Mercur este una dintre cele mai importante Planete din Astrologie. Atunci cand Mercur este in Tranzit sau este Retrograd, suntem avertizati in legatura cu documente care se sterg singure, cu mesajele de la fosti iubiti si cu tot felul de incurcaturi ce apar in astfel de perioade.

Mercur este considerat „mesagerul zeilor” si reprezinta comunicarea si gandirea, dar si schimbarile de orice fel in oameni si in societate.

Dar Mercur nu se refera doar la comunicare; plasamentul lui Mercur, pe care il poti gasi in Harta ta Natala, iti determina si vocea.

Vocea ta este mai mult decat cuvintele pe care le spui sau le scrii atunci cand comunici – ea poate fi influentata de nenumarate elemente din viata ta. Emotiile pot fi exprimate prin vocea ta; ea poate tremura, flirta si se poate balbai alaturi de inima ta.

Vocea ta poate fi, de asemenea, fizica, creativa, politica si chiar placuta. Privind inapoi la momentele in care te-ai simtit neauzit in copilarie te poate ajuta sa iti gasesti vocea astazi, astfel incat sa iti intelegi mai bine puterea personala.

Mercur prima Planeta de la Soare

In functie de data si ora nasterii, Mercur a calatorit prin unul dintre cele 12 semne zodiacale. Deoarece Mercur este cea mai apropiata Planeta de Soare, va cadea in mod natural in acelasi semn cu Soarele sau in semnul care il precede. De exemplu, daca Soarele tau este in Scorpion, Mercur va cadea in Balanta, Scorpion sau Sagetator.

Retine ca Mercur calatoreste aproape de Soare – multi au aceleasi semne de Soare si Mercur. Deci, adesea, cand Mercur este in Berbec, la fel este si Soarele! Asta face ca acesta sa fie un moment puternic pentru tine, pentru a pune la cale noi planuri.

Plasarea lui Mercur in cadrul Hartii Natale indica modul in care invatam, ce ne starneste curiozitatea, tipul de informatii pe care le schimbam si modul in care ne raportam si raspundem la lume in general.  In plus, stiind cum se comporta Mercur in fiecare semn, s-ar putea sa te ajute sa iti intelegi mai bine si sa iti valorifici vocea la cel mai inalt nivel.

Mercur in Berbec

Berbecii mercurieni ii uimesc pe ceilalti, intuind esentialul unei situatii. Ei vorbesc intr-un stil direct, care ii lasa pe altii sa se gandeasca indelung.

Ei spun lucrurilor pe nume si, uneori, sinceritatea lor este brutala. Sunt directi, astfel incat ceilalti nu trebuie sa citeasca printre randuri. Stii exact care este pozitia ta fata de persoanele cu Mercur Berbec – si aceasta este baza unor conexiuni reale, extrem de sincere.

Energia de aici este directa si eficienta, la limita cu vioiciunea si nerabdarea.

Desi sunt aprigi la cearta, sunt la fel de rapizi si la iertare, iar ceea ce le lipseste la capitolul amabilitate sau subtilitate, compenseaza cu prisosinta prin entuziasm si receptivitate.

Luptatorul din Berbec face ca acest Mercur sa fie unul care duce o lupta pentru ideile sau perspectiva lui. Ego-ul „eu sunt” al Berbecului este legat de perceptie si se identifica cu aceste idei intr-un mod deosebit.

Cei cu Berbec in Mercur vorbesc intr-o maniera aprinsa si pasionala, care inspira entuziasm – dar uneori si iritare – celor care ii asculta. Adversari feroce in argumente si dezbateri, pot fi foarte agresivi verbal si poate chiar destul de grosolani, uneori. Au, de asemenea, o tendinta suparatoare de a spune primul lucru care le trece prin cap, fara a reflecta asupra consecintelor probabile.

Cei care au Mercur plasat in Berbec nu spun nimic din ceea ce nu gandesc si nu se vor abtine sa nu spuna nimic din ceea ce au in minte. Iti vor oferi feedback-ul lor sincer si nefiltrat, care ar putea lua forma unei singure propozitii istete sau a mai multor pagini izbitoare. Un lucru pe care un Mercur Berbec nu il face, totusi, este sa se abtina. Minciuna, pentru ei, este total inadmisibila. Din acest motiv, probabil ca este prietenul care da cele mai sincere sfaturi.

Stilul comunicativ al lui Mercur in Berbec este direct, franc si asertiv. Pe aceste tipuri se poate conta pe onestitatea lor verbala si pe dorinta de a „spune lucrurilor pe nume”, indiferent pe cine ar putea supara sau jigni. Sustinatori neinfricati ai adevarului, ei pur si simplu nu sunt interesati sa le spuna celorlalti doar ceea ce vor sa auda.

Persoanele cu Mercur in Berbec au tendinta de a gandi rapid, de a fi iuti la minte si foarte agili din punct de vedere mental. Cu toate acestea, le lipseste capacitatea de analiza intelectuala ponderata, temeinica si aprofundata si poseda o capacitate de concentrare mult mai scurta decat media.

Indivizii cu Mercur in Berbec devin rapid nerabdatori cu persoanele plictisitoare care nu sunt capabile sa tina pasul cu propria viteza de gandire. Acestia sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a lua decizii rapide si ferme, dar pentru ca rareori isi iau timp sa se gandeasca bine la lucruri, multe dintre judecatile lor pot fi pripite si prost sfatuite.

Cei cu Mercur in Berbec exceleaza la raspunsuri rapide, spontane si la reveniri inteligente si vor intotdeauna sa fie primii care vin cu o idee noua sau care exprima o opinie controversata. Se pricep foarte bine la a initia conversatii, dar, din cauza tendintei lor de a fugi de la un subiect la altul, sunt slabi la a sustine o linie de gandire.

Mintea lor este ca o lanterna de mare putere, cu un focar concentrat. Sunt mereu in cautarea acelui moment de descoperire, cand o notiune geniala le capteaza interesul. Mintea lor este o minte flamanda de stimulare si de schimburi viguroase.

Aceasta nevoie de confruntare verbala ii poate face sa fie conflictuali, transformand mereu conversatiile in certuri. Ii provoaca pe ceilalti prin limbaj si, la extreme, pot fi nemilosi in tachinarile lor. Si totusi, nimeni nu-i poate acuza de lene mentala! Sunt revigoranti in preajma lor, chiar daca, uneori, nevoia lor de a face scantei este obositoare pentru alte tipuri de ganditori.

Nevoia de a fi geniali si de a „castiga” dezbaterile inseamna ca ii intalnesc pe ceilalti ca pe niste adversari, chiar si pe cei pe care ii iubesc. Daca acest lucru nu este tinut sub control, ei devin niste „atotstiutori” insuportabili. Sunt nelinistiti si devin vizibil frustrati atunci cand se confrunta cu intarzieri. Acest Mercur devine, de asemenea, nerabdator cu cei pe care ii considera prosti, ceea ce, din estimarea lor, reprezinta o mare parte a populatiei.

Fiind comunicatori puternici, sunt cunoscuti pentru faptul ca isi „baga” ideile pe gat altora. Modul inflacarat in care descriu lucrurile este contagios si, in curand, si ceilalti sunt plini de idei.

Originalitatea lui Mercur in Berbec ii face sa iasa in evidenta in domeniile lor. Un concept pe care l-au pus la cale ar putea sa prinda viata proprie si sa fie o idee in jurul careia sa se ralieze si altii. Sunt sanse ca ei sa aiba cativa adepti care atarna de fiecare cuvant al lor. Darul lor este iluminarea subita, iar aceasta ii sperie adesea pe ceilalti. Rareori se plictisesc, deoarece exista intotdeauna ceva nou de descoperit.

Sursa foto coperta: Galaxy universe photo created by kjpargeter – www.freepik.com