Incepe sezonul Balantei, semn ca vine toamna, sezonul in care cantarim, analizam, facem planuri.

Balanta este al saptelea semn al zodiacului (23 Septembrie – 22 Octombrie) si este reprezentata de balanta dreptatii.

Semn cardinal de aer, guvernat de Venus, Balanta este adesea asociata cu justitia, echilibrul, frumusetea si armonia.

Este un semn de aer cu o orientare catre echilibru si armonie.

Balanta se straduieste sa creeze echilibru in toate domeniile vietii.

Condusa de Venus, planeta care guverneaza dragostea, frumusetea si banii, Balantele adora arta inalta, intelectualismul si cunoasterea.

Caracteristici si secrete

Balanta este un semn cardinal, ceea ce inseamna ca nativii sunt excelenti la lansarea de noi initiative. Cu toate acestea, deoarece Balantele iau in considerare mai multe perspective in toate demersurile, se lupta cu indecizia.

In loc sa caute in mod constant perspective externe, Balantele ar face bine sa isi dezvolte (si sa aiba incredere) propria intuitie. Lasand la o parte ambivalenta lor caracteristica, Balantele pot naviga in aproape orice situatie sociala, rezolvand fara efort conflictele prin simpla activare a farmecului.

Semnul opus Balantei, Berbecul, este cunoscut pentru indrazneala. Balanta, pe de alta parte, prefera sa mentina pacea, asa ca este posibil sa fi auzit ca Balantele sunt nonconflictuale.

Ca si celelalte semne de aer, Varsator si Gemeni, Balanta este interesata de idei si idealuri – de gasirea ordinii sociale si de semnalarea nedreptatilor si inechitatilor pe parcurs.

Ei sunt cei care intreaba: Ce este dreptatea? Ce este corect? Cine este lasat pe dinafara?

Balantele cantaresc argumentele pro si contra din orice. Pe de o parte, acest lucru poate fi minunat. Pe de alta parte, poate fi destul de obositor.

In plus, Balantele pot fi atat de concentrate pe a-i ajuta pe ceilalti sa pastreze pacea incat nu se apara intotdeauna. Este important pentru ei sa vocalizeze atunci cand sentimentele lor sunt ranite, in loc sa bage totul sub pres. Au nevoie sa invete ca uneori e bine sa accepte greutatile in viata.

Balanta in dragoste si sex

Balantele sunt cuplate in mod regulat, nu pot sta singure. Ele trebuie sa fie atente la cautarea de atentie in afara limitelor convenite ale relatiei lor. Deoarece incearca sa ii mentina pe toti fericiti si implicati, ei pot fi tentati sa depaseasca limitele intelegerilor cu partenerii lor. Balantele care fac pe plac oamenilor trebuie sa-si aminteasca faptul ca fericirea celor dragi si sanatatea relatiilor lor este mai importanta decat mentinerea atentiei admiratorilor indepartati.

Faptul ca sunt guvernate de Venus inseamna sunt, de asemenea, cunoscute pentru faptul ca se bucura de cele mai fine lucruri din viata.

Le place sa fie rasfatate, ingrijite si merg la cele mai bune restaurante din oras. Se vor bucura de intalniri la teatre, galerii de arta si oriunde le permite sa priveasca oamenii si sa absoarba ceva arta si cultura in acelasi timp.

Mai presus de toate, Balantele stiu ca dragostea este mai mare decat doar doi oameni: Este vorba despre etica, corectitudine si despre a ramane credinciosi fata de ei insisi. Ei tanjesc dupa un parteneriat dinamic in care politica, viziunea, arta, cultura si justitia pot fi in centrul atentiei.

 

Hartile astrale Natala si Karmica

Balanta in relatiile de prietenie

Prietenul tau Balanta este probabil un magician al conversatiei, care poate distra audienta in tot felul de situatii sociale.

Ca toate semnele de aer, Balanta este curioasa din punct de vedere social si este mereu interesata de modul in care oamenii interactioneaza si gandesc.

Balantei tipice ii place sa fie atenta la ceea ce este corect si face tot posibilul sa ramana impartiala, ascultand toate partile argumentelor, fara sa sara la concluzii pripite sau sa reactioneze din furie.

Ei stiu ca toate argumentele au mai multe parti si sunt curiosi sa le auda.

Aceasta zodie este, de asemenea, renumita ca fiind flexibila si fericita sa isi lase partenerul sau prietenii sa ia deciziile cu privire la unde sa mearga si ce sa faca.

Balanta in cariera si bani

Fiind un semn guvernat de Venus si orientat spre echilibru, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca joburile tipice implica medierea, lupta pentru ceea ce cred si artele. Locurile de munca populare pentru acest semn includ tot ceea ce tine de domeniul juridic, design sau resurse umane.

Oricare ar fi profesia in care se regasesc Balantele, ele isi vor asuma adesea rolul de mediator.

Acest lucru inseamna ca atunci cand cineva de la birou trebuie sa rezolve o disputa sau sa-si dea seama ce este corect, Balantele vin de obicei in ajutor.

Ei poseda superputerea de a fi capabili sa vada lucrurile din mai multe puncte de vedere. Si, din pacate, acest lucru poate duce la o doza mare de indecizie si anxietate.

Balantelor le place sa fie apreciate si le va fi greu sa se dea la o parte daca cineva are o problema cu o decizie pe care au luat-o la birou.

Compatibilitatea Balantei

Balantele graviteaza de obicei spre persoane care le pot ajuta sa lupte pentru ceea ce este corect. Iata care sunt semnele lor cele mai compatibile si incompatibile in prietenie si dragoste.

In general, cele mai compatibile semne pentru prieteniile si relatiile romantice ale Balantei sunt semnele de aer (Gemeni, Varsator si alte Balante), deoarece vorbesc aceeasi limba aeriana.

Desi pot exista obstacole pe parcurs, Balanta se poate potrivi bine cu zodia opusa Berbecului, iar cei doi au multe de invatat unul de la celalalt.

Sursa foto coperta: Image by Vectonauta on Freepik.