In luna Mai, schimbam putin energia, mai ales ca Jupiter paraseste semnul curajos si nerabdator al Berbecului si intra intr-o dimeniune mai asezata, mai calculata, a Taurului. Asa ca, orice am face, nu trebuie sa ne grabim. Riscam sa pierdem pe toate planurile. Si sa nu uitam ca avem la inceput de Mai o Eclipsa de Luna care face lumina in relatii, care intareste legaturi si dezbina toxicitatea.

Este important sa nu uitam luna viitoare ca suntem supusi greselii si ca nu trebuie sa asteptam momentul potrivit ca sa indreptam erorile. Nu stapanim timpul, insa putem sa schimbam ceea ce sta in puterea noastra incepand de acum, nu maine, nu peste un an… Pentru cei mai curajosi dintre noi si pentru cei care muncesc pentru visurile lor, urmeaza sanse, oportunitati pe care ar face bine sa nu le rateze.

Iata cum va fi luna Mai pentru fiecare Zodie:

Horoscop Berbec

In luna Mai, perseverenta iti va aduce implinirea pe toate planurile, Berbec. Orice ai face, nu renunta! Ai grija de tine, foloseste tot ceea ce ai tu mai bun si fa niste schimbari si in rutina ta zilnica. Astrele te sfatuiesc sa nu te mai concentrezi pe aspectele negative din viata ta, pe ceea ce nu functioneaza.

Ai incredere ca vei reusi sa razbati perioada asta mai complicata prin care treci. Este o perioada de transformare pentru ca Marte te impinge la maximum sa iti depasesti limitele. Tu trebuie sa iti gasesti echilibrul. Sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut in continuare. Nu mai privi atat de mult in trecut. Ratezi oportunitati importante.

Si daca inceputul de luna ti se va parea destul de incet, de domol, de stagnant, spre finalul lunii, cand Marte intra in Leu, lucrurile se aranjeaza si vei vedea ca vei reusi sa realizezi multe lucruri.

Cu Venus in Rac, se pune punct accentul pe familie, insa nu intr-un mod care iti convine foarte tare. Este posibil sa te simti putin constrans/a, incorsetat/a si stii si tu deja ca nu este o situatie in care sa te simti confortabil. E nevoie de timp, nu forta lucrurile, daca esti intr-o relatie. Daca esti o persoana singura, este nevoie de niste concesii ca sa mentii o relatie care ar putea sa se lege luna viitoare.

Horoscop Taur

In luna Mai, n-ar strica sa fii mai atent/a la tiparele pe care le tot urmezi, la greselile pe care le faci iar si iar, Taur. Asta te impiedica sa evoluezi, sa primesti satisfactie si sa te bucuri de ea. Din fericire, incepand cu data de 16, Jupiter intra in semnul tau si iti ofera oportunitati extraordinare menite sa te readuca pe drumul tau.

Oricum, pare ca echilibrul incepe sa se reinstaleze usor, usor in viata ta. Si tu incepi sa vezi parca mai mult acum bunatatea din jurul tau si frumusetea vietii.

Ai putea sa primesti o veste buna, o mana de ajutor, o sansa de la cineva apropiat sau de la cineva cu care ai lucrat in trecut si care te apreciaza. Asa ca, daca te vei afla in fata unei propuneri, nu ezita sa o accepti pentru ca ea iti va aduce suprize neasteptate.

Cu Venus in Rac, planul amoros pare ca infloreste luna viitoare. Ai parte de tandrete, de momente frumoase si tu vei simti nevoia, la randul tau, sa oferi afectiune. Daca esti intr-o relatie, vei simti ca lucrurile se asaza asa cum ti-ai dorit. Daca esti o persoana singura, ai putea sa incepi o idila luna viitoare. Depinde de amandoi daca lucrurile vor evolua favorabil.

Horoscop Gemeni

In luna Mai, ai face bine sa nu ratezi oportunitati doar pentru ca esti prea ocupat/a sa te plangi de viata ta, Gemeni. Mai ai timp pana la finalul lunii sa termini ceea ce ai inceput si ai abandonat intre timp.

Apoi, Jupiter intra in Taur si te va incetini putin, ba chiar ai putea sa simti un blocaj brusc. Constientizeaza-l, insa nu ramane acolo. Analizeaza cum ai actionat in ultimele luni si incearca sa iti indrepti atentia catre lucrurile importante. Restul se va rezolva de la sine.

Spre finalul lunii, Soarele intra in semnul tau si iti da ocazia sa te bucuri de rezultate, de laudele celor din jur. Vei avea energie si capacitatea de a pastra in viata ta doar acele lucruri care iti sunt de folos. Scapa de acele situatii care nu duc nicaieri. Vei reusi sa iesi din blocaj doar cand vei renunta la planurile care nu au mers pana acum. Tine cont de faptul ca ele nu au mers cu un scop.

Cu Venus in Rac, ar trebui sa te intrebi de ce, atunci cand obtii ceea ce vrei. iti pierzi interesul. Sau poate ai tendinta de a te focusa pe aspectele negative ale unei relatii. Renunta la aceste metehne. Da-ti voie sa simti, sa-ti exprimi sentimentele. Daca esti o persoana singura, aceasta perioada pare ca te epuizeaza. Probabil ca este un timp benefic sa iti dai seama ce vrei cu adevarat. Poate inca nu iti este clar acest aspect.

Horoscop Rac

In luna Mai, parca incepi sa ridici capul din pamant, Rac. Cu atat mai mult cu cat Jupiter paraseste semnul Berbecului la jumatatea lunii si intra in Taur. Asa ca principalul sfat pentru tine este sa nu renunti, orice ai face. Asta iti va da o stare de bine si iti va da curaj. Si poate vei redescoperi bucuria in lucruri simple, intr-o zi banala de munca, intr-o simpla conversatie.

Ar trebui sa scapi de sentimentul acela ca cineva iti pune bete in roate, ca altcineva este de vina pentru ceea ce ti se intampla. Din contra, poate ar fi bine sa te gandesti la binecuvantarile din viata ta, la ceea ce ai si sa te bucuri pentru toate astea. Vei avea si ocazia de a le arata celorlalti cine esti si ce poti. Si ar putea sa iasa ceva extraordinar dintr-un proiect pe care il pui la cale.

Este important sa le dai crezare si celorlalti, sa fii deschis/a si cand vine vorba de alte puncte de vedere. Te va ajuta sa vezi imaginea de ansamblu si sa iei cele mai bune decizii.

Cu Venus in semnul tau, vei observa o imbunatatire in sectorul amoros. Parca iesi din carapace si incepi sa vezi lucrurile intr-o maniera total diferita. Si iti dai voie sa simti, incepi sa crezi ca este posibil ceea ce pana de curand parea o utopie. Daca au fost discutii, dispute, in relatia ta de iubire, lucrurile de linistesc si parca va regasiti unul pe celalalt. Daca esti o persoana singura, uita-te cu atentie in jur. S-ar putea ca cineva sa iti atraga atentia.

Horoscop Leu

In luna Mai, incepi cu toate panzele sus, Leu! Cel putin pana la jumatatea lunii, ai parte de oportunitati, de sanse dintre cele mai frumoase, profiti parca de orice ocazie si ai energie sa faci o gramada de lucruri. Pe 16 mai, insa, Jupiter intra in Taur si se complica putin lucrurile. Nu te speria, nu este nimic peste care sa nu poti trece.

Este posibil sa simti insa ca trebuie sa franezi, poate unele proiecte stagneaza, se opresc. Nu trebuie sa te enervezi ci sa profiti de aceasta franare ca sa modifici sau ca sa renunti definitiv la ele. Daca vei lua fiecare esec fix ca pe o lectie si nu ca pe o pedeapsa, vei ajunge la succes atunci cand nu te astepti.

Nu te mai incapatana sa actionezi de fiecare data impotriva curentului. Ia o pauza pentru analiza, asculta si alte puncte de vedere. Unii oameni pot sa reprezinte adevarate binecuvantari pentru tine in aceasta perioada. Ai grija insa la oamenii care nu se bucura atat de mult de succesul tau.

Pasiunea si inflacararea Gemenilor, acolo unde Venus sta pana pe 7 mai, probabil ca se vor diminua pe masura ce romantica planeta se muta in semnul Racului. Si poate sa apara un sentiment apasator de singuratate. Daca esti intr-o relatie, singurul mod in care puteti sa treceti de perioada mai dificila este sa treceti la fapte, sa nu mai traiti din promisiuni. Daca nu esti intr-o relatie, singuratea nu se va simti atat de confortabil luna aceasta. Nu iti pierde insa speranta!

Horoscop Fecioara

In Luna Mai, vei oscila intre cald si rece, intre stabilitate si insecuritate, Fecioara! Saturn in Pesti incearca sa te invete lectia detasarii. Si nu este un parcurs usor. Ca sa iti dea valul de pe ochi la o parte, Universul te va pune in fata unor situatii extreme. Asa ca vei avea si zile bune, dar si zile in care vei simti ca nimic nu este asa cum ar trebui, ca nimic nu iti iese. Din fericire, cu Soarele in Taur, iti gasesti resursele de fiecare data.

Iar cu Jupiter in Taur, de la jumatatea lunii, incepi sa vezi cu adevarat posibilitatile care ti se deschid in fata ochilor. Daca stai sa te gandesti, probabil ca Universul ti-a dat deja cateva semne si pare ca in luna mai vei incepe sa faci schimbarile importante. Daca lucrezi si la partea ta pesimista care critica in loc sa inteleaga, s-ar putea sa te razgandesti in multe privinte.

Daca ti se face o oferta, nu o ignora. Daca lucrurile iti ies asa cum iti doresti, nu epata. Daca lucrurile o iau razna, incearca sa intelegi de ce se intampla asta. Daca la serviciu ai parte de probleme, ia lucrurile cu calm, insa nu lasa garda jos.

Cu Venus in Rac, nu e doar lapte si miere in sectorul amoros. Daca in relatia ta de iubire atmosfera este cam incordata, aminteste-ti cum erai in vremurile bune si incearca sa redevii acea persoana. Daca esti o persoana singura, mergi dupa ceea ce simti si atunci cand simti actioneaza. Fara sa iti pui o mie de intrebari, fara sa iti fie frica de deznodamant.

Horoscop Balanta

Inceputul de luna vine cu situatii ceva mai agitate, Balanta. Si probabil ca toate aceste probleme vin din neincrederea in tine. Parca iti este greu sa iei decizii, parca iti este frica de esec, parca orice obstacol care iti apare in cale pare mai degraba un zid de nepatruns. Vei vedea ca, incepand cu a doua parte a lunii, toate aceste sentimente isi vor pierde din intensitate, Cu Jupiter in Taur.

Invata sa vezi si lucrurile bune din viata ta, invata sa crezi ca tot timpul exista o solutie, ca sunt oameni pe care te poti baza si carora le poti cere ajutorul atunci cand iti este greu.

Vezi ca atunci cand eziti prea mult, cand iti este frica sa iei decizii, poti sa ratezi sanse importante. Gaseste-ti curajul si puterea de a alege. Poate ca astepti prea mult de la tine, poate ca pui o presiune inutila pe umerii tei si ajungi sa nu-ti mai fii fidel/a tie insuti.

Cu Venus in Rac, in plan amoros, vezi daca nu cumva tii cu dinti de o legatura care nu iti mai aduce satisfactii, care, din contra, iti scade stima de sine. Este nevoie sa lamuresti situatia si sa vezi daca mai este ceva de salvat. Daca esti o persoana singura, cauti mai degraba calmul si romantismul pe care ti le poate oferi o relatie si ai toate sansele sa o gasesti.

Horoscop Scorpion

In Luna Mai, pregateste-te sa ai succes, Scorpion! Vei straluci la locul de munca, insa nu trebuie sa uiti de cooperare. Este important sa ramai in relatii bune cu colegii de munca, cu partenerii de afaceri.

Jupiter in Taur va adauga un pic de armonie in viata ta. Poate o sa calatoresti luna viitoare, sau iti schimbi locul de munca. Nu lua decizii de moment, cantareste bine orice oportunitate si vezi daca este ceea ce iti doresti cu adevarat.

Si poate ca ar fi bine ca luna viitoare sa visezi, dar sa visezi in liniste, sa pastrezi discretia, sa nu epatezi cu realizarile tale, cu sperantele tale.

Cu Venus in Rac, invata sa nu respingi din prima pe oricine incearca sa se apropie de tine. Sa te concentrezi pe aparente nu este o atitudine care o sa te ajute prea mult in plan amoros. Si poate ca ar fi bine sa mai renunti la pretentia ca relatiile tale sa fie tot timpul armonioase. Daca ai ceva de spus, spune-o clar si raspicat. Daca esti o persoana singura, ai putea sa intalnesti pe cineva cu care sa intri mai tarziu intr-o relatie.

Horoscop Sagetator

In luna Mai, evoluezi si asta iti place la nebunie, Sagetator. Oricum, evolutia, invatatul sunt lucruri care fac parte din natura ta. Iar Jupiter in Berbec iti sustine eforturile si iti da un avant considerabil.

De la jumatatea lunii, insa, Jupiter se muta in Taur si pune frana. Sigur ca asta nu te va bucura prea tare pentru ca tie nu iti place sa stai prea mult. Insa poate fi un timp bun pentru instrospectie. Poate este ceva ce trebuie sa schimbi la tine.

Marte intra in Leu spre finalul lunii si iti reda putin din viteza cu care incepi luna. Si poate ca reusesti sa schimbi tactica. Trebuie sa inveti sa te adaptezi din mers schimbarilor. Nu este totul asa cum ne dorim si nu putem face in orice moment tot ce ne dorim.

Iti regasesti parca echilibrul si in planul amoros. Sigur ca nu vei sari in sus de bucurie, insa vei reusi sa ajungi la o stabilitate cel putin satisfacatoare. Poate ai tendinta de a-ti neglija partenerul, poate ai uitat ca relatia ta are nevoie si de mici imbolduri ca sa functioneze bine. Daca esti o persoana singura, poate ca este un moment bun sa stai tu cu tine si sa incerci sa te intelegi mai bine.

Horoscop Capricorn

In luna Mai, iti recapeti puterea, Capricorn! Pe la jumatatea lunii, scapi si de energia destul de tumultoasa a Berbecului pentru ca Jupiter intra in Taur si iti confera din nou stabilitatea pe care te-ai tot chinuit sa o regasesti in perioada asta. Parca te linistesti, ai rabdare cu cei din jur si iei decizii ceva mai rational decat o faceai pana acum. Din fericire, se linistesc apele si parca nu o sa mai privesti oportunitatile, situatiile care apar in viata ta cu tensiune, cu suspiciune.

Vezi sa nu ratezi ceva sanse importante luna viitoare. Este important sa vezi daca drumul pe care mergi este cel corect. Intuitia iti va spune asta, daca vei avea rabdare sa o asculti. Pare ca vin ceva oportunitati si pe sectorul banilor.

Este important sa iti mentii o atitudine optimista, sa ai o stare buna pentru ca si relatiile tale vor capata mai multa stabilitate. Invata sa tolerezi mai mult, sa abuzezi de amabilitate pentru ca nu are cum sa strice. Si fii gata sa iti asumi riscuri, daca viata te va duce intr-un astfel de punct.

Cu Venus in Rac, se mai calmeaza din tensiuni si tu pare ca o sa te deschizi mai mult in fata persoanei iubite. N-ar strica sa iti mai complimentezi partenerul din cand in cand. Ii va da o stare buna. Daca esti o persoana singura, concentreaza-te pe calitatile pe care le cauti la cineva, nu pe ceea ce te enerveaza la maximum.

Horoscop Varsator

In luna Mai, inlocuiesti idealurile cu pragmatismul si totul va fi bine, Varsator. Invata sa accepti orice dezamagire, orice esec, sa inveti din ele si sa te ridici de fiecare data de la pamant. Ai si ajutor de la Jupiter care va mai sta in Berbec pana pe 16 mai, ca mai apoi sa intre in Taur. De la jumatatea lunii, asadar, atmosfera se schimba. S-ar putea sa te lovesti de rigiditatea oamenilor, s-ar putea sa te lovesti de situatii mai complicate ca sa vezi unde trebuie sa lucrezi, ce trebuie sa repari.

Este timpul sa profiti de sansele care iti apar in cale, sa nu mai stai pe canapea visand la o dorinta care s-ar putea sa nu se indeplineasca niciodata. Energia Taurului iti insufla, daca vrei, dorinta de a merge ghidat/a de un scop anume. Si chiar daca parcusul este lent, invata mai degraba sa te bucuri de calatorie decat sa te plangi pentru ca lucrurile stagneaza.

Cu Venus in Rac, urmeaza zile bune dupa o perioada cu destul de multe furtuni. Pare ca iubirea isi face loc in viata ta, sau poate ca acum inveti tu sa o privesti drept in fata. Nu trebuie sa stai si sa ai pretentia ca lucrurile se vor rezolva de la sine. Daca iti doresti un partener de viata, ia initiativa, iesi din casa, da sanse. Daca esti intr-o relatie, vezi cand au inceput sa apara indoielile si reprosurile in relatia voastra. Vei gasi solutia!

Horoscop Pesti

In luna Mai, pregateste-te pentru un tur de forta, Pesti. Vei avea mult de munca si vei avea tendinta de a pune o presiune imensa pe umerii tai. Asta te poate face sa gresesti, sa abordezi lucrurile cu neglijenta. Invata sa-ti dozezi eforturile si sa incerci sa iei atat cat poti sa duci. Este nevoie sa iti incarci bateriile ca sa poti functiona la capacitate maxima. In urma muncii, rasplata va fi insa pe masura si te vei bucura enorm de rezultate.

Oricum, pare ca iti recapeti vocea, iti recapeti puterea si, cel mai important, linistea interioara. La fel se va intampla si cu toate relatiile tale. Ai grija ca oameni din trecutul tau se pot reintoarce in viata la in luna mai. Si s-ar putea sa dai noi sanse sau sa iti iei lectia si sa renunti definitiv la unele legaturi.

Daca ti-ai pierdut in ultima vreme motivatia, ai toate sansele sa o regasesti acum, odata ce viata ta profesionala capata un avant considerabil. Daca cineva iti face o oferta, analizeaza cu atentie propunerea si nu ezita sa o accepti daca este ceea ce ti-ai dorit.

Cu Venus in Rac, vrei liniste, vrei sa petreci timp cu cei dragi, cu familia. Si in relatia ta de iubire parca inveti sa te folosesti de busola si recapeti cumva controlul unei situatii. Daca esti o persoana singura, vezi daca nu cumva ceri de la ceilalti ceea ce tu inca nu esti dispus/a sa oferi.

Sursa foto coperta: Image by Freepik.

 

Hartile astrale Natala si Karmica