Soarele intra in Berbec pe 20 Martie, odata cu Echinoctiul de Primavara. Ziua si noaptea devin egale iar noi primim sansa sa o luam de la capat.

Incheiem asadar un sezon al Pestilor destul de misterios, lipsit de forma, centrat mai degraba pe fantasme si inchipuiri si primim din claritatea si indarjirea Berbecului.

Condus de Marte, Berbecul nu da inapoi cand vine vorba de lupta. Si noi vom prelua din aceasta energie incredibila. Se va trezi la viata acea parte din noi care vrea sa isi traisca viata dupa propriile reguli, care vrea sa faca ce si cum isi doreste. Acea parte care nu mai lasa pe nimeni altcineva sa dicteze.

Se va simti ca o scanteie care aprinde noi scopuri, noi lupte. Am avut ocazia sa cautam in interiorul nostru, sa ne luam timp pentru vindecare, poate a fost nevoie sa incetinim destul de mult. Insa acum este timpul sa lasam introspectia si sa revenim la viata, sa ne regasim pofta de viata, sa incepem sa ne miscam, sa ne dezmortim, asa cum incearca si natura sa faca odata cu venirea primaverii.

Este timpul sa mergem dupa dorinta, sa ne urmam pasiunile, sa traim in prezent. Sa luam ce este al nostru, sa tanjim dupa ceea ce ne dorim si sa ne lasam condusi si de instinct.

Probabil ca vom experiementa senzatia ca nimic nu este imposibil, ca putem sa spunem ce simtim, ca putem sa actionam in consecinta. Vrem independenta, vrem implinire de sine, vrem victorie. Si vrem ca ceilalti sa ne sarbatoreasca succesul.

Energia Soarelui in Berbec

Pentru un Berbec nimic nu este mai rau decat singuratatea, decat inactivitatea. El nu se complace in diferite stari, situatii. El vrea sa ofere si sa primeasca energie, sa porneasca lupte, sa aduca bucurie, sa rada zgomotos.

Asa ca tranzitul Soarelui in Berbec aduce multa dragoste, mult extaz, poate si putin egoism, insa Universul vrea sa ne transmita ca viata merge intotdeauna mai departe, ca orice perioada grea are pana la urma un final si ca intotdeauna tristetea poate fi tratata cu umor si cu bucurie. Si poate ar trebui sa intelegem ca nevoia noastra de a controla tot, de a reusi in toate, ne conduc usor, usor spre deziluzie. Viata este formata si din esecuri. Trebuie sa ni le asumam, sa invatam din ele si sa mergem mai departe.

Si daca simtim ca ne-am pierdut motivatia, ca exista situatii, lucruri, oameni care ne trag in jos, este momentul sa ne ridicam din agonie si sa revenim la viata. Nu trebuie sa ne asteptam la o rezolvare rapida, miraculoasa a tuturor problemelor, insa trebuie sa ne bucuram de calatorie si sa nu ne pierdem speranta, oricat de imposibil pare acum.

Este important, in perioada urmatoare, sa ne concentram pe propria persoana, sa ne gandim mai mult la noi insine, la idealurile si la dorintele noastre. Si primim energia necesara sa ne luam la tranta cu orice si cu oricine incearca sa ne demonteze visurile. Suntem cu ochii pe premiu si il vom castiga, oricat de greu va fi.

Nu vom mai lasa de la noi, nu ii vom mai lasa pe altii sa vorbeasca in numele nostru. Atentie insa la micile crize, la conflicte. Pentru ca atmosfera nu va fi una deloc linistita.

Asa ca, daca ai un plan in minte, daca vrei sa faci un lucru, sa incepi un proiect, acum este momentul sa o faci. Pentru ca Soarele in Berbec este despre prezent mai mult decat despre viitorul indepartat. Nu este un moment ideal sa iti faci planuri pe termen lung, este un moment bun sa te uiti la nevoile tale din prezent si sa vezi daca iti sunt satisfacute. Asa ca afara cu vechiul, de acum imbratisam noul. Ne facem ordine in viata. 

Daca te-ai nascut cu Soarele in Berbec? 

Te bucuri de fiecare zi ca un copil. Cauti aventura cu un optimism greu de digerat pentru toti ceilalti. Vrei tot timpul sa ai mai mult, sa vezi mai mult, sa cunosti mai mult. Din acest motiv nu cunosti notiunea de frica. Nu crezi ca exista ceva pe lumea asta care sa te doboare si care sa iti distruga spiritul.

Esti genul de persoana care nu suporta sa piarda, niciodata, in niciun fel. Reactionezi bine la stres, la situatii limita. Insa, faptul ca tanjesti tot timpul dupa provocari, dupa adrenalina, nu-ti aduce tot timpul beneficii. Este greu pentru altii sa tina pasul cu tine pentru ca, de obicei, iti pierzi repede rabdarea.

Nu suporti ca altcineva sa iti spuna ce sa faci, nu iti place sa astepti, sa construiesti. Tu vrei totul acum, nu mai tarziu. Si nu te intereseaza pe cine deranjezi. Insa tocmai atitudinea asta a ta poate sa aduca suferinta celor din jur. Nu spun ca ai intentii rele, dimpotriva, esti o persoana mai degraba inocenta. Insa lectia ta este despre colaborare, despre capacitatea de a lucra cu ceilalti, de a-i intelege mai mult. 

Cum iubesc nativii Berbec?

Nativii Berbec nu sunt genul de oameni care se lasa cuceriti. Ei preiau fraiele seductiei si le face mare placere sa-si urmareasca prada. Adora flirturile, adora emotiile primelor intalniri, sunt afectuosi, organizeaza practic date-urile perfecte. Este asadar perioada dintr-o relatie care ii motiveaza cel mai mult, care ii face sa se simta excelent.

Problema intervine atunci cand relatia devine stabila, monotona. Atunci, nativii Berbec pot sa inceapa sa tanjeasca dupa emotiile de la inceput, sa duca dorul entuziasmului si luptei de la inceput. Pentru a restabili haosul, ei pot sa mearga pana in punctul in care creeaza o drama doar pentru a-si hrani nevoia de adrenalina.

O relatie monotona nu se afla printre preferintele nativilor Berbec. Asa ca, de multe ori, acestia isi iau partenerul de viata prin suprindere. Au si multa energie si pofta de viata. Este greu sa te plictisesti cu ei.

Nativii Berbec nu se sfiesc sa spuna lucrurilor pe nume, prefera adevarul si ti-l vor spune in fata. Insa acesti nativi vor face orice ca persoana iubita sa fie satisfacuta pe deplin.

Sursa foto coperta: Image by gpointstudio on Freepik.