De cate ori nu ti-ai spus poate: “Hai ca las de la mine si de data… De cate ori ai amanat o discutie serioasa de frica deznodamantului? De cate ori ai vrut sa spui ce ai pe suflet si ceva din interiorul tau parca te-a oprit sa faci asta? De cate ori ti-a lipsit curajul de a schimba ceva in viata ta, de a o lua de la capat, de a risca?

Cu siguranta ca, fiecare dintre noi, ne-am confruntat cu o astfel de dilema pe parcursul vietii. Probabil ca asa ne-am simtit si cat Mercur, planeta comunicarii, a stat in Pesti. A fost destul de multa confuzie, a fost visare, a fost mai degraba despre empatie decat despre grija de sine.

Din fericire, Mercur paraseste semnul Pestilor pe 19 Martie si intra in Berbec. Schimbam ritmul, schimbam dinamica, schimbam viteza. Pentru ca Berbecul adora viteza, nu pierde vremea, nu indura, nu cara poveri, nu analizeaza in detaliu, se duce si isi ia partea, indiferent de cine se opune, de cei carora nu le convine asta.

Cand Mercur este in Berbec, spunem exact ce simtim si ce gandim. Nu mai trecem prin filtre, nu mai inflorim. Berbecul nu asteapta pe nimeni, nu intreaba pe nimeni, este mai degraba grabit, furios si impulsiv. Daca isi pune ceva in minte, exact asa va face.

Este nevoie de putina atentie cand vine vorba de graba cu care vom simti nevoia sa facem unele lucruri. Pe de alta parte, vine un moment in care, din fericire, nu vom mai lasa lucruri neterminate, nu vom lenevi, nu ne vom culca pe o ureche. Iar asta este extraordinar. Sa primesti acea energie care sa te impinga practic de la spate, care sa te indemne sa iei atitudine, sa spui lucrurilor pe nume este un cadou minunat pe care Universul ni-l face.

Practic, cu Mercur in Berbec, reusim sa ne gasim vocea interioara. Daca ai o idee, o spui fara sa te gandesti prea mult daca este suficient de buna. Daca ai tot amanat o decizie, este cel mai bun moment sa o iei. Daca vrei sa schimbi ceva in viata ta profesionala, indrazneste. Daca simti ca trebuie sa porti o discutie esentiala cu cineva din viata ta, nu mai amana momentul. Poate ca deznodamantul nu o sa iti placa, in prima faza, insa totul va fi spre binele tau.

Atentie la agresivitate, la impulsivitate, la cuvintele grele spuse poate fara rost. Ai toate sansele sa ranesti pe cineva drag fara sa iti doresti lucrul asta.

Ne vom pune asadar pe primul loc, pe un piedestal, daca vreti. Vom simti nevoia de libertate, vom spune ce avem de spus. Si poate cel mai important vom reusi sa eliberam acele emotii si sentimente, acea furie adunata in interior poate de prea mult timp.

Mercur in Berbec este despre urmarea instinctului, fara prea multe intrebari, fara suspiciuni. Este despre curajul de a merge inainte.

Daca te-ai nascut cu Mercur in Berbec

Nu esti genul de persoana care iti alege cu atentie cuvintele care ii ies pe gura. Tu spui ce ai de spus si cui nu-i convine treaba asta, ghinion. Tie nu iti pasa. Te si aprinzi la fel de repede precum iti ies din gura cuvintele taioase.

Nu-ti consumi energia incercand sa repari ceva stricat, nu stai prea mult intr-un loc, nici nu te invarti in jurul cozii. Ai capacitatea de a lua o decizie rapid pentru ca nu te pierzi in detalii. Asta poate fi insa un drum cu doua sensuri pentru ca uneori poti sa gresesti, grabindu-te.

Tu esti omul cu ideile, omul care inoveaza, care gandeste liber. Si ai capacitatea de a-i trage si pe altii dupa tine. Adori sa detii controlul, sa fii sursa de inspiratie pentru altii pentru ca tu ai capacitatea de a crede in oameni, de a-i indruma.

Probabil ca nu o data ai inceput o gramada de lucruri si n-ai terminat niciunul. Asta vine din faptul ca esti o persoana care se plictiseste destul de repede, care are nevoie de actiune, de stimuli.

Ai si un farmec aproape inocent. Te entuziasmeaza, asemenea unui copil, cele mai banale lucruri insa, uneori, actionezi fix ca un copil, faci lucruri fara sa te gandesti.

Tu nu te pierzi in detalii, nu-ti plac discutiile lungi, fara sens si fara finalitate. Nu suporti sa pierzi timpul. Onestitatea este insa unul dintre punctele tale forte.

Barbatul cu Mercur in Berbec 

Probabil ca ai o incredere extraordinara in propria persoana. Asta te face sa fii extrem de sigur de ceea ce esti. Esti un barbat direct care se mandreste cu felul in care abordeaza lucrurile.  Cel mai probabil, pozitia de lider iti vine manusa. Pentru ca ai idei inovative. Spui fix ceea ce gandesti. Iti oferi intotdeauna parerea, chiar daca nu iti este solicitata.

Poate ca este acolo undeva si un impuls egoist care te face sa fii primul in tot ceea ce intreprinzi. Tu nu urmezi turma, nu iei de bune ideile altora, nu copiezi pe nimeni. Muncesti mult sa-ti gasesti tu propriul sens, propriile mecanisme de gandire, astfel incat sa nu fie nevoie sa te amesteci cu multimea.

Femeia cu Mercur in Berbec

Esti o apriga sustinatoare a adevarului, preferi independenta, nu iti este frica sa spui ce ai de spus si nu te intereseaza daca parerea ta ii supara pe altii. Ai o gandire rapida si o limba destul de ascutita, mai ales cand cineva te contrazice sau cand te provoaca.

Probabil ca esti o femeie vorbareata careia ii place sa se auda vorbind. Iar cand vine vorba de sarcasm, de ironie, putine alte femei te pot intrece. Nu iti este frica “sa te iei la tranta” chiar si cu barbatii.

Nu este nevoie ca nimeni sa iti spuna cum sa te comporti, cum sa gandesti, cum sa vorbesti. Tu esti singura persoana din lume careia tu ii dai socoteala pentru comportamentul tau. Fire puternica, hotarata, esti gata sa muti muntii din loc pentru ceea ce iti doresti. Asta, desigur, pana in momentul in care iti pierzi interesul. Atunci poti sa treci cu usurinta de la un obiectiv la altul.

Sursa foto coperta: Image by rawpixel.com on Freepik.