Venus e planeta iubirii, ne indica ce ne place, ce gusturi avem, in harta unui barbat indica ce fel de iubita isi doreste, ce il atrage sexual. Cu Venus ne conectam din frageda pruncie, fix de cand incepem sa simtim primele sentimentele, tot cu acesta planeta minunata reusim sa le exteriorizam, sa ne facem cunoscute staririle, trairile in dragoste.

Venus raspunde si de planul financiar.

Venus in Capricorn nu se simte bine, e o pozitie slaba a planetei, si asta pentru ca Venus e la Saturn acasa, unde e destul de rece, o inhiba, nu o lasa sa isi arate latura sentimentala, creativa, nici bunul gust, diplomatia sau rafinamentul.

La Saturn acasa, adica in Capricorn e rece, mediul e ostil. Ei, si cam asa ne manifestam si noi cu Venus in tranzit, suntem mai retrasi, mai reci, nu gasim calea de a ne expune sentimentele. E mai greu, insa nu e imposibil.

Partea faina e ca exista seriozitate, maturitate si loialitate cand avem Venus in Capricorn.

In 10/11 decembrie avem si Venus conjuctie cu Pluto, ceea ce ne aduce iubire intensa, sentimente profunde. O mare nevoie de conectare, si nu va fi ceva superficial, repet, o sa fie extrem extrem de intens.

E o perioada in care vom atrage mai usor oamenii in viata noastra, posibili parteneri de care ne si indragostim.

Poate aspectul va avea legatura si cu partea financiara, sa luam si decizii pozitive in acest sens.

Din 19 decembrie, Venus e retrograd. Ce inseamna asta? Ca e momentul sa invatam sa ne iubim asa cum suntem, fara atata judecata, fara sa ne punem la zid pentru fiecare sentiment care e nu e la locul sau. Sa invatam si lectia acceptarii de sine.

Venus retrogradeaza la doi ani, iar toate relatiile vor primi teste. Daca ai o relatie lunga, vor fi puse la incercare gusturile, placerile comune, sentimentele – le-ai aratat sau nu? Si de aici incepe o adevarata discutie care poate ajunge la o singura concluzie, ia aceasta va tine de fiecare cuplu in parte.

Totodata, nu excludem varianta ca fix cuplurile care pareau mai sudate sa fie nevoite sa ia o pauza.

Cei care sunt la inceput de relatie in schimb, vor fi luati pe sus, si e posibil sa se trezeasca ca sentimentele nu evolueaza impreuna ci separat.

Venus va face curat in relatiile noastre, iar de Craciun, Venus retrograd e conjuncta cu Pluto. Mai, mai, mai!

Pluto e planeta pasiunii, obsesie, geloziei, manipularii.

Povestile de iubire sunt conduse de impuls, gelozie, obsesie, discutii, manipulare, santaj emotional, paranoia, scenarii acute, despartiri tragice. Stiti ca eu nu dramatizez, insa de data aceasta avem parte de mega intesitate in relatii si mai ales in povestile de iubire. Vom avea parte si de tradari ori pierderi financiare mari, importante.

In functie de fiecare harta, totul e personalizat, dar la modul general e recomandat sa lucram cu fricile si anxietatile noastre. Sa scoatem la suprafata toata nesiguranta sentimentala, sa o punem pe masa si sa o analizam. Unde e punctul minus, de ce? Ce mi s-a intamplat candva si ce am de reparat? Ori, da, e posibil ca abia acum sa se intample un eveniment care te va marca. Dar mai important e sa te intelegi sa stii sa il gestionezi.

Din 28 ianuarie 2022, Venus isi reia mersul normal, iar in martie va reface conjunctie cu Pluto, se va reitera ce am trait in decembrie.