Venus este fara dubiu vedeta lunii Iulie pentru ca ne va oferi poate cel mai provocator si incitant tranzit al anului. Planeta iubirii retrogradeaza in Leu, in a doua parte a lunii si schimba dinamica relatiilor. Unele vor rezista si vor capata substanta, altele se vor incheia dramatic si fulgerator. Toate se vor schimba insa pentru ca noi ne vom schimba. Vom realiza ca poate suntem in legaturi care nu ne satisfac, vom descoperi ca poate vrem altceva.

Tot in Iulie, Marte intra in Fecioara si vrea pefectiune, vrea lucrul bine facut, Soarele in Rac, pe de alta parte, ne indeamna sa ne indreptam atentia si catre ceea ce ne implineste, catre familie, catre dorintele sufletului.

Apoi, Nodul Nord trece in Berbec si Nodul Sud in Balanta. In urmatorul an si jumatate Berbecul ne va cere curaj si independenta, iar Balanta ne va impinge sa ne gasim echilibrul. Asa ca, in acest context, nu doar ca e rost de schimbare, ci schimbarea este cumva inevitabila. Este inca un pas pe care il facem ca sa evoluam!

Iata cum va fi luna Iulie pentru fiecare Zodie:

Horoscop Berbec

Ori de cate ori simti ca pierzi controlul, ori de cate ori pur si simplu nu te poti hotari sa faci ceea ce este mai bine pentru tine, ia o pauza si intreaba-te ce conteaza cu adevarat pentru tine. Ai incredere in potentialul tau, altfel tu vei fi singura persoana care te va trage in jos. Nu e bine pentru tine sa continui sa tragi de timp. Si poate ca vei avea impresia ca pierzi stabilitatea pe moment, insa ai incredere ca ceva mai bun vine cu siguranta.

Poate ai uitat ce inseamna sa te bucuri cu adevarat. Poate esti in situatia in care nimic nu iti mai confera placere, poate simti ca viata este doar un sir lung de responsabilitati. Ori asta te afunda si mai tare in suferinta. Vin insa provocari, vin noutati menite sa schimbe modul in care gandeai pana in acel moment.

Venus retrogradeaza spre final de luna si readuce in prezent probleme nerezolvate din trecutul tau amoros. Poate un fost vrea sa reintre in viata ta, poate iti dai seama acum ca rani mai vechi te impiedica sa traiesti iubirea la intensitate maxima, sa te lasi iubit/a. Incearca sa inchei acele capitole vechi dupa care parti din tine inca tanjesc si deschide-ti inima, deschide ochii.

In cuplu, e bine sa incerci sa calmezi spiritele, nu sa le agiti si mai tare. Raspunde cu dragoste, nu cu nervi si vei primi acelasi lucru. Daca esti singur/a, Venus in Leu este o perioada perfecta pentru intalniri. Sa nu iti fie teama sa-ti declari sentimentele.

Horoscop Taur

Luna iulie sta sub semnul nostalgiei, al trecutului. Ar putea fi perioade in care simti ca nu iti gasesti locul, ca nu te simti bine in pielea ta, insa vei avea un sprijin important de la Marte care intra in Fecioara. Viata iti ofera tot timpul oportunitati, iti ofera momente frumoase, iti ofera sansa sa triezi oamenii din viata ta, iti ofera contextul in care sa-ti recapeti stabilitatea. Insa, de multe ori, parca nu reusesti sa vezi toate lucrurile alea pentru ca te amarasti din cauza celor care nu merg asa cum ti-ai dori. Luna Plina in Capricorn te va ajuta sa descoperi un adevar, la inceput de iulie.

Neptun se afla in retrogradare si te va ajuta, prin caile lui misterioase, sa faci schimbarile necesare, sa accepti realitatea, oricat de dura ti se pare si sa stai fata in fata cu propriile frici, cu propriile umbre. Fa o schimbare, incepe usor, cu un obicei pe care il constientizezi deja. Schimba ceva in rutina, incearca sa nu mai oftezi dupa ce a fost si sa intelegi cum te afecteaza acele lucruri in prezent.

Venus retrogradeaza pe final de Iulie si te ajuta sa gasesti noi modalitati de a reaprinde scanteia in viata ta personala. E nevoie sa intelegi ce nevoi ai, ce dorinte ai si sa i le transmiti si partenerului. La randul tau, trebuie sa afli exact aceleasi lucruri si sa incerci sa iti dai seama daca poti iubesti o persoana asa cum are ea nevoie sa fie iubita.

Horoscop Gemeni

Exista un conflict in interiorul tau care va atinge apogeul in luna Iulie. Asta pentru ca, pe de-o parte, ai o gramada de idei, de ambitii, vrei sa cuceresti lumea si pe de alta parte, exista problema legata de entuziasmul care te paraseste rapid. Tu  te descurajezi singur/a in momentul in care iti oferi sanse mici inca de la inceputul luptei. Marte in Fecioara te indeamna sa ai mai multa incredere in tine, sa inveti sa comunici atunci cand ceva nu iti convine si sa iti gasesti cumva motivatia.

Si in plan amoros probabil ca te simti de parca te-ai lovi de un zid de fiecare data cand incerci sa te deschizi, cand incerci sa iti arati sentimentele. Acest lucru izvoraste tot dintr-o frica din trecut, dintr-o poveste neincheiata, dintr-o teama de a iubi, insa, mai cu seama, de a te lasa iubit/a.  Sau poate nu ai putut pana acum sa trasezi limite clare, sa stabilesti granite pe care sa nu le incalci sub nicio forma. Si toate astea culmineaza cu suferinta, cu senzatia de neputinta si, pana la urma, cu un blocaj. Ai sanse mari sa atragi pe cineva nou, poate intr-o vacanta. Insa trebuie sa te intrebi daca esti gata sa te deschizi.

E important sa ramai concentrat/a si focusat/a pe ceea ce ai de facut, sa ai rabdare cand vine vorba de evolutia in cariera si sa-ti gasesti tot timpul motivele pentru a merge mai departe. Iti este greu sa tii si cheltuielile sub control, iar asta poate sa te bage in tot felul de incurcaturi. Regaseste-ti bucuria de a trai si da-ti un restart care sa readuca in joc.

Horoscop Rac

Luna iulie incepe in forta pentru tine. Orice ai simtit ca te blocheaza, ori ca iti pune piedici dispare acum si poti sa faci tot ce ti-ai propus. Cariera va fi pe primul plan, tot ce vrei sa construiesti, sa initiezi va avea succes. Trebuie sa crezi si tu acest lucru si sa nu te mai invarti intr-un cerc alimentat de frici si suspiciune. In acest nou drum pe care mergi nu ai cum sa invingi fara ambitie si fara curaj.

In plan amoros, e nevoie de stabilitate. Insa poti ajunge la ea doar daca esti gata sa spui lucrurilor pe nume, doar daca esti gata sa ai acea discutie pe care o tot amani. E nevoie sa faci asta mai ales ca spre final de luna Venus retrogradeaza si pune punctul pe nevoile tale. E timpul sa intelegi daca primesti ceea ce te face fericit/a, daca esti in continuare in locul potrivit si sa faci schimbarile necesare, daca simti ca este momentul. Daca esti singur/a, e nevoie sa intelegi cum au mers relatiile anterioare si unde ai gresit. Apoi poti sa iesi in fata si sa atragi o persoana care sa te iubeasca asa cum iti doresti.

Tine cont de faptul ca Universul iti creeaza contextul perfect ca sa renasti, ca sa evoluezi, ca sa redescoperi bucuria de a iubi, de a munci, de a trai, pana la urma. Vei vedea ca, adoptand o astfel de atitudine, in momentul in care vei intampina un obstacol, vei privi momentul cu relaxare, stiind ca exista o rezolvare. Cei din jur, cei dragi, care tin la tine, te pot ajuta foarte mult in perioada urmatoare. Trebuie sa ceri ajutor la nevoie, sa ai curajul sa te deschizi, sa spui ce simti si sa ai incredere ca, pana la urma, totul va fi bine.

Horoscop Leu

Va fi totul mai intens, mai provocator in luna Iulie. Asta pentru ca vei fi nevoit/a sa faci o introspectie serioasa, desi nu iti prea place tie treaba asta. Iar cu Neptun si Saturn in retrogradare va trebui sa lasi, in cele din urma, emotiile sa iasa la suprafata, va trebui sa te confrunti cu ceea ce simti si sa incepi sa eliberezi din toate acele lucruri care pun o presiune prea mare pe umerii tai.

Mercur in semnul tau te va ajuta sa te mentii pe linia de plutire, sa iti indeplinesti toate sarcinile. Venus se afla si el tot in zodia, iar spre final de luna Soarele completeaza tabloul. Asa ca energie vei avea, increderea in propria persoana este ca o stare de fapt in ceea ce te priveste, trebuie doar sa iti canalizezi atentia catre ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine si sa iti controlezi Ego-ul care vrea sa detina controlul absolut.

Poate sunt lucruri pe care le-ai imbracat in haine frumoase ca sa le ascunzi uratenia, poate ca sunt oameni carora le-ai creionat o imagine buna de frica sa le recunosti defectele, ori poate iti vei da seama ca multe dintre lucrurile pe care le-ai crezut pana acum ca fiind adevarate se dovedesc a fi doar iluzii, poate vine acel moment de trezire in care iti dai seama ca iti doresti altceva. Mai ales ca Venus intra in retrogradare spre finalul lunii si da startul unei perioade cel putin provocatoare pentru relatia ta de iubire. S-ar putea sa fie nevoie de o discutie serioasa urmata de o decizie la fel de grea. Daca esti singur/a, ai mari sanse sa cunosti iubirea, insa e important sa fie asa cum ai tu nevoie.

Horoscop Fecioara

Luna iulie va arata ca o scena pe care, vrei nu vrei, trebuie sa pasesti si sa dai tot ce ai tu mai bun. Si mai este o conditie esentiala: sa te inconjori doar de oamenii cu care rezonezi si sa eviti locurile care iti dau o stare de disconfort. Marte intra in semnul tau luna viitoare si iti da ustensilele de care ai nevoie ca sa lucrezi eficient si sa fii cat de productiv/a se poate. Iti da si curaj, dar si forta, te poate conduce chiar pe un nou drum.

Oportunitati vor fi multe in luna Iulie si ai mari sanse sa cresti din punct de vedere profesional. Cu toate astea, e nevoie de multa grija cand vine vorba de modul in care reusesti cateodata sa te sabotezi singur/a. Avand in vedere ca Saturn si Neptun se afla in retrogradare in Pesti, toate aceste nesigurante, aceste frici pe care le simti ar putea sa fie amplificate. Poate ar fi bine sa te intrebi daca totul nu este de fapt o iluzie careia tu ii dai putere. E momentul sa incetezi sa te mai indoiesti de ceea ce poti sa faci.

Cand vine vorba de amor, lucrurile se complica putin. Venus retrogradeaza in Leu pe final de luna si n-ar fi rau sa faci pace cu tine, dar si cu cei care te-au ranit. Vor fi provocari carora va trebui sa le faci fata, pana la urma este modul in care Destinul iti netezeste calea, insa stii ca ai puterea de a face lucrurile altfel decat ai facut-o pana acum. Relatia ta de iubire poate  sa fie zguduita serios cat Venus se afla in retrogradare asa ca ai grija ce decizi cand va veni momentul. Daca esti singur/a, ai putea sa atragi fix ceea ce-ti doresti.

Nu mai e loc de incertitudini. Asa ca lupta-te cu indoielile din mintea ta, nu te bloca si ia ceea ce ti se ofera. Ar putea fi ceva mai bun decat ai sperat vreodata.

Horoscop Balanta

Viata este formata din urcusuri si coborasuri, iar luna Iulie nu face exceptie. Lucrurile nu sunt usoare tot timpul, insa intotdeauna poti sa le indulcesti, sa le gasesti un scop nobil, ori sa-ti recapeti puterea de a trece pur si simplu peste ele. Asa ca ridica-te din canapea, scutura-te si nu-ti mai plange de mila. Cum altfel sa ajungi sa iti indeplinesti toate dorintele care iti rasuna in minte non stop. Drumul va fi anevoios, vei avea tendinta de a renunta, unii te vor supara, altii te vor sustine, insa nimic nu este mai important decat ceea  ce iti doresti cu adevarat.

Atata timp cat ramai in zona sigura, e adevarat ca te vei simti protejat/a, insa nu vei evolua asa cum iti doresti. Spune clar si raspicat ce vrei de la o relatie, de la un loc de munca, spune-ti tie toate lucrurile astea in primul rand si vezi daca ele au corespondent in realitate. Daca nu se intampla asta, indrazneste sa schimbi ceva.

Venus Retrograd face putina galagie in relatiile tale pentru ca vrea sa te faca sa vezi realitatea, sa intelegi in ce punct te afli si unde trebuie sa lucrezi. Va fi cu drama, insa acest termen nu iti este atat de strain, insa nu mai poti sa traiesti intr-o iluzie, nu mai poti sa te minti ca totul este in regula, cand de fapt nu este chiar asa. Poate ca decizi sa renunti in sfarsit la oamenii toxici care iti consuma energia, ori la acel loc de munca in care nu te mai simti apreciat/a, sau la un prieten care se dovedeste a fi o cu totul si cu totul alta persoana.

Horoscop Scorpion

Vei primi claritatea de care ai atat de multa nevoie in luna Iulie. Ai incredere ca tot ce ai experimentat in ultima perioada te-a ajutat in multe feluri. Mai ai de trecut un singur hop, cu Neptun Retrograd in Pesti. Sa inveti din tot ce ai trait, sa continui sa vezi lucrurile asa cum sunt ele de fapt, sa elimini din viata ta, daca nu ai facut-o inca, toxicitatea si sa intelegi clar care iti sunt dorintele. Nevoia ta de siguranta te poate impinge de multe ori sa eviti provocarile, insa un drum sigur nu inseamna neaparat un drum valoros.

Marte in Fecioara va reusi, in cele din urma, sa te responsabilizeze, sa te faca sa te concentrezi pe detalii si sa iti ofere contextul perfect pentru a lucra cu tine insuti. Asta nu inseamna ca totul va fi perfect, asta inseamna ca vei reusi sa treci peste orice provocare. Poate chiar reusesti sa avansezi la locul de munca, lucru care iti va da un avant considerabil.

Venus este in Leu si va retrograda in a doua parte a lunii asa ca este important sa faci alegeri si sa le faci bazandu-te pe fapte clare, nu pe ceea ce ti-ai dori sa se intample, ori pe ceea ce crezi tu ca se intampla acum. Daca vrei pasiune si foc, ai grija la limitele pe care le impui. Daca vrei liniste, trebuie sa afli ce iti aduce pacea, ce te face sa te simti in siguranta. Ai sanse mari sa intalnesti pe cineva in perioada urmatoare, insa trateaza totul cu prudenta pentru ca iluziile sunt printre noi in perioada asta cu Saturn Retrograd in Pesti.

Horoscop Sagetator

Desi pare greu de crezut, intotdeauna exista o cale de iesire. Ea poate sa fie reprezentata de acceptare, de iertare, de fuga, ori de curaj. Ori asta vrea Venus in Leu de la tine, sa intelegi ca oricand poti sa incepi sa schimbi lucrurile, oricand poti sa o iei de la capat, fara sa te uiti tot timpul in trecut, fara sa te temi ca situatiile grele prin care ai trecut pot sa se repete iar si iar. Venus retrogradeaza in a doua jumatate a lunii si te indeamna sa actionezi asa cum iti spune intuitia, asa cum iti spune sufletul, sa nu faci lucrurile pe jumatate ori de dragul altora. Poate ca relatia ta are nevoie de o judecata la rece, ori, daca esti o persoana singura, trebuie sa iti deschizi inima ca sa faci loc pentru altcineva.

Marte in Fecioara te provoaca, insa iti ofera contextul perfect sa vezi ca poti si poti mai mult decat crezi. E nevoie de munca, insa tu stii deja asta si e nevoie de ambitie. Nu-ti pierde prospetimea, ardoarea cu care faci orice, nu-ti pierde spiritul competitiv si setea de aventura. Pentru ca asta ar insemna sa pierzi o parte importanta din tine, din farmecul tau.

S-ar putea sa simti ca unele situatii te limiteaza, ca nu mai poti sa mergi cu motoarele incinse la maximum, asa cum iti place tie, insa gandeste-te ca este doar o perioada in care, incetinind, poti sa vezi lucrurile mai clar, poti sa ajustezi din mers si poate chiar sa schimbi macazul. Orice te provoaca acum te va si rasplati mai tarziu. Ai incredere!

Horoscop Capricorn

Luna iulie va fi un sir lung de constientizari si revelatii. Si e foarte bine ca se intampla asa pentru ca incepi un proces lung de transformare. Si pare ca vestile bune apar inca de la inceputul lunii. O dorinta, indiferent despre ce este vorba, se indeplineste in sfarsit si asta iti da curaj sa mergi mai departe cu ceea ce ai de facut. Sa ne intoarcem insa la transformare. Poate ca e momentul sa fii sincer/a cu tine insuti, sa te intrebi daca esti ok cu modul in care arata viata ta acum.

E nevoie de o introspectie in trecut, la vechi relatii peste care poate nu ai trecut, ori peste greseli pe care simti ca nu le poti depasi. Intr-o relatie e nevoie sa oferi, insa ai nevoie sa si primesti. Ori trebuie sa te intrebi in ce parte inclina balanta si de unde a pornit acest dezechilibru. Oare sintagma: Nu sunt suficient/a de bun pentru cineva… iti suna cunoscuta? Ei bine, aici trebuie sa lucrezi, la stima de sine, la modul in care te vezi si te percepi. Odata cu Venus care intra in retrogradare, vei simti ca este momentul sa evaluezi corect si atent modul in care s-au derulat si se deruleaza relatiile tale si sa descoperi unde este problema.

Bazeaza-te si pe Marte in Fecioara care te incurajeaza sa vezi posibilitatile, nu doar obstacolele, sa visezi inalt si sa ai capacitatea de a-ti valorifica talentul la putere maxima. Poate chiar intalnesti pe cineva care sa te ajute sa faci un salt in cariera. Si incearca sa intelegi ca in viata pot sa apara intorsaturi, pot sa apara situatii neprevazute pe care, oricat de mult te-ai fi chinuit, nu ai fi avut cum sa le prevezi. Nu poti controla totul si este ok. Ai incredere ca poti sa rezolvi orice situatie complicata si ca ai capacitatea de a face alegerile potrivite.

Horoscop Varsator

Luna iulie vine cu constientizari, dar si cu mari bucurii. Probabil ca este in sufletul tau un conflict care mocneste, gata oricand sa escaladeze. Iar acesta este in stransa legatura cu relatiile romantice. Venus este in Leu si va retrograda spre final de luna, asa ca vine momentul in care iti vei testa relatiile de orice fel. Poate ca vor fi si despartiri, poate vei decide sa te impaci cu o anumita persoana, poate ca vei rupe definitiv legaturi pe care le credeai puternice si stabile. Se pot intampla tot felul de rasturnari de situatie, in functie si de cat de mult iti doresti sa schimbi ce nu functioneaza.

Daca esti o persoana singura, nu dispera, nu te arunca in bratele oricui, e nevoie sa iti dai seama ce-ti doresti de la o relatie si apoi sa te implici serios. Si nu ramane blocat/a in situatii care pare ca sunt fara iesire, nu mai ramane blocat/a in propriile limitari pe care singur/a ti le pui. Suferinta, pierderea, dezamagirea sunt sentimentele grele, insa tot ele iti ofera modalitati de a creste, de a evolua, de a te elibera din locuri care nici macar nu constientizai ca iti fac rau. E posibil sa apara o persoana noua in viata ta. Ai incredere ca intuitia te va ajuta sa actionezi corect.

In ceea ce priveste cariera, vine o vreme in care ai sanse mari sa evoluezi, insa e nevoie de munca multa si de studiu. Concentreaza-te pe aceste doua lucruri si vei vedea ca lucrurile vor intra pe o panta ascendenta. Te va ajuta si Marte de acolo din Fecioara pentru ca va mai calma spiritele. Asa ca poti sa mai iesi din casa, sa te intalnesti cu prietenii, sa reiei vechi legaturi si sa iei cate o scurta pauza de la responsabilitati.

Horoscop Pesti

Ce e mult nu este intotdeauna si bun. Tine minte asta atunci cand alegi sa iti consumi energia in locuri de unde te alegi doar cu dezamagiri. Nu va fi o luna usoara, cu doua planete retrograde in semnul tau. Saturn si Neptun umbla serios la obiceiurile tale, la modul in care vezi viata in prezent, la reactiile tale. Pot sa apara provocari de tot felul, mai ales in cariera, care sa iti puna la incercare rabdarea si rezistenta, insa poate ca era nevoie de un mic imbold care sa te readuca in prezent si care sa-ti reaminteasca de responsabilitatile pe care le ai.

In plan amoros, ar fi bine sa cantaresti cu atentie situatia in care te afli. Venus se afla in Leu si va retrograda in a doua jumatate a lunii asa ca e bine sa te prinda cu lectiile invatate. Daca esti singur/a, incearca sa fii mai atent/a la modul in care te comporti intr-o relatie, ce tip de partener ai ales pana acum si de ce ai facut acele alegeri. S-ar putea sa intelegi cu adevarat ce nu a mers in trecut si ai putea sa atragi pe cineva cand te astepti mai putin.

Daca esti cu cineva, vezi ca atitudinea ta rece si distanta ar putea sa-ti puna partenerul pe ganduri. E nevoie de comunicare si e nevoie sa-ti dai seama daca ceva te nemultumeste in relatia in care esti. In cariera, e posibil sa primesti o oferta de nerefuzat de la o persoana pe care o cunosti deja si cu care ai mai avut contact in trecut. Si s-ar putea sa reprezinte sansa pe care o asteptai de mult timp. Analizeaza cu atentie contextul, pune conditiile necesare si accepta noua provocare!

Susa foto coperta: Image by lookstudio on Freepik.

 

Hartile astrale Natala si Karmica