Iata-ne ajunsi in ultima Luna Plina din 2022. Urmeaza o perioada plina de petreceri si momente frumoase alaturi de cei dragi, sub energia Soarelui in Sagetator. Este insa si timpul sa lasam trecutul in urma si sa pasim in Noul An cu planuri de viitor si cu optimism. Si ce moment mai bun puteam gasi?

Luna Plina in Astrologie

Luna este cea care ne arata cum simtim, ce emotii ne incearca si ce trairi ascundem. Cand este in opozitie cu Soarele, apare fenomenul de luna plina care se formeaza, an de an, in fiecare dintre cele 12 semne zodiacale.

Pe 8 decembrie, Luna Plina se formeaza in semnul Gemenilor si actioneaza ca un declansator. Poate sa reaprinda rani vechi pentru ca noi sa le vindecam. Ultimele saptamani din an vor fi asadar intense. Suntem temperamentali si ne spunem parerea clar si raspicat.

Cum ne afecteaza Luna Plina

Fenomenul de Luna Plina este recunoscut pentru puterea lui de a ne pune fata in fata cu emotiile pe care le tinem ascunse. Exista sanse mari sa apara scantei si sa aiba loc schimburi grele de cuvinte. Energia acestei luni ne ajuta sa fim insa mai intelegatori cu noi insine. Trebuie sa acceptam ca suntem oameni si ca suntem supusi greselii.

Asa cum corpul nostru are nevoie de apa si hrana ca sa supravietuiasca, trebuie sa ne hranim si sufletul cu ceea ce ii aduce bucurie si vindecare.

Energia Lunii pline va fi amplificata si de prezenta lui Mercur care isi incepe retrogradarea la finalul lunii. Energia acestui fenomen ne provoaca la maximum. Poate ne ies din gura cuvinte rautacioase, poate vorbim fara sa gandim. Poate chiar descoperim ca suntem victimele unei inselaciuni, sau ca cineva ne minte. Este insa momentul sa decidem unde ne consumam energia. Pe ce sa ne concentram si la ce sa renuntam!

Este de asemenea important sa intelegem ca, prin simpla noastra natura, nu putem sa fim tot timpul plini de pace si lumina. Sigur ca nu este usor sa fii dezamagit, sa suferi si sa te accepti cu bune si cu rele. Dar cum sa evoluezi fara sa eliberezi toata furia acumulata in suflet?

Neptun este de asemenea activ in timpul acestei lunatii. Intuitia este la cote maxime, poate se clarifica niste lucruri, poate ca facem lumina intr-o situatie. Este important sa te intrebi daca mergi pe drumul potrivit? Nu te poti astepta la un rezultat diferit daca tu continui sa procedezi in acelasi mod. Unele lucruri se pot rupe, dar este sansa ta de a elibera ceea ce nu iti mai face bine.

Ritual de Luna Plina

Fii atent la emotiile tale! Poate ai nevoie de meditatie, de o plimbare in aer liber sau de o baie cu uleiuri esentiale ca sa iti revii.

Fii atent la gandurile tale, la cum esti perceput de ceilalti. Ai grija la ce scoti pe gura si vezi daca este in concordanta cu ceea ce ai in minte. Renunta la tiparele vechi si lasa noul sa patrunda in viata ta.

Ia-ti timp sa respiri profund. Elibereaza-ti mintea de tensiunea acumulata si raspunde la urmatoarele intrebari:

Ce sunt dispus sa las in urma?

Unde am excelat anul acesta?

Ce lectii am invatat?

Ce schimbari trebuie sa fac?

Sursa foto coperta: Image by Freepik.