Revenim cu picioarele pe pamant. Dupa o luna in care am visat la ceea ce ne dorim si ne-am facut planuri de viitor, a venit momentul sa trecem la treaba!

Pe 07 Decembrie, Mercur, planeta responsabila de comunicare, invatare si gandire, paraseste semnul Sagetatorului si se indreapta catre un semn mai asezat si mai concentrat pe actiune.

Capricornul nu iese in fata cu povesti idealiste si nici nu reuseste sa farmece audienta, asa cum o face cu brio Sagetatorul. El actioneaza! Iar cand planeta comunicarii se muta in semnul Capricornului, avem cu totii energia de a munci pentru visurile noastre. Ni se cere insa disciplina!

Energia lui Mercur in Capricorn ne face sa fim poate mai autoritari si putin grabiti cand vine vorba sa ducem la bun sfarsit un lucru. Din acest motiv, este bine ca in aceasta perioada sa nu uitam sa ne bucuram de viata.

Muncim, profitam de fiecare mica victorie pe care o obtinem si ne luam pauze in care sa facem ceea ce ne place, mai ales ca se apropie Craciunul. Poate petrecem sarbatorile in familie, sau mergem intr-o vacanta.

Este, de asemenea, cel mai bun moment sa ne dam un restart, dupa o perioada in care am avut parte de transformari de tot felul. Iar acest tranzit al lui Mercur in Capricorn este prilejul perfect sa ne gandim la dorintele de Anul Nou. N-ar fi rau sa incercam sa ne punem pe primul loc!

Cei nascuti cu Mercur in Capricorn

Au o minte organizata, sunt acele persoane care isi programeaza viata in cele mai mici detalii. Nu se abat de la planurile lor, tocmai pentru ca le-au analizat indelung si au planificat cu grija fiecare pas, cu mult timp inainte.

Au tendinta sa devina usor sceptici si incapatanati. Sunt suspiciosi atunci cand ceva nou apare in viata lor. Sunt atat de meticulosi incat pot sa devina obositori pentru cei din jur.

Nu iau niciodata decizii pe baza emotiilor de moment. Cantaresc bine lucrurile. Pentru ei timpul este pretios si nu sunt dispusi sa il risipeasca cu lucruri care nu conteaza atat de mult.

Capricornul are autoritate, iar Mercur ii aduce un plus de greutate. Concentrat spre lucruri cu adevarat importante, reuseste sa fie un lider desavarsit.

Un astfel de nativ poate ajunge sa fie intimidant. Il recunosti intr-o sedinta de lucru pentru ca el este cel care indica punctele slabe ale unui proiect si da solutia. Pentru ca este metodic, poate sa devina lent.

Barbatul cu Mercur in Capricorn

Nu vorbeste niciodata mai mult decat trebuie. Este puternic si exigent. Ii este greu sa recunoasca atunci cand nu are dreptate pentru ca nu suporta sa para slab in fata celorlalti. Este rezervat, insa te poti baza pe el in situatii dificile. Nu va accepta in viata lui o persoana care nu este la fel de pretentioasa ca el. Are nevoie de cineva rabdator in viata lui pentru ca poate sa devina greu de suportat.

Femeia cu Mercur in Capricorn

Este realista, muncitoare si responsabila. Nu se implica intr-un lucru pana nu e sigura ca are de castigat. Pune pret pe detalii si este constiincioasa. Ii este greu sa accepte ideile celorlalti. Isi doreste un partener puternic pe care sa se poata baza. Pentru ca ea insasi este o femeie puternica si se descurca in orice situatie.

Mercur Retrograd

Pe masura ce anul se incheie, trebuie sa ne pregatim pentru ultimul Mercur Retrograd al anului. Ii vom resimti efectele incepand cu 22 Decembrie, in haosul pe care il aduce in vietile noastre… de la un aparat electric stricat si pana la revenirea unor oameni din trecut, poate un fost sau o fosta. Ni se ofera insa si sansa de a clarifica tot ce am trait si de a lasa in urma trecutul cu ale lui greseli.

Oricum ar fi, stim acum pe cine o sa dam vina daca ni se anuleaza un zbor, sau  daca informatia pe care vrem sa o transmitem nu ajunge asa cum trebuie la ceilalti!

Sursa foto coperta: Image by kjpargeter on Freepik.

 

Hartile astrale Natala si Karmica