Te-ai intrebat vreodata care este semnificatia unui echinoctiu sau solstitiu si cum se leaga acestea de astrologie? Deloc surprinzator, exista o semnificatie majora pentru aceste perioade de timp si fiecare dintre ele aduce ceva in comun.

Un echinoctiu ne vorbeste despre relatia noastra aici, pe Pamant, cu Soarele in orice anotimp.

Primul lucru de retinut despre un echinoctiu sau un solstitiu este ca ele marcheaza inceputul unui nou anotimp.

Exista doua puncte de echinoctiu in fiecare an (primavara si toamna) si doua puncte de solstitiu (vara si iarna). Fiecare dintre ele corespunde unuia dintre cele patru semne cardinale ale zodiacului – cunoscute si sub numele de axa cardinala.

Aceasta axa este extrem de importanta in astrologie, deoarece este locul in care gasim unghiurile puternice intr-o harta natala. Acestea sunt puncte de manifestare a energiei. Sunt puncte extrem de sensibile din harta ta care declanseaza fiecare eveniment major din viata. Fiecare dintre aceste puncte de pe axa cardinala se va corela cu una dintre cele patru directii cardinale (nord, sud, est, vest).

Cuvantul echinoctiu se traduce in latina prin „noapte egala”, deoarece in timpul unui echinoctiu ziua si noaptea vor avea o durata egala.

Echinoctiul de primavara incepe in jurul datei de 21 Martie si marcheaza inceputul noului an astrologic in zodiacul tropical, deoarece Soarele va intra in Berbec – primul semn din zodiac. Acesta este, de obicei, un moment al noilor inceputuri si am ajuns sa asociem echinoctiul de primavara cu un „inceput”.

Aceasta perioada a anului a devenit legata de „recolta” si de culegerea fructelor muncii noastre. In acelasi timp, aduce in discutie un anumit respect pentru faptul ca acum, noptile vor deveni mai lungi si este timpul sa conservam energia si resursele.

Echinoctiul de toamna ar ajuta la restabilirea echilibrului necesar in viata fiecaruia. Acest lucru va poate oferi, de fapt, un aer proaspat de relaxare.

Soarele va intra in semnul zodiacal al Balantei pe 23 Septembrie. Acest semn de Aer este eternul cautator si aducator de armonie si echilibru, conform Astrologiei. Asadar, aceasta aparitie a Echinoctiului si miscarea Soarelui in Balanta ne-ar da un imbold cu privire la obiectivele si lectiile pe care le-am inceput in momentul Echinoctiului din martie.

Definitia Echinoctiului de toamna infatiseaza o zi si o noapte egale. Acest lucru ofera o vibratie suplimentara pe care o putem folosi pentru a lucra asupra acelor domenii ale vietii care sunt dezechilibrate.

Desi de multe ori ne putem teme de schimbare si ne este greu sa renuntam la anumite momente, persoane si experiente, nu este nimic de care sa ne speriem. Gandeste-te la ea ca la o modalitate de a te alinia acolo unde ar trebui sa fii.

Ce este diferit la echinoctiul de toamna din 2022?

In acest an, Mercur se va afla in retrogradare si va trece pe langa Soare la scurt timp dupa echinoctiu. Gandeste-te la Soare si la Mercur ca la doua nave care trec una pe langa cealalta, pe masura ce soarele intra in Balanta.

In acelasi timp, Mercur va retrograda in afara semnului Balantei, ceea ce poate provoca diverse peripetii si agitatii. Atunci cand Mercur este retrograd, el aduce in calea reveniri si revizuiri. S-ar putea sa trebuiasca sa te intorci la ceva ce credeai ca s-a terminat, dar vestea buna este ca vei avea sansa de a reface si de a face lucrurile mai bine.

Modul in care abordezi posibilitatile acestui echinoctiu depinde de semnul tau de nastere.

Pe langa situatia cu Mercur, energia lui Marte se va afla in semnul Gemenilor, ceea ce va oferi ambitie si entuziasm semnului intelectual si social al Gemenilor. Dar Marte, impreuna cu o serie de alte planete, va fi si el retrograd spre final de octombrie.

Va fi o perioada plina de provocari, dar si de entuziasm si potential de creativitate – si este esential sa procedati cu prudenta si sa faceti tot posibilul sa ramaneti cu picioarele pe pamant.

Odata cu apropiatul Echinoctiu de toamna, adunati energia si norocul pentru a da tot ce aveti mai bun pentru imbunatatirea vietii dumneavoastra. Fie ca echinoctiul din aceasta perioada sa aduca noroc imens, echilibru, bucurie si abundenta pentru toata lumea!

Ce e bine sa faci in perioada Echinoctiului de Toamna?

Faceti plimbari lungi si constiente in natura.

Frecati-va talpile picioarelor pe o rola sau o piatra de presopunctura. Aceasta ajuta la incalzirea talpilor si ajuta la ancorarea pe pamant.

Ascultati muzica linistitoare.

Sursa foto coperta: www.skyatnightmagazine.com.

 

Consultatii Astrologice