Dupa o calatorie destul de zbuciumata in Berbec, romantica Venus revine acasa, in Taur. Ii place aici, se simte confortabil, se simte in siguranta, are blandete, are senzualitate, este inconjurata de armonie.

In Berbec, Venus arde puternic, aproape instant si se consuma la fel de repede. Pentru ca Berbecul este impulsiv, este nerabdator, este pasional. Taurul este tot ceea ce Berbecul nu este. Taurul iubeste stabilitatea, siguranta, senzualitatea. Iar cand Venus ajunge in Taur nu se grabeste deloc, adora sa construiasca legaturi.

Energia Taurului se concentreaza pe calatorie, nu pe destinatie. Venus vrea sa ne invete ca meritam sa fim iubiti asa cum avem nevoie, asa cum ne dorim. Tempo-ul nu va fi alert, nicidecum. Cei care cunosc pe cineva nou in aceasta perioada nu se vor mai aprinde atat de repede, nu se vor arunca in gura lupului. Acest tranzit este despre iubirea care se aprinde incet, despre dorinta care incolteste in minte, despre relatia care inainteaza incet si sigur. Pentru ca ne vom dori stabilitate dincolo de orice altceva. Pentru ca vom deveni romantici, visatori.

Cum se manifesta Venus in Taur?

Venus in Taur ne arata practic ce ne dorim si ce nu ne dorim, ce avem si ce ne trebuie. Asa ca multe dintre relatii vor trece prin niste teste in perioada urmatoare. Este important sa constientizam daca relatia pe care o avem ne implineste, ne aduce fericirea. Este momentul sa ne intrebam ce ne face sa stam langa persoana iubita.

Insa, dincolo de relatiile noastre, este important sa vedem cum functioneaza relatia cu noi insine. Daca suntem capabili sa ne iubim asa cum suntem, daca ne-am pastrat valorile, daca avem incredere in noi. Daca noi consideram ca suntem demni de iubire, de abundenta de orice fel. Daca suntem deschisi fata de tot ce ne ofera Universul si daca suntem dispusi sa muncim pentru ceea ce ne dorim.

Si, pana la urma, Venus in Taur vrea sa ne bucuram de viata, de micile placeri, de lux, de senzualitate, de intimitate. Venus in Taur vrea sa ne reamintim, daca am uitat cumva, cat de important este sa ne acordam noua insine intaietate, sa nu mai asteptam de la altii sa ne implineasca, sa ne valideze. Sa fim capabili sa ne oferim noua tot ceea ce suntem dispusi sa oferim cu ardoare altora.

Venus in Taur este senzuala, este dulce, romantica, insa are si ea defectele ei. Este destul de posesiva. Nu tanjeste dupa aventuri, dupa pasiune nebuna, asa cum a facut-o cat timp a stat in Berbec. Venus in Taur se misca cu grija, actioneaza cu tact si, in tot acest timp, se rasfata, isi da voie sa se bucure de viata.

Venus in Taur simte profund pentru ca iti ia timp, incetineste, nu forteaza. Este asadar un moment excelent sa ne rasfatam mai mult, sa ne ingrijim. Apoi, suntem incurajati sa renuntam la tot ce nu ne mai serveste.

Cum ne indragostim?

Cand Venus este in Taur, vedem viata in roz. Iubirea devine mai dulce, relatiile devin mai armonioase. Ne creste practic apetitul pentru frumos, pentru lux, pentru micile placeri ale vietii. Si totul o sa fie mai intens si datorita simturilor, vazul, auzul si mai ales mirosul se ascut in perioada urmatoare.

Daca esti o persoana singura, exista mari sanse sa intalnesti pe cineva cu potential mare, cu care sa incepi sa construiesti usor o relatie armonioasa, stabila. Este important sa te tratezi pe tine insuti cu placere, sa stii clar ce iti doresti de la un viitor partener. Si apoi sa iei lucrurile incet, sa nu mai sari cu capul inainte.

Incearca sa iti iei timp sa descoperi ce iti doresti cu adevarat. Pentru ca Venus in Taur are nevoie sa fie sigura inainte sa intre intr-o legatura. Venus nu intra intr-o relatie si asteapta sa vada ce se va intampla.

Pentru cei aflati in relatii poate aparea in schimb posesivitatea, incapatanarea. Unii pot sa tina de relatii, de anumiti oameni doar pentru ca nu vor sa distruga stabilitatea pe care au construit-o in timp. Altii incep sa se intrebe daca partenerul de viata este cel pe care si-l doresc cu adevarat.

Venus in Taur nu iubeste superficial, nu iubeste extaxul, pasiunea nebuna, Venus in Taur isi iubeste propria alegere. Venus in Taur iubeste persoana care alege sa i se daruiasca. Venus in Taur este mai degraba despre magia atingerii, nu despre atingerea extazului.

Cum iubeste o persoana cu Venus in Taur? 

O persoana cu Venus in Taur este indrazneata. Pentru ca o astfel de persoana crede ca iubirea adevarata, stabila, aproape palpabila, exista. Si, din acest motiv, nu se grabeste, cauta, planifica si alege atunci cand are siguranta ca a ales corect.

Asta nu inseamna ca Venus in Taur nu se indragosteste atunci cand se asteapta mai putin. Asta inseamna ca Venus in Taur tanjeste dupa dragostea adevarata si simte atunci cand o intalneste. Pentru Venus in Taur dragostea, daruirea, sunt o alegere, o alegere facuta dupa multe cautari. Venus in Taur alege sa se daruiasca, sa ofere tot ce are ea mai bun. Si asta este adevaratul act de iubire. Pentru ca Venus in Taur nu se multumeste cu nimic mai putin decat iubirea adevarata.

O persoana cu Venus in Taur este protectiva, loiala, de incredere. Nu functioneaza bine atunci cand intervin schimbari de moment, nu lasa calea spre inima ei larg deschisa pentru primul venit, insa nici nu pune capat unei relatii la prima cearta.

O persoana cu Venus in Taur nu alege nechibzuit, insa atunci cand alege, se daruieste cu totul. Are nevoie de gesturi, de conexiune fizica, de tandrete. De regula, prefera relatiile stabile, lungi si renunta greu la o conexiune, chiar daca ea nu mai functioneaza de mult timp. In plus, o astfel de persoana poate sa fie destul de posesiva si de geloasa in relatii.

Sursa foto coperta: Image by Freepik.