Mercur se muta in Varsator pe 11 Februarie si ramane acolo timp de aproape o luna de zile.

Mercur reprezinta modul in care gandesti, cum ajungi la rezultatul final, cum comunici. Atunci cand ajunge intr-un semn inovator si inventiv ca Varsatorul schimbi ritmul, maresti viteza, daca vrei. Este posibil sa devii brusc plictisit(a), sa ti se para ca modul in care faceai pana acum lucrurile este invechit, poate chiar obositor. Si incepi sa iti pui intrebari. Iti dai voie sa incerci lucruri noi. Gandesti un pic altfel, faci lucrurile altfel. Si chiar daca unora o sa li se para de neinteles comportamentul tau, tu o sa mergi inainte fara sa te intereseze parerea celorlalti.

Este intradevar o schimbare de energie pe care ai putea sa o simti. Si ea se vede de la micile lucruri: poate faci curat in garderoba si arunci hainele vechi, poate iti schimbi stilul vestimentar sau poate chiar stilul de viata. Pentru ca Mercur in Varsator iti cere sa scapi de tot ce e vechi si sa imbratisezi noutatea.

Poti chiar sa preiei in perioada urmatoare din marele talent al Varsatorului si anume: darul intuitiei. Asa ca este important sa ai incredere in tine, in judecata ta, in simturile tale. Si mergi inainte cu orice decizie ai lua. Si sa nu te suprinda daca, dintr-o data, vei simti nevoia sa scoti la iveala o fire rebela si independenta de care nici nu stiai poate pana acum.

Nici propria ta gandire pare ca nu se mai aliniaza normelor si traditiilor. Este indrazneata, originala. Si vei avea tendinta de a trata orice situatie cu tact si cu responsabilitate. Nu mai lasi emotiile sa te conduca.

Si pentru ca Mercur ajunge in Varsator la doar cateva zile dupa Luna Plina in Leu poate sa scoata la suprafata emotiile provocate de aceasta lunatie. Insa, vei vedea ca modul in care le vei analiza va fi ceva mai impersonal, centrat pe adevar si nu pe iluzii. Si poate ca tot acum vei gasi raspunsurile pe care le cauti, vei reusi sa rezolvi probleme care pana acum pareau imposibil de rezolvat.

In aceasta perioada, este nevoie de atentie mare pentru ca nu vei accepta ca altii sa iti spuna ce sa gandesti sau sa iti impuna limite. Aceasta inflexibilitate in ceea ce priveste propriile tale opinii nu este tot timpul in avantajul tau. Nu doar parerea ta conteaza, iar in momentul in care vrei sa o exprimi trebuie sa o faci cu grija si cu pricepere.

Cei nascuti cu Mercur in Varsator

Esti un spirit rebel care adora sa incalce regulile si sa aiba parte de conversatii profunde. Si pentru ca excelezi in orice colaborare, esti si o persoana care se face remarcata usor. Pentru ca, pe de-o parte, poti sa devii usor bufonul grupului, cu un simt al umorului bine dezvoltat si, pe de alta parte, poti sa devii si ganditorul grupului, cel care vine tot timpul cu idei dintre cele mai nebunesti si inovatoare.

Esti o persoana inteligenta, te bucuri de o gandire logica, insa ai nevoie de libertate. Iar personalitatea ta originala n-are cum sa treaca neobservata. Persoana autentica, libera, activa, te atrag in special acele lucruri, subiecte care altora li se pot parea neimportante, banale. Insa pe tine nu te intereseaza pur si simplu ce cred altii.

Adori sa inveti lucruri noi, iti plac lucrurile excentrice, ciudate, ai o capacitate de observatie extraordinara si nu te sperie noutatea, spontaneitatea. Esti o persoana deschisa si te enerveaza cumplit prejudecatile.

Nu te imprietenesti foarte repede. Iti iei rezervele tale atunci cand intalnesti pe cineva nou si iti iei si timp sa cunoasti acea persoana inainte sa o cataloghezi in vreun fel. Plus ca ai nevoie de timp ca sa te deschizi in fata cuiva. Pentru ca esti o persoana care se detaseaza usor de propriile emotii si care isi asculta mai mult ratiunea decat inima. Asta nu inseamna ca nu ai emotii sau ca nu esti dispus(a) oricand sa dai o mana de ajutor, doar ca o faci de la distanta.

Pentru ca treci prin viata cu o sete nesfarsita de cunoastere, creierul tau este plin de informatii de orice fel. Si ai tendinta de a arata asta la tot pasul. Insa asta este un drum cu doua directii. Pentru ca aceasta autosuficienta nu te conduce tot timpul pe drumul bun. Atunci cand nu vezi altceva decat propria parere ai tendinta de a face mult mai multe greseli. Asta si pentru ca esti o persoana incapatanata, in fond, care nu se razgandeste aproape niciodata, din momentul in care a luat o decizie. Nu iti plac regulile, tu faci lucrurile in felul tau.

Barbatul cu Mercur in Varsator 

Personalitatea, la fel ca discursul tau, sunt reci, mai degraba tehnice. Esti un barbat rigid care pare un mic robot care functioneaza tot timpul pe baza unor algoritmi rationali si logici. Te intereseaza stiinta, tehnologia, orice domeniu care incearca sa rezolve ceea ce pare imposibil de rezolvat in prezent.

Uneori pare ca nici nu ai sentimente pentru ca fata ta nu tradeaza nicio emotie. Multi pot sa creada despre tine ca esti snob si autosuficient si nu ar fi prea departe de adevar, in unele situatii.

Si esti primul care se revolta atunci cand cineva incearca sa isi impuna propriile reguli. Pentru ca o viata banala, traita dupa norme, este pentru tine definitia plictiselii. Tu esti omul inovatiei si omul schimbarii. Tot timpul pui intrebarile care conteaza, cercetezi si nu ai nicio limita cand vine vorba de a contrazice pe cineva. Pentru ca cine crede ca stie mai multe decat tine se va alege cu o demonstratie de forta rar intalnita.

In iubire esti un adevarat crai. E greu sa iti reziste cineva pentru ca iti place sa flirtezi, insa nu te legi la cap cu una cu doua. Femeia care isi doreste sa fie cu tine trebuie sa te stimuleze intelectual si sa arate ca stie mult despre multe. Pentru tine nu conteaza varsta, religia, inaltimea. Si nu te dai in vand dupa gesturile romantice. O discutie profunda te poate da insa pe spate.

Femeia cu Mercur in Varsator 

Nu esti o femeie blanda, sensibila, superficiala, ignoranta, care doar arata bine si zambeste frumos. Tu esti acea femeie deloc traditionalista, curioasa, excentrica si care are tot timpul ceva inteligent de spus. Si te lauzi cu treaba asta.

Tu ai puterea de a schimba lucrurile in bine, tu reusesti cel mai bine sa darami preconceptiile si traditia. Cu o moralitate de neclintit, tu poti sa conduci grupuri mari de oameni, sa pornesti chiar revolutii.

Si pentru ca ai o minte deschisa, poti sa fii si un bun mediator. Tu crezi ca toata lumea trebuie sa aiba un cuvant de spus. Si iei cele mai bune decizii pentru ca te bazezi tot timpul pe propria ratiune si pe propria logica.

Toti cei care fac parte din gasca ta de prieteni te vor aprecia pentru stilul tau neconventional si pentru simtul umorului. Pentru ca trezesti intriga si curiozitate in ceilalti. Un barbat se poate indragosti de tine fara sa-si dea seama, atras de farmecul tau natural. Asta si pentru ca esti o persoana sincera.

In iubire, iti doresti o relatie de lunga durata, insa tinzi de multe ori sa te indragostesti aproape spontan de barbati centrati doar pe propria persoana, artisti, intelectuali cu care sa ai mici aventuri.

Cum te influenteaza Mercur in Varsator

Berbec: Vei avea cuvintele la tine in urmatoarea perioada, insa nu incerca sa acaparezi orice discutie. Nimeni nu trebuie sa fie fortat sa te asculte. Da-le spatiu si celorlalti sa se exprime. Si sa nu iti fie frica sa iti expui orice idee, fie ea una ciudata, in fata tuturor. Se poate naste ceva frumos!

Taur: Este un moment bun sa te apleci mai mult asupra carierei. Vezi unde ai ajuns si fa-ti planurile pentru viitor. Vezi cum poti sa evoluezi la locul de munca, mergi la interviuri daca vrei sa schimbi domeniul sau da un impuls afacerii tale. Perioada este excelenta pentru propria ta evolutie.

Gemeni: Ai grija sa nu te pierzi in ganduri si idei care n-au nicio legatura cu realitatea. Si atentie mare la detalii pentru ca vei avea tendinta de a le pierde din vedere si de a uita pur si simplu lucruri importante. Astrele iti vor aplauda viziunile puternice din aceasta perioada, insa nu neglija detaliile importante.

Rac: Te bucuri de o intuitie incredibila in aceasta perioada. Va fi greu pentru oricine sa incerce sa te pacaleasca pentru ca vei reusi sa ii citesti pe toti. Si urmeaza o perioada in care vor cadea masti, vei stii pe cine te poti baza si pe cine nu. Nu va fi usor, insa trebuie sa stii cu cine ai de-a face.

Leu: Esti un maestru in arta conversatiei, iar acest tranzit va adauga putere pe partea de negociere. Ai putea sa obtii niste contracte importante care sa iti aduca multi bani, iar in plan personal ai putea sa echilibrezi balanta intre a da si a primi. Iar partenerul tau de viata va fi extrem de multumit.

Fecioara: Este un moment excelent sa iei atitudine in sectorul tau profesional. Fie obtii o promovare, fie iti dai demisia si pleci intr-un loc nou. Sau poate revii asupra unui proiect pe care l-ai tot abandonat in ultima vreme. Oricum, reusesti sa te concentrezi pe cariera in perioada asta.

Balanta: Spiritul tau competitiv se trezeste la viata si iti aduce numai beneficii, mai ales la locul de munca. Nu te feri sa le arati tuturor de ce esti in stare si lasa-ti creativitatea sa faca furori. In plus, pare ca devii si o persoana din ce in ce mai sociabila, un fel de sufletul petrecerii.

Scorpion: Urmeaza o perioada aglomerata pentru tine. Va trebui sa te imparti in mod echitabil intre familie, casa, munca si distractie. Pentru ca vor fi acolo cateva situatii de rezolvat. Primesti insa logica in gandire si nu mai lasi emotiile sa puna stapanire pe tine. Ai incredere ca poti lua cele mai bune decizii.

Sagetator: Ia o pauza de la munca. Este greu pentru tine sa faci asta, insa statul in fata calculatorului te poate epuiza. Da-ti un restart, ia-ti o zi libera, mergi in natura, pleaca intr-o scurta vacanta. Vei vedea ca o scurta pauza iti va clarifica gandurile. Oricum, pe sectorul comunicarii nu stai rau deloc. Atentie insa la situatiile inselatoare.

Capricorn: Este un tranzit excelent pentru tine, Capricorn, pentru ca ai putea sa incepi o noua afacere sau sa primesti un proiect important care sa iti aduca multi bani. Si vezi cum poti sa profiti mai mult de talentele tale astfel incat ele sa iti aduca mai mult profit. Atentie la stres si griji pentru ca pot sa te copleseasca in perioada urmatoare.

Varsator: Ai nevoie de noutate in viata ta. De un imbold care sa te faca sa reintri in competitie, sa ai din nou pofta de viata. Si cum poti sa combati plictiseala mai bine decat cu niste hobby-uri noi. Ai nevoie de varietate in viata ta. Si poate de o cauza noua pentru care sa militezi.

Pesti: Nu te mai intoarce atat de mult si des in trecut. Si nu te mai izola din cauza sentimentului de vinovatie care prinde tot mai mult contur in sufletul tau, din cauza a ceva ce s-a intamplat in trecut. Iesi din casa, petrece timp cu oamenii care conteaza si incearca sa privesti mai mult spre viitor.

Sursa foto coperta: Image by Allexxandar on Freepik.

 

Hartile astrale Natala si Karmica