Mercur intra in Balanta din 30 august pana in 6 noiembrie. E destul de lunga perioada si asta pentru ca va fi stationar, apoi retrograd incepand cu 27 septembrie pana in 18 octombrie.

Mercur raspunde de cum gandim, cum vorbim, cum exteriorizam tot ce acumulam in interior.

Balanta e semn de aer, invita la comunicare, practic.

Cu Mercur in Balanta o sa fim preocupati de relatiile pe care le avem, si nu ma refer doar la cele romantice, ci la absolut toate. Relatie avem si cu mama, tatal, fratii, vecinii, colegii de munca. O sa ne intereseze sa discutam in mod diplomat, sa dam sens si sa gasim echilibru.

Recomand ca in acest interval, cu Mercur in Balanta sa reflectam la ce avem, dar mai ales la ce ne lipseste, incat relatiile cu partenerii sa fie cele mai bune. Putem sa gasim solutii, avem capacitatea de a media, echilibra. Nu putem singuri, asa ca e cazul ca ambele parti sa se implice.

Nu recomand compromis dupa compromis, sa o dam in extrema, nici sa intelegem ce vre, nu ce ni se comunica. Nu putem sa coasem cu ata alba o bluza neagra, insa sa ne comportam ca si cum nu vedem, nu e sanatos.

Cand simtim ca ceva trebuie schimbat, initiem actiunea si modul direct pe care il putem invata de la zodia opusa, Berbec, si punem punctul pe I in discutii, cu alte cuvinte, spunem direct ce gadim.

Cu Mercur in Balanta putem face consiliere, cauta sa fim cat mai sociabili, sa iesim si sa fim in mijlocul oamenilor.

Exista si reverseul medaliei, si cu totii il avem, difera modul in care alegem sau nu sa il manifestam – sa comparam mereu, sa nu actionam prompt, sa cautam tot felul de solutii corecte, insa ce e corect pentru unul e incorect pentru altul. Poate o sa fie si o perioada in care taraganam mult rezolvarea situatiilor,mereu sa auzim un “dar”, o alta solutie,apoi alta si tot asa.

E o perioada in care e extrem de importanta si validarea, pe care de cele mai multe ori o asteptam de la ceilalti, cand ar trebui sa vina din interiorul nostru.

Vom avea si momente bune, cand primim energie si lucruri extrem de bune de la Univers, ni se pun pe tava, trebuie doar sa intindem mana sa le luam.

MERCUR ASPECTE

Mercur opozitie Chiron, Mercur trigon Jupiter, Mercur cuadratura Pluto

Daca stii ca ai probleme in relatie si e momentul sa dezvalui un secret sau sa revendici ceva, ori sa spui pur si simplu ca te doare ceva, in perioada 6 – 11 septembrie poti face asta. Mercur se va afla in opozitie cu Chiron, cel care ne indica rana abandonului. O sa fim dispusi sa echilibram,sa discutam, sa o spunem diplomat, nu neaparat cu ton ridicat.

Mercur ne va aduce si idei foarte bune, vom avea tendinta si de a le exagera, o sa avem si trigon cu Jupiter, iar energia se simte in intervalul – 13 – 24 septembrie, apogeul va fi in 20 septembrie.

Si totusi, pe o parte primim, pe alta ni se ia, vom avea si Mercur cuadratura Pluto, o sa avem si stari anxioase si o sa vrem sa controlam ca sa ne simtim mai safe. Ideile vor si puse sub semnul intrebarii. Simtim aceasta stare subtil si incepand cu 15 septembrie, dar punctul important va fi in 22 septembrie.

MERCUR STATIONAR SI RETROGRAD 27 septembrie – 18 octombrie

Mercur e stationar incepand cu 25, iar retrograd cu 27 septembrie. O sa scriu un articol separat despre el, insa punctez de acum ca aspectele de mai sus…vor fi REluate de Mercur. Asa ca, ce facem, sa facem bine.

Va cuprind, Astrolov