Cu siguranta ai auzit despre Ascendent si Descendent in Astrologie, dar poate nu cunosti exact explicatia acestora si cum iti influenteaza personalitatea. Cum se determina Ascendentul si Descendentul si ce simbolizeaza acestea in astograma? Ce laturi ale caracterului tau influenteaza acestea si cum te pot ajuta pentru a te cunoaste mai bine?

Alaturi de zodia ta, Ascendentul si Descendentul formeaza un tot unitar, alcatuindu-ti harta natala. Ascendentul si Descendentul se afla la capetele opuse ale Hartii tale Natale, in Casa a I-a si in Casa a VII-a.

Ascendentul, sau Semnul Rasaritului, se afla in stanga, la orizontul estic, acolo unde Soarele urca pe cer in zori.

Descendentul se afla in dreapta, pe orizontul vestic, unde Soarele coboara sub orizont la apus.

Cu toate ca se afla in Case opuse pe Harta Natala, Ascendentul si Descendentul mai degraba conecteaza decat divizeaza, jumatatile separate ale unei Harti.

Ce este Ascendentul?

Zodia natala este reprezentata de zodia in care se afla Soarele in momentul in care te-ai nascut si este determinata de data nasterii. Zodia ascendenta se calculeaza in functie si de ora nasterii, dar si pozitia geografica la momentul nasterii si e reprezentata de zodia care se ridica in orizontul estic la momentul nasterii.

Ascendentul se pozitioneaza in Prima Casa a Sinelui, domeniul a tot ceea ce esti si ceea ce vrei sa vada lumea despre tine. Acestea sunt calitatile pe care le vezi si le accepti in tine, pe care le porti cu mandrie pentru ca toata lumea sa le vada. Soarele tau poate fi cel care se afla in centrul personalitatii tale planetare – ego-ul tau, constientul tau, identitatea ta – dar ascendentul este imaginea construita pentru lumea exterioara. Este modul in care te imbraci, cum iti aranjezi parul, cum te machiezi, cum iti faci unghiile, cum te incalti. Este modul in care iti tii corpul, expresia fetei tale si felul in care privesti lumea. Este ciudateniile de personalitate pe care le spui oamenilor ca le ai, cum stii ca esti, cum vrei sa te vezi. Am putea spune ca ascendetul reprezinta o masca pe care ti-ai creat-o, o anumita identitate formata din  calitatile care iti plac si pe care le admiri cel mai mult la tine.

Ce este Descendentul?

Descendentul este zodia diametral opusa Ascendentului, asadar este zodia care coboara in orizontul vestic la momentul nasterii. Descendentul se plaseaza in casa a saptea, casa care vorbeste despre compatibilitatile zodiilor, relatii, parteneriate.  Denumita uneori „Partea ta de umbra”, fiind opusul ascendentului tau, acest Semn este tot ceea ce nu esti in aparenta. Acestea sunt trasatori de care te disociezi, pe care le negi, le reprimi, le ignori sau refuzi sa recunosti ca exista in personalitatea ta.

Interesant este faptul ca, de fapt,  esti atras de calitatile acestui Semn. De aceea vei observa ca multe dintre persoanele pe care le intalnesti si cu care formezi relatii sunt guvernate, fie prin zodie sau ascendent, de semnul tau zodiacal descendent. De ce? Explicatia sta tocmai in casa numarul VII in care se plaseaza descendentul, cea guverneaza compatibilitatea intre zodii.  Este un fel de magnetism de tipul „contrariile se atrag”.

Descendentul este o parte foarte importanta din cine esti. S-ar putea sa nu o vezi, sau sa incerci sa o reprimi, sa o ingropi adanc dar este acolo. Partenerii tai, iubiti/soti si toti ceilalti din Casa a Saptea iti vor spune trasatori specifice descendentului, pentru ca asa te vad ei. Tu te vezi prin ascendent si asa vrei sa te prezintii lumi, iar partenerii te vad prin descendent. S-ar putea ca initial sa negati acest lucru. Dar fa un pas in afara ta si priveste-ti actiunile prin ochii altcuiva si s-ar putea sa-ti dai seama cat de diferit de tine insuti esti atunci cand esti in preajma cuiva pe care il iubesti.

Cunoscand mai bine trasaturile descendentului iti va oferi posbilitatea de a uni ascendentul si descendentul, completand harta natala a caracterului tau.  Asta este posibil incorporand descendentul in identitatea ta si iubind si acceptand partile din tine pe care nu vrei sa le recunosti. Faci acest lucru atragand in viata ta persoane care intruchipeaza aceste calitati, formand relatii exterioare pentru a uni fortele interioare ale propriei tale personalitati. Atunci cand rezolvi problemele cu ei, apropii aceste doua capete ale hartii tale. Iar atunci cand puteti in sfarsit sa va asumati aspectele ascunse ale personalitatii voastre, nu veti mai avea nevoie sa treceti prin cicluri de parteneriate diverse pentru a va ilumina adevarata personalitate.

Daca esti interesat sa afli mai multe despre compatibilitati, prietenii intre zodii, priveste catre ascendent. In Casa VII a relatiilor vei afla aspecte interesante ale partenerului amoros pe care il alegi, dar si a oamenilor cu care te inconjori de obicei, sau despre cel mai bun prieten.

Ascendent Berbec – Descendent Balanta

Ascendentul in Berbec vede lumea printr-o lentila egocentrica, esti spontan, competitiv, agresiv, entuziast, energic, independent, atletic. Ai imprumutat de la Berbec, de asemenea, un temperament violent, o capacitate de atentie scurta si o personalitate ofensiva/combativa, aspecte care nu te rusineaza, ci pe care ti le atribui drept calitati.  De fapt, tot ceea ce vezi in tine este mai bun – esti mai puternic, mai destept, mai cool, mai capabil si mai talentat decat majoritatea, si consideri este greu sa fii increzut cand tu ai dreptate. O mare parte din succesul tau de-a lungul vietii provine din determinarea ta unica de a castiga si din cantitatea de incredere pe care o ai in tine, asa ca este greu sa-ti spui sa o reduci doar pentru ca persoana ta provocatoare ii face pe ceilalti sa fie nesiguri.

Descendentul tau din Balanta (semnul opus Berbecului), ceea ce arata ca pentru tine, sinceritatea – indiferent cat de inconfortabil ii face pe oameni – este intotdeauna mai buna decat manipularea inselatoare sau ocolirea problemei. Ii tragi la raspundere pe oameni cu privire la prostiile lor. Arati cu degetul spre problema si spui primul lucru care iti vine in minte, indiferent cat de nepoliticos sau insensibil ar putea fi acest lucru pentru ei. Rareori te gandesti sa fii sensibil in legatura cu anumite probleme si, chiar mai rar, iti ceri scuze. Pentru tine, este mai bine sa spui ceea ce vrei sa spui si sa te tii de ceea ce spui, decat sa spui tot ce trebuie sa spui pentru a-i face pe oameni sa te placa sau sa se simta mai bine in pielea lor. Daca se enerveaza, sau daca se razvratesc, sau incearca sa se certe cu tine pe tema asta, ii iei la rost pana cand fie se epuizeaza, fie devii nerabdator si renunti la ei.

Compatibilitate descendent Balanta:  ai o atractie naturala pentru casatorie, de asemenea, este destul de dificil sa traiesi singur. Ai un talent nativ pentru compromis, dorinta de a avea liniste in casa, totusi este bine sa iti echilibrezi limitele compromisului pentru a evita situatiile extreme. Este bine sa nu-ti idealizezi partenerul.

Ascendent Taur – Descendent Scorpion

Cu un ascendent in Taur, te porti ca un zid dur. Desi la prima vedere pari timid, tacut, introvertit sau inchis, exista o forta ascunsa in tine care sugereaza ca nu esti o persoana pe care sa o controlezi. La fel ca simbolul Taurului, te portretizezi ca o persoana usuratica, lipsita de emotii, lenta si incapatanata. Prezinti aparenta unui om confortabil care nu-si doreste nimic mai mult decat o farfurie de mancare calda, familia in apropiere si o casa simpla la tara. Porti haine moi, elastice si ai un aspect natural, frumos, fara efort si simplu. In casa, preferi un colt linistit, o perna moale, o cana cu ceva cald si un loc in care sa te ghemuiesti. Din toate punctele de vedere, te consideri un om necomplicat, rezonabil si rational – un muncitor harnic si un iubitor al lucrurilor frumoase din viata.

Descendentul in Scorpion intruchipeaza tot ceea ce nu este ascendentul Taur. Practic tot de ce te feresti: instabil, crud, hipersexualizat, obsesiv, agresiv, avid de putere si predispus la izbucniri emotionale explozive. Ai o mare teama de vulnerabilitate, dar vrei cu disperare ca altii sa aiba incredere in tine, asa ca relatiile tale vor fi inevitabil pline de du-te-vino. Pentru tine, aceste jocuri amoroase fac totul prea complicat, prea emotional, fara sens, insa ai nevoie de ele pentru a face pace cu sinele tau ascuns.

Compatibilitate descendent Scorpion: emotiile si dorintele impartasite cu partenerul sunt foarte importante pentru tine. Incearca sa-ti temperezi pasiunea si dorinta de control, deoarece exista riscul de a manifesta posesivitate si gelozie, ceea ce poate duce la situatii destul de dramatice in viata de cuplu. Nu inventa probleme care nu exista.

Ascendent Gemeni – Descendent Sagetator

Ascendentul in Gemeni iti ofera o imagine de om vorbaret, prietenos, foarte sociabil si foarte inteligent. Te consideri absolut rational, logic si rezonabil si esti capabil sa analizeze matematic problemele si sa comunice informatii intr-un mod clar si concis. Fiind o persoana curioasa si deopotriva dorinica de aventura, ochii iti stralucesc ori de cate ori simti caldura potential iubit, printr-o conversatie incitanta, povestirea unei intamplari hilare sau de intalnirea unei persoane necunoscute pentru prima data. Multi dintre cei cu acest Semn de Ascendent raman tineri pana la o varsta inaintata, deoarece poarta cu ei acest tip de energie contagioasa. De fapt, unii spun ca iti pastreaza inima tanara pentru totdeauna.

A avea un descendent in Sagetator inseamna, in primul rand, ca ai o aversiune puternica pentru oamenii mincinosi, dezagreabili si galagiosi. Fiind o persoana care se tine de faptele dovedite stiintific – modul in care lucrurile sunt cu adevarat – nu suporti sa asculti filozofii amatori care trancanesc idei nerealiste despre cum ar putea sau ar trebui sa fie lumea. Si ca cineva care stie ca este inteligent si stie ca se pricepe la cuvinte, te frustreaza sa te afli in preajma unor oameni nepoliticosi, infierbantati si lipsiti de tact, care vorbesc inainte de a se gandi la ceea ce spun.

Compatibilitate descendent Sagetator:  Nu esti neaparat atras de ideea de casatorie, dar iti place sa traiesti in doi, fara constrangeri si fara prea multe responsabilitati. Este posibil sa ai mai multe casatorii. De fapt, este vorba mai mult de compatibilitate, iar cei cu Descendentul in Sagetator au nevoie de parteneri activi, optimisti, veseli, care vor sa traiasca o viata frumoasa, plina de aventuri si calatorii. Trebuie sa recunoastem ca este destul de dificil sa gasesti un astfel de partener, dar asta nu inseamna ca este imposibil.

Ascendent Rac – Descendent Capricorn

Cand te intalnesc oamenii, primul lucru pe care il observa este cat esti de tacut si prudent. Ascendentul in Rac te face sa stai in umbra si urmaresti conversatia, ascultand cu atentie, dar fara sa spui prea multe. Acest lucru se datoreaza faptului ca esti foarte sensibil, intuitiv si emotional. Si, fiind atat de empatic cum esti, absorbi sentimentele celorlalti si le duci direct in inima ta, unde te afecteaza, poate mai mult decat pe orice alt semn. Poate fi dificil pentru tine sa blochezi emotiile altora si sa nu le confunzi cu ale tale, sau sa nu lasi energia altcuiva sa te afecteze personal. Asa ca, pentru a te proteja, te ascunzi si dezvalui foarte putin si nu lasi pe nimeni sa se apropie prea mult.

Descendentul in Capricorn, insa, releva alte lucruri despre tine, acel sine din umbra. Te definesti ca fiind o persoana grijulie, sensibila la nevoile celorlalti, calda, intelegatoare, blanda cu copiii si animalele, esti plin de compasiune si iubire fata de cei din familia ta sau din grupul de prieteni apropiati. De aceea, descendentul Capricorn intruchipeaza toate calitatile pe care nu le vezi in tine insuti. Este un Semn rece, rational, insensibil, insensibil, impietrit si detasat. Priveste lumea printr-o lentila ierarhica, cautand sa vada pe cine pot folosi ca trepte in drumul lor spre varf. Acest tip de complex de superioritate, lipsit de pasiune este ceva ce dispretuiesti la oameni si, cu siguranta, nu este ceva cu care ai vrea sa fii vazut. Insa vei gasi echilibrul si pacea atunci cand vei accepta aceste aspecte ale caracterului tau, impletindu-le cu trasaturile ascendentului.

Compatibilitate descendent Capricorn: Va doriti o relatie care sa va ofere in primul rand confort si siguranta pe termen lung. Pentru ca sunteti ambitios, va doriti un partener care sa fie asemanator cu dumneavoastra, iar pozitia sociala va conta foarte mult atunci cand va alegeti partenerul.

Ascendent Leu – Descendent Varsator

Ascendentul Leu este marcat de un aspect frumos, de un zambet stralucitor si de un farmec si o inocenta aproape copilaroasa. Te imbraci in stiluri indraznete pentru a capta atentia, intorcand lumina reflectoarelor asupra ta cu modele izbitoare si un sex-appeal dramatic. Acesta este un Ascendent care atrage toate privirile si pe care toata lumea il urmeaza, deoarece tu ocupi centrul scenei si conduci atacul in orice situatie. Oferi lumii intregi dispozitia ta insorita, de caldura cu care esti primita, de prietenia nemarginita cu care abordezi lumea. Sau poate ca este vorba de firea ta iubitoare de distractie, de creativitatea ta sau de caracterul tau amuzant. Orice ar fi, oamenii iubesc ascdendentul tau de Leu, iar tu iubesti asta la tine.

Descendentul Varsator este lasat in urma, in spatele tau, unde nu se vede. Varsatorul este opusul Leului, iar tie aceste caracteristici nu ti se par placute sau ca te-ar defini. Varsatorul este imprevizibil, fiind atat de multe lucruri contradictorii in acelasi timp, incat nu stii nici macar tu la ce sa te astepti in sinele tau ascuns. Pentru cineva care are un mare succes in a fi special, in a fi in centrul atentiei, in prim-planul inimilor si mintilor tuturor, urasti cat de repede trece acest semn de la a te lingusi la a te ignora complet. Dar, poate, intr-un mod aparte, acesta este genul de lucru care te face sa alergi dupa ei de fiecare data, pentru ca cel mai atras esti de persoanele care au o mare parte a trasaturilor din semnul Varsator.

Compatibilitate descendent Varsator: Poti fi atras de persoane mai in varsta decat tine sau de persoane care, chiar daca sunt tinere, au o minte matura si inteleapta. Casatoria poate avea loc mai tarziu, posibil in a doua parte a vietii tale, pentru ca pana atunci vrei sa experimentezi si sa inveti cat mai mult si nu te vei gandi la casatorie.

Ascendent Fecioara – Descendent Pesti

Ascendentul Fecioara e mereu preocupat de ceva. Cu ochii tai ingustati, cu fruntea incretita si buzele stranse, oamenii au adesea impresia ca esti suparat sau suparat din cauza a ceva. Ati putea fi perfect fericit si doar sa va ganditi la lucruri in cap, vorbind in liniste pentru ca sunteti distras de ceea ce va acapareaza in acel moment. Privind prin ochii Fecioarei, vezi o lume plina de dezordine si greseli. Obiectivul tau se concentreaza asupra a ceea ce trebuie reparat, a ceea ce nu este la locul lui, a ceea ce trebuie strans, curatat sau curatat sau aranjat. Un Ascendent Fecioara isi va pune mereu o masca neutra, care ascunde calitatile calde si iubitoare pe care le posedati sub o atitudine distanta.

Descendentul in Pesti reprezinta tot ce detesta Fecioara: dezordone, lene, naivitate si sensibilitate. Tu negi ca aceste aspecte exista in propria ta personalitate, te detasezi total de aspectele influentate de descendentul tau. Va veni un moment in care vei face pace cu ele si vei gasi beneficii in a-ti accepta sinele ascuns. Descendentul in Pesti este despre empatie, bunatate, poate chiar eroism pe alaturi, calitati care se impaca bine cu perfectionismul adus de Fecioara.

Compatibilitate descendent Pesti: Aveti o abordare idealista a vietii, chiar si in casatorie. Incearca sa fii mai practic si sa iti evaluezi bine situatia, mai ales atunci cand vine vorba de alegerea partenerului de viata. Este posibil sa aveti mai multe casatorii

Ascendent Balanta – Descendent Berbec

Ascendentul Balanta ofera un aspect placut, trasaturi simetrice si un simt natural al stilului. Iti plac piesele vintage, dar si cele la moda tesaturile naturale, hainele mulate pe masura tipului tau de corp si ceva cu un pic de spirit creativ. Frumusetea exterioara este semnatura acestui Semn de Ascendent. Cu un ascendent Balanta, sunteti inzestrat cu rafinament, un fel eleganta simpla si o carisma care, pur si simplu, ii aduce pe oameni pana la tine. Secretul se afla in simtul tau natural al echilibrului. Posedati un echilibru interior care va spune cand ceva nu este in regula, este ceea ce alimenteaza simtul tau de corectitudine, de bine si de rau, de dreptate si de nedreptate, ceea ce iti da o convingere atat de puternica de onoare si de incredere.

Descendentul Berbec vine ca un opus peste simturile delicate ale Balantei. Ai putina toleranta fata de egoismul grosolan, agresiv si lipsit de tact. Nu suporti un comportament galagios, nesuferit si egoist. Iata ce reprezinta descendentul Berbec: tot ceea ce urasti la o persoana, tot ceea ce vrei sa te distantezi, nimic cu care sa te identifici. Este un Semn care vrea sa concureze cu tine si sa te domine, care functioneaza din pura agresivitate emotionala, fara loc pentru rationalitate. Este un Semn cu care te certi des, dar care nu vede partea ta de adevar, oricat de bine plasat ar fi argumentul pe care il aduci.

Compatibilitate descendent Berbec: Esti un partener inflacarat si viata sexuala este foarte importanta, deci este bine sa va gasiti un partener cu care sa fii compatibil. Aveti tendinta de a te grabi spre casatorie si de a fi atrasi de parteneri care sa va domine, iar de multe ori alegerea nu este inspirata, astfel ca pot aparea rapid conflicte in cuplu. Gandeste-te bine inainte de a actiona, mai ales cand vine vorba de casatorie.

Ascendent Scorpion – Descendent Taur

Ascendentul in Scorpion este complicat. Este un Semn complex si emotional care se naste din probleme de familie, traume si tragedii, ceea ce iti ofera ochi ageri si o intelegere intuitiva a modului in care functioneaza oamenii. Ai tendinta de a presupune ca oamenii au mai multe intentii decat spun si esti mereu in cautarea unor profunzimi ascunse care pot sau nu sa fie acolo. S-ar putea sa pari un pic paranoic, insa de cele mai multe ori nu te inseli. Vezi lucrurile rele venind de la un kilometru distanta, ceea ce te face sa fii precaut in fata uneori situatii cu potential neplacut.

Descendentul in Taur poate sa fie extrovertit, prietenos, seducator si magnetic, pentru a-i face pe oameni sa vina spre tine. Poti ridica intensitatea, pasiunea, furia sau abuzul, pentru a-i determina pe oameni sa faca ceea ce vrei tu. Sau poti fi mai subtil manipulator, folosind orice instrumente pe care le ai la dispozitie pentru a-i constrange sa faca ceea ce iti doresti. Te vezi ca fiind puternic, formidabil, misterios, dar si ca un vindecator, un terapeut si un ghid spiritual. Cu tot ceea ce stii si tot ceea ce poti face, conduci oamenii prin cele mai transformative perioade din viata lor – daca sunt deschisi la schimbare, desigur.

Compatibilitate descendent Taur: Dorinta de afectiune, iubire si armonie este mare, dar stii foarte bine ce vrei de la partenerul tau si ai tendinta de a-ti echilibra partenerul cand vine vorba de viata in doi. Ar trebui sa faci bani impreuna cu partenerul tau, sa faceti o afacere de succes impreuna.

Ascendent Sagetator – Descendent Gemeni

Cu un Ascendent Sagetator, aveti o perspectiva pozitiva asupra tuturor lucrurilor. Porti un zambet mare si prietenos si topai cu placere de colo-colo, fara sa te stabilesti niciodata intr-un loc pentru prea mult timp. Iti doresti ca viata ta sa fie plina de spontaneitate si aventura si nu ai nicio retinere in a-ti schimba brusc intreaga viata pentru a te adapta la aceste nevoi. Calatoriile sunt o buna priza pentru acest tip de energie. Iti place, in acelasi timp, sa inveti despre cultura, filozofie, societate si oameni, asa ca petreci mult timp calatorind in mintea ta. Indiferent ce preferi sa faci, o faci cu un optimism de neclintit si cu pofta de viata. Tot ce vrei sa faci este sa dansezi, sa razi si sa te distrezi. Atata timp cat este ceva nou si incitant pentru tine, iti place sa participi! Porti masca Sagetatorului: expansiv, generos, filozofic, spiritual, salbatic si iubitor de libertate, un visator de vise mari, un spirit neimblanzit, galagios si neaos si purtator de adevaruri.

Descendentul Gemeni aduce exact opusul celor de mai sus. Umbra ta din Gemeni, pe de alta parte, contine toate calitatile care nu iti plac la o persoana si ceea ce nu vrei sa vezi la tine insuti. Vezi oamenii prin aceasta lentila ca pe niste mincinosi cu doua fete. Nu suporti sa ti se limiteze imaginatia sau creativitatea in acest fel. Gemenii sunt nestatornici si nu stiu niciodata ce vor, dispersandu-si energia in prea multe directii deodata. In situatiile dificile apeleaza la glume, la jocuri, iar atunci cand

Compatibilitate descendent Gemeni: Este posibil sa aveti mai multe casatorii sau relatii, deoarece va veti plictisi repede. Aveti nevoie de un partener de viata care sa va stimuleze, din punct de vedere intelectual si in toate aspectele vietii in doi. Pentru a nu interveni in monotonie, va puteti implica in proiecte care sa va puna la treaba curiozitatea si atractia pentru diversitate.

Ascendent Capricorn – Descendent Rac

Ascendentul Capricorn aduce haine conservatoare si cu un aspect ingrijit. Este un semn cu un comportament linistit, grijuliu, detasat, rezervat si profesionist din toate punctele de vedere. In ciuda nesigurantei legate de imaginea ta si a anxietatilor tale legate de bani, esti foarte increzator in abilitatile tale de lider si in cat de bine iti poti gestiona afacerile. Nu numai ca te conduci pe tine insuti (stabilind obiective si apoi trasand cum sa le atingi), dar poti prelua conducerea unui grup si ii poti conduce si pe ceilalti. Sansele ca tu sa cedezi un gram de control sunt minime, deoarece insisti sa fii responsabil de tot. Cand te privesti pe tine insuti, vezi calitatile ascendentului Capricorn: responsabil, muncitor, ambitios si orientat spre cariera. Standardele tale extrem de ridicate se dovedesc de fiecare data a fi cele mai bune pentru calitate si eficienta. S-ar putea sa nu le placa cum o spui, dar ai intotdeauna dreptate!

Pe de alta parte, calitatile descendentului Rac nu se regasesc nicaieri in imaginea ta, desi ele exista in mod activ in interiorul tau. Nu te vezi ca fiind lipicios, sensibil, complet coplesit de emotiile tale sau o victima a diferitelor tale schimbari de dispozitie. Esti sever si detasat, complet inchis, imun la energiile care va inconjoara. Sunteti mai mult paternal decat matern, mai masculin decat feminin, mai apropiat de tatal vostru decat de mama voastra. Cu gheata in vene si cu disciplina de partea ta, nu plangi si nu te compatimesti cand lucrurile nu merg asa cum vrei tu – pur si simplu muncesti mai mult!

Compatibilitate descendent  Rac:  Adesea, scopul vietii tale este sa ai o viata de familie fericita, siguranta si confort. Sunteti foarte serios cand vine vorba de casatorie si sunteti foarte atent in alegerea partenerului de viata. Incercati sa creati un echilibru intre emotii si ratiune, pentru a nu va coplesi emotiile care va afecteaza adesea viata. Esti foarte creativ si ai un potential enorm de dezvoltare, asa ca incearca sa iti folosesti energia in proiecte practice care te vor face fericit.

Ascendent Varsator – Descendent Leu

Ascendetul Varsator te face unic, diferit, de la modul in care iti porti parul si te machiezi, la haine, simtul stilului si felul in care te porti. Acest ascendent este o expresie a ceea ce vezi atunci cand te privesti pe tine insuti: un individ care iese in evidenta, care este bagat in aceeasi categorie cu ciudatii, ciudatii si nebunii, pentru ca indrazneste sa fie diferit de toti ceilalti. Oamenii te vad si te resping rapid, te resping, nu-ti dau decat priviri confuze si o atitudine critica. Dar atunci cand nu dai inapoi si continui sa fii tu insuti increzator, sociabil si amuzant, in scurt timp, toti cer cu insistenta sa fie ca tine – copiindu-ti stilul si emuland increderea care iti vine atat de usor. Masca pe care o porti este una complicata, plina de contradictii. Esti un revolutionar, un rebel, un individ si un singuratic neinteles, care are impresia ca nimeni nu te vede cu adevarat asa cum esti

Aici apare Descendentul Leu, pentru ca esti, de asemenea, un extrovertit care adora sa fie in preajma oamenilor, care are nevoie de prieteni, de relatii si de un grup din care sa faca parte. Prin toate acestea, va pastrati o perspectiva de ansamblu, despre cum societatea in care traiti este imperfecta si are nevoie de schimbare, dar si despre cum nevoile grupului, ale comunitatii sau ale societatii sunt mai importante decat nevoile individului. Ceea ce inseamna ca, in harta ta, descendentul din Leu devine umbra ascendentului din Varsator.

Compatibilitate descendent Leu: Te-ai nascut pentru a impartasi dragoste si afectiune, dar asta nu inseamna ca nu ai o abordare practica in alegerea partenerului de viata. Vei alege partenerul care te va sprijini in construirea propriilor ambitii, cel mai potrivit fiind cel care iti va promova permanent imaginea de cuplu. Nu este exclus sa ai propria afacere, fiind in mod natural un sef, iar partenerul este cel care te va sustine si promova.

Ascendent Pesti – Descendent Fecioara

Ascendentul Pesti este o oglinda permeabila, reflectorizanta, cu fete schimbatoare, stari de spirit oscilante si o privire care se schimba des. In subconstient, oamenii isi proiecteaza toate gandurile si emotiile proprii asupra ta. Daca au nesigurante, frica sau furie ascunsa, te transforma intr-un idiot, un antagonist, o tinta pe care se pot simti indreptatiti sa o atace. Daca sunt disperati dupa dragoste si indrumare, se indragostesc de tine si te pun pe un piedestal ca iubit, profesor si ghid spiritual. Sau, daca sunt fericiti, increzatori si cu inima tandra, te vad pur si simplu ca pe un prieten. Ramai blocat cu tot felul de etichete – toate acestea fiind o reflectie asupra lor, nu o perspectiva asupra a ceea ce esti cu adevarat ca persoana.

Descendentul Fecioara te face sa fii coplesit de cerintele care vin spre tine sau de negativitatea care te inconjoara, mai ales cand vine vorba de lovituri la adresa ta si a aspectului tau. Iti este mai usor sa „inoti” departe de conflicte si confruntari decat sa stabilesti limite si sa iti plantezi ferm picioarele in pamant. De cele mai multe ori, preferi sa te prabusesti in lacrimi decat sa faci pe cineva sa se supere sau sa se simta inconfortabil. Esti un martir, un sfant, un om de sacrificiu – suferind pentru ca altii sa fie fericiti si gasind alinare in pacea pe care le-o aduce durerea ta onorabila.

Compatibilitate descendent Fecioara: Esti foarte fixist si critic in orice aspect al vietii, inclusiv in alegerea partenerului de viata. Incearca sa nu fii critic, pentru ca poti rupe chiar tu relatia de cuplu. Nimeni nu-si doreste o persoana in casa care sa aiba mereu ceva de comentat, mai bine incercati sa va incurajati partenerul, chiar si atunci cand nu a facut o treaba perfecta. Nimeni nu este perfect, inclusiv tu! Invata sa traiesti o viata frumoasa fara sa vrei sa-ti schimbi partenerul tot timpul. S-ar putea sa aveti mai multe casnicii.

Sursa foto coperta: Art craft photo created by rawpixel.com – www.freepik.com.