Saturn intra in Pesti pe 07 Martie si va sta aici aproape trei ani, cu mentiunea ca va face o scurt ocol in Berbec undeva in primavara lui 2025.

Saturn este planeta seriozitatii, a a responsabilitatii, a muncii grele. Nu exista o alta planeta care sa ne invete, cu atata duritate, sa trecem prin provocari, sa ramanem ancorati in realitate. Practic, Saturn ne bate pe umar si ne obliga sa ne trezim.

Pestii, in schimb, reprezinta mai degraba arhetipul celui care se sacrifica pentru binele comun, mentalitatea de victima, visarea, iluziile, amagirea, emotiile.

Si aici se produce adevarata ciocnire. Pentru ca Saturn vine sa ne smulga din fanteziille noastre, din visurile noastre si ne pune fata in fata cu adevarul pe care nu il vom mai putea nega.

Iar atunci cand realitatea loveste, se poate simti destul de coplesitor. Insa aceasta planeta sobra si dura ne va invata ca este timpul sa lasam in urma distractiile, placerile de moment, sa ne uitam mai atent la ce viata ducem, la ce obiceiuri avem si sa le schimbam, daca nu sunt pentru noi si daca vrem sa evoluam.

Ni se cere asadar sa fim responsabili, seriosi, sa alegem fezabilul si nu iluziile, oricat de confortabil ne-am simti acolo. Si desi va fi greu sa ne desprindem de visare, de amagire, vom vedea ca rolul lui Saturn va fi extrem de important. Este un final. In ce situatie, depinde de fiecare dintre noi. Insa cel mai important este faptul ca nu ne vom irosi viata visand la cai verzi pe pereti, vom trece la treaba si ne vom indeplini acele visuri care sunt pentru noi.

Este asadar o perioada in care ne vom analiza trecutul, vom trece in revista legaturile si relatiile noastre si vom alege responsabil. S-ar putea sa apara si frustrari. Nu va fi usor pentru nimeni, vindecarea si maturitatea aduc pacea, insa nu vin la pachet cu ea, vin la pachet cu blocaje, cu limite de tot felul, pana cand fiecare isi invata lectia.

Ce este real si ce este amagire?

Saturn este, daca vrei, profesorul acela dur din primii ani de scoala care voia ca tot timpul sa vii cu lectiile invatate, sa iti faci temele, sa stai linistit in banca si sa asculti ce are de spus. Este insa acelasi dascal cu ajutorul caruia ajungi sa realizezi lucruri de care nu credeai ca esti in stare.

Este important ca, in urmatorii ani, sa iti trasezi propriile limite, limite dure, dar sanatoase. Nu va fi usor, pentru ca energia Pestilor nu te va lasa sa pleci usor din lumea tuturor posibilitatilor, din lumea magica, dar efemera.

Saturn vrea sa vada ca stii ce ai de facut cu viata ta, ca iti indeplinesti obiectivele si ca evoluezi. Si nu se va lasa pana nu se va asigura ca nu mai tragi de timp, ca nu iti irosesti visurile, anii, intr-o bula, ca nu iti pierzi timpul asteptand ca o minune sa apara in viata ta.

Mai mult, Saturn vrea sa faci curat in viata ta, in relatiile tale, sa te asiguri ca nu traiesti in minciuna, in amagire. Saturn vrea relatii puternice, stabile, vrea legaturi reale, nu distractii de moment, nu vrea sa te complaci in situatii doar pentru ca iti sunt la indemana sau pentru ca iti este teama sa faci o schimbare.

Asa ca Saturn in Pesti vine cu un ultimatum. Vine cu un ultim avertisment ca trebuie sa iti privesti viata cu atentie si ca trebuie sa faci schimbarile necesare.

Daca ai un vis, pune-l pe hartie, fa-ti un plan, analizeaza-ti optiunile.

Daca nu stii cum sa te opresti din ceea ce faci, ia-ti timp liber, mediteaza, plimba-te in natura, dormi mai mult.

Daca esti intr-o relatie de iubire, sau intr-un angajament de orice alta natura care a devenit toxic este momentul sa ii dai drumul. Daca nu o vei face tu, o va face Universul in locul tau, fara menajamente.

Te-ai nascut cu Saturn in Pesti?

Saturn aduce disciplina, Pestii reprezinta visarea, asa ca alaturarea este cel putin ciudata si intensa.

Saturn aduce regulile, Pestii le incalca.

Cu Saturn in Pesti, esti o persoana idealista, care petrece mult timp in lumea sa virtuala. Esti si un om care este gata tot timpul sa sara in ajutorul celorlalti. In acelasi timp, esti o persoana destul de pesimista, de precauta.

Probabil ca, din exterior, pare ca esti un om destul de distant, retras, secretos.

Tu intorci un lucru pe toate partile, tu analizezi mult inainte de a lua orice decizie. Insa ai o capacitate extraordinara de a infrunta orice problema, orice situatie ar aparea in viata ta. Daca ai promis ceva, te tii intotdeauna de cuvant.

Nu iti este foarte usor sa iti exprimi emotiile, desi esti o persoana spirituala, sensibila. Rabdarea este insa punctul tau forte.

Si ai si tendinta de a te sacrifica pentru binele celor dragi, pentru binele comun. Iti este destul de greu sa iti lasi trecutul in urma, ai tendinta de a te intoarce acolo destul de des. Probabil ca in relatiile amoroase iti este greu sa treci peste temeri. Ai nevoie de o persoana care sa te inteleaga foarte bine si care sa iti arate cum este sa fii iubit(a).

Cum te va influenta Saturn in Pesti, in functie de zodie:

Berbec

Urmeaza pentru tine, Berbec, o perioada a constientizarilor. Cu alte cuvinte, este important sa faci curatenie, sa vezi ce pastrezi si ce elimini din viata ta, de la persoane, la obiceiuri, rutine. Fa o introspectie ca sa vezi exact unde intervine autosabotajul, ce te impiedica sa evoluezi. A venit momentul sa te eliberezi, sa lasi trecutul in urma si sa lucrezi in primul rand la tine.

Taur

Nu esti tu genul de persoana care pierde timpul pe nimicuri, insa probabil ca il vei gestiona mult mai bine. Poate iti vei da seama ce oameni merita atentia ta, ce planuri sunt realizabile si unde merita sa-ti depui tot efortul si toata priceperea. Invata sa spui Nu, vezi pe acolo prin cercul de prieteni si cunostinte, poate decizi sa faci curatenie. Asa vei avea timp pentru angajamente, pentru propriile visuri.

Gemeni

Probabil ca nu treci prin cea mai buna perioada a vietii tale. Daca ai impresia ca nu te mai motiveaza nimic, ca nu ai sprijinul de care ai atat de multa nevoie, ca nimic nu iti iese pe niciun plan, ai rabdare pentru ca va trece. Iar daca vei merge dupa ambitiile tale, daca te vei apuca de munca si daca vei lua deciziile dificile, dar atat de necesare, vei ajunge la succes, vei straluci in cariera. Nu-ti reprima insa nevoia de dragoste. Poti sa incepi cu tine, cu iubirea de sine.

Rac

Probabil ca in plan profesional ai avut pana acum o ascensiune incredibila. Insa nu este momentul sa te opresti, continua sa cresti, sa inveti, sa te dezvolti. Si poate n-ar fi rau sa indraznesti, sa mai renunti la convingeri, la ideile fixe. Poate noua perspectiva te va face sa iti dai seama de ce unele lucruri nu au mers pana acum asa cum ti-ai dorit.

Leu

In plan amoros, probabil ca vei experiementa o adevarata schimbare. Este momentul sa te uiti in interiorul tau si sa vezi ce probleme sunt acolo. Poate este o frica de atasament, poate o teama de a nu pierde controlul, sau din contra, o dependenta pe care o creezi in relatiile tale. Este timpul sa scoti murdaria de sub pres si sa o arunci. Daca vei proceda la fel si in cariera, succesul n-are cum sa te mai ocoleasca.

Fecioara

In cazul tau, orice confruntare cu propria persoana aduce frustrari, nesiguranta, indoieli. Insa nu este nimic peste care sa nu poti trece. Mai ales ca disciplina si seriozitatea cu care faci orice te fac sa depasesti orice criza. Toate relatiile tale vor fi puse sub lupa in perioada urmatoare si vor rezista doar cele construite pe adevar. Probabil ca nu vei mai accepta pe oricine in viata ta, vei cere mai mult de la cei din jur si vei oferi pe masura.

Balanta

Este necesar sa iti pui toate lucrurile in ordine, Balanta, sa te organizezi, sa impui limite si sa ai mai multa grija de tine. Incearca sa gasesti factorul stresant din viata ta si sa lucrezi cu el, daca nu vrei sau nu poti sa il elimini deocamdata. Oricum, cel mai probabil, vei simti nevoia sa te pui pe primul loc, sa nu mai renunti la tine pentru altii. Daca nu o vei face tu, o va face Universul in locul tau si nu o sa iti placa.

Scorpion

Daca ai un proiect in minte la care nici macar n-ai avut curaj sa visezi prea mult, ia atitudine pentru ca Astrele iti sunt favorabile. Capeti claritate si parca incepi sa vezi luminita de la capatul tunelului. Poate ca ai uitat sa te distrezi, sa ai momentele tale de relaxare. Fa ceva in privinta asta. Si poate ar trebui sa renunti la frica de a fi tu, asa cum esti, cu bune si cu rele. Tu esti singura persoana care nu-si da voie sa straluceasca.

Sagetator

Tu trebuie sa faci curatenie, Sagetator, printre emotii, printre sentimente, printre amintirile dureroase, sau printre acele atasamente mostenite sau absorbite, care nu-ti dau pace. Va fi nevoie de rabdare, de rezistenta, de un control incredibil. Vezi in ce parte inclina balanta, cum gestionezi munca in raport cu viata personala. Cui te dedici si pe cine privezi de atentia ta. Si atunci cand vei fi in echilibru, nimic nu o sa-ti stea in cale.

Capricorn

Pare ca vine pentru tine, Capricorn, un tren in care va trebui sa te urci, chiar daca o vei face pe ultima suta de metri, atunci cand rotile incep sa se invarta. Pentru ca urmeaza o perioada in care poti sa ai un succes fulminant in cariera. Insa trebuie sa decizi ce bagaje iei cu tine in calatorie, ce tipare, ce atasamente, ce obiceiuri, ce oprelisti cari dupa tine. Ia deciziile bune, oricat de greu iti este si vei vedea ca, la finalul calatoriei, vei fi avut realizari importante.

Varsator

Probabil ca intri intr-o perioada in care vrei stabilitate, certitudine, dupa un timp in care ai muncit din greu. Si poate ca vei acorda o atentie mai mare modului in care iti cheltuiesti banii, modul in care iti imparti timpul, cui ii daruiesti din energia si din sufletul tau. Este important sa vezi unde ai ajuns, cum te simti in acest moment si cum poti sa devii cea mai buna versiune a ta. Si probabil ca se produc schimbari si in felul in care vezi relatiile de orice fel.

Pesti

Probabil ca vine momentul in care primesti pentru cat ai muncit la tine, la visurile tale. Cu Saturn in semnul tau, vine un timp in care este nevoie sa te cunosti cu adevarat, sa iti accepti slabiciunile, sa iti gasesti puterea, sa te ancorezi in realitate si sa dai piept cu viata, cu adevarul. Confruntarea nu va fi usoara, insa deznodamantul te va intari si iti va arata ce este mai important pentru tine.

Sursa foto coperta: Image by Freepik.