27 Aprilie. Pluto a retrogradat, si e clar ca a pus in miscare o schimbare pe care am simtit-o la nivel colectiv, nu doar personal. Normal ca in functie de harta natala, schimbarile s-au simtit diferit, pentru unii dureros, poate de-a dreptul insuportabil, iar altii au primit energie si vointa, transformare totala, dar in mod pozitiv.

Cert e ca a avut loc o schimbare transformatoare. Iar daca nu suntem constienti de ea, recomand o introspectie.

Am pierdut oameni dragi, ne-am apropiat de altii. Pluto este planeta mortii si renasterii. Sa ne intelegem, moarte poate insemna si ca nu mai tinem legatura, ca a trebuit sa incheiem o etapa. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Iar o relatie pierduta poate face loc alteia.

Si nu e intamplator ca Pluto iese din retrogradare fix in perioada de Mercur retrograd, Marte si Soare in Balanta. Toate ne indica sa ne cautam pe noi, sa ne eliberam de orice ne trage spre trecut. Nu avem cum sa fim bine in relatii atat timp cat in interior nu suntem echilibrati. Abia dupa aceea putem avea relatii bune si cu ceilalti.

Pluto este puterea noastra interioara, taria, ne poate indica cat de puternici suntem, nu inainte de a ne arata si partile slabe. Stiti cum e, intunericul nu exista, e doar absenta luminii.

Iar cel mai mult au avut de suferit relatiile si nu doar cele personale. In perioada aceasta se fac tabere, unii cu vaccinul, altii impotriva. Pluto se afla in Capricorn, semn care reprezinta autoritatea si poate indica faptul ca deciziile importante se iau cu usile inchise. Iar noi ne simtim pacaliti, trasi in piept si reactionam.

Pluto ne cere putere interioara, e timpul pentru vindecare, eliberare, schimbare, transformare.

E cazul sa luam decizii chiar daca ne e teama, iar daca ne ascultam instinctul, stim ce avem de facut. Sa nu lasam frica sa ne dicteze viata. Sa nu lasam frica sa ne fie judecator ci mai degraba aliat.