Suntem pe final de 2022 si, printre petreceri si lucruri de rezolvat pe ultima suta de metri, trebuie sa ne inarmam cu rabdare si pentru ultimul Mercur Retrograd din acest an. Planeta comunicarii va retrograda intre 29 Decembrie si 18 Ianuarie, insa ii vom resimti energia pana pe 11 Februarie, cand iese de tot din Capricorn si intra in Varsator.

De la intoarcerea fostilor iubiti, care probabil vor atentie si nu neaparat iubire, la calatorii intarziate si la electrocasnice stricate, sau planuri date peste cap, ori incurcaturi la job… pentru toate acestea putem sa dam vina pe Mercur Retrograd.

Nu este insa totul atat de negru cum pare la o prima vedere. Cu Mercur aflat in retrogradare in Capricorn, putem sa reparam ce am stricat, sa revizuim decizii si sa pornim intr-o noua calatorie din viata noastra fara bagaj emotional. Incetinim practic si ne dam voie sa ne odihnim si sa ne incarcam bateriile pentru un an nou. Facem pace cu noi insine si ne iertam pentru greselile din trecut. Un an minunat sa avem!

Hai sa aflam cum va afecta retrogradarea lui Mercur fiecare Zodie in parte:

Berbec

Este important sa ai grija cand vine vorba de comunicare, mai ales la locul de munca. Mici situatii care ti se par neimportante pot escalada intr-o problema serioasa care sa-ti dea mari bataie de cap. Poate ca a venit timpul sa incetinesti ritmul acum, pe final de an, lucru care nu iti sta deloc in fire si sa iti acorzi mai mult timp. Poate mergi intr-o vacanta, sau petreci timp cu familia. Orice te scoate din ritmul alert, pe care singur ti l-ai impus, te va ajuta sa te relaxezi si sa iti incarci bateriile pentru un an nou.

Urmeaza pentru tine, Berbec, si o perioada in care vei face ordine in cercul tau de prieteni. Aceasta triere te va ajuta pe termen lung.

Inceputul de an iti aduce noroc in cariera. Poate intri intr-o colaborare pe termen lung sau poate iti dezvolti afacerea. Vezi ca nu cumva noile sarcini sau volumul mare de munca sa te aduca la epuizare.

In perioada asta, nicio minciuna nevinovata nu te va scoate din bucluc. Cu Mercur Retrograd in Capricorn, totul iese la iveala. In plus, ar trebui sa iti organizezi bine agenda in perioada urmatoare si sa planifici totul cu atentie, pentru ca pot aparea incurcaturi.

Taur

Pe tine, Taur, tehnologia te va scoate din minti cat Mercur se va afla in Retrogradare. Iar daca lucrezi in domeniu, trebuie sa inveti sa-ti pastrezi calmul, pentru ca urmeaza o perioada care iti va da batai de cap. Vezi sa nu trimiti un mail unui alt destinatar, poate apar probleme cu internetul, sau poate pur si simplu pierzi date importante pentru ca nu le-ai salvat. Verifica asadar de mai multe ori inainte sa faci orice operatiune.

Urmeaza o perioada in care vei simti ca a venit timpul sa te aventurezi, poate pleci intr-o calatorie sau alegi sa studiezi ceva nou. Oricum, va fi ceva care te va scoate din zona de confort. Poate ca aveai nevoie de asta pentru a-ti da seama cum sa procedezi in continuare ca sa evoluezi in 2023. S-ar putea sa iti dai seama acum ca ai niste abilitati pe care nu le-ai exploatat la maximum, iar dupa jumatatea lunii ianuarie, sa decizi in ce directie vei merge.

Daca ai planificat o vacanta pentru finalul de an, verifica cu atentie programul zborurilor pentru ca pot sa apara intarzieri sau chiar anulari. Ori, daca ai comandat niste cadouri pentru cei dragi, vezi ca acestea sa ajunga la timp, sa nu te trezesti ca ramai fara ele. Oricum, pot aparea tot felul de probleme care necesita multa atentie din partea ta.

Nu esti un fan infocat al haosului si al suprizelor, insa pare ca vei avea parte de ele din plin in perioada urmatoare. Invata sa accepti schimbarea si sa treci peste intregul proces cu rabdare si optimism.

Gemeni

Pentru ca esti guvernat de Mercur, de fiecare data cand aceasta planeta retrogradeaza, ii simti efectele pana in maduva oaselor. Lumea ta poate sa fie data peste cap, insa, nu te speria. Tu esti un maestru al schimbarilor si al haosului.

N-ar fi rau sa te concentrezi cand vrei, de exemplu, sa trimiti un mesaj unei persoane. Ai toate sansele sa gresesti destinatarul.

Pentru ca Mercur retrogradeaza intr-un semn de pamant, nu te vei simti foarte confortabil, afectat fiind de efectul mai putin distractiv si amuzant al Capricornului.

Poate ca o sa simti nevoia de a te retrage pe final de an si de a reflecta la legaturile de iubire sau la parteneriatele pe care le-ai avut de-a lungul anului 2022. Poate, pe unele decizi sa le intaresti, iar pe altele le lasi sa plece. Aceasta triere te va ajuta sa vindeci si rani mai vechi. Vorbeste cu partenerul de viata daca simti ca sunt probleme care va destabilizeaza relatia. Vezi unde gresesti si cum poti sa repari.

Daca esti singur, cineva din trecut se poate intoarce in viata ta. Fii atent la lectiile pe care Universul vrea sa le inveti.

Rac

Ultima retrogradare a lui Mercur din acest acest an s-ar putea sa iti dea batai de cap mai mult decat de obicei.

Daca ai in plan o calatorie pentru finalul de an, ai grija la drum. Poate gresesti ruta, daca mergi cu masina personala, sau iei un alt autobuz si te ratacesti. Fii cu ochii-n patru.

Insa, dincolo de problemele din trafic, urmatoarea perioada va fi una destul de complicata pentru tine din punct de vedere afectiv. Se stie deja ca esti sensibilul zodiacului si ca pui multe lucruri la inima, mai mult decat ceilalti. O sa ai tendinta de a lua personal fiecare gluma spusa de ceilalti, poate ti se va parea ca anumite comentarii au rolul de a te critica, desi oamenii din jurul tau nu au intentii rele. Ai grija insa ca si glumele tale pot si usor interpretabile. Vezi sa nu ii ranesti pe altii, desi tu crezi ca ai cele mai bune intentii.

La inceputul anului, emotiile tale vor fi cele care te vor bulversa putin. Poate ca a venit timpul sa inveti sa te iubesti mai mult si sa incerci sa atragi doar energii pozitive in jurul tau.

Nu este o perioada buna sa investesti banii pe care ii ai. Este insa un moment excelent pentru a-ti trece in revista relatiile, mai ales cea romantica. La munca, gaseste o varianta ca tu si colegii tai sa lucrati in armonie si sa fiti productivi. In relatia de cuplu, vezi daca tu si partenerul de viata vorbiti aceeasi limba. Poti sa rupi legaturi in aceasta perioada, daca ele nu mai sunt atat de puternice, sau daca nu iti mai fac bine.

Leu

Mercur Retrograd te va infuria peste masura in momentul in care isi va pune amprenta asupra planurilor tale. Intarzierile, confuzia iti vor provoca un stres teribil. Ai grija la cheltuieli si planuieste-ti cu atentie calatoria, daca ai facut o rezervare. Si fii organizat!

In cele trei saptamani in care Mercur se va afla in mers Retrograd, ar trebui sa cureti drumul de buruieni ca sa poti apoi sa visezi inalt si sa deschizi un nou capitol al vietii tale.

Este nevoie sa iti pui lucrurile in ordine, sa iti formezi o rutina si sa renunti la tot ce simti ca te tine pe loc. Asa vei ajunge sa cunosti succesul in orice domeniu al vietii tale.

Intuitia ta va fi insa la cote maxime si nu te va lasa sa dai gres. Poate descoperi o tradare care, desi este dureroasa, te ajuta sa iti dai seama ce fel de oameni ai in jurul tau. Daca ai probleme cu banii, gasesti acum o rezolvare si iti faci un plan bine pus la punct ca sa te redresezi.

Fecioara

Aceasta ultima retrogradare a lui Mercur iti va da peste cap orice plan, oricat de bine organizat si perfect este. Iar asta va fi greu de dus de un semn de pamant centrat pe ordine si disciplina. Ca sa supravietuiesti acestei perioade, trebuie sa iti pastrezi calmul pentru ca orice furtuna se si termina la un moment dat.

Cu Mercur, guvernatorul tau, in Retrograd, un fost sau o fosta poate sa revina in viata ta. Sau reiei un proiect pe care l-ai abandonat in 2022. Energia Capricornului te conduce spre victorie pentru ca reusesti sa iti folosesti talentele la maximum.

Pentru o Fecioara care este constienta de fiecare lucru din casa si din viata sa si care reuseste sa rezolve orice neintelegere din jurul ei, Mercur aflat in Retrogradare produce niste schimbari importante si iti scoate la suprafata propriile confuzii. Si asta nu este intotdeauna de rau augur. Cateodata trebuie sa punem la indoiala tot ce credeam ca stim despre o anumita situatie ca sa evoluam. Poti sa inveti in perioada asta lucruri esentiale despre tine si despre cei din jurul tau.

Balanta

Pe tine, Balanta, Mercur Retrograd te impinge sa fii mai atent la portofel sau la contul din banca. N-ai incotro decat sa-ti controlezi cheltuielile. Iar daca treaba asta iti provoaca stres si agitatie, nu-ti varsa frustrarile pe cei din jur. Nu au nicio vina.

Este de asemenea o perioada in care trebuie sa-ti lasi emotiile sa iasa la suprafata si sa faci o scurta incursiune in trecut. Doar asa vei gasi cai de a te vindeca si de a-ti gasi puterea de a continua. In plus, e nevoie sa gasesti un echilibru in relatiile tale, fie ele de dragoste sau de afaceri.

Si pentru ca retrogradeaza in Capricorn, Mercur va provoca ceva agitatie la locul de munca sau in afacerea ta. E posibil sa simti la inceput de an ca nimic nu ti se leaga si ca pierzi timp pretios. Insa este o perioada scurta, care va trece si vei reusi sa te redresezi pe parcurs.

Scorpion

Finalul de an iti va aduce multe revelatii, Scorpion. Ai acum ocazia sa inlaturi din viata ta acele persoane care nu iti mai aduc nimic bun. Tot acum poti sa te concentrezi mai mult pe trecutul tau, sa descoperi situatiile peste care nu ai reusit sa treci si sa incerci sa le depasesti. Nu va fi usor. Pot sa revina in aceasta perioada in viata ta oamerni care te-au ranit, sau ai parte de confruntari destul de neplacute cu oameni din viata ta care nu iti mai aduc nimic bun.

Ca toti ceilalti, si tu vei fi afectat de intarzieri, probleme tehnice sau neintelegeri in comunicare. Insa, tot acum poti sa iti reevaluezi deciziile si sa privesti cu atentie acolo unde exista oportunitati. Poate o idee mai veche prinde acum contur.

In perioada urmatoare, ai tendinta de a deveni sensibil si putin instabil, lucru care nu ti se potriveste deloc. Dezorientarea aceasta va trece insa si vei redeveni asa cum te stie toata lumea, stralucitor si sigur pe tine. Incearca sa gandesti pozitiv!

Sagetator

Desi esti unul dintre cei mai echilibrati nativi din Zodiac, Mercur Retrograd nu te va ocoli. Poti sa transformi o comunicare slaba si ambigua intr-o adevarata drama, in special cu prietenii sau cu familia.

Tot in aceasta perioada, te concentrezi asupra finantelor. Vezi cat de bine ti-ai gestionat banii si cat de fezabile sunt planurile pe care ti le-ai facut pentru 2023. Insa tu ai visuri mari si vrei sa evoluezi constant, asa ca ai putea sa pui la cale strategii de a-ti mari veniturile. Si iti pui toata energia si tot timpul liber la bataie.

Se stie ca esti o zodie libera, care nu se teme sa se aventureze si pe care neprevazutul nu o destabilizeaza, ba mai mult, o provoaca si mai tare. Insa Mercur Retrograd te afecteaza intr-un mod in care iti taie libertatea de a face orice iti trece prin cap, fara a da explicatii. Nu suporti ca ale tale cuvinte sa fie gresit interpretate, insa va trebui sa iei orice situatie ca atare.

La inceput de an, devii nostalgic. Te intorci putin in trecut, poate e nevoie sa ierti anumite persoane, sau sa te ierti pe tine pentru unele lucruri pe care le-ai facut. Invata sa accepti tot ce ti s-a intamplat si sa privesti spre viitor cu optimism!

Capricorn

Mercur retrogradeaza in semnul tau, asa ca vei fi probabil unul dintre cei mai afectati. Pe tine munca si responsabilitatile te tin in priza tot timpul, esti concentrat, mai mult decat orice alta zodie, pe cariera, iar Mercur te incetineste si pe alocuri te blocheaza, asa ca nici nu o sa stii ce te-a lovit in perioada urmatoare. Nu este cazul sa te panichezi.

Asteapta ca aceasta perioada sa treaca, incearca in tot acest timp sa te reevaluezi si sa vezi imaginea de ansamblu, chiar daca ai impresia ca nimeni nu te intelege si ca nu te sustine. Incearca sa fii bland cu tine, nu te pedepsi pentru ca nu mai reusesti sa progresezi ca inainte.

Tehnologia iti va da si tie bataie de cap, deci ai grija cu dispozitivele din casa. Dincolo de aceste situatii putin mai complicate, trebuie sa inveti sa accepti lucrurile asa cum vin. Neintelegerile din urmatoarea perioada nu vor fi toate din vina ta, asa ca relaxeaza-te, fa lucruri noi, mergi intr-o vacanta si nu mai incerca sa controlezi tot pentru ca, pur si simplu, nu vei putea sa faci asta!

Varsator

In haosul produs de Mercur Retrograd, singurul lucru pe care il poti face este sa te retragi putin in singuratate si sa te deconectezi.

Cu Mercur care retrogradeaza in semnul Capricornului, te vei simti ca un peste in apa cand vine vorba de vise, iluzii si informatii codate. Haosul, care pe cei mai multi ii va destabiliza, pe tine nu te afecta atat de mult. Este momentul perfect sa iti incarci bateriile, sa te odihnesti si sa te concentrezi pe visurile si pe planurile tale de viitor. Nu iti va fi greu sa iti lasi imaginatia sa umble libera prin toata fiinta ta si gasesti motivatia de a continua.

Mercur Retrograd nu te va supara atat de tare cand vine vorba despre imaginea de ansamblu. Tu ai un mod unic de a privi lucrurile pentru ca insasi gandirea ta este abstracta.

Venus, care intra in zodia putin dupa inceputul anului, iti aduce o perioada extrem de frumoasa. Poate intra cineva in viata ta si iti inmoaie inima, iar tu o sa faci eforturi mari ca acel cineva sa te vada asa cum esti. Poate ar trebui sa te abtii de la glume nepotrivite, cat timp Mercur este Retrograd, ca cel de langa tine sa nu le inteleaga gresit. Il vei cuceri insa cu sinceritatea si cu farmecul tau personal.

Pesti

Pe tine, Pesti, Mercur Retrograd te pune fata in fata cu trecutul. Poate un fost iubit sau o fosta iubita revine acum in viata ta si intreaga situatie iti da o stare de disconfort, pentru ca acolo, undeva, anumite probleme emotionale au ramas nerezolvate. Pentru altii, reapar colegi sau prieteni din trecut si poate incepeti o colaborare.

Este de asemenea si un moment excelent pentru a te concentra pe dorintele si pe planurile tale pe termen lung. Ofera-ti timp suficient pentru a reflecta la viitor.

Se stie ca esti o persoana iubitoare si ca iti place sa fii incojurat de oameni dragi si sa formezi chiar o mica comunitate in jurul tau. Este important pentru tine sa ai persoane in jurul tau si lucrezi constant ca sa pastrezi aceste relatii. Insa Mercur Retrograd poate sa-ti incurce putin lucrurile, pentru ca pot aparea erori de comunicare. Poate ai tendinta sa iei lucrurile prea personal. Si nu este cazul.

Nici nu trebuie sa te simti vinovat pentru aceste neintelegeri. Poti sa dai vina pe planete pentru orice eroare tehnica sau de comunicare!

Sursa foto coperta: Image by rawpixel.com on Freepik.

 

Compatiblitate si Predictii