Luna Noua se asociaza in astrologie cu NOI inceputuri. E momentul perfect, va indemn sa reflectati la ce va doriti, iar apoi sa actionati.

In 9 Iulie, Soarele si Luna se intalnesc la gradul 18. Cum sa va spun? E ca si cum, mama si tatal se iau de mana, iar intre ei se afla copilul nostru interior. E tinut cu drag si dor de manute, rasfatat, alintat, fericit, bucuros. Amintiti-va cele mai fericire momente ale copilariei, cand erati acasa, cu cei dragi.

E timpul sa ne reintoarcem la starea de liniste si fericire, de acasa. Nu dupa asta tanjim cu totii, sa fim din nou copiii fericiti ai parintilor nostri?

Luna guverneaza emotiile, legatura cu subconstientul, o arata pe mama. Soarele il reprezinta pe tata, indica vitalitatea, barbatul si autoritatea. Cum sa te simti mai protejat? Cand esti cu cei mai dragi oameni care ti-au dat viata. Luna si Soarele in domiciliul Lunii indica legatura cu partea noastra nevazuta inca de cand eram in pantec. Se stie deja ca emotiile noastre se formeaza inca de cand suntem in burta mamei si preluam starile ei.

Luna in Rac ne face sa fim mai adormiti, emotivi, sensibili, poate o sa vrem cateva momente de singuratate in propria casa, ori o sa simtim un dor nebun de cei dragi. Unii isi pot cumpara casa visurilor, altii decid sa faca demersuri in aces sens. Energia vine catre in multe moduri, noi alegem cum o folosim.

Este un moment bun sa sa ne imbunatatim starea de spirit, sa ne imbogatim sufletele cu liniste si siguranta, sa primim constient si sanatos ceea ce deja a inceput acum cateva zile cu energia prin Portalul Sirius, sa deslusim si sa luam aminte.

Cum putem echilibra Luna Noua din Rac? Prin tot ce ne ofera semnul opus, Capricornul. Ce indica zodia guvernata de Saturn? Ne arata ca timpul trece si nu ramanem copiii de altadata, ca ne e dat sa ne maturizam, sa imbatranim, sa ajungem intelepti. Si nu mereu e usor drumul.

Luna Noua primeste aspecte de sustinere de la Neptun si Uranus, insa Pluto, fix din Capricorn face opozitie. Si acum e acum.

Daca Luna e esenta noastra emotionala, copilul mic din noi, Uranus din Taur reprezinta partea rebela, adolescentina, razvratirea, iar Neptun din Pesti e spiritul, starea de visare si abandonare, poate prima dragoste, prima noapte de amor, partea care ne cere sa facem si bune si nebune in viata. Aceste trigoane de sustinere aduc echilibru. Orice mic dezechilibru ne debalanseaza si ne abate de la ce am construit. Luna Noua in opozitie cu Pluto. E momentul de maturizare si asumare  (Capricorn) si renasterea proprie (Pluto). Saturn din Varsator, guvernatorul Capricornului e vizionar si ne invita la a initia actiunile.

Cine e Pluto? E planeta care aduce moarte si renastere, evolutie. Pluto vine ca o bomba atomica, nu sta la discutii daca nu ti-ai invatat lectiile. Ce parte din noi, emotionala, trebuie sa o reconstruim? Aici e esenta.

Pluto in Capricorn nu e mereu usor de dus, cere sa depasim fricile si angoasele, anxietatile. Ne duce pana in Iad, doar e taramul sau, ne face sa ne apropiem de prapastie, ca apoi sa renastem din propria cenusa.

De cate ori am plans dupa prima iubire, cate lacrimi si suspine s-au varsat? Eh, multe. Cum privim acum la starile de atunci? Cu zambete si gandul ca eram naivi, dar inca ne bucuram de ce a fost chiar ca a durut. Cam asa si acum. Poate o sa facem un salt mare si nu o sa fie usor, poate o sa plangem din nou, dar sa nu uitam ca peste ani o sa zambim cu gandul la ceea ce se va schimba. Evolutia nu e usoara, dar e cea care in esenta, prin caruselul de emotii, ne face sa fim vii.

Fiind deja la jumatatea lui 2021, tragem linie si culegem roadele a ceea ce am semanat in prima parte a anului, iar daca nu s-a intamplat nimic notabil, nu e prea tarziu pentru un NOU INCEPUT si emotia primei iubiri.