Marte intra in Capricorn in 24 ianuarie si sta aici o luna si jumatate, pana in 7 martie.

La ce sa ne asteptam? Marte anunta actiunea, si in casa lui Saturn, e una mai rigida, mai asezata. Asa ca, suntem mai putin entuziasmati, suntem axati pe tot ce va dura mult. Putem pune bazele a ceva ce ne dorim sau putem incheia ceva ce am inceput acum un an si jumatate, poate doi. Recomand sa ne ocupam de tot ceea c e nevvoie cu disciplina, maturitate, rigurozitate.

Cu Marte (actiunea) ne vom alege scopul (Capricorn) sa il ducem la bun final, sa fie de durata, asa cum ne cere semnul. Vom luat si decizii bruste, impunatoare.

 

PLUSURI / MINUSURI PENTRU FIECARE ZODIE

Ascendent Berbec si Berbec

Marte va aduce noi idei la locul de munca, putere de concentrare, va arata cum sa actionati si ce decizii sa luati. Aveti multa energie de depus in acest sector de viata. Unii isi anunta demisia, altii cer sa fie rasplatiti. Echilibrul il gasiti din sanul familiei, unde va calmati si puteti sa cereti chiar sfaturi care va pot ghida.

 

Ascendent Taur si Taur

Pentru voi Marte va aduce dorinta de cunoastere. Poate va ganditi sa faceti cursuri, sunteti curiosi, e mare nevoie de a va consuma energia. Sunteti mai rigizi, asa ca e nevoie si sa fiti deschisi la parerile altora, nu ii judecati aspru daca aveti idei opuse. Fiti deschisi si invatati si alta abordare, priviti problema/situatia si din alt punct de vedere.

Daca vreti sa va incarcati, mergeti intr-o mica escapada, calatoriti fizic, dar si cu gandul catre alte culturi. Dati o sansa.

 

Ascendent Gemeni si Gemeni

Marte va tranziteaza o casa financiara, puneti banii in joc si investiti. Primiti recompensa daca sunteti disciplinati si ramaneti loiali scopului. Nu stati cu banii pusi sub saltea ca nu va aduc beneficii. Strangeti si datoriile pe care le au altii la voi. Totodata, atentie, sa nu dispersati energia si de fapt sa riscati sa fiti imprudenti incat sa exagerati.

 

Ascendent Rac si Rac

„Love is in the air”, dar uite ca nu prea mai e. La voi Marte aduce energie si tensiune in cuplu. E nevoie de rabdare sa aplanati conflictele, si asta pentru ca ele sunt alimentate si de alte tranzite care nu aduc neaparat o bucurie. Stati la masa si discutati calm, tineti cont ca pana in 4 martie si Mercur e retrograd, una gandim, alta ne iese pe gura. Venus isi face si ea inca de cap fiind in retrogradare. Cu rabdare trecem marea. Si nu doar in relatiile de iubire isi face de cap energia..ci in toate.

 

Ascendent Leu si Leu

Leii sunt bucurosi de acest tranzit, primesc lucruri bune, repara prin casa, prin curte, duc eficient la bun sfarsit actiunile pana cand simte ca altul are mai mult sau poate mai mult. Si poate intra in mood-ul de a scoate orgoliul la inaintare si strica ce construieste. O sa simtit sa va impuneti la loculde munca, dar nu intrati in competitie.

 

Ascendent Fecioara si Fecioara

Marte aduce energie, fluturi in stomac, dragoste, inimioare si sclipici. Sexualitate e la maximum, dorinta de noutate, de a experimenta. Si dati-va voie, e o perioada frumoasa in care sunteti bine aspectati in relatia de dragoste.

 

Ascendent Balanta si Balanta

Faceti miscare, sport, nu va duceti acasa plini de suparare sau nervi ca faceti prapad. Probabil la un moment dat sunteti prea obositi si orice respiratie va irita. Aveti de reparat prin casa? Foarte bine. Aveti de renovat, schimbati mobila, faceti orice implica miscarea ca sa consumati energia. E o pasa agitata, faceti slalom in perioada urmatoare.

 

Ascendent Scorpion si Scorpion

Drumurile, lucrul cu actele, deciziile pe care le puteti lua va sunt de bun augur. Aveti fler. Simtiti energia, va conectati la ceilalti si puteti fi inspirati chiar sa faceti ceva tranzactii – cumparati/ vindeti in functie de nevoi. Daca nu va iese din prima nu scoateti acul din dotare. Cumpatare.

Ascendent Sagetator si Sagetatori

Ati luat decizii financiare importante cu Venus retrograd? Acum va dati seama daca a fost bine sau nu. Nu faceti cheltuieli pe mofturi. Si daca e posibil sa primiti bani in plus, ar fi recomandat sa va luati ceva durabil, asa cum cere Marte in Capricorn. Fiti disciplinati, nu zburati din floare in floare ca pe termen lung pot aparea frustrarile.

 

Ascendent Capricorn si Capricorn

Marte e ca nepotul la bunici aici, se simte excelent. Capricornii sunt pe energie, pe intuitie, pe fair play. Marte se intalneste si cu Venus in februarie, mai, mai, mai… LOVE. Atentie totusi la dorinta de a va impune cu ce stiti ca stapaniti. Nu faceti pe seful suprem ca nu exista asa ceva.

 

Ascendent Varsator si Varsator

Eh, inainte sa vindecati ceva, e nevoie sa curatati bine de tot. Asa si cu Marte pentru Varsatori in perioada urmatoare. E posibili ca multi oameni din viata voastra sa nu va vrea neaparat binele, mergeti cu instinctul si faceti ce simtiti. Vindecati rani, renuntati la persoanele care nu va aduc plus valoare in viata.

 

Ascendent Pesti si Pesti

Fiti sociabili, iesiti cu gasca si prietenii. Setati-va vise, planuri, scopuri. Reinventati-va. Aveti capacitatea de a strange / atrage oamenii in viata voastra si ar fi interesant sa construiti cu ei ceva ce va doriti. Poate faceti fapte bune si aduce bucurie in vietile altora. Miscati lucrurile.