Pierdem atat de mult timp cautand raspunsurile corecte, raspunsurile potrivite, in altii, in povestile lor, in jurul nostru. Si ne vedem ajunsi la capatul puterilor, agonizand in asteptarea unei solutii care poate nu va veni niciodata. Si facem toate lucrurile astea pentru ca uitam sa ne intrebam pe noi insine, sa ne iubim, sa ne ingrijim. Uitam sa ne oferim linistea de care avem nevoie, sa cautam in noi adevarul, sa cautam in noi pasiunea, sa cautam in noi puterea de a merge mai departe.

Asta vrea sa ne invete Mercur in Pesti. Lectia empatiei, fata de cei din jur, insa, indeosebi, fata de propria persoana.

Mercur nu se simte ca la el acasa in Pesti. Nici n-ar avea cum. Mercur reprezinta gandirea logica, detaliile, intelectul, iar Pestii se afla cumva la polul opus pentru ca ei sunt intuitivi, destul de vagi si se lasa deseori condusi de iluzii. Este multa confuzie asadar cand Mercur intra in Pesti.

Logica, ratiunea s-ar putea sa fie inlocuite, in acest tranzit, cu visarea, cu ceea ce se afla dincolo de material, de palpabil. Cu alte cuvinte, sentimentele preiau controlul in perioada urmatoare. Fie ca vedem totul in culori vii, fie ca ne indoim de un lucru desi el se afla in fata ochilor nostri, fie o sa ni se para ca nimic nu e logic si in acelasi timp ca are sens intr-un fel.

Mercur in Pesti nu este insa un balaur. Este, daca vrei, morala basmului. Pestii sunt visatorii, romanticii zodiacului. Asa ca, in aceasta perioada, cu totii am putea invata sa ne deschidem fata de cei dragi.

Daca iubesti pe cineva in secret, marturiseste-i, daca cineva te raneste si stai si suporti tratamentul, este timpul sa te opresti si sa-i spui ca te doare. Comunicarea poate sa salveze multe relatii acum, insa poate sa spulbere chiar si acele legaturi ca pareau de nestavilit. Pentru ca vei primi lamuriri, daca vei cauta adanc in interiorul tau.

Urmeaza asadar o perioada in care visele vor spune multe povesti, deci mare atentie la ele. Insa vom visa si cu ochii deschisi, vom avea tendinta de a ne rupe de la activitatile zilnice pentru lucruri ce tin mai mult de suflet, unii vor medita poate, altii vor isi vor construi propria lume si se vor retrage in ea din cand in cand.

Imaginatie vom avea in perioada urmatoare. Si vom avea ocazia sa aducem si magia in vietile noastre. Atentie insa la confuzii, la paranoia. Incearca sa privesti un lucru, o situatie, pe toate partile pentru ca urmeaza o perioada in care putem interpreta gresit orice semnal din exterior, daca ii atribuim propriile noastre emotii. Incearca sa nu permiti nimanui sa iti intunece judecata, nici macar tie nu trebuie sa iti dai voie sa faci asta.

Vei observa poate ca gandurile tale vor parea mai vii ca oricand, ca instinctul isi mareste puterea, insa nu te astepta sa poti sa verbalizezi intocmai ceea ce simti. Pentru ca baza logica pe care ti-ai creat-o, tot ce te interesa pana acum, toate preocuparile zilnice, toata atentia ta se va abate putin de la drum. Si poate, in acest mic ocol, vei gasi raspunsurile pe care le cauti, te vei regasi.

Revelatiile, constientizarile de orice fel nu vin intotdeauna cu lapte si miere, din contra, ele pot sa trezeasca in noi dureri amortite. Trateaza-te insa cu blandete, cu caldura. Ai rabdare cu tine!

Pestii au de obicei propria lor lume fantastica, magica. Ei nu aspira la bogatii, la masini si haine de firma. Ei apreciaza tot ce nu are pret in viata reala. Ei aspira la iubirea neconditionata, la o lume ideala, unde toti se ajuta si se iubesc. Iar asta ar trebui sa ne dea de gandit noua tuturor.

Ar trebui sa ne punem intrebarea: Ce conteaza cel mai mult pentru mine in viata ta? Poate ca la inceput vei evita sa raspunzi, poate nu vei stii exact ce raspuns sa dai. Insa fa un exercitiu simplu: Asculta-te, iarta-te, aminteste-ti cand a fost ultima oara cand ai simtit liniste, impacare, fericire. Si abia apoi raspunde-ti sincer la intrebare.

Mercur in Pesti vrea sa invatam sa ne bucuram pur si simplu ca existam pe aceasta lume, fara sa ne agatam de viata, fara sa ne atasam de toate si de tot.

Daca te-ai nascut cu Mercur in Pesti

Esti o persoana sufletista, plina de compasiune si empatie. Tu reusesti sa simti oamenii, sa intuiesti ceea ce gandesc ceilalti. Tu te ghidezi dupa vise, ai un filtru ai tau prin care vezi lumea si prin care ii atribui calitati pozitive, uneori idealiste.

Ai tendinta de a trai mai mult pentru altii decat pentru tine. Si asta te pune deseori intr-o pozitie de jertfa. Uiti de multe ori ca si tu ai nevoi, dorinte, atunci cand cineva are nevoie de ajutorul tau.

Esti un om sensibil, cu o fire de artist, care se bazeaza mai degraba pe intuitia sa decat pe logica. Si, de multe ori, cand viata reala te copleseste, ai tendinta de a te retrage cu gandurile tale, in lumea ideala din mintea ta.

Barbatul cu Mercur in Pesti 

Esti o persoana destul de misterioasa. Ai tu farmecul tau, desi cateodata poti sa pari destul de incapatanat, fixist. Probabil ca iti petreci mare parte a timpului gandind foarte mult, analizand tot felul de situatii. De fiecare data gasesti insa raspunsurile. Te ajuta si intuitia incredibila.

Rutina nu-ti este foarte buna prietena. Pe tine te pasioneaza arta, vrei sa iti lasi amprenta, sa iti expui propria viziune.

Desi nu lasi pe nimeni sa intre cu una cu doua in viata ta, cine reuseste sa te cunoasca va descoperi o persoana calda, profunda, emotionala, care tanjeste dupa iubire, dupa devotament.

Nu esti genul de barbat cuceritor, nu te pricepi foarte bine la agatat, esti mai degraba timid. Asta sigur pana cand reusesti sa cunosti persoana de langa tine.

Ai nevoie de o persoana care sa te completeze, sa te sustina in momentele grele, sa iti impartaseasca viziunile si sa inteleaga ca tu ai nevoie sa evadezi din cand in cand in lumea ta perfecta. Este modul tau de a face fata presiunii.

Femeia cu Mercur in Pesti

Esti o persoana empatica, capabila sa inteleaga durerile celor din jur si sa le aline. Ai un saselea simt care te ajuta sa te conectezi cu sentimentele celorlalti si sa stii exact de ce au nevoie cei pe care ii iubesti.

Cine te cunoaste va spune despre tine cu siguranta ca esti o persoana darnica, inteligenta si blanda. Sufletul tau este incapabil sa conceapa simpla presupunere ca tu ai fi in stare sa ranesti pe cineva.

Tu spui lucrurilor pe nume, indiferent pe cine deranjeaza asta. Nu iti pierzi timpul cu strategii, cu lucruri ascunse, cu susoteli.

In dragoste, tu cauti conectarea spirituala, mentala, mai mult decat atractia fizica. Si esti genul de om capabil sa faca orice pentru binele partenerului de viata.

Un barbat te va seduce cu carisma lui, cu modul in care gandeste. Si probabil ca nu ii va lua mult timp sa o faca. Insa de multe ori iti este greu sa discerni intre bine si rau, intre adevarar si minciuna, avand in vedere ca tu ai tendinta de a vedea mereu doar binele in oameni.

Sursa foto coperta: Image by kjpargeter on Freepik.