Venus, planeta iubirii, a frumusetii, paraseste Varsatorul si intra in Berbec pe final de februarie. Se schimba registrul, iar noi inlocuim altruismul cu validarea, dulceata cu focul. Urmeaza o perioada in care nu ne va mai pasa atat de mult de cum se simte celalalt pentru ca vom fi mult prea concentrati pe propria persoana.

Timiditatea nu-si gaseste locul intr-o energie atat de puternica asa cum este cea a Berbecului. Spunem ce simtim si ne luam ceea ce avem nevoie de la ceilalti.

Atentie mare ca, in perioada urmatoare, povestile de dragoste incep cu surle si trambite, evolueaza in ritm alert, insa la fel de repede se pot consuma. Pentru ca, in aceasta perioada, avem o tendinta de a ne valida in functie de cate cuceriri facem, ne vom mangaia orgoliul cu fiecare dorinta pe care ne-o vom indeplini. Si vom fi capabili sa facem orice ca sa obtinem o persoana.

Cum se manifesta Venus in Berbec?

Pentru cei singuri este poate cea mai buna perioada in care pot incepe o poveste de dragoste, sau o aventura. Depinde foarte mult aici de ceea ce isi doreste fiecare. Si mai este un aspect important: nimeni n-ar trebui in perioada asta sa incerce sa grabeasca lucrurile, oricat de tentant ar fi sa facem asta. Pentru ca nu toate relatiile se pot lega instant si orice insistenta poate avea urmari nedorite. O astfel de persoana poate parea ca este disperata. Si nimeni nu vrea sa creeze o astfel de impresie la inceput. Nici o lupta cu asa-zisii rivali in amor nu este o solutie. Si nici gelozia excesiva. Asa ca mare atentie!

Iar daca esti intr-o relatie care pare ca a intrat intr-o rutina, care va scurge de orice energie, este, din nou, un moment bun sa o revitalizezi, sa o revigorezi. Oricum, oricat de greu va fi, incearca sa nu te concentrezi chiar tot timpul pe nevoile tale. Si cei din jur au slabiciuni, sensibilitati si nu e bine in perioada asta sa te faci ca nu le vezi. Atentie si la dramatism pentru ca multi dintre noi am putea sa dam greutate unei probleme in amor, fara sa ne dam seama ca nu facem decat sa complicam situatia si mai mult.

Daca te-ai jucat ca soarecele si pisica pana acum cu cineva, poate ca iti faci curaj acum sa faci prima miscare, sa ii spui ce simti. Sau poate iti place foarte mult de cineva si acum prinzi curaj si vrei sa vezi daca si persoana respectiva simte la fel.

Oricum, urmeaza o perioada plina de pasiune, de extaz. Insa va fi in aer si o energie usor agresiva, fierbinte chiar pentru ca devenim si putin temperamentali. Sub acest tranzit nimic nu este echilibrat, nu este armonios. Din contra. Simturile se ascut si facem doar ce ne place.

Insa acest tranzit poate sa scoata la iveala si reactii ceva mai negative. Sa nu te suprinda daca te vei ciondani cu partenerul de viata, daca vei experimenta episoade de gelozie aparute din senin si fara motive reale.

Si pana la urma, acest tranzit nu este despre iubirea profunda, despre angajamente serioase. Este mai degraba o faza de testare in care fiecare dintre noi va putea sa se cunoasca mai bine, sa incerce pana gaseste ceva care sa-l multumeasca. Este despre a trai momentul si de a nu ne mai multumi cu putin. Este un meci important caruia putini ii pot rezista si ii pot face fata cu brio.

Cum ne indragostim?

Cand Venus este in Berbec, suntem tot timpul entuziasmati de ideea unei noi iubiri, unei pasiuni, de romantismul in starea lui pura, de asumarea tuturor riscurilor.

Ne indragostim fulgerator, abandonam fara regrete, poate ne casatorim dintr-un instinct pueril si ne pierdem interesul la fel de repede.

In aceasta perioada, vrem sa traim intens, sa ne pompeze sangele in vene, fugim de rutina, vrem provocari in relatie, vrem ca partenerul sa ne stimuleze si, daca nu apare de la sine, aducem noi tensiune in propriile povesti de dragoste.

Suntem directi, spunem lucrurile clar si raspicat, nu avem nevoie ca nimeni sa ne planga de mila, vrem ca toata lumea sa ne aplaude realizarile.

Nu vom avea cum sa planificam nimic concret in urmatoarea perioada pentru ca vom actiona pe moment. Si lupta cea mai grea se va da cu siguranta in cuplu pentru ca fiecare va tanji dupa putere.

Cum iubeste o persoana cu Venus in Berbec? 

 Cu Venus in Berbec, esti o persoana pasionala, inflacarata, impulsiva. Vei incerca tot timpul sa obtii, cat de repede se poate, cu accent pe repede, ceea ce vrei. Esti si o persoana atractiva pentru ca tu traiesti viata la intensitate maxima.

Lider innascut, adori atentia si competitia, iar aprecierile iti stimuleaza cel mai bine ego-ul. Si de obicei preiei initiativa, tu cuceresti, nu astepti ca persoana care te atrage sa vina la tine. Asta denota si un curaj incredibil. Tu iti asumi toate riscurile si pericolul te incita mai degraba decat sa te sperie. Orice situatie care iti este straina, care implica riscuri, este pentru tine aur pur.

La capitolul rabdare nu excelezi. Daca vrei sa obtii atentia cuiva, o vrei acum, nu mai tarziu. Iar dupa ce o obtii te poti lipsi de ea si pleci in cautarea unei noi cuceriri. Asta si pentru ca nu te multumesti aproape niciodata cu ce ai deja.

Si la capitolele impulsivitate si egoism mai ai de lucru. Alti oameni te pot percepe ca fiind o persoana aroganta care vrea doar sa domine si care nu este de acord cu sintagma ca trebuie sa dai si sa primesti in mod egal.

Te si plictisesti destul de repede, iar un partener care nu reuseste sa te stimuleze si sa te incite nu mai prezinta interes pentru tine. Si mai este un detaliu important: uneori te comporti ca un copil care, suparat fiind, isi ia jucariile si pleaca, nu inainte de a trage o portie zdravana de plans.

Iti este greu sa te supui partenerului de viata si esti recunoscut(a) pentru iesirile tale intense atunci cand ceva nu iti convine. Este greu pentru tine sa mentii o relatie in timp, poate sunt acolo si probleme de angajament, oricum este greu ca cineva sa iti mentina interesul crescut lungi perioade de timp.

Sursa foto coperta: Image by standret on Freepik.