Pluto intra in Varsator pe 23 Martie, insa nu va sta mai mult de trei luni aici. In iunie, face un scurt ocol prin Capricorn, urmand sa revina in Varsator la inceputul lui 2024, unde se va stabili pentru urmatorii 20 de ani.

Trecere lui Pluto prin Varsator in acest an va fi asadar scurta si se va simti mai degraba ca o scurta demonstratie a ceea ce se va intampla din 2024.

Este un tranzit lent, insa extrem de puternic. Genul de energie care schimba lumea asa cum o stim noi acum.

Pluto vorbeste despre moarte si despre renastere. Pluto aduce transformarile, insa este ceva mai profund acolo decat lasa sa se vada. Pluto vine cu judecata si este intradevar nemilos. Pluto nu sta la discutii, nu ne menajeaza, nu ne da ragaz sa vedem unde gresim, el vine si ne obliga sa schimbam, sa luam atitudine.

Vine asadar un moment in care toate fricile noastre, toate traumele, toate greselile, toate durerile ies la suprafata. Si pentru ca vorbim de un tranzit lent, nu se va intampla totul brusc, poate ca nici nu vom constientiza in prima faza schimbarile care se vor petrece in noi. Insa Pluto va scormoni adanc prin vietile noastre, va descoperi ce nu functioneaza cum trebuie si ne va pune in fata faptului implinit.

Si cu siguranta va demonta, va spulbera ideea noastra de viata perfecta, va umbla si pe acolo printre visurile noastre si le va demonta rand pe rand. Insa, atunci cand vom iesi din tot acest haos si din intuneric, cu lectiile invatate, nu vom mai fi niciodata la fel. Relatiile noastre nu vor mai fi la fel. Idealurile noastre nu vor mai fi aceleasi. Si asta nu este un lucru rau. Sau, altfel spus, este un rau necesar.

Este furtuna care vine, matura tot in cale, face ravagii, distruge tot ce nu este construit pe fundatii puternice. Lasa in urma haos si dezordine, insa mai lasa un lucru esential. Ocazia ca fiecare dintre noi sa o ia de la capat, sa se desprinda de vechea viata, de vechile obiceiuri, de siguranta pe care si-o construise si sa o ia de la capat.

Cum te va influenta tranzitul lui Pluto in Varsator?

Pluto nu suporta slabiciunea. Pluto vrea ca noi sa preluam fraiele propriilor noastre vieti. Si vom simti aceasta energie si la nivel individul, dar si la nivel macro. Tot ce este putred nu va rezista prea mult in timpul acestui tranzit.

Pluto taie plantele ofilite din radacini, el strange dupa tine, daca vrei. Desi munca lui Pluto una importanta pentru fiecare din noi, nu se va simti tocmai ca o adiere de primavara.

Si cum nicio schimbare nu este usoara la inceput, ne va fi greu sa stam fata in fata cu propriile traume, sa recunoastem unde am gresit, sa recunoastem ca poate am invatat atat de bine sa traim cu toxicitatea in dreapta noastra incat am transformat-o in normalitate.

La fel, toate practicile ascunse, inselatoare ies la iveala. Nu mai au cum sa prospere cand Pluto se afla in Varsator.

Si poate vom intelege, unii mai greu, altii mai usor, ca este bine sa fim noi insine, oricine am fi. Chiar daca asta inseamna sa renuntam la ceva din viata noastra fara de care credeam gresit ca nu putem sa traim.

Pluto vrea sa scoatem afara uratenia din noi. Si putem sa o facem daca ne razvratim, daca acceptam schimbarea. Pentru ca iesim din zona Capricornului unde totul a fost despre legi, despre reguli, despre strictete si intram pe taramul Varsatorului, unde mergem dupa ceea ce vrem, unde ne cautam dreptatea si unde dobandim libertatea.

Nu va ganditi insa ca, din data de 23 Martie, cu totii vom iesi din case, ne vom razvrati, sau ca pacea se va asterne din senin peste Pamant. Nicidecum. Insa incepem sa constientizam, incepem sa gandim mai mult, incepem sa ne indoim de propriile valori, de propria viziune asupra lumii.

Inovatia, evolutia tehnologiei, a stiintei probabil ca vor face un salt urias. Schimbari profunde ar putea sa aiba loc si in ceea ce priveste latura umanitara a lumii, latura drepturilor civile.

Insa Pluto functioneaza mai degraba la nivel de individ. Asa ca orice parte intunecata am vrea sa o tinem ascunsa de ceilalti va iesi sub o forma sau alta la iveala. N-o sa ne convina deloc, poate o sa primi raspunsuri care o sa ne supere profund. Insa cum sa evoluam daca nu eliberam acele comportamente care ne tin pe loc, daca nu facem schimbarile necesare.

Asa ca uita-te cu atentie la viata ta. Ce nu-ti convine la ea? Ce ai vrea sa schimbi? Cine sunt oamenii care trag in jos? Cine sunt cei pe care te poti baza cu adevarat? Cat de mult rezonezi cu cei din jurul tau. Si asa cum ne invata Varsatorul, una dintre lectiile importante ale acestui tranzit va fi strans legata de modul in care ii acceptam pe cei din jur, le respectam gandirea, comportamentul, desi sunt diferite de ale noastre, ori le condamnam frenetic.

Sursa foto coperta: Image by macrovector on Freepik.