In seara zilei de 21 Decembrie, parasim energia optimistului Sagetator pentru ca Soarele isi incepe tranzitul prin semnul Capricornului. Momentul coincide si cu Solstitiul de Iarna sau inceputul iernii astronomice. Cea mai lunga noapte din an ne ofera prilejul perfect pentru a incepe sa facem lumina in intuneric.

Suntem invitati sa privim in interiorul nostru si sa scoatem la suprafata partile pe care le vrem ascunse. Astrele netezesc asadar drumul pentru 2023, iar noi suntem pregatiti spiritual pentru o noua calatorie, chiar inainte de Craciun.

Energia Soarelui in Capricorn

Capricornul este guvernat de Saturn, o planeta care nu te lasa sa iesi dintr-o situatie pana nu reusesti sa vezi unde gresesti. Primim asadar in aceasta perioada exact ce ne-am dorit, sau ceea ce am transmis la randul nostru in Univers.

Ce inseamna Soare in Capricorn? Inseamna ca energia Soarelui se impleteste cu cea a lui Saturn, planeta disciplinei si ne impinge sa ne recunoastem acele rani adanci pe care incercam sa le ascundem sub pres.

Este de asemenea un moment perfect sa lasam in urma ce nu ne mai aduce satisfactie si bunastare, sa renuntam la oamenii care ne fac rau sau sa plecam de la locul de munca. Daca nu vom gasi puterea de a lua aceste hotarari, Universul le va lua in locul nostru.

Poate ca e timpul acum pe final de 2022 sa te gandesti cum erai in decembrie 2021. La ce ai renuntat, ce ai pierdut, cum te-ai transformat in ultimul an. A venit asadar momentul bilantului. Trebuie sa il facem ca sa stim de unde pornim si incotro mergem.

Daca te-ai nascut cu Soarele in Capricorn?

Esti o persoana  responsabila si matura. Iti faci planuri pe termen lung, ai scopuri precise si nu te lasi pana nu iti indeplinesti obiectivele. De aceea, este posibil sa te simti cateodata exclus pentru ca te aliniezi cu greu la viata moderna pe care altii o imbratiseaza din plin.

Daca te-ai nascut cu Soarele in Capricorn, vrei sa detii puterea si tii mult la statutul tau in societate, uneori chiar si cu pretul compromisului. Pentru tine, viata reprezinta o scara, iar scopul principal este sa urci pana in varf, in timp ce altii se mai multumesc si cu mediocritatea.

Poate ca acestea sunt motivele pentru care ti-ai castigat reputatia de persoana rece, calma si distanta. Nu te lasi ghidat de emotii si fantezii. Tu stralucesti cu adevarat cand lupti pentru ceea ce iti doresti. Esti ambitios, iesi in fata si nu astepti ca altii  sa munceasca pentru tine. Poti sa fii si incapatanat, insa asta doar pentru ca vrei cu orice pret sa iti atingi obiectivele.

Preluam si noi ceilalti din aceasta energie a Capricornului si am putea in perioada aceasta sa ne mobilizam si sa punem osul la treaba, pentru ca lucrurile cu adevarat importante se obtin cu munca si determinare.

Cum iubeste Capricornul?

In iubire, Capricornul cauta stabilitatea si va intra intr-o relatie doar cu o persoana pe care o respecta.  In relatia de dragoste, va ramane centrat pe stabilitate si reuseste sa creeze o viata confortabila acasa.

Nu se grabeste sa se aseze la casa lui, prefera sa astepte pana mai tarziu in viata.  Desi pare ca isi iubeste mai mult serviciul, Capricornul este o persoana iubitoare si in viata de cuplu si esti capabil de multe sacrificii pentru a-si intretine familia.

Nu lasa pe oricine sa intre in viata lui, insa, cine reuseste sa patrunda in lumea sa, va descoperi o persoana care este dispusa sa mute muntii din loc pentru persoana iubita.

Sursa foto coperta: Image by standret on Freepik.