Scoateti covorul rosu, intram in sezonul Leului! Leul este guvernat de Soare, corpul ceresc care guverneaza viata si vitalitatea.  In astrologie, Soarele simbolizeaza combustibilul, energia si forta vitala care alimenteaza toate celelalte planete. In timp ce luna guverneaza emotia, Soarele straluceste peste tot – oferindu-ne viata si lumina in acest proces.

Soarele nu retrogradeaza niciodata si, la fel, Leii sunt renumiti pentru stabilitatea, loialitatea si consecventa. Sunt prieteni si iubiti dedicati, care pun suflet in fiecare relatie. Leii au tendinta de a fi plini de energie primara, creativa. Acesta este un semn care intruchipeaza focul care traieste in noi toti.

Nativii Leu vor sa vada si sa fie vazut, sa straluceasca – la fel ca Soarele, motiv pentru care Leul este asociat cu vizibilitatea, atentia, curajul, generozitatea si tendintele creative.

Plini de viata, teatrali si pasionali, Leii adora sa se bucure de lumina reflectoarelor si sa se celebreze pe ei insisi, ca niste dive astrologice 🙂

Acest semn fix este cunoscut pentru ambitia si determinarea sa, dar, mai presus de toate, Leii sunt celebrati pentru curajul lor remarcabil.

Exista, desigur, o latura de umbra in toata aceasta energie si lumina. La fel ca majoritatea semnelor de foc, Leii sunt predispusi la epuizare dupa zile lungi in care se scalda in lumina reflectoarelor. Leii ar face bine sa se asigure ca se odihnesc, se relaxeaza si se reincarca la nevoie.

In plus, Leii sunt adesea perceputi ca fiind egocentrici. Sa-si faca timp pentru a-i ajuta pe ceilalti si sa-si aminteasca faptul ca lumea nu se invarte in jurul lor (chiar daca isi doresc acest lucru.

In cele din urma, Leii pot fi usor jigniti daca simt ca nu primesc suficienta atentie. In acele momente, ar trebui sa isi aminteasca faptul ca au o bogatie de lumina interioara si de viata din care se pot trage. Soarele straluceste pe toata lumea cu generozitate, iar Leii, in cele mai bune momente, fac acelasi lucru. Daca un Leu se simte „nevazut”, ar trebui sa-si lumineze altii si o vor primi inapoi in schimb.

Leul in dragoste si sex

Leul are nevoie sa se simta celebru chiar si in dragoste. Ei vor sa fie centrul lumii partenerului lor. Ca toate semnele de foc, Leii au nevoie ca relatiile sa se simta fierbinti, pasionale si incitante.

Pot fi cunoscuti pentru manifestarile publice de dragoste si atentie, Leii poseda, de asemenea, tandrete si afectiune in spatele scenei. Asadar, inainte de toate, Leii sunt parteneri loiali, curajosi si generosi.

Leul in relatiile de prietenie

De obicei, Leii sunt sufletul petrecerii si au nevoie de un grup de prieteni urias. Exact ca o audienta la un spectacol! Un mare dar al acestui semn este capacitatea de a lumina o camera – incalzind pe toata lumea din ea.

Exista un element de inchinare in tot ceea ce face Leul. Leii sunt capabili sa gaseasca elementele oamenilor care merita sa fie tinute in mare stima si sa ii faca sa se simta speciali si unici. Leii au nevoie de acelasi tip de atentie in schimb. Asa ca, daca ai prieteni in zodiac Leu, asigura-te ca le spui cat de speciali sunt.

Leu in cariera si bani

Nu va fi o surpriza faptul ca multi Lei fie se straduiesc sa devina, fie devin faimosi. Un Leu tipic este foarte potrivit pentru o cariera in actorie, muzica sau oricare dintre artele spectacolului.

Carisma naturala a Leilor ii face sa fie foarte buni cu oamenii. Locul lor este afara, nu sa munceasca in spatele scenei. O cariera in relatii cu publicul in PR, publicitate sau mass-media li s-ar potrivi de asemenea foarte bine.

Indiferent de profesia lor, Leii vor dori sa fie recunoscuti pentru munca pe care o fac. Nu uitati: Leul este un semn de foc fix. Natura lor fixa inseamna ca tanjesc dupa consecventa. Asa ca, de obicei, vor alege o singura cariera si se vor tine de ea. Odata ce se amplaseaza intr-un rol care le place, sunt adesea colegi de incredere, loiali si generosi.

Compatibilitatea Leului 

Nu exista nicio regula cand vine vorba de compatibilitate astrologica, dar Leii tind sa graviteze spre persoanele care ii pot face sa se simta vazuti si auziti. In general, cele mai compatibile semne pentru prieteniile si relatiile romantice ale Leilor sunt semnele de foc: Berbec, Leu, Sagetator. Semnele de aer (Gemeni, Balanta, Varsator) au, de asemenea, o energie dinamica si rapida si ar putea functiona bine pentru un Leu.

Incompatibilitate: Zodiile de apa (Rac, Pesti, Scorpion) si semnele de pamant (Taur, Fecioara, Capricorn). Asta pentru ca ar putea fi mai dificil pentru Lei sa relationeze cu aceste semne, deoarece natura lor cu picioarele pe pamant nu se preteaza la stralucirea si drama pe care Leii le cauta.

Sursa foto coperta: Boho background vector created by Vectorium – www.freepik.com.