Luna Plina este acel moment cand Luna si Soarele sunt in opozitie, fata in fata. De data aceasta nu merg brat de brat, ci merg separat, si totusi nu se pierd din priviri.

Momentul de Luna Plina va avea loc la 17:54, si se va forma intr-un Careu in T, planeta focar fiind Pluto, cel care guverneaza Scoprionul si iubeste secretele, razbunarile, lucrurile ascunse.

E un moment astral de mare incarcatura, stiti ca eu nu dramatizez, insa de data asta suntem sub lupa. Sau fierti la foc mic.

Luna e in Berbec, semn de foc, cardinal, ca atare emotional ne agitam din orice maruntis, ne exteriorizam, ridicam tonul si daca e cazul si injuram. Nu suntem speriati sau fricosi si parca atragem altercatiile.

Soarele e in Balanta, semn de aer, cardinal. Mai multa diplomatie de partea cealalta, parca un indemn la compromis. Sa ne uitam si la celalat, nu doar la noi, sa gasim calea ca sa mediem.

Numai ca Luna si Soarele sunt agitate maximum de cuadraturile facute de Pluto din Capricorn. Si uite asa, incercam sa dominam in relatii, ne impunem cu forta, poate cu santaj emotional. Cert e ca ne folosim de toate armele pe care le aruncam din prima.

Guvernatorul Lunii, Berbecul e guvernat de Zeul Razboiului si stie exact cum sa castige lupta, insa e in conjunctie cu Soarele si nu are atata putere sa se impuna, asa ca actiunile noastre sunt mai slabe, dar totusi puternice. Adica nu injuram din prima.

Pe de alta parte, insa Pluto e cu vointa si puterea, strategia, cu planurile secrete, cu deciziile luate in spatele usilor inchise. Asa ca, ziua de maine nu doar ca ne afecteaza relatiile cat si starea psihica. Se anunta o zi, cum spun eu. Posibil ca maine sa aflam de restrictii noi. Exista o frustrare ca nu putem actiona asa cum ne dorim, iar totul se va intampla pe nepusa masa. Pe de alta parte, exista si o doza de curaj care ne poate ajuta.

Luna Plina din Berbec ne indeamna la a ne echilibra relatiile, sa nu dam dovada de egoism, sa nu ne axam pe “EU’ ci pe “NOI”, si nu injuram din prima, sa si ascultam cealalta versiune. Pana la urma un adevarul e subiectiv, si totusi, trebuie sa dam dovada de compasiune si respect fata de ceilalti.

Tot maine vom culege roadele a ceea ce am semanat in aprilie, la Luna Noua.