Venus in Scorpion 11 septembrie – 7 octombrie

Rezisti tentatiei?

Care e relatia ta cu stima de sine?

Care e cea mai mare frica a ta? Ce stii despre tine, dar nu ai curaj sa scoti la suprafata?

Venus, cea care ne indica cum iubim si ce atragem persoanele de sex opus, de azi intra pe taramul pasiunii, extremelor, misterelor, senzualitatii, secretelor, subconstientului, in Scorpion.

Se zice ca Venus nu se simte bine in Scorpion. Sa ne imaginam ca e o fata draguta si merge in vizita la un tip care cauta sex, pe cand ea vreau doar sentimente si dragoste. E mai greu de gasit echilibrul si asta pentru ca pe de o parte cauta si atrage aceasta intensitate, fie si sexuala, o emana efectiv dar si o atrage inconstient, dar pe de alta cauta si iubire.

Asta nu inseamna ca nu exista sex si afectiune, senzualitate si pasiune, adrenalina si mister. Exista. Ce nu exista e adrenalina si iubire. Cine te face sa te simti safe emotional si sentimental nu are cum sa te faca sa traiesti o poveste nebuna cu nabadai. Venus in Scorpion mai cauta si nabadai.

Orice planeta, energie, are puncte forte, dar si minusuri. Depinde de fiecare in ce punct al vietii se afla, ce are de invatat, insusit, daca reuseste sa faca sau nu asta. In caz ca nu, clar lectia se intoarce, in caz ca e asumata si asimilata, se trece la alt nivel.

Cea mai intensa zodie e Scorpionul, e rezilenta, nu accepta schimbarea cand e momentul, ci cand vrea, iar asta duce la blocaje. De aici o obsesiile scorpionicesti.

Din punctul meu de vedere, Venus in Scorpion, in esenta are legatura cu iubirea fata de propria persoana, despre a alinia siguranta in relatii cu iubirea. Despre puterea fara limite a propriei evolutii, transformari.

Venus in Scorpion pleaca de la relatia cu stima de sine, alinierea constientului la constient, da tonul si iti seteaza modul de abordare, constient sau inconstient in relatii. Atragi ce esti!

Si acum sa detaliem si plusurile si minusurile lui Venus in Scorpion:

Plus

Venus in Scorpion da o finete catre psihologie, face legatura dintre subconstient catre constient, aduce talent in zona aceasta, de aceea are nevoie de relatii bazate pe o fundatie care ii aduce siguranta, incredere, pe care poata sa construiasca si sa evolueze.

Venus in Scorpion stie cand eviti, minti, ascunzi. E ca un detector de minciuni, dar si un excelent detectiv. Poate nu are dovezi, dar simte si asa “stie” cand nu spui adevarul.

Venus in Scorpion aduce magnetism, senzualitate, misticism. Sunt persoane sexy, se vede chiar si din modul in care se imbraca: provocator, poarta culori intense, atrage si mai mult atentia, ori doar negru. Oricum, rujul care iese in evidenta nu lipseste.

Venus in Scorpion e extrem de intensa si profunda, efectiv sentimentele sale sunt transformatoare. Te face sa traiesti zece vieti in cativa ani.

Negativ

Venus in Scorpion stie si ce inseamna frica, anxietatea, paranoia, obsesia, blocajul in povestile de dragoste. Mai devreme sau mai tarziu, le experimenteaza. (Aici analizam tot tiparul relational ca sa stim exact.)

Experienta de viata in plan sentimental e extrem de intensa, tumultoasa, pentru cei nascuti cu Venus in Scorpion, mai ales daca au si aspecte dificile in harta natala. Au le lectii de invatat.

Venus in Scorpion vaneaza, nu imparte prada, e posesiva, implicata dincolo de limite (nu prea le accepta oricum), geloasa. Cauta drama si intensitatea. Nu acel gen de drama cu isterie, genul care duce spre povesti atat de complexe si incalcite ca efectiv te scurg de energie si sens la un moment data. Genul horror. Mult mai intens, uneori de nedescris in cuvinte, cu secrete, mistere, sexualitate, senzualitate. Totul la extrem.

Venus in Scorpion va controla partenerul subtil, il va manipula. Va cerceta daca e demn de incredere, iar daca simte ca nu, incepe jihadul. Si sunt multe de spus, dar cred ca am cuprins esenta.

TO BE….OR OT TO BE

In perioada urmatoare, cu Venus in semnul Scorpionului vom cauta loialitatea, vom primi teste in relatii, vom trece de la agonie la extaz, din Rai in Iad si invers.

Recomand sa cercetam cu atentie relatia primordiala – cu propria persoana. Daca ni se vor activa frici, sa lucram cu ele, semnul Scorpionului ne indica traumele, umbra, extremele.

Sa nu fugim de vulnerabilitati sau sa le consideram ca ne fac slabi, va spun ca slabi am fi daca nu le-am arata. Un om puternic poate sa fie si sensibil si vulnerabil. Sa lasam mastile sa cada, sa ne privim sufletele, sa scoatem scheletii din gandurile noastre, sa nu mai acceptam sa ne lasam bantuiti de frici fara sa le infruntam. Vindecare vine abia dupa aceea. Sa ne imprietenim cu trauma.

Nu putem controla ce vine catre noi, dar putem decide cum reactionam! Cu frica ramanem mici si blocati.

Tot ce va iesi la suprafata in relatii e de vindecat, de curatat, reparat. Si figi siguri ca ies lucruri la suprafata, mai ales secretele.

In cateva zile va trece si Marte in Balanta, iar Mercur va retrograda in Balanta. Ups…