Pe 29 Octombrie 2022, Planeta comunicarii – Mercur paraseste politicoasa Balanta si se indreapta spre incisivul Scorpion. Sub aceasta influenta, avem nevoie de cuvinte alese cu grija.

Mercur este Planeta care influenteaza modul in care gandim si comunicam. Ne aduce inteligenta, intelepciune si influenteaza schimbul de informatii.

In momentul in care Mercur se deplaseaza prin semnul Scorpionului, gandurile noastre se indreapta catre a pune intrebari profunde pentru a intelege mai bine scopul vietii. Si nu numai.

Incepe o perioada a cunoasterii de sine, cand discutiile superficiale nu isi au locul. Nu avem rabdare sa pierdem vremea cu oameni care nu ne incarca benefic, vrem sa ne luam doar ce e mai bun de la cei din jur. In schimb, poate fi o perioada foarte eficienta pentru a vorbi despre probleme dificile legate de relatii, bani, sexualitate.

Scorpionul este un semn extrem de curios, care nu se multumeste niciodata cu ceea ce se afla pur si simplu la suprafata. Stie ca adevaratele comori se gasesc atunci cand sapi un pic mai mult.

Doar ca… in tranzitul lui Mercur s-ar putea sa nu fim mereu fericiti cu ceea ce descoperim. Este ca si cum vom vedea partile intunecate din noi: ies la iveala temeri si dorinte acunse.

E momentul sa le confruntam si sa le intelegem ca sa ne eliberam. Doar scapand de ideile vechi, putem face loc pentru cele noi.

Putem confrunta gandirea negativa cu instrumentele pe care le avem la indemana – meditatie, tinem un jurnal, dans, terapie, yoga. E o perioada excelenta de a lasa in urma ganduri.

Mercur in Scorpion se joaca mult cu mintea noastra. Devenim, poate chiar fara motiv, mai suspiciosi, ne pregatim pentru ce este mai rau. Atentie sa nu ii acuzam pe cei dragi de lucruri pe care nu le-au facut, doar pentru ca le avem noi in cap! Ne facem filme, traim in realitatea noastra, asta ar putea fi periculos.

Pentru ca suntem mai dispusi sa punem intrebarile cu adevarat dificile, am putea in cele din urma sa obtinem raspunsurile de care avem nevoie pentru a deveni mai apropiati in acest proces.

Ce inseamna daca te-ai nascut cu Mercur in Scorpion

Persoanele nascute sub influenta lui Mercur in Scorpion pot fi adesea intense, ironice, sarcastice. Percep si proceseaza lumea intr-un mod foarte intens, ceea ce ii face in permanenta sceptici si precauti.

Tii la intimitatea ta mai presus de orice. Esti capabil sa te deschizi si sa te impartasesti in moduri intense si pasionale, dar numai atunci cand ai atins un nivel de incredere reala intr-o relatie sau prietenie. Din acest motiv, ai tendinta de a avea legaturi profunde si emotionale cu ceilalti si este posibil sa iti fie foarte greu sa renunti la oameni.

Uneori ai probleme de intimitate si iti este greu sa te deschizi in fata unui partener nou.

Sursa foto coperta: Image by Allexxandar on Freepik.