Credeati ca ati scapat? Ei bine, Mercur retrogradeaza pentru a treia oara anul acesta in luna August. Si o face fix in semnul Fecioarei, responsabila de reguli si detalii.

E drept ca ne va da putin vietile peste cap mai ales ca se suprapune cu retrogradul lui Venus care se lupta deja sa ne arate pe cine avem langa noi si cine suntem noi in relatii.

Devenim nostalgici, ne intoarcem in trecut, ori vine el pe neasteptate in vietile noastre. Ne luptam in zadar cu propriile emotii si parca ne e tot mai greu sa aceptam finaluri inevitabile, avem parte de acele “aha-uri” care ne fac, pana la urma, sa acceptam cine suntem si cine sunt ceilalti.

Abandonam, mai usor sau mai greu, situatiile care nu ne mai satisfac. Si poate chiar ajungem sa ne razvratim.

Finalul de luna ne potoleste putin, mai ales ca Soarele trece din Leu in Fecioara si incepem sa intelegem ca uneori e bine sa lasam lucrurile sa curga natural, sa nu fortam nimic, sa ne mai oprim din cautari nesfarsite si sa ne bucuram cu tot sufletul de ceea ce traim in prezent.

Iata cum va fi luna August pentru fiecare Zodie:

Horoscop Berbec

In luna August ai sansa de partea ta, Berbec. Chiar si cu cinci planete retrograde, luna viitoare poate sa fie o luna incredibil de buna pentru tine. Nodul Nord e in semnul tau si iti indica drumul. Tu trebuie sa faci alegerile potrivite, sa lasi in urma oameni, situatii, credinte si sa iti dai seama ce vrei cu adevarat. Emotiile vor fi multe si diverse, relatiile tale vor trece prin teste si nu toate vor ramane la fel pana la inceputul toamnei. Insa important acum este sa ai incredere in tine, sa stii ce vrei si sa incepi sa iti traiesti viata pe care ti-ai imaginat-o in trecut.

Iti place atentia, adori sa fii laudat/a si energia Leului va spori toata aceasta senzatie, insa, dincolo de asta, e bine sa petreci timp si in singuratate, sa iti dai seama daca job-ul actual este ceea ce iti doresti, daca relatia ta de iubire te implineste, iti satisface nevoile, daca prietenii tai te ajuta sa cresti, sa  evoluezi. E bine sa te concentrezi pe nevoile tale, nu pe ale altora, e bine sa iti regasesti motivatia pentru ca, fara ea, ramai blocat/a intr-o situatie din care pur si simplu nu o sa stii cum sa iesi.

Daca esti o persoana singura, nu dispera si nu te agata de iluzii doar pentru ca vrei sa fugi de singuratate. Iti doresti o relatie frumoasa, insa Venus Retrograda nu este poate cel mai bun moment sa te arunci in povesti care s-ar putea sa se incheie dramatic. Ai grija si la cheltuieli pentru ca nu e un moment bun sa arunci cu banii. Important este ca, in tot ce faci, sa existe cumpatare, pragmatism, sa iti asumi riscuri cand vine vorba de dorintele tale, nu de orgoliu, de Ego. Si poate ca singuratatea pe care o simti acum este ceea ce iti trebuie ca sa te impaci tu tine.

Horoscop Taur

Incepi luna in forta, Taur, cu o luna plina ce scoate la iveala unele nereguli, suferinte ce te blocheaza pur si simplu. E nevoie sa inchizi unele capitole din viata ta pe care le tot tragi dupa tine fara sa iti dai seama ca atarna mult prea greu si inca produc efecte. Si in luna August, fostii/ fostele pot sa reapara, deci asteapta-te la surprize, cu Venus Retrograda, daca nu s-a intamplat deja asta. Nu spun ca trebuie sa iti inchizi inima, sa fugi sau sa te aprinzi prea tare, tot ce trebuie sa faci este sa gandesti situatia la rece, sa pui in balanta bucuriile si suferintele si sa vezi in ce parte inclina ea.

Ai nevoie de claritate, ai nevoie sa intelegi ce vrei cu adevarat, ai nevoie sa te relaxezi si sa intelegi ca viata nu are intotdeauna un mod placut de a ne arata drumul, uneori ne zguduie puternic pentru ca pur si simplu nu intelegem ca ne facem rau singuri. Daca esti cu cineva, apar disensiuni si s-ar putea sa te trezesti intr-o dimineata si sa te intrebi ce mai cauti acolo. Daca esti o persoana singura, ai grija pe cine primesti in viata ta, asteapta sa se mai calmeze atmosfera asta incinsa si intensa ca sa vezi imaginea de ansamblu.

Apar insa sanse importante in cariera. Iti dai seama ce vrei, ori ca poate te-ai complacut in situatii nu tocmai fericite doar pentru ca ti-a fost frica sa risti. Finalul lunii te va prinde insa cu o noua perspectiva asupra planului profesional. Vei primi insa pe masura muncii pe care ai depus-o, vin banii, poate vine o promovare ori o schimbare important de macaz. Pregateste-te sa primesti pentru tot cat ai oferit in ultima perioada.

Horoscop Gemeni

Luna August iti va oferi contextul prielnic pentru evolutie, Gemeni. Iti vei da seama care iti sunt prioritatile, ce trebuie sa schimbi in viata ta si ce legaturi merita intarite, ce legaturi sunt oricum destinate rupturii. Se mai calmeaza atmosfera si vei reusi sa rezolvi toate neintelegerile din ultima vreme. E bine sa intelegi ca trebuie sa depasesti tot ce a fost in trecut, ca e momentul sa treci peste dezamagiri, suferinte si ca prezentul este tabla ta de lucru. Poti sa faci astfel incat sa iti fie bine daca inveti ca meriti mai mult, ca poti mai mult si ca dorintele tale sunt pe cale sa devina realitate.

Uita-te in trecut doar ca sa vezi cat de departe ai ajuns, ca sa vezi cat de mult te-a ajutat tot ce ai trait, ca sa vezi cat de puternic/a esti. Si continua sa muncesti, sa speri, sa crezi cu toata puterea ca vei reusi tot ce ti-ai propus, cu rabdare. Saturn Retrograd in Pesti nu iti este foarte confortabil, insa trebuie sa intelegi ca tensiunea din jurul tau, modul greoi in care se misca lucrurile sunt doar semne de la Univers ca procedezi eronat.

Schimba pozitia in care te plasezi in anumite situatii. Din postura victimei nu vei reusi sa faci multe progrese. In relatia de cuplu e nevoie de mai multa comunicare, pare ca nu mai sunteti pe aceeasi lungime de unda. In familie, e nevoie de apropiere, petrece timp cu cei dragi, reaminteste-le cat de mult ii iubesti si invatati sa va acceptati asa cum sunteti, cu bune si cu rele. Daca esti o persoana singura, o persoana ar putea sa iti atraga atentia, poate la o iesire cu prietenii. Asa ca iesi din casa, socializeaza si fii asa cum esti tu de fapt, jovial/a si distractiv/a.

Horoscop Rac

Luna August este doar despre emotie, despre iubire, despre constientizari si treziri la realitate, Rac. Sigur ca Venus Retrograda va avea un rol cheie pentru ca te va pune fata in fata cu propriile nevoi. Cat de mult te satisfac relatiile din viata ta, cat de confortabil iti este acolo unde te afli acum, cat de mult mai simti si cat de mult mai simt ceilalti. Vrei profunzime, vrei sa iubesti si sa fii iubit/a si poate ca nu se intampla chiar asa in prezent. E bine sa lamuresti toate aceste aspecte in primul rand cu tine insuti si apoi cu ceilalti.

Daca esti o persoana singura, ai grija sa nu atragi persoane indisponibile emotional din dorinta ta imensa de a primi iubire. Ai incredere ca poti sa rezolvi orice conflict apare intre cei dragi, ca vei reusi sa restabilesti armonia la tine in familie, ca iti vei regasi confortul pe care ti-l doresti. Si ai grija de tine, de inima ta, ai grija la cheltuieli pentru ca vei fi tentat/a sa-ti golesti portofelul.

Din fericire, vin si castigurile neasteptate si reusesti sa te mai stabilizezi putin. Asteapta-te la schimbari si la job. Poate apare sansa unui progres si e bine sa o prinzi din zbor. Reevalueaza asadar tot ce ti se intampla acum si indrazneste sa iei decizii in acord cu nevoile tale. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti pese de ceilalti, e oricum in natura ta, inseamna doar ca e important sa fii bine tu cu tine ca sa-i poti ajuta pe ceilalti.

Horoscop Leu

Luna August va fi ca o cursa aflata pe ultima suta de metri, Leu. E vremea bilantului, e vremea sa incerci sa repari o situatie, o relatie si sa intelegi ca, daca nu ai sorti de izbanda, uneori e mai bine sa pleci, sa abandonezi, sa renunti la control, sa renunti la oameni daca ei devin o sursa de stres si de nemultumire pentru tine. Luna Plina in Varsator va avea grija sa iti indice problemele, mai ales daca iti iei timp pentru introspectie. Atata timp cat iti asculti inima, cat ramai flexibil/a, ai toate sansele sa eliberezi, sa descarci toata furia si nemultumirea acumulate si sa inchei o etapa.

O persoana noua ar putea sa apara in viata ta si tu ai putea avea impresia ca ai tras lozul castigator. Vezi ca poate nu e chiar atat de roz totul. Ai grija sa nu ramai cu dezamagiri. Ori poate te grabesti sa oficializezi o relatie, sa incepi una, sa treci la urmatorul nivel. In acest caz e bine sa iei lucrurile usor, sa vezi cu ce vii tu la masa si cu ce vine celalalt in aceasta relatie. Daca balanta e in echilibru, mergi mai departe. Daca nu, mai analizeaza!

Din fericire, Soarele in semnul tau iti da energie si carisma. Insa finalul de luna, cu Venus si Mercur in retrogradare, trecutul revine si are forta mare asupra ta. E bine sa accepti ce se intampla, sa constientizezi relevatiile aparute si sa intelegi ca poate mai e ceva de vindecat din urma, poate nu vrei sa iti recunosti unele greseli ori poate traiesti cu impresia ca inainte era mai bine. Ori inainte a fost asa cum a fost, tu poti sa schimbi ce faci in prezent, nu ce a fost odata.

Horoscop Fecioara

Luna August iti aduce revelatii, Fecioara! Te pune in situatii inconfortabile, iti arata calea, insa e bine sa intelegi ca nimeni nu poate sa ia deciziile in locul tau. Ai sustinere importanta de la Marte si Mercur, ambele in semnul tau. Desi primele doua, trei saptamani vor sta sub semnul incertitudinii, vor veni cu o greutate suplimentara, te vor scoate din zona de confort si te vor impinge sa iesi din umbra in care preferi acum sa stai. Finalul de luna va incununa toate eforturile pe care le-ai depus si poate va reprezenta si un final important, in plan personal, in cariera.

August incepe cu o luna plina si se incheie la fel, asa ca orice incepe acum o sa aiba un final peste patru saptamani. Poate renunti la un job, mergi in alta parte, poate iti schimbi statutul. Si daca esti o persoana singura, e bine sa fii deschis/a, sa stii cu exactitate ce vrei pentru ca doar asa vei atrage si o conexiune care sa te implineasca. Probabil ca tot ce iti doresti acum este armonie, este stabilitate, vrei ca toata lumea sa se inteleaga bine si sa se ajute, insa stii si tu ca nu se intampla asa intotdeauna si ca nu poti sa controlezi tot. E bine cateodata sa te lasi purtat/a de val, sa iti asculti intuitia si sa actionezi in consecinta.

In plan amoros, e o luna dificila, Venus Retrograda va scoate la iveala tot ce te nemultumeste, te va forta sa accepti ca poate traiesti in compromis, ori ca traiesti cu iluzia ca tot ce nu functioneaza acum va intra pe un fagas normal. E bine sa fii sincer/a cu tine insuti si sa te distantezi putin ca sa iti dai seama daca te afli unde trebuie. Lucrurile vor prinde viteza si va trebui sa tii pasul, desi te mai impotmolesti tu in detalii si rutina.

Horoscop Balanta

Luna August este despre abtinere, ori despre lipsa ei, Balanta. Multe situatii ar putea sa te scoata efectiv din sarite, sa iti alimenteze o furie deja prezenta si pregnanta. Parca nu iti mai convine nimic, nici profesional vorbind, nici in viata ta privata si simti ca nimic nu merge asa cum ai vrea. De vina este probabil Venus Retrograda, dar si faptul ca Nodul Sud este in semnul tau. Esti intr-un plin proces de constientizare, de vindecare, un proces in care inveti sa te pui pe primul loc.

Sigur ca nimeni nu poate sa te fereasca de eventuale drame, mai ales ca viata ta amoroasa pare mai degraba un carusel de emotii de tot felul. Armonia va fi restabilitata doar daca vei avea curajul sa spui ceea ce ai pe suflet, doar daca vei intelege ce te face fericit/a. Accepta ca vei trece prin situatii provocatoare poate si pentru ca n-ai avut curajul sa te rupi de legaturile toxice, pentru ca ai acceptat unele situatii doar pentru ca era mai comod asa.

In luna August poti sa iti regasesti pofta de viata, sa iti redescoperi vechi pasiuni, sa accepti poate o veche iubire din nou in viata ta. Mai ales ca vei avea o pofta nebuna de a-ti trai viata la maximum. Vrei sa simti, vrei sa iubesti si Universul iti va crea contextul. Insa primul pas este iubirea de sine, de acolo porneste armonia. Apoi este capacitatea de a-i asculta si de a-i intelege pe cei dragi. E bine sa te intrebi cat oferi, cat primesti, daca e de ajuns, daca poti sa dai mai mult. Mai ales ca la munca vor aparea tot felul de provocari si ai nevoie de liniste acasa. Din fericire, viata te va pune in contexte in care sa le arati tuturor cat de bun/a esti, ce abilitati ai.

Horoscop Scorpion

Luna August promite transformare si schimbari importante, Scorpion. Finalul lui Venus Retrograda te va gasi intr-o noua lumina, nu vei mai fi la fel pentru ca vei fi avut revelatii importante, constientizari legate de cine esti, ce vrei si ce ai de fapt. Si atunci iti va fi mult mai usor sa lasi totul in spate si sa te uiti mai degraba spre viitor. Esti incurajat/a sa mergi dupa dorintele tale, chiar daca e greu sa te lupti cu propriile frici. Atunci cand stii ce vrei, cand esti aliniat/a cu cine esti tu cu adevarat, Universul iti trimite si ceea ce ai nevoie ca sa fii implinit/a.

Cariera va trece pe primul loc pentru ca si acolo se intampla lucruri, probabil ca ajungi unde iti doresti dupa o perioada in care mai degraba ai fost nevoit/a sa stai in asteptare. Important este sa ai rabdare in continuare, sa privesti cu atentie semnele si sa nu te grabesti cand vine vorba de decizii radicale. Unele pot fi luate sub imperiul furiei si nu te vor ajuta deloc.

Asa ca renunta la tot ce nu mai este in acord cu viata ta de acum, analizeaza-ti relatiile si vezi care dintre ele merita, pentru ca e timpul sa cresti, poate chiar te muti din casa, oras, sau chiar din tara. Mai ales ca in iubire se lasa cu emotie, cu profunzime, viata te va scoate din spatiul tau sigur si te va forta sa renunti la control atat cat sa iti invingi frica. Daca esti o persoana singura, o persoana ar putea sa apara si sa vrea sa te descopere. E important sa o lasi sa faca asta. Nu fugi!

Horoscop Sagetator

Luna August va parea fix ca o cursa contracronometru, Sagetator. Si totul se invarte in jurul carierei tale. Pentru ca acela este domeniul in care iti pui toata priceperea si in care dai totul. Si munca ta va da roade in cele din urma, chiar si cu cele cinci planete in retrogradare de luna asta. Poate e bine sa inveti ce inseamna rabdarea, poate ca privind cu atentie catre o situatie din viata ta decizi de fapt ca e timpul sa faci lucrurile altfel. Vrei sa gusti succesul si nimic nu te opreste sa faci asta. Poate e nevoie doar de mici ajustari pe care le poti face cu succes din mers.

Manifestarea functioneaza, stabilirea unui plan realist si concret este reteta succesului, vizualizarea a ceea ce iti doresti si munca constanta sunt esentiale pentru noul drum pe care ai pornit. Poate chiar inveti ceva nou, poate te apuci de sala, ori poate iti iei o mica vacanta, astfel incat sa iti potolesti setea de adrenalina, de aventura. Inchei luna cu Mercur Retrograd deci ai oportunitatea de a repara ce nu functioneaza, de a-ti schimba poate modul de lucru.

In iubire, lucrurile pot fi extraordinare. In relatia de cuplu, in familie, tu poti sa restabilesti armonia, linistea, bucuria. E bine sa renunti la atitudinea intruziva, sa incerci sa practici si blandetea, sa spui lucrurilor pe nume, asa cum iti place tie, dar sa o faci cu masura. Atata timp cat suneti sinceri unul cu celalalt, atata timp cat comunicati, nu aveti cum sa nu ajungeti la o intelegere. Poti sa inspiri oamenii, stii asta, deci foloseste-ti acest atu la maximum.

Horoscop Capricorn

Intreaga ta atentie va fi concentrata asupra modului in care iti poti mari veniturile, Capricorn. Vrei sa evoluezi si poate e timpul acum sa ceri mai mult de la tine, de la ceilalti, de la un loc de munca, de la o afacere. Atunci cand vanezi premiul cel mare, insa, asteapta-te si la capcane, la erori, la esecuri. Sunt doar semne ca ceva nu faci bine. Ai incredere ca inveti ceva din orice lucru ce merge prost si ca Universul nu face decat sa te ghideze in tot acest proces. Nu dramatiza si nu te lamenta. Mergi mai departe. Daca nu tu, atunci cine?

Vrei stabilitate in viata profesionala si vrei aceeasi stare de bine si in cuplu. Vrei o persoana care sa te sustina in drumul tau, o persoana care sa te ajute sa cresti si o persoana pe care, la randul tau, sa o ajuti la orice pas. Daca nu exista acest raport in relatia ta de iubire, poate e bine sa analizezi si sa lamuresti situatia. Altfel, ruptura va fi inevitabila. Daca iti doresti o astfel de persoana in viata ta, cauta toate aceste lucruri in cei de langa tine. Fii clar/a si nu te entuziasma pentru lucrurile de suprafata. Ai nevoie de continut.

Din fericire, Marte iti da avant pana spre finalul lunii, cand Mercur retrogradeaza si e bine sa profiti de aceasta forta pe care o ai acum. Te va ajuta sa obtii ceea ce iti doresti. Bifeaza rand pe rand obiective si fa eforturile necesare. Merita! Pentru ca, pe final de luna, doua planete importante sunt retrograde, Venus si Mercur si vei fi impins/a sa te uiti putin in trecut, sa incetinesti si sa iti restabilesti prioritatile.

Horoscop Varsator

Luna August este o luna a descoperirilor, Varsator. Asta mai ales daca ai uitat in ultima vreme ce abilitati ai, cat de departe poti sa ajungi cu mintea, cate lucruri poti face daca iti lasi creativitatea sa iasa la iveala. Poate ca acum ai impresia ca doar tie ti se intampla unele lucruri mai putin placute, ca nu le meriti, insa Venus Retrograda, Mercur si Marte in Fecioara te vor face sa intelegi ca tot ce traiesti acum este menit sa te faca sa intelegi ca nu esti pe drumul tau. Asculta-ti corpul daca iti da semnale ca e epuizat, asculta-ti sufletul daca el iti transmite ca sufera.

In relatia ta de iubire poate a intervenit monotonia si s-ar putea sa existe cateva schimburi de cuvinte dure. E bine sa intelegi in ce punct va aflati, sa vedeti daca mai exista dorinta si de-o parte si de cealalta si sa te asiguri ca nu doar unul dintre voi trage pentru aceasta legatura. Puteti sa indreptati lucrurile si la fel de bine, puteti sa ajungeti la concluzia ca va faceti mai mult rau unul altuia. Daca esti o persoana singura, ai toate sansele sa intalnesti o noua iubire, insa ai grija sa porti un dialog deschis si sincer inainte sa mergi mai departe.

In cariera, poate e timpul pentru un nou drum, daca cel pe care esti acum nu te satisface. Gandeste-te la ce ti-ar placea sa faci, ce hobby-uri s-ar putea transforma intr-o afacere si fa un plan concret pana la finalul lunii. S-ar putea sa iasa ceva extraordinar. E bine sa asculti de intuitie, e bine sa intelegi ca nevoia ta de libertate e important sa fie satisfacuta, ca e bine sa te bucuri de viata si sa inveti sa traiesti doar in prezent.

Horoscop Pesti

Luna August inseamna pentru tine revizuire, Pesti. Inseamna patru saptamani de introspectie, inseamna ca trebuie sa iesi din carapace si sa privesti adevarul verde in fata, oricat de dureros e. Tot ce ai lasat nerezolvat in trecut incepe acum sa produca efecte din ce in ce mai mari asupra vietii tale. Tot ce traiesti acum vine ca urmare a povestilor neincheiate, a regretului pe care il simti fata de unele decizii din trecut.

Incearca sa intelegi ca viata iti da si iti ia deopotriva fix atat cat tu sa intelegi ca ai ales gresit, ca ai urmarit niste himere, ca te-ai lasat pe tine pentru altii si ca ai uitat sa traiesti cu adevarat. Spre final de luna, Saturn Retrograd in semnul tau, retrogradarea lui Venus si a lui Mercur te vor impinge sa renunti la tot ce iti provoaca stres, suferinta, sa mergi dupa ceea ce iti doresti tu, sa stai putin sa te gandesti si sa nu te mai plangi atat de mult. Cat timp faci asta, oportunitatile trec pe langa tine. Pentru ca sanse vor exista, poate incepi sa faci mai multi bani, reusesti sa ajungi in sfarsit la o stabilitate financiara.

Daca esti o persoana singura, s-ar putea sa nu inchei luna august la fel. E bine sa accepti orice emotie apare, sa te deschizi si sa accepti iubirea in viata ta. Poate te indragostesti la locul de munca atunci cand te astepti mai putin. Plus ca probabil va fi nevoie sa aplanezi unele conflicte, nemultumiri ce pot sa apara in familie. Natura ta iubitoare este cea care poate actiona ca un liant.

Sursa foto coperta: Image by tirachardz on Freepik.

 

Astrogramele Natala si Karmica