Cum obtii ceea ce vrei? Cinci pasi prin care sa iti indeplinesti dorintele

“Visurile nu functioneaza decat daca actionezi. Cel mai sigur mod de a-ti realiza visurile este sa le traiesti!”

– Roy T. Bennett –

Gandeste-te la dorintele pe care ti le-ai pus la trecerea dintre ani. Cum ai incercat sa te convingi de faptul ca “de anul viitor” vei face lucrurile altfel.

Si asta nu s-a intamplat.

Poate ca ar trebui sa incepi sa fii sincer/a cu tine insuti si sa recunosti ca poate nu esti suficient de motivat/a, ori nu-ti doresti suficient de tare un anumit lucru, ori n-ai fost dispus/a sa muncesti suficient de mult.

Credinta. Analiza. Plan. Motivatie. Munca.

Una fara cealalta nu functioneaza!

Dorinta ta trebuie sa devina o credinta care sa traiasca in tine.

Iata cinci pasi prin care iti poti atinge obiectivele:

Formuleaza o dorinta exacta

Obiectivul tau nu trebuie sa fie general. Spre exemplu, “Vreau sa am parte de bunastare” este mult prea vag! Fii specific/a! Spune exact ce iti doresti: ex: “Vreau sa slabesc zece kilograme” ori “Vreau sa ajung sa castig suma de… pe luna.” Sau “Imi doresc sa achit un credit!”

Stabileste un plan

Decide cum vei actiona, la ce lucruri va fi nevoie sa renunti, ce va trebui sa inveti si pregateste-te sa iesi din zona de confort. Seteaza-ti si o data pana la care tu iti vei fi indeplinit deja dorinta! Si incepe imediat, fie si cu un singur pas mic! Te va motiva!

Fa din plan o parte activa din viata ta

Este important sa crezi in dorinta ta, sa te atasezi de plan si sa te motivezi prin lucruri simple, un Post It pe frigider, un video motivational, un mic pas catre obiectivul tau. Intreaba-te, spre exemplu, ce poti face astazi ca sa fii mai aproape de dorinta ta!

Gaseste motive sa lupti pentru dorintele tale

E foarte usor sa iti pierzi motivatia pe drum asa ca aminteste-ti de pasul 3. Aminteste-ti ca iti doresti din tot sufletul acel lucru si ca esti capabil/a sa il indeplinesti. Aminteste-ti de ce iti doresti acel lucru si cat de mult ai muncit pana in acel punct pentru el. Universul te va asculta daca vocea ta va spune doar adevarul!

Foloseste-te de afirmatii

Legea atractiei spune ca primim ceea ce suntem. Daca iti antrenezi mintea sa gandeasca intr-un mod pozitiv, asta vei atrage. Asta face de fapt o afirmatie. Poti sa scrii intr-un jurnal, pe o simpla foaie ceea ce iti doresti si cum vei obtine asta. Citeste zilnic ce ai scris si imagineaza-ti ca primesti ceea ce iti doresti. Inconstientul va prelua informatia si o va transforma intr-o credinta, asa cum face cu tiparele noastre.

Nu vei scrie: “Mi-as dori sa imi cumpar o masina!”

Vei scrie, in schimb: “Imi voi cumpara o masina!” Astfel incat tu sa te proiectezi deja in acel moment!

Important este sa stii sa te si opresti si sa savurezi micile victorii. Atunci cand te vei trezi si vei merge la somn cu bucurie in suflet vei stii ca esti pe drumul cel bun.

Deci, tu ce dorinta iti vei indeplini?

Sursa foto coperta: Image by Freepik.