Luna Noua acel moment cand Soarele si Luna sunt la acelasi grad, iar casa fiind zodia in care se intampla evenimentul. Astfel ne dam seama ce vrea energia de la noi, cum ne va influenta evenimentul.

La Luna Noua este indicat sa plantam o samanta, sa ne setam o intentie – poate insemna orice – sa profitam de o oportunitate, sa luam decizii foarte importante legate de propria viata. E momentul oportun sa incepem lucruri noi, sa actionam, sa punem energia in miscare.

Putem lua si decizii indraznete care ne pot schimba viata, sau poate renuntam la diverse chestii care nu ne mai plac.

Luna Noua in Varsator

Soarele si Luna in Varsator conjuncte cu Saturn, co-guvernatorul traditional al lunatiei, dar si al Ascendentul momentului, si opozitie cu Uranus guvernatorul semnului.

Un moment interesant, o energie care ne cere asumare si totodata e in contradictie cu nevoia de libertate pe care o sa simtim. Poate e momentul sa luam decizii in conformitate cu ceea ce ne cere sufletul si inima, nu sa facem ca trebuie ci ca ne dorim.

Libertatea e cea mai importanta in acest moment, si se aplica aceasta dorinta in toate relatiile si domeniile de viata.

Avem seriozitate si disciplina de la Saturn, nevoia de adaptare din mers de la Uranus. Iesim mult din zona de confort la aceasta lunatie, suntem imprevizibili, originali in actiuni si decizii, de-a dreptul nonconformisti.

Totul se petrece in casa a 12-a, o casa ascunsa, unde se afla tot ce nu ne place, ce nu vrem sa accesam, locul introspectiei si al legaturii noastre cu propriul subconstient.

Sa nu fugim de noi. Sa avem disciplina (Saturn), sa ne construim o libertate (Uranus) emotionala (Luna conjunctie Soare).

Oricum, aceasta e o energie care va dura, va reactiva cuadratura Saturn Uranus, cam apsatoare. E un moment bun pentru schimbare, putem sa renuntam la ceva sau sa inlocuim cu altceva. Dar sa tinem cont ca e pe termen lung, ni se cere discipina si rabdare.

Mai avem si Venus aproape de conjunctie cu Marte in Capricorn, casa a 11, Varsator, suntem inspirati, oamenii ne ajuta, pot aparea chiar unii noi. Fie si protectori.