putin si ca nu vei putea obtine mai mult, indiferent de ce ai face. Pentru ca nu este deloc asa. Universul iti va arata calea, iti va arata ce relatii din viata ta iti fac rau si ai doua varinte: fie accepti adevarul si mergi mai departe, fie ramai in acelasi blocaj care te-a tinut pana acum pe loc.

Horoscop Sagetator

Arati bine, te simti bine si cine ar putea sa iti stea in cale acum, Sagetator? Atunci cand nu stii cum s-o scoti la capat, aranjeaza-te, iesi din casa si cucereste lumea. Sigur ca piedici vor exista, sigur ca nu va merge tot timpul asa cum planuisei. Insa asta nu este un motiv sa dai inapoi sau sa renunti la visurile tale. Iar cine nu e dispus/a sa te tina de mana si sa plece in calatorie cu tine e poftit sa plece. Asta este atitudinea!

Probabil ca se simte acum ca si cum furtuna nu e departe, insa nu trebuie sa te sperie asta. Meriti tot ce e mai bun, meriti sa fii iubit/a, apreciat/a pentru ceea ce esti si ai incredere ca Universul iti va scoate in cale oamenii potriviti. Ai incredere! Si nu mai privi cu scepticism orice situatie. Nu mai judeca dupa aparente. Nu te enerva inainte sa descoperi adevarul.

Si oricat de stagnanta pare acum situatia, oricat de mult simti ca iti este de ajuns, nu renunta. Esti unde trebuie sa fii si chiar daca te mai ratacesti cateodata, ai incredere ca intotdeauna vei gasi drumul bun. Noi legaturi se pot forma luna aceasta, noi colaborari. Vei primi sprijin.

Si atunci cand gresesti, accepta ca nu esti perfect/a, nu te condamna pentru ce nu ai putut sa faci, fa mai bine data viitoare. Nu ti-a iesit de data asta, iti va iesi data viitoare. Viata trebuie traita frumos, viata trebuie apreciata. Nu-ti conditiona fericirea, nu o face sa depinde de reusite si de esecuri. Doar traieste frumos!

Horoscop Capricorn

Se iau marile decizii, luna viitoare, Capricorn. Si poate, pentru prima data in viata, devii expansiv, capeti un curaj nebun si iti schimbi viata. Poate iti schimbi job-ul, poate inchei o relatie, poate chiar bate la usa o mutare importanta. Fa ceea ce te face pe tine sa te simti bine. Da tot ce ai tu mai bun si indiferent de rezultat, vei stii ca ai facut tot ce puteai sa faci.

Nu primim intotdeauna in viata ce ne dorim, atunci cand ne dorim. Si realizam mai tarziu ca de fapt acele lucruri nu erau pentru noi, ori ne-ar fi daunat ulterior. Asa ca in loc sa te superi pentru ceea ce nu reusesti sa obtii, concentreaza-te pe ceea ce poti sa faci si multumeste-ti ca ai ales asa. Si mai rasfata-te si tu, opreste-te putin din tot ceea ce faci si da-ti voie sa fii, pur si simplu, sa te bucuri de prezent, fara povara viitorului.

Primesti ajutor luna viitoare, primesti o sansa importanta. Nu exista limite, deci nu-ti impune nici tu nicio limita. Continua sa speri, nu te da batut/a si accepta oportunitatile atunci cand acestea iti sunt oferite. Sansa nu vine de doua ori. Nu lasa frica de necunoscut, frica de esec sa iti spulbere din fasa un vis.

Altfel, nu toti cei care fac acum parte din viata ta vor ramane alaturi de tine. Unii vor alege sa plece, ori pe altii ii vei indeparta tu. Oricum ar fi, asa trebuia sa se intample. Nu poti evolua alaturi de oameni care iti taie elanul, alaturi de oameni care te impiedica sa fii cine esti cu adevarat.

Horoscop Varsator

Cand vei decide sa iti deschizi sufletul? Cand vei intelege ca tu esti singura persoana care ii indeparteaza pe toti? Cand iti vei da voie sa faci ce simti? Poate ca e nevoie de o introspectie ca sa-ti dai seama de toate lucrurile astea. Cauti iubirea si nu realizezi ca ea exista deja in tine. Ceri afectiune fara sa fii, tu insuti, capabil sa o oferi la randul tau.

Si astepti sa se intample ceva, nici tu nu stii ce exact ce, ca sa schimbi totul si sa o iei de la capat. Ori tu poti porni acest proces. Doar tu! Esti o persoana ambitioasa, doar ca te-ai pierdut printre nesigurante, printre frici. Si e ok, cu totii ne pierdem directia, insa e important sa fii constient/a de asta si sa nu ratacesti prea mult.

Plus ca te asteapta o victorie, dupa furtuna apare si soarele si poate se intampla asta in cariera. Ai sansele sa cunosti pe cineva care sa iti demonstreze ca o relatie poate sa aduca nu doar zbucium si durere ci si frumos, liniste.

Mai ales ca ai nevoie de liniste in perioada asta si o vei obtine daca vei intelege care sunt lucrurile de care ai nevoie. Ai parte de revelatii in perioada asta. Si ele sunt legate, in primul rand, de modul in care te valorizezi, de modul in care e nevoie sa iti schimbi unele perceptii asupra vietii.

Horoscop Pesti

Inveti lectii importante luna viitoare, Pesti. Si nu va fi usor sa te confrunti cu propriile frici, cu propriile deziluzii. Insa e nevoie sa schimbi ceva… perspectiva, dinamica relatiilor, modul in care te comporti cu ceilalti. Poate ca vrei victoria cu orice pret, vrei sa excelezi, vrei sa primesti acum, insa nu e intotdeauna asa cum ne dorim.

Va veni si rasplata, pentru tot ce ai facut si pentru tot ce n-ai facut. Energia e puternica si se pot incheia acum povesti pe care ai tinut cu toata inversunarea sa le pastrezi. Atentie la iluzii, la tentatia de a musca din fructul interzis. Pentru ca e posibil sa fii ademenit/a de tot ce e interzis. Si s-ar putea sa platesti un pret prea mare pentru incapatanare.

Lasa vinovatia deoparte, nu e cazul sa plangi acum pentru tot ce s-a intamplat. Renunta la trecut, renunta la oamenii toxici si concentreaza-te pe ce ai de facut. De multe ori, credem ca avem timp sa facem tot ce ne-am propus si ne trezim prinsi intr-un prezent care, nu doar ca nu ne satisface, dar ne ingroapa efectiv in nemultumiri si frustrari.

Asa ca indrazneste sa-ti recunosti tie insuti slabiciunile, greselile si fa cumva sa traiesti in pace cu propriile decizii. Si daca nu iti place ceva, schimba. Nu mai astepta ziua de maine. Si, in tot acest timp, bucura-te de tot ce ai.

Sursa foto coperta: Image by Freepik.