Mercur este Planeta cunoscuta pentru impactul pe care il are asupra comunicarii si rationamentului.

Tranzitul Planetei Mercur in Zodii aduce schimbari semnificative in viata tuturor, insa atunci cand ajunge in Taur, aduce o doza masiva de energie incapatanata, dar diplomatica, in special in modul in care vorbim unii cu altii.

Mercur are un ritm rapid, dar energia Taurului este un pic prea lenta pentru a se adapta preferintelor mesagerului cosmic. Asteapta-te la unele blocaje, surprize si intarzieri in schimburile comunicative.

Predispozitiile unui Mercur in Taur

Lui Mercur in Taur ii place cand iei lucrurile cu calm si usor. Rezista impulsului de a trimite un SMS frenetic sau un e-mail rapid, mai ales daca este vorba despre ceva important. Nu te grabi cu comunicarile tale scrise si vorbite si asigura-te ca sensul a ceea ce incerci sa spui se transmite cu adevarat. Taurul este un semn care este cunoscut pentru ca are grija de afaceri si pentru ca este foarte fiabil. Va puteti astepta sa va simtiti inspirati sau sa va exprimati in moduri mai productive.

Tranzitul lui Mercur prin Taurul practic este un moment in care bunul simt domina. Taurul este un semn care este foarte conectat la lumea materiala, asa ca exista un accent suplimentar pe ceea ce este real in timpul lui Mercur in Taur. Nu este un moment pentru zboruri de fantezie – este vorba despre a ne concentra pe lucrurile care ne vor aduce cele mai tangibile rezultate. In loc sa venim cu noi moduri creative de a gandi si de a face lucrurile, ar trebui sa ramanem la ceea ce stim ca functioneaza acum.

Daca ai tot amanat proiecte sau responsabilitati (ceea ce este de inteles, avand in vedere ca Mercur tocmai a fost in Berbec), acum este momentul perfect pentru a te ocupa de lista ta de lucruri de facut.

Esti nascut(a) cu Mercur in Taur?

Faptul ca te-ai nascut cu Mercur in Taur iti ofera un mod solid de a gandi si de a interactiona, care te face deosebit de practic si de fiabil. Nu esti genul care sa sari la concluzii pripite – sau sa sari la orice, de fapt. Iti place sa nu te grabesti si sa-ti pui toate gandurile in ordine inainte de a le impartasi cu ceilalti sau de a actiona in urma ideilor tale.

Ai o maniera calma si deliberata atunci cand comunici. Mergi direct la subiect si iti transmiti gandurile cu intentie, facandu-le usor celorlalti sa inteleaga ceea ce spui – conversatiile clare si productive sunt specialitatea ta!

In timp ce unii te pot considera incapatanat, tu te consideri un om cu o minte puternica, increzator in valorile si perspectivele tale. Sa fii sincer si real este important pentru tine. Mintea si corpul tau se simt strans legate de natura si de lumea din jurul tau, iar tu esti foarte atent la cele cinci simturi.

Un lucru la care trebuie sa ai grija este ca ai putea sa dai impresia ca esti inchis la minte. Desi iti place sa te concentrezi pe idei practice, acest lucru poate limita modul in care gandesti si vezi lumea. Taurul este cunoscut ca fiind un semn incapatanat, asa ca este posibil fii total inflexibil cand cineva aduce o idee total diferita de a ta. Ramai la convingerile tale atunci cand este necesar, dar deschide-ti mintea din cand in cand si la o perspectiva noua si diferita – este singura cale de a creste.

Partea buna a mentalitatii Taurului este sa fii aliniat cu legea naturala si sa stii cum sa gandesti practic si cu o atitudine artistica.

Provocarea ta este sa traiesti intr-o lume care nu este sincronizata cu legile naturii, cu toata frustrarea care o insoteste. Cand esti grabit in orice fel, simti ca ai pierdut controlul unei idei sau ca esti in pericol de a lua o decizie total neinspirata.

Fereste-te de judecata celorlalti, care pot considera ca procesul tau este inutil de lent. Te descurci bine in domenii si cu oameni care iti acorda timpul de care ai nevoie pentru a-ti dezvolta complet ideile.

Mercur are cai diferite, iar a ta este fixa, ceea ce are de-a face cu stabilizarea si, in general, cu construirea pe un teren solid.  Darul tau este sa construiesti o forma de arta sau o idee care sa fie durabila.  Punctul tau slab este sa fii suficient de flexibil pentru a te adapta la schimbare.

Va trebui sa fii atent la stagnarea in gandirea ta, iar acesta este momentul in care Taurul devine deprimat.  Atunci cand viata ti se pare grea, nu merita si nu te simti inspirat.

Ce trebuie sa stii despre o persoana cu Mercur in Taur

Cei care au acest Mercur de pamant fix in Harta Natala construiesc impresii cu atentie. Ei vorbesc incet, alegand adesea fiecare cuvant asa cum un zidar alege caramizile pentru o fundatie. Ceea ce pierde acest Mercur in viteza, este compensat prin minutiozitate. Ei doresc o baza solida in ceea ce experimenteaza – adesea intr-un mod practic – in timp ce isi modeleaza perceptiile.

Mercur gaseste un mediu robust in zodia Taurului. Mercur este Planeta care guverneaza mintea, influentand modul in care gandim si comunicam. Taurul este un semn foarte practic si hotarat care, atunci cand este energizat de Mercur, ne poate ajuta sa transformam ideile noastre libere in planuri reale. Valorile concrete si perspectivele practice vor capata probabil o mai mare importanta pentru noi toti in timpul acestui tranzit.

Acestui Mercur ii place sa invete facand si sa faca pasi lenti si fermi spre un scop practic. Fie ca este vorba de o cladire solid construita, de un cantec sau de un program educational, ei vor sa vada rezultate tangibile la final. Lucreaza cel mai bine intr-un mediu lipsit de graba, in care nu sunt presati sa faca salturi de logica.

Acest Mercur abordeaza progresul cu precautie, planificand fiecare pas pentru a se asigura ca se afla pe un teren solid. Asemenea testoasei din fabula, ei se ocupa cu rabdare de ceea ce au in fata si progreseaza incet spre linia de sosire.

In Taur, Mercur cauta sa creeze lucruri care sunt durabile, tangibile si stabile. In mod ideal, ceea ce se creeaza este o reflectare a valorilor profund sustinute. Exista o nevoie de a avea ceva care sa demonstreze efortul depus, cum ar fi o bogatie si posesiuni in crestere. Aceasta este o minte orientata spre un efort consistent in timp, cu asteptarea unei recolte abundente.

Taurul este o zodie foarte concentrata, care nu se lasa usor deturnata. In timpul acestui tranzit, avem o capacitate sporita de a ne consolida planurile, de a obtine sprijin si de a face progrese majore. Interactiunile noastre cu ceilalti sunt calme si intentionate, mentinand drama si distragerea atentiei la minimum, astfel incat sa ne putem pastra ochii pe obiectivele noastre cele mai importante.

Nativii cu Mercur in Taur sunt muncitori. Poate ca le ia ceva timp sa ajunga la o decizie, dar ajung acolo – sunt de fapt destul de hotarati, chiar incapatanati cu opiniile lor. Unii ar putea confunda timpul pe care il aloca deciziilor cu lenea, dar daca priviti putin mai adanc veti descoperi ca acesti oameni chiar gandesc.

Exista o calitate placida a nativilor Mercur in Taur – atunci cand vorbesc, in general, nu sunt bulversati sau imprastiati. Drept urmare, ceilalti ii asculta cu adevarat. Ei ii iau in serios. Caracterul practic al semnului se manifesta adesea intr-o maniera mai degraba sarcastica, desi persoanele cu Mercur in Taur au o maniera de comunicare in general placuta. De fapt, pot fi destul de amuzante cu stilul lor de „a spune lucrurilor pe nume”.

In general, Mercur exceleaza la flexibilitate, dar Taurul este, probabil, cel mai putin flexibil dintre toate semnele zodiacale. Asadar, in timp ce Mercur calatoreste prin Taur, este posibil sa ne trezim ca ne sapam si ca adoptam pozitii rigide atunci cand ni se opun idei, concepte sau fapte diferite. Este imperativ sa nu ne pierdem abilitatea de a ramane deschisi la minte, astfel incat sa putem depasi aceasta rezistenta incapatanata fata de orice este nou sau diferit.

Sursa imagine coperta: Boho background vector created by Vectorium – www.freepik.com.