Un impuls de o lua de la capat apare in fiecare nou an. Cu o strafulgerare de inspiratie, incepe calatoria Berbecului. De aceea, la nivel fundamental, Berbecii sunt motivati de nevoia de a incepe si de a actiona.

Soarele in Berbec reprezinta scanteia de energie care instiga la o viata noua. Are un puternic impuls de a fi pionier sau de a conduce.

Cât de usor vor reusi acest lucru va avea mult de-a face cu alegerile pe care le fac pe parcursul vietii, precum si cu restul aspectelor din propria lor harta.

Fiind primul semn al zodiacului, Berbecul este despre “Nou”. Cei nascuti cu Soarele in Berbec au o afinitate deosebita cu energia necesara pentru a pune lucrurile pe picioare. Tind sa se specializeze in gasirea energiei necesare pentru a incepe ceva, dar nu sunt renumiti pentru abilitatea lor de a finaliza lucrurile.

Trasaturile de personalitate ale Berbecului

  • Orientat spre actiune
  • Pasional
  • Indraznet
  • Isi asuma riscuri
  • Increzator
  • Determinat
  • Direct si fara menajamente
  • Curajos
  • Nerabdator
  • Impulsiv

Primul semn al zodiacului

Glifa: O linie verticala dreapta incepe de jos, iar la capatul de sus se desparte in doua – rotunde simetrice, ca doua semiluni incomplete cu deschiderea in jos, amintind perfect de coarnele unui berbec. Linia verticala simbolizeaza gandirea rece, lipsita de emotii. O alta semnificatie a glifei este faptu ca unul devine doi, dar si invers, din doi putem face unul.

Perioada: 21 martie – 20 aprilie, inceputul primaverii.

Caracteristici: semn Masculin, Cardinal, de Foc (cald si uscat).

Cuvinte-cheie: EU SUNT. Luptatorul. Initiativa, pionierat, actiune, intreprindere, autor conducere, vointa, directionare, precipitare, nerabdare, impulsivitate, elan, entuziasm, ard, ambitie, combativitate, agresivitate, ostentatie, curaj, aventura, energie, vitalitate, geneza, tre constiintà de sine, dominator, egoist, nemilos, insensibil, nerabdator.

Guvernatorul semnului: Marte.

In exaltare: Soarele si Pluton.

In exil: Venus.

In cadere: Saturn.

In trigonocratie: Jupiter.

Culori: Rosu.

Metal: Fier.

Pietre: Ametist, Diamant.

Anatomie: Cap, creier, ochi, maxilar superiorior.

Calitatea si elementul: Cardinal si Foc.

Berbecului ii place sa initieze si sa se arunce cu capul inainte (exact ca un berbec), iar acest lucru se datoreaza partial conducatorului lui planetar, Marte. Ca Planeta a dorintei, a actiunii, a razboiului si a caldurii, Marte este responsabila pentru o multime de trasaturi pe care le asociem cu Berbecii.

Fiind un semn de foc cardinal, Berbecului ii place, de asemenea, sa fie In miscare, de aceea poate fi greu sa tii pasul cu un Berbec pasionat si plin de putere.

Gandeste-te la cantitatea de indrazneala, risc, incredere si pura energie, dar si forta vitala de care este nevoie pentru a Incepe orice fel de proiect sau faza a vietii. Acesta este Berbecul.

Berbecul este semnul razboinicului, iar Soarele din Berbec poate face fata provocarii oricarei batalii.

Masculul alfa Berbec se grabeste sa ajute domnisoarele aflate in dificultate.

Femeile Berbec se simt adesea mai confortabil In compania barbatilor, in activitati competitive sau unde au ocazia de a fi lidere.

Uneori, Berbecii merg prea departe si ii ataca pe cei pe care Ii iubesc cu cuvinte dureroase spuse In focul momentului. Ei iarta si uita repede, dar se confrunta adesea cu consecintele comportamentului lor impulsiv.

Berbecul este cardinal de foc – actiunea este al doilea sau nume.

Mai presus de toate, Berbecul vrea sa realizeze lucruri marete si este alimentat de un impuls interior care este o forta de luat in seama. Mintea lui stralucitoare si capacitatea de a initia il poate face deschizator de drumuri in cariera.

Uneori, graba de a actiona il poate determina pe Berbec sa isi asume riscuri inutile sau sa mearga inainte fara sa planifice detaliile cruciale. Fiind un semn activ, Berbecul invata cel mai bine prin experienta. Arhetipul Berbecului este, de asemenea, despre pasiunea si inocenta tineretii. Fiind primul semn al zodiacului, Berbecul sare cu coarnele inainte si isi pune intrebari despre asta mai tarziu. Aceasta energie inflacarata a Berbecului poate fi inspirationala, energica, feroce – si putin intimidanta.

Totusi, el trebuie sa invete disciplina, intelegand cum sa-si conserve energiile astfel incat sa fie capabil sa persevereze si sa mearga pâna la capat. Trebuie sa invete sa isi echilibreze entuziasmul cu o evaluare adecvata a riscurilor – pentru a gasi caile potrivite pentru energia lui abundenta.

In multe feluri, cei nascuti cu Soarele In Berbec sunt copiii zodiacului. Motivatia din spatele a mare parte din ceea ce fac provine dintr-o nevoie puerila de a provoca, experimenta si explora.

La fel cum un bebelus este motivat de propriile nevoi imediate, Berbecii tind sa se concentreze in primul rand pe exact ceea ce asteapta. Pur si simplu vor ceea ce vor, si o vor acum. Berbecul nu cauta motive complicate. Ei spun ceea ce simt si fac ceea ce gandesc. Pentru Berbec, viata este cel mai bine abordata fara complicatii.

Berbecul este un semn asociat cu vitejia si nobletea. Ei vor lupta pentru ceea ce este nobil sau drept. Ei prefera sa infrunte adevarul despre ceva, sa se confrunte cu el si apoi sa mearga mai departe. Pot deveni cu usurinta devotati unui ideal si vor lupta pentru cine si ce iubesc.

Berbecul in dragoste, sex si relatii

Trebuie sa simta caldura in dormitor cu orice partener potential sau pe termen lung. La urma urmei, pentru Berbec, sexul pasional este o forma de exprimare creativa.

Planeta care guverneaza Berbecul, Marte, este despre caldura, drama si intensitate. Acest lucru inseamna ca energia Berbecului tanjeste dupa emotie in locul romantismului, dupa pasiune in locul armoniei.

Deoarece Berbecii sunt atât de independenti, ei au nevoie, de obicei, de un partener care sa le permita sa fie cei mai indrazneti si mai inflacarati dintre ei.

Berbec in relatia de prietenie

Daca vrei un prieten direct care sa spuna lucrurilor pe nume, atunci ai nevoie in viata de un Berbec, deoarece nu va avea nicio problema in a-ti spune parerea.

Sunt, de asemenea, niste prieteni grozavi daca esti in cautare de emotie si aventura. Sunt destul de spontani, asa ca asigura-te doar ca esti gata de aventura si ca poti tine pasul cu energia lor non-stop.

Aceste persoane isi fac prieteni cu usurinta, desi nu este neobisnuit ca ei sa piarda legatura sau sa sara de la un grup de prieteni la altul, deoarece le place sa mentina lucrurile interesante si sa experimenteze lucruri noi. Insa, daca un Berbec te-a ales sa-i fii cel mai bun prieten, atunci te poti astepta la loialitate, iti va fi alaturi pe viata.

Berbec in cariera si bani

Ca si in dragoste si romantism, independenta este un cuvant cheie pentru Berbec in materie de cariera si bani. Berbecii nu sunt cunoscuti pentru faptul ca accepta bine ordinele, preferand sa fie propriii lor sefi.

Berbecii pot fi, de asemenea, lideri excelenti. Conducand o echipa de oameni, ei incurajeaza asumarea de riscuri, viziunea de pionierat si lipsa de teama.

O cariera ideala pentru aceasta zodie este orice lucru care le permite sa isi foloseasca energia inflacarata pentru a lupta pentru o cauza in care cred si/ sau ceva care implica atletism sau activitate fizica.

Berbecul este la fel de potrivit pentru freelancing sau contracte independente, deoarece se potrivesc cu temperamentul autonom al semnului.

Provocarea pentru Berbec este sa ramana angajat. Acest semn de foc adora sa inceapa proiecte, dar nu neaparat sa le termine. De-a lungul carierei, Berbecii vor trebui sa isi dea seama ce anume ii face cu adevarat sa straluceasca lumina interioara si cum o pot mentine cel mai bine aprinsa.

Cei cu Soarele in Berbec sunt inzestrati cu o natura directa si inflacarata care ii face sa fie cu un pas inaintea multimii. Ei preiau conducerea unei situatii, iar sentimentul lor de certitudine ii face, de obicei, pe ceilalti sa se alinieze. Acest lucru lideri innascuti.

Daca esti berbec, si vrei sa stii mai multe despre tine, da-mi un semn, analizam astrograma natala.

Berbecii sunt predispusi catre o karma de agresivitate. Daca vrei sa stii ce karma ai, la fel, da un semn si analizam.

Sursa foto coperta: Background vector created by Vectorium – www.freepik.com